308 054
inzerátov
Pridať inzerát

Toyota yaris1.0vvti r.v 1999 nízky volnobeh

Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
zuzanah

Založený: 29 marec 2008
Nabehané: 2 hod 33 min

Predmet: Toyota yaris1.0vvti r.v 1999 nízky volnobeh PríspevokZaslal: 18.06.2012 07:07   
Ahojte,chcel by som poprosit o radu,na yarise mám problém s volnobehom po zohriati motora mi klesnu otacky na 500ot/min a cele auto sa rozvybruje.Auto startuje uplne perfektne za studena aj tepla,spotreba ok,pozeral som skrtiacu klapku ta je čistá volnobežny ventil tak tiez.Skušal som vytiahnut po zohriati motora konektor teploty chladiacej pri termostate motor len na chvilku zmenil nepatrne chod a isiel dalej v 500 otackach.Je tam ešte jedno cidlo zelene troska dalej od termostatu ide knemu jeden kablik, po odpojeni ziadna odozva nic sa nedialo.Mam len taku obycajnu diag elm327 na tej mi neukazuje ziadne zavady,len ma zarazila aku ukazovala teplotu motora po prejdeni 10km a 10min statia na volnobehu 84F tj 22,8 C.To sa mi zda dost málo.
Na displeji mi ukazuje teplotu takým systemom že ked je motor studeny svieti modry teplomer po zohriati neukazuje už nic.
Citovať
VLADY
62 : 21

Založený: 11 september 2007
Nabehané: 10 dní 4 hod 32 min

PríspevokZaslal: 18.06.2012 11:22   
To čidlo s jedným káblom tipujem že je na tú kontrolku, že len termospínač.....a to druhé asi dáva signál do RJ. Takže ja by som ho vybral von napichol na neho ohmeter a šupol do hrnca z vodou a zohrieval. A tak zistil,či bude meniť hodnotu a či je v poriadku a v tolerancii .Je možné že RJ má údaj o nízkej teplote a preto dávkuje bohatú zmes a sa to prechlastáva.Ale to je len moja úvaha....A chybu nemá prečo vyhodiť žiadnu, lebo RJ má len jeden údaj o teplote motora.Nemá to s čím porovnať,skrátka pre ňu je motor studený ....

Založený: 29 marec 2008
Nabehané: 2 hod 33 min

PríspevokZaslal: 18.06.2012 20:12   
Ahoj,takže dnes som napojil diag a pockal som pokial mi nestupne teplota az na 184F tj 90C otacky motora boli okolo 500 odpojil som konektor chlad iacej kvapaliny a otacky vyleteli na 600 ot a motor prestal vybrovat.

Pripojil som ohmeter na konektory a stale sa mi odpor zvysoval a znizoval tak teraz som s toho tupy. Asi bude to cidlo v haji
Inac volnobeh sa postupne od studeneho po zohriati drzal krasne ale potom pri zhruba 80C klesol na tych 500 ot a aj ventilator presne zoplo zhruba pri 88C tak neviem ci to cidlo vymenit. Dik za radu.
Citovať
VLADY
62 : 21

Založený: 11 september 2007
Nabehané: 10 dní 4 hod 32 min

PríspevokZaslal: 19.06.2012 12:09   
Ak máš ešte stále pochybnosť o čidle tak skús ho naimitovať nejakým potenciometrom....Ja by som ho menil na 100% pretože hodnota lietať nemôže ...môže sa len meniť spolu zo zmenou teploty ale tak nejak postupne a plynulo.

Prejdi na:  
Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum