Za jazdu bez poistky hrozí v zahraničí väzenie či zošrotovan

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

bodaj by to bolo aj u nas ! Minule asi pred mesiacom davali vo farebnej bedni ze az sestina alebo sedmina [nepamatam si] aut u nas jazdi BEZ PZP.

A to je teda morda vela !

Ludia vy ste svine, nemate 100eur rocne na povinne poistenie ale autickom by ste prdelky vyvazali radi, ze ?




edit : a ked som si precital linkovany clanok, je tam uvedene 7% :) ale hovorim bolo to aj v telke.
eerl
Príspevky: 216
Dátum registrácie: 25.04.2008 09:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa eerl »

take giganticke cisla ze 170 000 voidiel nepoistenych som vobec necakal !

vezmite si, ze kazde desiate auto, ktore na ceste stretnete je nepoistene !

10 nehod DENNE !! je bez poistenia... su to fakt enormne cisla...

kopec ludi je takych, ze na auticko je, ale poistenie nemaaame...

ved ja by som ani jazdit nedokazal, keby som vedel, ze nemam poistku, mat ich nervy :)
martinlm
Príspevky: 78
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martinlm »

ale prosim Vas, podla mna budu najskor 90% z tej statistiky nepojazdne vraky ktore stoja ludom cely rok na dvore, alebo uz davno rozobrane auta a rozpredane na diely, neexistujuce fyzicky a su tam len evidovane lebo ich nie je mozne vyradit z evidencie kvoli dokladu o zosrotovani a kto z vas by platil za neexistujuce auto poistku?.. len zas urobili z toho novinary bublinu, radsej nech daju statistiku kolko percent z nehod bolo sposobenych autami bez pzp to bude viac vypovedat kolko takych aut jazdi ako toto..
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Tiež si myslím....ale ak by to aj tak bolo,že reálne toľko jazdiacich áut nemá PZP , tak prečo kompetentní nekonajú? A ako a odkiaľ vedia tieto čísla ? Niekto ich hodil odhadom z brucha? Majú ich z poisťovní? Celé divné ako väčšina vecí na SK....
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Nie je problém porovnať policajnú databázu evidovaných vozidiel s databázami poisťovní. Prečo OÚ nekonajú tak ako by mali je druhá otázka...
cubicomp
Príspevky: 4526
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

Ved prave, o kazdom aute sa da zistit ci je poistene alebo nie. Ked neni, tak by s tym mali nieco robit. Akonahle by zacali chodit mastne pokuty a nasledne exekutor tak by si to vsetci hned rozmysleli ci sa budu vozit bez poistky :3c90:
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

presne tak. Uz som velakrat povedal - dajte mi pravomoc, vyriesim do roka.

Velmi jednoduche.

Aj ciganske auta v kazdej osade na anglickych znackach by som do jedneho jedineho roka kompletne vyplienil. Ani jedno jedine na celom Slovensku by nezostalo. Len by som k tomu potreboval dvoch policajtov do kazdej dediny, to ale zase az taky problem nie je.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

jaj tie info slovenske.chcem vidiet ze spravim nehodu v anglicku a auto mi zosrotuju.ani vlas na hlave mi nikto neskrivi.plati to pre domacich cudzinec je nedoknutelny.ani v de sa nic nestaneked nemam pzp staci si spravit cestovne pojistenie za 5-8 euro na 3 dni v nejakej pojistovni.a chcem vidiet nemca co sa bude zo slovakom sudit cez de sud.bude to ako ziadat nahradu skody od ukrajinca.v nedelu som mal tu cest konecne od toho akoze nemecka kobra na autobahne za prekrocenie rychlosti na povolenej 120km/h som siel 175km/h.skoncilo to davajte pozor na povolene rychlosti a spravili si akoze obhliadku auta kedze som siel prebehnut svoj najoblubenejsi 20 kar na 2860km trat.---zase tie reci ze ludia nemaju pzp a kto to bude platit - no kto pojistovna a ta si potom to bude vymahat 5 rokov.cize nic sa nedeje.minule tu bola tema o tom ako mlady nabural do nevinnych.vsetko vysetrenie v nemocnici,skody na autach aj tak plati pzp.jedine poskodenie osobnych veci notebook atd si uz musi poskodeny vymahat sam sudne.
mp3turbo- dajte mi pravomoc
vyriesim do roka -ha- to chcem vidiet.nasi fizli to beru tak ze nepridu o pazury kuli prachum.chod do osady a sahni na jeho auto.auto je jeho majetok nic s tym nespravis a kedze ma zahranicne spz+TP tak smola :4090: :40bd: .
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ked mi od toho zahranicneho TP SPZ ukazes platnu MOT, tak potom moze ist dalej.

Prijal by som zakon ako maju v Dansku - akekolvek auto so zahranicnymi znackami kde nesedi jeho MAJITEL PODLA PAPIEROV soferujes nelegalne. Dovod? Lokalne dane, nezaplatene dane/poplatky (pzp, cestna dan, poplatky za prihlasenie vozidiel a podobne, podobne aj v Rakusku a Madarsku musis prihlasit voz na ich znacky ked je tam to auto dlhsie ako mesiac). Extremne jednoducha ochrana. Zastavis na ceste takehoto, bim tuto takato pokuta 300eur vazeny pan cierny spoluobcan, zaplatite na mieste?

Nezaplatite, vyborne, takze podla zakona sa zabavuje tento vehykel a ked do mesiaca nezaplatite tak sa autiak zosrotuje a tym sa pokryje vasa pokuta. Ako to vysvetlite "majitelovi" v anglicku, to uz je len vas osobny problem, nech si od vas vymaha sudne skodu.

Vybavene. Do roka a do dna. Ani rakusky policajt sa s nikym nebude srat na ceste, slovak neslovak, proste ked nemas na zaplatenie pokuty tak ti zoberu radio a podobne.




>>-zase tie reci ze ludia nemaju pzp a kto to bude platit - no kto pojistovna a ta si potom to bude vymahat 5 rokov.
>> cize nic sa nedeje

vobec nerozumies zivotu okolo teba a tvoje nazory su typicky slovensky-krcmove. Strestene, uletene, uplne mimo. Mal by si si zalozit vlastnu republiku a urobit tam volnomyslienkarsky poriadok.

Nenapadlo ta napriklad to, ze kvoli hajzlom co nemaju zaplatene PZP existuje SKP, ktora pokryva z povinnych poplatkov VSETKYCH OSTATNYCH POISTOVNI skody co takito hajzli vyvedu ? Ze to niekto, konkretne MY VSETCI SLUSNE PLATIACI, tahame z vlastneho vacku ?

Ze by si ty osobne mohol mat o polovicu mensie PZP keby neexistoval tento fenomen neplatenia hajzlami a kolektivneho skladania sa na to co oni vyvedu ?
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

prehanas to s tymi policajtmi.nikde to tak extremne nefunguje.a ze zosrotuju auto aby pokrylo naklady je blud.vsade je co--- moznost volby---.platenie formou splatok :40bd:smial by som sa do ksichtu rakusakovi.ani halier by nevidel. to len vas bratislavcanov tak tocia,lebo jazdite do wiedne ako nejaky grofovia :40bd: a tie kecy ze auto nemoze jazdit ak tam pracujem 2 roky?da sa to vsetko sa da.len treba mat auto napisane na niekoho ineho{brat a pod}+splnomocnenie.ist na colnicny urad vypisat formular potom pride od policie papier ze tu len pracujem ale byvam na sk tu som len koli praci a prespavam tu na tejto adrese a vsetko vybavene.jazdim aj 10 rokov na aute zo slovenskymi spz.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

jaj zabudol som vsade na uradoch ako to maju v krvi budu tarat ze neda sa to.neexistuje to.to iste aj na pojistovniach zdravotnych ze neda sa lacnejsie a bla bla.vsetko sa da.a aj legalne.stoji to okolo 15-20 euro a plati to 2 roky to povolenie.potom to treba stale obnovovat.este papiere co posle rakuska policia treba dat opeciatkovat na sk v meste bydliska od mestskeho uradu ze ano tu dotycny ma trvaly pobyt.od policie na sk ze ano auto je tu registrovane a platia sa zanho pojistky.
moila
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 12.09.2006 17:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa moila »

Nechapem ako kontroluju ten mesacny pobyt auta...Ved cisto teoreticky staci teda prejst raz do mesiaca cez hranice a vzdy sa zacina novy mesiac...
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

A na hraniciach to evidujú, že si cez ne prešiel?
moila
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 12.09.2006 17:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa moila »

no ved to, ze nikto to nikde neeviduje. Tak ako mi mozu dokazat, ze mesiac jazdim v cudzom state na tom aute...

reagujem na ten koment od m3turba kde pisal, ze v rakusku a v madarsku mozes jazdit na aute len mesiac a potom ho musis prihlasit na domace znacky. Zda sa mi to ako nezmysel...

Ale viem, ze cosi taketo musi existovat, lebo kopec madarov malo auta prihlasene na svk kvoli tomu, ze oni maju nezmyselne vysoke vsetky poplatky a auto je tam pomaly luxus nie spotrebny tovar...a teraz s nimi zacal stat robit poriadky. v kazdom pripade si ale neviem predstavit paky, ktorymi by niekto mohol nieco v tejto veci preukazat...

Rovnako kamos dlhodobo pracuje vo Svajci a oni mu tiez robili peklo kvoli autu, ale bolo to davnejsie a nepamatam uz konkretne preco...keby si vtedy nevybavil cosi, dostal by zakaz s tym autom vstupit do ich statu...

Ale to bol offtopic. To ze sa kontroluje evidencia z policie a porovnava sa s poistovnami viem z motoride.sk. Casto sa stane, ze pride vyzva majitelovi moto, ze je na neho napisany bike, ale nieje na ten bike poistka. Potom sa vyhrazaju vyradenim z evidencie...o zosrotovani vsak nikdy rec nebola...

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný