VW Caddy - repas prevodovky

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jurga1987
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 09.09.2013 17:47
Zdieľať na Facebook

VW Caddy - repas prevodovky

Príspevok od používateľa jurga1987 »

zdravim,mam vw caddy 2sdi r.v 2004 51kw najazdene 315000 km pred dvoma mesiacmy som dal menit olej v prevodovke ako my radili v mototechne ze po 48 mesiacoch sa ma menit a odvtedy je problem,tyzden nato mi po dialnici vypadol 5 rychlostni stupen po obchliadke automechanikom sa prislo na to ze treba vymenit prevodovku tak som dal spravit repas co mi prislo ako najlacnesjie a najrozumnejsie lebo tento typ je problem zohnat,po namontovani akoze opraveneho repasu som presiel 3000km a zas bum to iste smer mechanik rozobrat a poslat zase kdesi na oravu kde repasuju prevodovky,o dva tyzdne prisla prevodovka zase namontovat odskusat a zase demontovat lebo spiatocka sla zaradit cez zuby,tak zas rozobrat a poslat o tyzden prisla prevodovka zase montaz a zase auto preslo neuveritelnych 150km a zaseto iste ale teraz uz islo zaradit len 4 rychlost.Nevie niekto poradit ci je chyba v repase alebo v niecom inom napr vidlicka alebo podobne co tu prevodovku stale rozmlati ? A ak je chyby v repase tak po tretom reklamovani a neopraveni je mozne o vratenie penazi ked je v zaruke ?Ja niesom nejaky odbornik na auta viem kde najdem motor spojku a pod ale na nejake opravovanie nemam,som stoho poriadny talian :) Vopred Dakujem za odpovede
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

No pekne....nevidím problém v prevodovkách ale v tých lepákoch , čo Ti to skladali a montovali....A spiatočka cez zuby ...zväčša býva problém v spojke že aj pri rozopnutí unáša lamelu a kedže spiatočka nemá synchrón tak ide cez zuby...alebo ideš na to moc hŕŕŕ zmačknúť spojku počkať sekundu-dve a až potom ju tam nútiť
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24919
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ani niet čo zmeniť na tom čo vlady píše.Chyba je v prvom,druhom,treťom atd každom čo sa toho chytil.Lebo ani jeden neodviedol to čo sa očakávalo.Spiatočne je nesynchronizovaná,ak škrkne,príčina je spojka.
K záruke sa vyjadriť nedá inému než sa ho týka
Si človek s obrovskou dávkou smoly,lebo toho všetkého je pres príliš
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Jurko, Jurko moj. Ja som ti radil, kde mas ist do servisu.
Ako sa ti da radit pri vypnutom motore? Ide to krasne hladko, alebo tazko? A co ked auto stoji, ale s nastartovanym motorom?
Rychlosti "nehladas" pri radeni? Ked ti tam ladovali tu prevodovku, tak mali skontrolovat aj tu vysuvaciu paku.
U prevodovky, vlastne u auta s tymi kilometrami na tacho bude problem asi aj s tiahlami u prevodovky, hlavne ako je ten vodiaci cap a este tam je taka "plastova vodiaca drazka" (neviem to spravne pomenovat), ta uz bude asi tiez opotrebovana. Spojkovy valec moze uz byt tiez KO, kedze na SDi sa ovela castejsie radi... Mas proste odflaknutu robotu pri vymene.
Zmen servisaka. Tam zacni.
Potom zdrbaj bracha, nech chodi setrnejsie :40bd:
juraj1987
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 08.02.2012 20:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juraj1987 »

zdravicko tak radenie pri vypnutom motere ti nepoviem to som az tak neradil ked bol vypnuty,pri zapnutom sem tam som musel hladat to spravne miesto ale vzdy nasiel, dalej sem tam z celym autom klepalo ked bol neutral jak zemetrasenie ale niekdy vobec nic,dufam ze do stvrtice pride prevodovka v poradku a caddy bude funkcne,bracho dostal samuraia dufam ze ani ten nepojde smer servis :41c2:
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

To ten mechanik je taky diletant, ze uz ked tu prevodovku mal zhodenu, tak aspon neskontroloval tie veci okolo toho?
Osobne si myslim, ze stale mas zasadnu chybu u mechanika a ak sa nieco prevodovke stalo, tak je to dosledok mechanika, ze nieco podstatne prehliadol, zanedbal.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných