311 438
inzerátov
Pridať inzerát

Trasa do Chorvatska cez Madarsko..

Obsah fóra Auto Fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
citronsk
6 : 0

Založený: 13 júl 2009
Nabehané: 1 dní 8 hod 59 min

Predmet: Trasa do Chorvatska cez Madarsko.. PríspevokZaslal: 27.07.2012 12:14   
Zdravim,

cital som tu par tem na fore, ale nedozvedel som sa to co by som chcel.. a teda planujem ist do chorvatska cez madarsko, ale nechcem ist smerom na szombathely (viacero ludi ma odhovaralo, prosim neprehovarajte ma na tuto trasu). Moj plan je ist smerom z BA na Gyor a potom to stocit dole k Balatonu a pripojit sa na dialnicu smerom na Zahreb, ale neviem ktoru cestu je najlepsie pouzit k prechodu z jednej dialnice na druhu... resp. ktora je najrychlejsia s minimom rychlostnych obmedzeni... ak by ste vedeli poradit, budem vdacny..

PS: trasu rakuska a slovinska som vypustil kvoli 30 eur poplatku za dialnice slovinsku, ktory by som musel zaplatit za asi 100 km usek a potom spat...
Citovať
dotynka
26 : 14

Založený: 04 november 2008
Nabehané: 6 dní 6 hod 33 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:03   
K tomu Slovinsku - stačilo by Ti zaplatiť 15,-€ na týždeň... ak ovšem nejdeš na dlhšie.
Citovať
slavista

Založený: 04 september 2008
Nabehané: 24 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:10   
Ahoj citron...slovinsko sa da krasne obist mimo dialnice...len musis zojst este na rakuskej strane... gersdorf sa to tusim vola...je to 6 km pred rakusko slovinskymi hranicami...potom cez Murfeld do Mureck..tam odbocis v pravo cez taky most a si v slovinsku... v lenarte prva krizovatka v pravo a druha v lavo a prides do Ptuja prva svetelna krizovatka do lava a potom cez tie kruhace a okolo tej hradze...pozri si mapy a popis si to...mapy.cz ja minuly rok takto isiel a uplne pohoda,,ani raz som sa nesekol..hlavne si to popisat aspon to slovinsko...a ani ziadnu navigaciu som nemal... st
Citovať
ivko1
144 : 115

Založený: 02 august 2006
Nabehané: 23 dní 17 hod 4 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:20   
Len ked v tom chaose zablúdi tak ho to v tom SLO bude stáť tuším 200€ a pokým nezaplatí na ruku nepokračuje dalej...
Citovať
matko 76

Založený: 13 júl 2009
Nabehané: 2 hod 6 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:27   
Ked chceš ísť bez obmedzení tak chod po dialnici až k Pešti . Ked chceš kratšiu cestu chod po Komárom a potom na Kisbér , väčšinu dedín obídeš , ale už pred Székesfehérvárom ťa to vyhodí na obchvat a potom dialnicu...
Citovať
zdenoTN
1 : 0

Založený: 06 marec 2008
Nabehané: 9 hod 49 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:41   
zdravim, privtrem sa trosku do temy

ja uz mam cestu za sebou, ako tu bolo spomenute v zhone a v strese sa clovek lahko pomyli. ja som isiel cez "mosonmadar" sombathely, csarna...a na letenye podarilo sa mi zabaranit na moste kusok od letenye prechodu a skoncil som na dialnici, cuvat sa samoska nedalo, tak ze na prvom zajdzde pojdem prec, alebo na benzinke kupim znamku, pumpa ani zajdz nebola uz iba hranice... isiel som tak asi 15-20km, chcem sa opytat co mi hrozi, nikto ma nezastavil ani nepokutoval. mozme mi dojst daco postov , a ak aj ano kolko eur mi hrozi pokuta?

samozrejme je to moja chyba a nadavat mozem iba na seba...

vdaka
Citovať
ddemovic

Založený: 11 august 2007
Nabehané: 4 hod 11 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 15:56   
Pred nedavnom som tuto trasu absolvoval... od Gyoru cestou c.81..ide to cez zopar dedin...
smerom tam v noci..uplna pohoda, plynula jazda az k Balatonu a tam som sa napajal opat na dialnicu
smerom spat v pondelok cez den, a to uz bolo o cosi horsie..prva vec na dialnici filmovali madari znacky a porovnavali z databazou zaplatenych dialnicnich poplatkou, takze dialnicu scvrkli do jedenho pasu a posuvali sme sa kromkom asi 2 km...
a ta 81-ka bola cez den celkom plna kamionov.. ale aspon ze to islo plynule a nikde sa nestalo.

A este pozor na madarske dialnicne poplatky. Ak si kupite desatdnovy poplatok na dialnicu napriklad v piatok o pol dvanastej v noci, tak ten piatok sa rata uz ako prvy den a teda platnost konci za devat dni o polnoci . Takze sme museli po desiatich dnoch kupovat dalsie znamky. Zaujimave ze cestou tam stala 14 eur na pumpe, a cestou spat na hraniciach iba 11 Euro.
Citovať
ivko1

PríspevokZaslal: 27.07.2012 16:30   
V HU "známku" často kontrolujú údajne kamerovým systémom, skrátka si pozrú pár hodín záznamu z prejazdu a kontrolujú či v tom čase malo auto zaplatený poplatok, je to jednoduchšie a hlavne sa tým nebrzdí premávka ako u nás, kedy odklonia všetko cez odpočívadlo

Tým pomýlením som myslel SLO , kde tvrdo idú po neplatičoch za dialnice
Citovať
zdenoTN
1 : 0

Založený: 06 marec 2008
Nabehané: 9 hod 49 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 16:33   
no je to uz 10dni co som to po+sral, a posta doma este neni tak snad ani nepride...i kd dajake auticko stalo velda cesty s kamerou, ale bolo natocene na opacny smer ako som prichadzal ja....
Citovať
ivko1

PríspevokZaslal: 27.07.2012 17:14   
Oni nerobia náhodné natáčanie, v každom štáte sú na dialnici kamery ktoré monitorujú dialnicu neustále, oni sa len rozhodnú že dnes si skontrolujeme záznam za včerajší den... Mal, mal, mal, nemal a už sa koná...
Citovať
cicmanec
513 : 190

Založený: 15 október 2008
Nabehané: 2 mes 27 dní 21 hod

Predmet: _ PríspevokZaslal: 27.07.2012 17:17   
ddemovic napísal:
Zaujimave ze cestou tam stala 14 eur na pumpe, a cestou spat na hraniciach iba 11 Euro.

Čo je na tom zaujímavé aký si kto nahodí kurz? Keby si platil vo forintoch tak platíš na halier rovnako!

ivko1 napísal:
V HU "známku" často kontrolujú údajne kamerovým systémom, skrátka si pozrú pár hodín záznamu z prejazdu a kontrolujú

Troška náročné na pracovnú silu, nie? Nebolo by oveľa jednoduchšie v 21. storočí používať automatické rozpoznávanie a porovnávanie s databázou zaplatených? A „ručne” dohľadávať už len nezrovnalosti?

Založený: 06 október 2004
Nabehané: 7 hod 15 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 17:38   
Bratislava, smer Gyor, pred nim smerom Papa, potom Nagyjkaniza a uz si na dialnici do Chorvatska.

Alebo obides Balaton z druhej strany...
Citovať
seven549
54 : 224
Ľudový rozprávač

Založený: 03 február 2010
Nabehané: 7 dní 19 hod 28 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 19:17   
ivko1 napísal:
Oni nerobia náhodné natáčanie, v každom štáte sú na dialnici kamery ktoré monitorujú dialnicu neustále, oni sa len rozhodnú že dnes si skontrolujeme záznam za včerajší den... Mal, mal, mal, nemal a už sa koná...
no urcite.preto potom v rakusku to robia tiez cez odpocivadlo alebo dalekohladom.
Citovať
wilz
45 : 14

Založený: 04 január 2008
Nabehané: 6 dní 14 hod 6 min

PríspevokZaslal: 27.07.2012 19:29   
Seven zobuď sa.
Veď rakušáci majú anonymné známky, takže tie elektronické systémy im netreba.
Už som teda určite 300 tis. km po rakúsku pojazdil a ani raz som nezažil, že by zastavili diaľnicu cez odpočívadlo.
Kontrolujú na odpočívadlách známky a tiež sem-tam na vjazdoch a na výjazdoch z diaľnice.
A keď sledujú ďalekohľadom, tak to hľadajú takých, čo na skle nemajú žiadnu známku, ak tam nejakú máš tak neštartujú po tebe, rovnako keď ťa na diaľnici obiehajú, alebo ty ich.
Citovať
futy
20 : 6

Založený: 19 marec 2010
Nabehané: 1 mes 7 dní 19 hod

PríspevokZaslal: 27.07.2012 19:41   
Ja som šiel klasika Komárom (tam na pumpe známku nafasoval cez kartu)- Kisber-pred Szekesom na M7 obchvatom na dilnicu z Budapesti až do HR. Cesta z Komáromu po SZekesF slušný stav, málo dedín áut pomenej, dá sa šlapať okolo 110-120. Cez Szombathely a Csornu som bol tiež a to stálo za prd.
Citovať
Odpovedať Nová téma

Prejdi na:  
Obsah fóra Auto Fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia