Vybavenie pneuservisu__

Ponuky práce: Auto moto, brigády ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

kubicek122
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 15.01.2017 15:05
Zdieľať na Facebook

Vybavenie pneuservisu__

Príspevok od používateľa kubicek122 »

Dobry den chystam sa otvorit pneuservis.. pocul som ze sa da ziskat vybavenie od roznich firiem ktore to vyrabaju alebo tak?? za male percento s prijmu alebo reklamu.. mozte poradit ako to funguje a ake firmy to ponukaju Dakujem
christiane
Príspevky: 1648
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

Este si nezacal robit a uz beries na pozicku.Ak ti robota nepojde budes to mat aj z coho splacat?
Ak ti pride kontrola kam davas pouzite pneumatiky mas pre nich aj odpoved?Alebo im povies na smetisko za dedinou?Mas zivnost?Registracnu pokladnu? :4012: Uz mas z toho nieco doma?
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Vybavenie pneuservisu__

Príspevok od používateľa mhlavaty »

kubicek122 napísal:Dobry den chystam sa otvorit pneuservis.. pocul som ze sa da ziskat vybavenie od roznich firiem ktore to vyrabaju alebo tak?? za male percento s prijmu alebo reklamu.. mozte poradit ako to funguje a ake firmy to ponukaju Dakujem
Mám obavu že ani jedno ani druhé v tejto forme.Áno,sú fi ktoré napr pokojne dali dielni "zadarmo" dvojstlpák a pod. napríklad za odber určeného množstva oleja za nejakú dobu.Poznám také prípady a hlboko sa mi hnusia,pretože napr dotyčný každému nabúchal ten svoj posr.ý olej či už sa páčilo alebo nie.Toto je začiatok nekorektnosti pre každú dielňu ak si ju niekto takýmto spôsobom predplatí.Lebbo iba hlupák s mlôže niečo myslieť o vyhodnosti.Výhodnosť je mať veci svoje a nie pod tlakom iného
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

Svicarsky autorizak škoda dáva oleje len od BP.aj čerpacky majú pri servise BP.superba v záruke sme tam dávali na výmenu oleja.výmena oleja s čistením motora.motor dekle prevodovka cely motorový priestor ako z výroby čisté.osobitna položka 25chf spolu 285chf.no keď bola na nich otazka prečo bp keď sa tam dával castrol.tak že oni majú zmluvu pre celý svic z bp.ine oleje nedávajú a stoja si za garanciou.
Aegis1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 16.06.2008 22:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Aegis1 »

Castrol patri pod BP group a je z rovnakej rafinerie. :40bd:
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Nechcem autorovi témy brať enuziazmus, ale hneď na začiatok si viazať guľu na nohu v podobe záväzku obratu je, aby som to slušne nazval, odvážne. Akiste sa nájde dealer, ktorý vybvenie poskytne, ale urobí to v prvom rade pre svoj vlastný prospech. Čiže chce to vybavenie splatiť do pár rokov.

Pre mňa osobne je však záhadou, z čoho taký pneuservis vlastne žije. Áno, dva týždne na jar a dva na jeseň je žatva a môžeš sa aj zodrať a zákazníci stoja frontu, ale z čoho doparoma žijete celý rok? Z opravy defektu a z pár nešťastníkov, čo im nevydá dodrať gumy do konca sezóny? Na aute je x činností, ktoré sa robia do aleluja celoročne, pneuservis to ale nie je.
ondrejgti
Príspevky: 423
Dátum registrácie: 02.02.2007 18:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ondrejgti »

"Za obrat" je tiez super marketing... nedostanes na tovar zlavy za 1000EUR, ale nieco, co sa da objednat za 800EUR. Takto si servis lahko "poistia", lebo ludia chcu nieco zadarmo, za obrat, za vernost, dopredu... aj ked ich to nakoniec stoji viac. Kedysi mi v banke chceli dat uroky na terminovanom dopredu vo forme produktu - pani nadsene ponukla skuter. WTF? Ale asi im to ludia zrali...
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

kaskaderTN napísal: ale z čoho doparoma žijete celý rok? Z opravy defektu a z pár nešťastníkov, čo im nevydá dodrať gumy do konca sezóny?
divil by si sa ale uzivia sa a aj na dovolenky maju.ako? neplatia sa dane.poznam jedneho co ma servis pneuservis a na socialnej pojistovni sa hadal preco musi platit odvody ak je invalidny dochodca.faktury za auta dava ludom take ze ani tam nic nesedi na ich typ auta.vsetko cierno cierna tma tak funguje cele sk.ak kradnu politici budeme aj my.
misoV50
Príspevky: 742
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

kaskaderTN napísal: Pre mňa osobne je však záhadou, z čoho taký pneuservis vlastne žije. Áno, dva týždne na jar a dva na jeseň je žatva a môžeš sa aj zodrať a zákazníci stoja frontu, ale z čoho doparoma žijete celý rok? Z opravy defektu a z pár nešťastníkov, čo im nevydá dodrať gumy do konca sezóny? Na aute je x činností, ktoré sa robia do aleluja celoročne, pneuservis to ale nie je.
Ja osobne chodim pravidelne aj vyvazovat a ak by to chlapec spojil s vymenami oleja, tak nema problem. Napriklad v okoli BA je problem najst cenovo dostupny servis na vymenu oleja, najma taky, kde by si sa nemusel objednavat vopred. Niektori to spajaju napr. s lepenim folii, da sa vymysliet dost jednoduchych doplnkovych sluzieb, ktore ho uzivia mimo prezuvaciu sezonu. Skor mi je tazko na dusi z toho, ze konecne sa najde chlapec, ktory ma chut robit a vacsina z vas s tym ma problem. Mate pocit, ze vam zoberie robotu? Myslim, ze ked sa pocet servisov zdvojnasobi, aj tak stale budete mat co robit.
wilz
Príspevky: 3692
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Ale miso veď čítaj s porozumením.
Čo tu bolo popísané, tak to boli len také upozornenia že to nie je celkom jednoduché.
Chlapec si podľa toho čo napísal zrejme absolútne neuvedomuje čo všetko obnáša také podnikanie. Chuť niečo robiť je síce treba a je to nevyhnutný základ, ale ešte treba okolo toho splniť aj iné podmienky.
Sám som bol napr. svedkom toho ako v jednom blízkom pneuservise, aj menili olej aj lepili fólie, mali takto nejako prenajaté stroje, tuším cca rok a pol za ne platili a krátko pred skončením prenájmu, keď už by ich za zostatkovú smiešnu sumu definitívne kúpili, zrejme presne nedodržali splátkový kalendár, došiel náklaďák od predajcu strojov, naložil ich a pneuservis skončil.
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Nikto ho neodhovára, ale treba si ujasniť podstatné veci.

Neviem či sa pneuservis berie ako nejaké odborné remeslo, ak aj tak ak nie je vyučený v obore tak takú činnosť ani sám nemôže vykonávať - vždy potrebuje mať zodpovednú osobu.

Dalej ako tu bolo spomenuté - čo s vyradenými pneu?

Ono sa môže zdať že založenie pneuservisu je celkom jednoduchá záležitosť, ale realita - čo všetko treba k tomu aby som mohol normálne fungovať je krutá.

A úplne treba zabudnúť na možnosť že mi niekto dá techniku výhodne za reklamu, alebo za to že budem brať od neho spotrebný material. Ved len základné stroje + zdvihák + kompresor a sme na 5-6000€

Teraz som bol v pneuservise prezuť dve pneu 15" + jedno púšťalo - bohužial už je disk zoxidovaný, farba sa lúpe a púšťa to, tak sa tam dala čierna sračka a platil som 24€. Ja som tesne striedal zákazníka čo bol vybavený, ale za čas čo som tam bol ja neprišiel nikto další

Treba si spočítať kolko zákazníkov musím obslúžiť aby som dokázal za určitú dobu splatiť techniku, zarobiť na seba, zaplatil odvody, zaplatil energie...

Nepríde mi to ako extra výnosné, preto aj v pneuservisoch dnes robia také základné opravy áut ako výmena brzd, tlmiče, nejaké tie čapy / ramená, výmena oleja, údržba / plnenie klimatizácie...

Samotný pneuservis sa dnes uživí len ťažko
christiane
Príspevky: 1648
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

misoV50 napísal: Mate pocit, ze vam zoberie robotu?
Strach a peniaze som nikdy nemal.Chcel som autoservis,kamos co ho ma mi povedal co vsetko k tomu potrebujem.Uz ho nechcem.Chcel som pneuservis,aj ked mam v hotovosti na to aby som to vsetko zajtra kupil som zistil ze co z vecami ktore budu vecsinu roka stat a budu ma otravovat vseliake kontroly.
A priestory mam doma.Ziadny najom.
Nasiel som si dobru robotu vo svete kde ma ani smrtka nenajde a nemusim rozmyslat nad slovenskou byrokraciou a rozculovat sa tu.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

wilz napísal: Sám som bol napr. svedkom toho ako v jednom blízkom pneuservise, aj menili olej aj lepili fólie, mali takto nejako prenajaté stroje, tuším cca rok a pol za ne platili a krátko pred skončením prenájmu, keď už by ich za zostatkovú smiešnu sumu definitívne kúpili, zrejme presne nedodržali splátkový kalendár, došiel náklaďák od predajcu strojov, naložil ich a pneuservis skončil.
nebolo to v kezmarku?3 mesacne splatky po sebe ak sa nezaplatia nastupuje vymahac ale este sa stroje neberu az ak sa min 5 mesiacov nezaplati ani euro tak sa beru stroje pretoze aj to nieco stoji odobrat tie stroje.cize uz boli svorc
misoV50
Príspevky: 742
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

ivko1 napísal:
Dalej ako tu bolo spomenuté - čo s vyradenými pneu?

Ono sa môže zdať že založenie pneuservisu je celkom jednoduchá záležitosť, ale realita - čo všetko treba k tomu aby som mohol normálne fungovať je krutá.
Ja to chapem, iste nic nie je take lahke ako to na prvy pohlad vyzera. Ale princip je stale ten isty. Ked sa s tym dokazalo vysporiadat 4000 pneuservisov na Slovensku, preco by to mal byt pre 4001-vy neriesitelny problem? Ja sa na to pozeram vzdy z inej strany. Ked sa vsetci doteraz dokazali dostat v poskytovani nejakej sluzby (alebo vo vyrobe nejakeho vyrobku) na dnesnu uroven, tak preco ja by som sa nemohol dostat este dalej? Vymysliet tu sluzbu po novom, zdokonalit?

Vacsina ludi bohuzial trpi komplexom menejcennosti a takmer kazdy z nas povazuje vyrobcov "znackoveho" tovaru a poskytovatelov sluzieb za "Bohov" Vidite auto, mobil, liek v lekarni alebo nadherne naaranzovanu porciu jedla v kvalitnej restauracii a hned vas prepadne pocit, ze ste nejaky menejcenny druh, lebo toto vsetko nedokazete vyrobit. Pritom tieto veci robia presne taki isti ludia, ako vy. Rovnako behali so sankami na kopec ked boli mali, rovnako zasli obcas do baru, ked boli mladi, rovnako trhaju burinu na zahrade a kosia travu ako vy. Jediny rozdiel medzi "vami" a "nimi" je v tom, ze oni nespekulovali o tom, ako a preco to nejde spravit, ale vysukali rukavy a postupne a trpezlivo riesili vsetky problemy, jeden po druhom...
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ale kopec ludi na to nema.nemali nikoho kto im to ukaze pomoze nemaju ani prachy na to aby nieco take skusali.su aj taky co na to mali robia to a nemaju snahu sa v tom este viac zdokonalit--babraci.

Návrat na "Práca Auto-moto"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní