VW Passat B7

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

michalos
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 25.12.2006 00:12
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

VW Passat B7

Príspevok od používateľa michalos »

Ahojte,

potreboval by som radu:

Plánujeme kúpu auta, rozhodol som sa pre Passat Variant.

R.v. 2012, TDI (2 liter, 1,6 tdi nechcem) do 100 tisic km.

Chcel by som sa opýtať:

1. ktoré TDI-čko 103 alebo 125 kW - z hľadiska poruchovosti
2. Vaše reálne skúsenosti a spotreba u týchto motorov
3. DSG - je moc poruchová? (dosť vážne uvažujem o automate)
4. načo si mám dať pozor pri kúpe, čo skontrolovať
5. oplatí sa doviesť zo zahraničia alebo kúpiť tu? Máte nejakého overeného dovozcu?

Diky
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

hodne sa tu pise o tom ze 2.0tdi CR uz by mali byt OK. Ale je tu jedno velke ALE , tento tyzden viem o troch ludoch ktorym sa v palivovej sustave objavila ich nocna mora v podobe kovovych spon a tusim nastal cas kedy ani tie CR nebudu az tak OK. Chlap [jeden z tych co to opravuju poriadne] mi vravel ze este stale nema auto hotove a uz je na sume 3500eur. Vraj vymena komlet palivovej sustavy vratane nadrze trubiek cerpadiel vstrekov atd atd. Byt tebou asi sa pre istotu poobzeram po niecom inom za cenu po com idu prassaty sa da uz kadeco kupit. Mne osobne sa napriklad paci aj Hyundai i40 sw.
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Už to omielam stále dookola:

v prvom rade (tie ostatné obavy a otázky sú aj tak nezmyselné, nakoľko "ak ju miluješ, nie je čo riešiť") sa treba zamerať u domácich predajcov-dovozcov na to, či je takéto dovezené vozidlo s možnosťou odpočtu DPH.

Ak nie je, tak by som bol určite veľmi obozretný, obzvlášt v bazáre plnom takýchto áut (mladých, dovezených a bez možnosti odpočtu DPH). Pravdepodobne sa totiž jedná o zlodeja DPH. Riziká kúpy takéhoto vehykla nájdeš trebárs tu: http://www.zdruzenie-sova.sk/cs/clanek/ ... jetiny-246

Nakoľko Passaty patria medzi typické fleetové vozidlá, tak vzhľadom na ich veľkú obľúbenosť u SK zákazníkov po nich spolu s embéčkami zlodeji DPH siahajú najčastejšie.
Tam niekde tkvie ten náš európsky unikát v podobe "zázračne" nízkych slovenských cien dovezených vozidiel, ktoré sa zo zvláštneho dôvodu u nás predávajú lacnejšie ako v krajine, z ktorej boli dovezené...

Špecifický problém pre zlodejov a ich naivných (pardón: neinformovaných? alebo neznalých elementárnych vedomostí fungovania daňového systému?) kupcov však je v tom, že na rozdiel od iných komodít, majú mot. vozidlá unikátny znak v podobe VIN-ka, ktorý sa s nimi vlečie po celú dobu životnosti. Nie je preto nič jednoduchšie, ako na základe tohto znaku zistiť aktuálnu držbu, resp. (aj cez CMR doklady) komu a kam bolo vozidlo dodané, kto ho prevzal, odkiaľ prišla platba atď atď...

Uvedomuje si vôbec niekto z vás tieto fakty? A tiež to, že ak vám raz zabavia orgány takýto tragač, tak riešenie "spoľahlivosti", "spotreby (žerie to 5,86L alebo až 6,02L?)" bude odrazu pri tom vyzerať ako totálna prkotina?????
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

najlepsia rada pri kupe VW group je NEKUPOVAT
diesle su uz od r. 2001 vsetky na ..., turbobenziny su na tom podobne a ak kupis benzinovu atmosferu tak mas sice polovicnu starost ale stale 30x vacsiu ako keby si si kupil benzinoveho japonca alebo podareneho korejca (hyundai)
ked VW tak nove a na 100.000km to predat (s tou obrovskou stratou - co asi nechces)
VW auta sa kradnu a su na 2 veci, cize fakt nechapem preco to ludia kupujete a ked do toho natlacite tisice eur predate a zas kupite ten smejd
keby som bol chory na nemecke kombidiesle, tak si kupim za rovnake peniaze trosku starsie BMW 530d alebo Xd (to je este drahsie). tu sa da ocakavat kvalita a uroven ktora je unosna (motory dobre, rozvodova retaz a ak majitel pred tebou nebol magor tak to cele nalieta este vela). Nezabudni zabudnut na 100.000km pri 5 rocnom aute a pod.
myslim ze ked si kupis Avensis combi v benzine budes ultra maximalne spokojny a ak to bude 2.0td 93kW tak budes veeelmi veeelmi veeelmi spokojny.
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

vies napisat preco chces prave Passat ? celkom ma to zaujima.

lebo prva otazka je co je horsie/lepsie 103kW alebo 125kW

ked raz je nieco zle a horsie, tak to JA obchadzam

a ta DSG je OK ak bol meneny olej a filter pravidelne a ako mal, aj kde sa s bliziacou hranicou 200.000km tie viac kvaltovane uz celkom lubia pototo...
skratka nie je to dubajsky taxik s milionom KM bez jedinej poruchy lietajuci po meste (za volantom sedi tmavy ujo a jazdi umerne cene paliva cca 20-40 centov). ten taxik je Camry 2.4i automat a motor vypnu iba ked idu menit olej (dufam :-) ).
Kujon78
Carschanger
Príspevky: 5424
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

Pri kúpe by som išiel skôr do 103 kW, 125 kw mali nejaké problémové vstrekovače, alebo drahé vstrekovače niečo také. Známej odišiel vstrek pri 105 tisíc km pravých (nové firemné auto) práve na tej 125 kw verzii.

Pri DSG počítaj po kúpe s výmenou dvojhmoty, bude už v prdeli. Ak to teda niekto tesne pred tým nemenil. Čo si myslím, že skôr nemenil.

Toyotu avensis v kombíku by som riešil ak tak kupovanú na slovensku. Výhoda našej zaostalej krajiny je v tom, že tam ešte nedávali DPF filter, čo už nemecké avensisi dostávali automaticky. 2,2 D-cat motory od toyoty sú prúser, takže to by som sa k tomu ani nevyjadroval vôbec.
autickar21
Príspevky: 1596
Dátum registrácie: 12.05.2008 18:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autickar21 »

v roku 2012 bude dostat asi len 125kw comonrail.... Passat je predrazeny, bo to je vyklepana oktavia. Passat skoncil modelom B5,5, kde bol este pozdlzne ulozeny motor. U passata ako auta pre vyssiu vrstvu nerataj ze kupis s realnymi kilometrami. Tych tvojich 100tis. km nekupis v realnom aute, bude to but polepena buracka alebo lopata. Musel by si zobrat predvadzacie vozidlo za nemale peniaze. Pozri si autoscout24.de alebo mobile.de ake maju realne kilometre, aby si nebol prekvapeny... A po skusenostiach Mechanika v servise vw, ten vrak na kolesach je rad, ze sa dozije 3oj rocnej zaruky. Radsej zober nieco, kde je 5 a viac rocna zaruka.
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

takze sme zase pri Hyundai..

Suhlasim s nazorom, ze ked VW, tak novy a co najrychlejsie predat.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Ahoj, napíš, akú sumu máš pripravenú na kúpu toho auta. Ako sa pozerám na mobile.de, tieto vozy sa predávajú za okolo 13.000 eur a niektoré majú aj 180.000km a viac (áno, 2 ročné).

Ak nastavím filter do 100.000km, ceny sa pohybujú okolo 15 až 17.000eur.

Neexistuje, aby slovenský Passat Variant s rovnakým motorom a výbavou sa predával výrazne za menej, ako horeuvedené nemecké ceny. Ak nájdeš, v skutočnosti nemajú 83.000km...
michalos
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 25.12.2006 00:12
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa michalos »

Ak nastavím filter do 100.000km, ceny sa pohybujú okolo 15 až 17.000eur.
- to je OK. S takou sumou počítam.

Ináč som trošku šokovaný :) myslel som si, že o Passate ide lepšia mienka.

Nesúhlasím, ale s názorom, že Passat je predražený. Octavia je cenovo natom rovnako. OIII vs B7 tak octavia je ešte drahšia. Komfort vozenia je ale u Passatu oveľa lepší a dizajn sa mi tiež páči viac. Mňa zaujímajú skôr skúsenosti realnych majiteľov b sedmičiek. Ale tak diky za každý názor :)

Bol som rozhodnutý pre Octaviu, ale nejak ma prešla na ňu chuť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných