Volkswagen Jetta 1,2 tsi

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

peter0411
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 12.08.2013 22:53
Zdieľať na Facebook

Volkswagen Jetta 1,2 tsi

Príspevok od používateľa peter0411 »

chcel by som sa opytat mali ste niekto z vas problem s motorom ???? mne pri 58 000 km musia menit rozvody a ked to vymenili tak zistili ze hlava motora je zla tak ju taktiez musia menit ...stalo sa to niekomu ? Dikes[/i][/b]
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je zlá..to je konkrétne čo zlé ? Na základe čoho niekto taký ortieľ vyriekol ?
ivka123
Príspevky: 399
Dátum registrácie: 15.05.2009 23:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivka123 »

na tychto motoroch treba menit rozvody skoro pri kazdej vymene oleja :40bd:
lance0xc
Príspevky: 143
Dátum registrácie: 14.02.2009 16:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lance0xc »

pankovy prisiel domov list na zvolavacu akciu tak je z toho nesvoj pane boze........
romet
Príspevky: 152
Dátum registrácie: 04.05.2008 19:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa romet »

No na TSI nič zvláštne, keď sa mení aj celý motor, lebo skočil rozvod a motor KO. Nevravím, že sa to stane každému, ale stáva sa to podstatne častejšie ako by sa patrilo. :3c90:
Problém s rozvodom na TSI mi pripadá ani nie ako výrobný vada, ale skôr ako charakteristická črta. A tiahne sa od 1.2 až po 2.0 TSI. Ale inak sú to užívateľsky príjemné a podarené motorčeky, pokiaľ fungujú. A ak sú v záruke tak môžeš mať kľudný spánok.
lance0xc
Príspevky: 143
Dátum registrácie: 14.02.2009 16:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lance0xc »

nesplietaj prosim ta mas mylne predstavy o autorizovanych servisoch ty si myslis ze si zmyslia vymenit hlavu tak ju vymenia a dovod???? to len tak fabrika posle novu hlavu?? predsa musi najst dovod jej vymeny a uviest ho a posle to na posudenie... neži uz v tom svojom sne o vymienacoch dieloch a o tebe ako najvacsom majstrovi dielni a prebud sa do reality.. uz nie raz sa stalo ze auto obehalo X vas garazistov a prislo nenormalne dobabrane do autorizaku s placom . vsetko dobre no noveho roku ti prajem
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Lance0xc : môj zlatý ty si na velkom omyle .Polož si otázku prečo má autorizovaný servis prívlastok "autorizovaný" - je to preto že aspoň hlavní technici sú školení a overení fabrikou a tá ich berie ako svojich kvázi zamestnancov. To v praxi znamená , že ak ten konkretny technik v autorizáku na druhej strane europy povie tá súčiastka je zlá , tak je zlá a hotovo. Jasné že to nemôže povedať hocijaký zametač dielne, ale v každom obore sú ludia ktorí toto oprávnenie majú.
Robil som vyše 20 rokov reklamačného technika , a to že som dva krát do roka sedel na školeniach a potom chlastal jak zviera so všetkými potentátmi vo fabrike znamenalo , že na tej ktorej zákazke v terene som mal posledné slovo. Nikto potom už vo fabrike neskúmal prečo a začo a ako , podstatné bolo že zákazník bol kludný a neroznášal nás v novinách. lol lol lol lol lol lol
Tak isto dodávatelia ak som im aj poslal naspäť súčiastku aj za 500eur poslali novú, lebo vedeli , že fabrika berie za státisíce. :d :D :d :D :d :D :d :D
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

A to auto ešte šlo po svojich do servisu či na odťahovke ? Lebo pri 58000km nie je servisný interval. Všetky motory, pred výmenou rozvodu do určitého roku výroby katastrofa, tam nie že menili len hlavu, ale rovno celé motory. Podla toho ako sa komu rozbil

... a to sa ešte celý koncern tváril že "nič sa nedeje"
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

lance0xc napísal: uz nie raz sa stalo ze auto obehalo X vas garazistov a prislo nenormalne dobabrane do autorizaku s placom .
skutocne?
Noze daj aspon jeden priklad, kedy sa niekto od mechanika rozhodol vratit k autorizovanemu servisu..
pacho17
Príspevky: 326
Dátum registrácie: 12.06.2012 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacho17 »

ľudia, skúste mi rozumne vysvetliť, prečo to kupujete. Stačí otvoriť hociktorú stránku o TSI, a hneď sa dozviete, že sa tieto motory sypú, jedna radosť. Či každý si myslí, že mne sa to nemôže stať? veď je to DAS auto?. Veď v dnešnej dobe aj Fiat má spoľahlivejšie motory ako tieto. No čo už kupujte si naďalej DAS auto, veľa šťastia, a k sa Vám po 100kkm nezosype, tak si podajte športku, lebo máte obróvske šťastie.
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Pacho - opýtaj sa inak zo 100 ludí ktorí kupujú nové auto , bez ohladu na značku, kolkí si zoženú info aj inde ako od maníka čo im ten voz predáva v salone??? Ja typujem že tak 5ti 6ti , viac určite nie. Sám som bol svedkom ako celá rodinka vyberala podla farby a kolies. Na otázku o palive bola odpoveď , že to je jedno.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
pacho17
Príspevky: 326
Dátum registrácie: 12.06.2012 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacho17 »

Veď práve o to mi ide. Keď si idem kúpiť sprostú chladničku, tak si prv zistím aspoň čo to o chladničkách, porovnám si ceny.... Tiež chápem, že malé percento ľudí, sú odborníci na autá ( ja sa medzi nich nerátam), ale dám si poradiť, porovnám zhodnotím, a až potom sa rozhodujem. Ale zrejme platí, že dedo mal škodovku, otec mal škodovku, tak aj já musím mať škodovku, a keď som veľký "čávo" , tak si kúpim WV. fakt nepochopím. Detto, jazdené autá, ľudia asi fakt chcú byť klamaní, a radi tomu uveria. Nechápem, keď niekto kúpi Turana, v slonovej kosti, a veľmi rád uverí tomu, že je po dôchodcovy, so 75kkm. Že to bol taxík, a na prístrojovke sú ešte otvory po taxametri, a že má min 440kkm, tomu nechce veriť, keď ho na to upozorniš, tak Ti povie, že mu závidiš, no čo už.
matejno
Príspevky: 112
Dátum registrácie: 04.08.2009 19:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matejno »

Oco13 mýliš sa to čo ty popisuješ to bola stará dobrá doba technikov . Vo VW je to už tak , že garančnému technikovi opravu nad určitú sumu musí schváliť importér . Technik musí závadu popísať a vo väčšine prípadoch nafotiť a poslať importérovi a potom čakať na schválenie opravy . Všetky vymenené veci odložiť do posledného šróbika , urobiť na to garančný protokol a po určitej dobe príde technik od importéra ktorý rozhoduje o tom čo sa vyhodí a čo sa posiela naspäť do fabriky. Keď vyšiel nový Superb tak sa všetky súčiastky vymenené počas garancie posielali naspäť do fabriky.
A k tým mechanikom poznám x garážistov ktorý by som si nedal vymeniť ani len koleso a x autorizovaných mechanikov ktorým by som dal urobiť kľudne aj generálku motora , ale aj naopak . Podla mňa je to vždy o tom človeku jak sa zodpovedne postaví ku svojej práci.
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

To matejno : ano súčťiastky sme aj my posielali ,ale predsa by som nemenil dobrú súčiastku. Opýtam sa ťa len jedno - to kolko desiatok technikov zamestnáva importér???
Ak vautorizáku povedali že mu vymenia hlavu , tak asi vedeli že to fabrika schváli a zaplatí, nie?
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
lukas479
Príspevky: 95
Dátum registrácie: 07.09.2009 20:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukas479 »

Nikdy v zivote by som nedal auto do autorizaku ak by som tam nemal znameho a on mi hovoril ze ako sa to robi a ma skoro porazilo. Bol som s ocovou Octavkou na diagnostike u neho podotykam autorizak, napichol pozrel ze lambda a hned mi no keby si bol normalny zakaznik som ti nuteny ju vymenit aj keby bola dobra, no ale chlapik mi tu chybu vymazal a predstavte si auto beha dodnes a uz ziadne upozornenie nepipa.
A este mam jednu dobru odpoved pre tych, ktori si myslia ze autorizaky su naj servisy. Citujem toho chlapika: vies som tak plateny mam fixnu cast mzdy + percento z kazdej opravy a uz len toto hovori za vsetko takze v mojom pripade za diagnostiku by si nauctoval servis nejakych 50 ecka ale ak by vymenil taj za lambdu okolo 150 origo skodovacka, tak ludia co by sa oplatilo viac tomu mechanikovi? :28b7:

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných