VW Passat - Zabezpečenie rada

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

camerone1
Príspevky: 151
Dátum registrácie: 28.08.2007 21:46
Zdieľať na Facebook

VW Passat - Zabezpečenie rada

Príspevok od používateľa camerone1 »

Chcel by som si kupit passat rok 2001-2005 a stale pocuvam ze sa kradnu. Ako sa da tomu predist alebo existuje nejaky alarm alebo zapezpecenie ktore sa zatial nepodarilo nejak prekonat alebo nieco take?

Diky za rady
italcars
Príspevky: 2242
Dátum registrácie: 02.12.2008 13:29
Bydlisko: PP-okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa italcars »

nič take neexistuje ze je to neprekonatelne
všetky veci namontovane v aute proti kradezi sluzia na spomalenia respektivne odradenie zlodeja
kapeda
Príspevky: 1036
Dátum registrácie: 28.12.2006 13:29
Bydlisko: BA
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kapeda »

..uz sa to tu riesilo, tusim najlepsie vysiel zeder..
http://www.zederlock.sk/?gclid=CJiTnvHq ... Zwodc1C2_g
camerone1
Príspevky: 151
Dátum registrácie: 28.08.2007 21:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camerone1 »

no o tom zederi som pocul vela ze je to dobre...myslel som nieco take ze dat alarm dovnutra ako pohybovy senzor a takisto senzor naklonenia ako ked ho odtahuju alebo kradnu kolesa...
autickar21
Príspevky: 1596
Dátum registrácie: 12.05.2008 18:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autickar21 »

To mas zbytocnost. Zlodeji si auto preveria, odsleduju a az potom idu donho. Napr zederlook mas najlepsie mechanicke zabezpecenie momentalne, je na trhu dva roky, co myslis kolko bude este trvat zlodejom kym to bude pre nich par sekundova zalezitost? Tak isto ako slavne zamykanie saltpaky. vyhodis za to cez 500E a pre zlodeja je to 5s. Idealny by bol vlastny alarm a tajny vypinac. ale to pri odtahovke ti moc nepomoze... tak isto ako alarm s pohybovym cidlom , atd. vsetko to vedia obist. tak ako aj s plavajucim kodom ti odomknu na dialku auto atd....Jedine co pomaha je mat auto v garazi na ktoru clovek vidi. ale aj to poznam pripad ked kradli auto z dvora, psi stekali, majitel sa na to zobudil a este mu stihol aj zlodej zamavat. Policajti boli na druhej strane okresu a kym sa vysavac fabia dotrepala bolo 10min. fuc. potom mohli hladat akurat tak zatulanych psov.
petyy
Príspevky: 3134
Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petyy »

Nič nieje neprekonatelné, ale najlepšia je kombinácia troch vecí-dvojcestný alarm, zeder a skrytý vypínač.
autokomplex
Príspevky: 312
Dátum registrácie: 24.08.2004 23:51
Bydlisko: Trnava-SK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplex »

TAJNY VYPINAC !!!!!!!!!!!!!!!!!
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

Daj si tam --zeder--to par ludi odradi,, zo 2 vypinace,a alarm koli detom,,, je to ucinnejsie,, ako drahe pre kminov smiesne zabezpec. zariadenia,,,,,,,a vyhybaj sa kminovskym okresom, co su zname,,ked sa neda,,sed v aute,,alebo trpni,,,najidealnejsie je, ked sa s nimi spoznas a povies ze to je tvoje-- v mieste bydliska,,,ak v nom nechces spavat,,,istotu od corkarov nemas,,,,
italcars
Príspevky: 2242
Dátum registrácie: 02.12.2008 13:29
Bydlisko: PP-okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa italcars »

no tiez je na to pravdy čo pisal blindside ..... chcel by som vidiet zlodeja kluč hotovy a startuje a nič aute nejde ....dvere pootvarane všetky na aute aj predny zadny kufor a hlada sa tajny vypinač alebo kontroluje elektriku aby nasiel tajny vypinač ....

ked ho dobre skryješ sa moze aj zosrat kym ho najde a ked maš dva dakujem pekne
wescoman
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 20.07.2006 17:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wescoman »

no dobre, klúč si možno spraví, ale klúč od Zederu asi ťažko ... a nemyslím si, že si zlodeji bežne zo sebou nosia náhradnú volantovú tyč (neviem presne ako Zeder funguje, ale viem že to zamyká niečo na volante). A tajný vypínač určite pomôže, ale treba ho dať na tak viditelné miesto, aby to bolo až neviditelné :)
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

,,,,,,,,,,,,,,,,tie otrepane miesta su mi zname, ale niekto si da namahu a stika kable a pcha na sakra dobrych miestach,,,,,a 2 vypinace, to je na maslu,,,,,ono najst sa to da ,, ale nie pred tescom,alebo na parkovisku, narychlo pri corke ,,,,ked to vypnu a idu na opravu do dielne,,lebo ze zvyk,,,ide ma jebnut a ked im nechces prehodit cele auto a marnit cas, len cakam kym pridu,,,,
itstar
Príspevky: 582
Dátum registrácie: 12.10.2007 17:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa itstar »

Najlepsiu vec, co mozes urobit, je si passata nekupit.

Mas plny trh inych znaciek, ktore su tiez dobre, mozno aj lepsie .

Tym padom nemusis riesit ani zeder, ani defend, ani tajne vypinace, ani alarmi, ani nejake havarijky a podobne. Budes mat proste auto, pre zlodejov nezaujimave, a hotovo.

Naviac sa vyhnes moznosti, kupit uz kradnute auto. Nebol by si urcite prvy, komu by sa to podarilo ...

Pokial stale tvrdohlavo potrebujes passata, tak ho treba riadne zabezpecit.

Havarijka je mozno dobra, ale ale. Takisto vyzaduje nejake zabezpecenie navyse. Pokial auto len zamknes, alebo ma len alarm, neuznaju ty to ... Vyzaduju minimalne jedno zabezpecenie mechanicke navyse. Dalsia vec je, ze passat patri medzi vyhladavane auta medzi zlodejmi, preto budes nanho platit aj vyssi havarijnu poistku, ako za ine auto co nie je tolko v kurze ...

Dvojcestny alarm je viacmenej HRACKA pre deti. Kazdy si mysli, jak je velmi dobre chraneny, pritom sa to da tak primitivnym sposobom odrusit, ez az :) Naviac par stien, a uz nema signal.

Pokial by si daval alarm, su 2 moznosti, medzi ktorymi by som sa rozhodol. Bud dat kvalitny jednocestny alarm s vnutornymi senzormi, napr JABLOTRON, alebo zainvestovat, a uz dat rovno GSM kovy alarm. Takisto je moznost, ho odrusit, ale je tazko zistit, ci tam je alebo nie.

Montuju ich do original klucov. Pokial si nedas ako dement nalepky na predne okna s napismy ALARM a este aj vyrobcu, tak zlodej si mysli, ze mas alarm povodny. Ale pokial si das dopredu rovno nalepku, ALARM a pod nim vyrobca napr META, tak zlodej vie, presne na co ide.

To kombinuj s mechanickym zabezpecenim. Zeder alebo Defend. Ja mam defend, ale len preto, lebo som lenivy, a nechce sa mi zohybat pod volant, ked chcem odomknut zeder :D

No a co sa tyka zabezpecni. Pokial zlodej tvoje auto bude chcet, tak si proste v prdeli, ci tam mas 30 zabezpeceni, alebo ziadne.
Pride, deaktivuje alarm, orusi GSM, nalozi na odtahovku, a si v prdeli ... Mozes robit co chces ...

Ide o to, ze passatov je pomerne vela. A preco kradnut tohoto so ZEDEROM a ALARMOM, ked hen vedla je LEN S ALARMOM ...

Ale ja osobne by som sa passatu vyhol :P
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

moje tipy:

- zeder nie je prekonany. Ked ano, nech tu niekto da realny dokaz. Za 8500,- korun najlepsie zabezpecenie ktore len mozes mat. Ucinnost : FANTASTICKA. Na slovensku je reportovany jeden jediny pripad kedy zmizlo auto so zamknutym zederom, pokial sa nemylim bolo to v Nitre na kopci v oblasti s rodinnymi domami, Golf 1.4CL benzin. Zaujimave ze utocnik vie prekonat zeder (takych nie je vela, tvrdim ze nikto ale to je nepodstatne) a namiesto nejakej skurwene drahej masiny si vyberie pokakany benzinovy golf bez vybavy. Cojaviem... mne to nepride realne. Zato zederacka stranka uvadza kopec superdrahych aut ktore majitelom zostali sice ciastocne ponicene ale zostali. Ja tvrdim ze momentalne nad Zeder niet. A to ho nepredavam alebo s tym nemam nic spolocne.

- styri tajne vypinace do serie, jeden odpaja hocico elektricke v motore bez coho voz nebezi (nema signal zo snimacov), druhy pumpu v nadrzi na diesli, treti este nieco ine (napriklad na diagnosticku zasuvku ktoru samozrejme nemas na originalnom mieste), stvrty na SVETLA. Slusne a starostlivo umiestnene v interieri. Cena : takmer nulova, zabity vikend behania okolo auta. Ucinnost : DOST MALA (sledovanie dratov plus ich spojenie natvrdo vyradi tvoj vypinac), ale strasne to zdrzuje kedze je ich vela za sebou. A s tymi svetlami? Najviac aut je ukradnutych v noci. Predstav si zlodeja ako sedi v tvojom aute, mozno ho nastartuje (tvrdim ze nie ale to je jedno) a... nevie zapnut svetla. POJDE V NOCI BEZ SVETIEL???

- MECHANICKY ZABLOKOVAT OTVARANIE KAPOTY. Mimoriadne dolezita vec, utocnik nemoze priniest a vymenit svoju vlastnu riadiacu jednotku ktora ma vypnuty pin a nejako inak upraveny software, utocnik sa nedostane k baterii, starteru a podobne aby nieco premostil. Solenoidne ventily nech ti pomahaju. Cena riesenia : radovo 1500,- korun. Ucinnost : NESKUTOCNA. Nebudes tomu verit... Ked budes vidiet nejake video ako sa kradnu auta, pochopis preco je otvorenie kapoty na modernych vozoch mimoriadne dolezite pre utocnika.

- zablokovat dodavanie paliva do motora, znovu solenoid na cerpadlo z nadrze (KU KTOREMU JE NESKUTOCNY ZLY PRISTUP a zlodej nema sancu sa s tym srat, navyse mu auto skape po par sto metroch na ceste takze zoberie nohy na plecia a nebude riskovat. Napriklad na mimoriadne kradnutych sharanoch je to robota asi tak na hodinku, vyhodit stredne sedacky von, mat otvorene dvere a jebat sa s autom. Na nejakej hlavnej ceste v noci, dobre?). Kombinovat s citackou magnetickych klucov (DEC kluce sa to tusim vola), pretoze ked ovladas solenoid elektricky z miesta vodica, utocnik vytrhne draty a spoji natvrdo. Ked ti vytrhne draty od citacky magnetickeho kluca, moze si spajat aj mihalnice a nic z toho. Cena riesenia : 4000,- korun. Ucinnost : FANTASTICKA, na urovni Zederu.

- doplkove blbosti typu dvojcestny alarm, vyborne pre tvoju informovanost, idealne na americkych frekvenciach ktore su milimeter posunute od nasich a nie su na ne rusicky. Cena riesenia : 2200,- korun. Ucinnost : v kombinacii s panom Glockom pripadne pani CZ spickova, bez tychto panov alebo dam sa moze jednat o tvoje zuby. Dvojcestny alarm je ale spickovy na zapinanie nezavisleho kurenia :) a informaciu o odtahovani v kombinacii s prislusnymi senzormi (snimac naklonu...). Minimalne tri zalohovane sireny, jednu von, dve do interieru kombinovane s piezoelektrickym vrestiakom (sireny som kupoval tusim za 200,- korun, vrestiak po 50,- a zobral som hned styri). Tomu zlodejovi co sa NEZBLAZNI v tom rachote vnutri za tridsat sekund vystreli von hlava cez predne okno.

Tolko z mojej strany. Celkove naklady na zabezpecenie passatu: pod 20.000,- SKK jednorazovo a tvrdim ze s autom ti NIKTO NEODIDE. Je to silne tvrdenie ale stojim za nim.


Porozmyslaj co ti hovorim a prides na to ze netrepem blbosti.



PS: kto chce byt naozaj frajer, nastudujte si co je seed key.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 13.01.2012 01:12, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja tym elektronickym veciam nejako neverim - netvrdim ze dedinsky majster z okresu odkial pochadzam aj ja nevymyslel nieco co doteraz automobilky nedokazali, ale daleko daleko viac verim mechanickemu zabezpeceniu srbskych bratov "autospecialistov". Suhlasim ale s tym ze kde sa neda dat zeder tak tam asi lajoš... teda vamoš. ALE KURWA TA CENA JE HROZNA, to sa na zeder nechyta ani nahodou. Vyvalit 40.000SKK za nejake cimbrlatka... no... neviem neviem.

nejdem hovorit nic ale nahodit nanovo riadiacu jednotku, spojit predpripravenym zvazkom do interieru auta s tym ze utocnik znici palubnu dosku plus nahodit motormanagement elektroniku je zrejme robota pre trenovaneho cloveka pod 30 minut.

Zeder este nikto nijako neobisiel a je daleko daleko daleko mnohonasobne lacnejsi.

pre mna jedno z tych rieseni jasne vyhrava. Tipuj ktore :)
firestorm2006
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 10.03.2008 19:26
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa firestorm2006 »

Nieje to celkom pravda s tými kilometrami... Videl som Touran, ktorý ukradli a našiel sa len vďaka LOJACK-u a dosť som sa divil, že si lopkári vyhliadli práve to auto. Malo to tmavú červenú metalízu (u touranov v SR behajúcich zriedkavosť), najazdené cez 200 000 km a interiér bol zodratý, akokeby sa s tým taxovalo (potrhané sedačky zodraté plasty, špinavé a gombíky na rádiu boli už biele), automat. Takýto kýbel niekto švyhne len keď potrebujú konkrétny diel, alebo celú časť po búračke. Kradnú sa aj favority, staré Puntá, Feldy a iné zdechy, ktoré stoja pár eur, takže istota nieje nikdy, ani pri japoncoch. Kto robí do japoncov, ten je král, lebo má istotu, že veci odpáli a predá to za svoju cenu, lebo konkurencia je minimálna. Nieje dávno, čo bola v médiách riešená takáto partička na japončíkov. Šupni tam ZEDER, tajný vypínač a budeš kludne spávať, ako ja.

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných