VW GOLF IV 1.9 TDI stekoce pri dobrzdovani

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

PatrolGR
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

VW GOLF IV 1.9 TDI stekoce pri dobrzdovani

Príspevok od používateľa PatrolGR »

Zdravim vas, auto GOLF IV 1.9 TDI 81 kW, rv 1998, manual 5, najazdenych 280 tisic. auto ma taky problem, ze auto na volnobeh akoby stekoce, deje sa to najma pri studenom motore, ked sa zohreje, uz to nie je tak badat, alebo len obcas. ale vzdy sa to objavuje pri dobrzdovani, to znamena prichadzam do krizovatky, spomalujem a z 20 km rychlosti az do uplneho zabrzdenia vydava taky pravidelny zvuk, akoby sa nieco zasekavalo, alebo niekde nieco opieralo. mam pocit, ze aj trasie motorom. ten zvuk neviem celkom dobre popisat, je to take prerusovane zadrhavanie, ale akonahle zastavim a auto sa stane staticke, tak to prestane.

nejake napady? diky
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Myslím že sme z toho popisu tuná všetci veľmi múdri a máme kopu nápadov.
Možnože to má niečo do činenia s brzdovým posilňovačom, keď sa to prejavuje len pri brzdení, ale to je len také strieľanie od pása.
Mne sa javí ako najrozumnejší nápad ísť s autom buď do servisu zaoberajúcim sa VW autami, alebo aspoň za nejakým šikovným univerzálnym opravárom, skrátka niet nad to vidieť a počuť to in natura.
PatrolGR
Príspevky: 411
Dátum registrácie: 01.10.2008 18:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PatrolGR »

Je mi jasne, ze ten popis nie je moc vypovedny, ale lepsie som to nedokazal :)

Brzdna suprava asi nie, deje sa to, ci dobrzdujem, alebo dochadzam do krizovatky na neutrali. Auto bolo na zdvihaku, menilo sa riadenie, capy riadenia a ziadna ina vola na podvozku nebola badana.

Dostal som tip na zotrvak, ale to sa mi moc nechce verit, na volnobeh je to tiche, ani pri zoslapnutej spojke, ani bez... Ja skor premyslam nejaky silentblok na motore? kladka? som bezradny
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných