VW Passat B5 1,9tdi 81kw Syncro

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

gargo
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 17.04.2011 14:33
Zdieľať na Facebook

VW Passat B5 1,9tdi 81kw Syncro

Príspevok od používateľa gargo »

Ahojte mam taky problem. Ked rychlo preradim do trojky, ci uz z dvojky alebo zo stvorky tak to trochu skrtne ako keby cez zuby. Pri pomalom preradeni (2 sekundy) to vacsinou neskrtne. Cim to moze byt? Vadny synchron na tretom prevodovom stupni ? Niekde som sa aj docital, ze niekomu stacila vymena oleja za original a prestalo to. Popripade aky olej by ste odporucili, vyskusam lacnejsiu variantu. A co stoji vymena toho synchronu ? Dakujem za pomoc
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nedaj na subjektívne pocity a nechaj nech auto skúsi aj iný skúsený vodič,ja som videl veľa ľudí ktorý zle radili,nemali proste cit ten správny moment a pod.Pre istotu.Ale ak sa potvrdí že ten synchro krúžok je opotrebený a už si dobre neplní svoju úlohu,nepomôže ani variácia z olejom.Ani redším ani hustejším.Pomôžeš možno jemne jednému,poškodíš druhému,proste opotrebenie sa opravuje a klamanie nepomôže,je to súčiatka,tú neoklameš ako človeka.
Oprava nie je ani ťažká ani zložitá,ale je to predsa len kopec úkonov,prevodovku treba rozložiť a s tým príde niekoľko záležitostí na ktoré treba hneď myslieť.To sú veci ktoré sa pri rozložení považujú za samozrejmé,tj výmena ložisiek,gufera a vôbec vecí ktoré klaknú zajtra.Iba hlupák nevyužije jedinečnú príležitosť predísť tomu aby išla prevodovka von opäť zajtra,lebo sa "zabudlo" na vec ktorej osud bol už tiež na hrane.Aj z tohoto dôvodu je úplný nezmysel sa vyjadrovať k cene opravy bez jasne stanovených podmienok,navyše ak sa má vyjadriť niekto,kto to robiť nebude.Nech sa vyjadrí ten kto to robiť bude a nech má jasno čo je jeho úkolom,to je rozsah.Zisti si,to problém rozhodne nie je,ceny synchronov,prípadne ložisiek u predajcu,prirátaj cenu dem-montáže agregátu plus cena rozloženia a opravy samotnej prevodovky a máš odhad.U iného ako výrobcu sa ale tieto diely nekupujú.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ja osobne ak by som mal takýto problém tak vymením olej za taký čo tam dávajú vo fabrike a hlavne ak nebol menený a radšej budem radiť na 2x jak vo V3Ske jak dávať prachy do opravy a byť týždeň bez auta. A Holt furt mám a budem mať názor že jak sa už dačo rozoberie nikdy to už nebude jak keď to je zložené vo fabrike....A hlavne pri kvalite väčšiny servisov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných