VW Passat B6 - výmena parkovačiek

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

adusko123
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 25.01.2013 20:43
Zdieľať na Facebook

VW Passat B6 - výmena parkovačiek

Príspevok od používateľa adusko123 »

Zdravím kúpil som VW Passat B6 r.v. 2006 77kw. Z výmenou žiaroviek H7 som nemal najmenší problém. Skúšal som teda vymeniť aj parkovačky obyčajné za LED ale nenapchal som tam ani len ruku, maximálne som dal dole to gumené viečko. Vite mi niekto poradiť šikovný spôsob ako na to? Ďakujem
adusko123
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 25.01.2013 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adusko123 »

1. Pýtal som sa ako ich vymeniť nie ako ich tam nehať :)
2. LEDKY sú CANBUS čiže chybu nebudú vyhadzovať :)
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Aby si nebol prekvapkaný...už som tých CANBUS LEDiek dačo poupravoval.....poopravoval a po pár mesiacoch povyhadzoval....5W žiarovka spotrebuje cca 1w na svetlo a teda zvyšné 4w mení na teplo....vieš aký veľký je 4W výkonový odpor ? aby vydržal dlhodobo takýto výkon vyhriať bez poškodenia....určite to nieje 0,5W SMD prdítko naletované na kúsku plošného spoja LED žiarovky.Bežná 12V 5W žiarovka má odber okolo 0,35A...A tie zázračné CANBUS LED možno tak polovicu....myslíš že sa to bude RJ páčiť ak zistí že tam má nie 5W žiarovku ale 2W...niektorá to toleruje ale väčšina moc ani nie...Ja viem, som hnusný , ale toto je moja skúsenosť.
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Nazdar, mám také isté auto len troška mladšie, ale to je jedno, princíp je rovnaký..a teda rovnako švihnutý..je to naschvál robené, tak aby si musel ísť do servisu..mne sa to podarilo vymeniť ešte na tej strane ako je baterka a poistky v pohode, ale na tej druhej kde je nádržka ostrekovača fuuuuuu to je robotička.. :3035:
ja mám vždy ked to mením krásnu modrinu a ruku doondenú asi 3-4 dni..
inak ja som tiež laboroval s hentými parkovačkami, ako prvé som dal nejaké modré Philipsky,/čiže prvý krát doondená ruka/ ale tie svietili ako keby ani modré neboli, tak som si kúpil hentie Can Busové Ledky vymenil ivh/druhý krát doondená ruka/..fungovali tak mesiac, potom putovali na reklamáciu/opäť ruka/, boli ihned vymenené v predajni že vadná seria/opäť ruka/..dalšie fungovali tak 3 mesiace-smer reklamácia/opäť ruka-už to ani nebudem opakovať :d :D /po mesiaci mi poslali nové nahodil som ich a za pol hodinu kým som prišiel z chaty domov a zaparkoval som tak kukám že nejako mi niečo bliká z boku autá na vedlajšie..pozriem a milá ledka v prdeli -blikala..takže som nahodil klasické žiarovečky a som spokojný svietia a viem že budu svietiť aj o rok...
A rada na záver?aby si nedopadol ako ja, že budeš len meniť žiarovky?vykašli sa na to..alebo ak sa ti tam podarí dať ruku/otvor si aj viečko nádržky ostrekovača+dávaj pozor aby ti tá gumenná krytka tam niekde nepadla/tak si to vymen možno natrafíš na niečo kvalitnejšie ako ja, ale rozhodne jedine zozadu, myslím že na 3C ked treba vymontovať svetlo tak musí dole nárazník... ..inak ja ked som ich také pokakané išiel meniť tak ti poviem že som si skoro o ten plošák popálil prsty...bolo to žeravé!!!
impax
Príspevky: 570
Dátum registrácie: 28.07.2011 07:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa impax »

na 3c dole nárazník, robil som to a je to dosť k.k.tina, neviem či inžinieri v NDR nerozmýšlali alebo niekde spravili chybu, to si ešte nemenil žiarovku na Fiat stilo, tam ide dole pre pohodlnejší prístup dole aj koleso. na renaulte megane odmontuje 2 x šróbik veľkossti 10 vytiahneš takú páčku kovovú a máš vonku celý reflektor - čisto bezpracne asi 10min robota - no všetky autá sú nejako inak nedomyslené.
adusko123
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 25.01.2013 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adusko123 »

Diki za rady chlapci. Ja som len tak z nudy skúšal jednu vytiahnuť ale na strane kde je nádobka na ostrekovač a išlo mi to celkom čiže teším sa na druhú stranu :4090: Stými číslami je to možno pravda čo hovoríš ale už stým mám skúsenosť s LED Cansbus na aute VW GOLF III, VW GOLF, IV, Fiat Punto, Fiat Stilo, Octavia I, Octavia II, a nikdy som nemal nieaký problém. Buď si viem objednať kvalitu alebo neveiem :zga27: A čo sa týka toho viečka tak sa mi podarilo jedno stratiť ale to bolo z tlmeného z H7 ked som prvý krát menil a bol som amatér :28b7: ale ĎAKUJEM ZA RADY :300f:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

impax napísal:na renaulte megane odmontuje 2 x šróbik veľkossti 10 vytiahneš takú páčku kovovú a máš vonku celý reflektor
Na Mondeu bez náradia dvoma prstami vytiahneš dva zaisťovacie bazmegy...
adusko123
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 25.01.2013 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adusko123 »

No len je tu jeden problém. Nemám ani RENAULT ANI FORD ALE VOLKSWAGEN :3020:
Takže som sa pustil do toho...Jedna strana na spolujazdcovej strane išla super mal som to asi za 30 sek. No a druhá strana bol celkom boj :38eb: ťahal som ako to išli a stále nič. Tak som sa teda nahneval a potiahol za kabeláž ako som to čítal na niektorých fórach a podarilo sa :zga27: ale dosť som sa bál že mi káble ostanú v ruke a parkovačka vo svetle :4090: no riskol som to a podarilo sa a svieti to pekne :28b7:
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných