Subaru Outback 2021

Diskusia ohľadne vozidiel značky Subaru

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tomo777
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 21.09.2012 22:21
Zdieľať na Facebook

Subaru Outback 2021

Príspevok od používateľa tomo777 »

Ahojte páni,

uvažujem nad kúpou vozidla subaru outback 2021, dám si poradiť aj iné vozidlo. Ťažko hľadať skúsenosti keďže ide o nový typ no možno sa tu nájde odborník ktorý má skúsenosti s touto značkou. Doposiaľ som jazdil na koncernoch no prichádza na zmenu a hlavné preferencie sú:
- benzín keďže sa budú jazdiť kratšie trasy občas aj dlhšie
- spoľahlivá 4x4 s dobrou priechodnosťou
- bezpečnosť
- väčší kufor
- cena do 45 000€
Prosím iba o vyjadrenie k téme. ďakujem za Váš čas a typy
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Asi krapec mimo, lebo nepoznam podrobnosti toho napadu s tym Subaru, ale ak by som sukromne kupoval daco v spominanej cene a mal by som to v plane dlhsie si to nechat, benzin, nafta by isli bokom a isiel by som do elektriky (to bude teraz hukot na mna :40bd: ).
Dojazdy su uz v poho a aj rychlost nabijania, + dalsie vyhody.
Ale to je len taky maly cervotoc do hlavy, ked pocut, ako sa vsetci hore ohanaju zelenym a co mozno ocakavat, ake mozno budu represie voci konvecnemu pohonu.
Renova
Príspevky: 349
Dátum registrácie: 30.11.2010 15:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Renova »

No neviem či na takýto nový model ti niekto odpovie podla tvojich predstáv.Tu sa riešia len také staré miešačky a rajtáre.Ale kamarát má tento model asi 5 rokov starý 2.0 benzín 380tis km a stále jazdí bez väčších problémov aj viskospojka pôvodná.Akurát si musíš dať pozor nato aby si mal všetky 4 pneu rovnako opotrebené ak to bude manuál.Kvôli viskospojke
lubos zimovcak
Príspevky: 3425
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Známy ma Subaru.
Dobre pre dôchodcov, lenivé, relatívne užrane, drahý servis.
Sedí solídne na ceste, na ten 6-valec R sa už jazdne nechytá, pohodlné.
Naposledy upravil/-a lubos zimovcak v 18.09.2021 22:00, upravené celkom 1 krát.
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

Ahoj, nie som odbornik, len Subaru nadsenec.

Prednedavnom som kupil BS generaciu (2017) pred faceliftom vo vybave Business Navi 2.5 a som velmi nadseny autom aj po pol roku. Stale som fandil znacke a az teraz som si splnil sen kupou Outbacku. Tesim sa na kazdu jazdu na nom, vyskusal som si aj mierny offroad a uprimne, to co auto dokaze si skor nedovoli sofer, menej skuseny a menej odvazny offroad jazdec akym som aj ja. Niekedy mam pocit, ze sa chodim v tom aute previezt a vystupujem ukludneny. Auto ma velmi pohodlny podvozok, japonci s tym zasli az tak daleko, ze by som si to dovolil porovnavat so vzduchovym podvozkom, a profil pneu 60 hovori za vsetko. Motor nie je trhac asfaltu, je to skor ladene na pohodove jazdenie a na tahanie tazkych privesov (az do 2000 kg) a stovka za 10,2s hovori za vsetko. Velakrat som pocul o oddanosti a vernosti majitelov Subaru, kto sa na tom povozi, pochopi. Ja som si zajazdil na Outbacku, aj ja som to pochopil, pre mna jedna z mala znaciek, ktora stale dokaze auta vyrobit s istym nezamenitelnym DNA - su to veci, ktore clovek na aute nevidi. Ci uz symetricky pohon drzi auto ako prikovane na ceste, Lineartronic ktory vie auto tak lahodne rozbehnut, alebo brutalne tuha karoseria, kedy sa nic nekruti, nedrnci pri offroad jazde.

Subaru to ma v Europe tazke, pred par rokmi sa hovorilo aj o odchode z EU. A tak aktualna generacia ma nizsi vykon 124kw, vyssi krutak skoro 260Nm, zrychlenie rovnake ako moja generacia. Dostala aj priame vstrekovanie a GPF, je tu iste riziko moznej karbonizacie motora pri kratkych jazdach. Ak chces auto jazdit 5 rokov, nemusi Ta to trapit. Co je mrzute, ceny riadne poskocili, ale to v podstate zdrazeli vsetky automobilky. No Subaru si drzi cenu aj pri predaji na rozdiel od inych vyrobcov. Plnka za 47tisic je fakt odvazna cena, konkurencia je urcite dynamickejsia (pocuvam odvsadial, ze Outback je lenoch, ja si to nemyslim)

Fandim roznym znackam a pri vybere mojho Subaru som velmi zvazoval jazdeny Lexus RX 450h v poslednej generacii. Chapem, ze pri novom je ten cenovy rozdiel v porovnani s Outbackom markantnejsi.

Kludne sa pytaj, ak mas konkretne otazky. Drzim prsty ak padne vyber na Outback (netusim kolko je cakacka, 4 mesiace ?) budeme si zdravit na ceste.
Naposledy upravil/-a Dep v 18.09.2021 22:53, upravené celkom 1 krát.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
tomo777
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 21.09.2012 22:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomo777 »

Ďakujem chalani za odpoveď. Začal by som postupne. Do plne elektrického auta sa mi vôbec nechce....ďalej trhať asfalt nebudem keďže bude s tým jazdiť aj manželka.
Dep ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. Auto chcem využívať aj do lesa kde sa bude dať prejsť v našom okolí na vyvezenie povedzme potravy pre zver ale to je naozaj príležitostne pre správnu vec keďže je kamarát poľovník. Samozrejme pohodovú jazdu si chcem užiť aj na ceste a budeme potrebovať 4x4 aj v zime. Chcem naozaj zmenu a prejsť úplne na inú značku. Momentálne je 1-2 ks skladovky vo výbave poprípade farbe ktorá sa mi páči.
mato.wrc
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 28.04.2007 11:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.wrc »

Urcite by som sa siel na tom povozit. Outback je legenda a tento novy model je topka. Pokial vyznavas kludnu jazdu tak chod do toho. Ak jazdis dynamicky tak by som zostal pri koncerne s TSI. Tvoje zadanie splna aj octavia scout 4 tsi. Ja mam 4 ku sice naftu prednokolku ale ked si do nej sadnes tak pocit je ovela lepsi ako v supebe alebo passate. TSI je aktualne jeden z najlepsich benzinakov.....ide to fajne a spotreba je o liter dva mensiu ako outback a dovolim si povedat ze vnutorny priestor je rovnaky. Mimochodom ak lyzujes tak subaru ani vacsina japoncov nema v opierkach zadnych sedaciek otvor na prepravu lyzi.....Ako som povodal. Treba sa povozit a pozdri testy na garaz.tv

PS: infotaiment v octavke je uplne v pohode....pindaju na to iba ludia co najazdia par kilometrov.....
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Subaru nie je zlá voľba, predsa len, je to jedna z mála značiek, ktorá si ako tak drží svoju fazónu a nepodlieha až tak módnym vplyvom ako ostatné značky. Je to ale tiež značka, ktorá - až na Imprezu - vyrába v podstate bezpohlavné somariny, ktoré nie sú ničím výnimočné. Druhá vec je, či vôbec hľadáš niečo výnimočné... Podľa môjho názoru ale za 45 tisíc už možno právom požadovať viac, než prepravu z miesta A do miesta B, ale voľba je na každom z nás.
Takže poďme k veci:
Plusy:
- tradičná značka
- dobrá kvalita
- dlhovekosť
- vysoká spoľahlivosť
- dobre vyriešené 4x4
- možnosť kúpiť nové s LPG (toto neviem, či platí aj pri Outbackoch. Ak áno, ber)

Mínusy:
- vyššia cena
- drahší servis (ktorá ale nebudeš potrebovať tak často ako pri zbožňovanom koncerne)
- problematický ďalší predaj
- vyššia strata hodnoty
- pitomá automatická prevodovka, ktorá dokonale zabíja akýkoľvek pocit z jazdy
- slabé motory. Zrýchlenie za 10,2 pri aute z roku 2021 u mňa nie je "kľudná jazda", ale príšerne lenivá krava. S tým aby si si fakt dobre rozmyslel každé predbehnutie čmudiacej Avie

Elektrika je samozrejme somarina, o tom sa ani nemusíme baviť. Električky sú hračky pre bohatých, ktorí nezvládajú ani malú násobilku aby si zrátali katastrofálnu stratu hodnoty a astronomické náklady na baterky.

Čo sa týka manželky, že "nechceš trhač asfaltu, lebo s tým bude jazdiť aj žena", nemaj o ňu obavy :d :D Ak kúpiš niečo výkonnejšie, určite to zvládne, obzvlášť s automatom. Moja jazdila roky na manuále 170k, teraz má automat 256k, ale jazdí aj na automate 450k a nemá s tým žiadny problém. To sú len také reči, že "musím predať auto, lebo je moc výkonné a žena sa na tom bojí jazdiť". Prdlajz.... Však ten plyn nemusí mať stále na podlahe. Ženy vôbec nemajú problém jazdiť decentne aj s veľmi výkonnými autami.

Ak sa ti to páči, tak to zober, ale môj osobný názor je, že za 45 000 môžeš mať aj lepšie auto.
Napríklad Audi S3, BMW 330Xi.... Dokonca za MENEJ peňazí. A pri všetkej úcte ku značke Subaru, S3 a 330xi sú celkom iná kapusta než nejaký Outlander či Outback...

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear ... =ASCENDING

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear ... lse&vc=Car
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

Rasto Chvala je srdcom subarista, recenziu noveho Outbacka zakoncil slovami: je to auto pre soferov, co uz vedia, co chcu :)

Tu dynamiku nemam pomaly ani kde vyuzit, dnesna premavka je taka, ze zaradim sa do vlacika aut, pustim nohu z plynu a adaptivny tempomat ma dovezie az do ciela. Ak chcem si uzit pokoj od premavky, vyhladam skor rozne cesty-necesty do prirody.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

jergusko, v zadani je 4x4 nie kvoli prenosu 300koni na kolesa, ale typek chce s tym lozit aj po lese.

Ano, uprimne priznavam, ze ked predbieham, tak 175 koni dolujem pri plnom stlaceni pedalu, Outback je rodinne vozenie, proste cielova skupina je niekde inde.

Uprimne som zvedavy, skus najst nejake ine auto, ktore bude mat svetlu vysku okolo 200mm, 4x4, benzin, automat, kufor okolo 530 - 550 litrov. Kodiaq, Tiguan ? X3 bude cez 50 litrov.

Este k tej pitomej automatickej prevodovke - Lineartronic simuluje 8 prevodovych stupnov (moja len 6), cize radi skokovito, cize ziaden vysavacovy efekt, ktori mnohi poznaju z CVT u inych automobikach. Prepac, zmienka o tovarenskom LPG v Outbacku, asi velmi nevies o com pises. Treba skusit a nehateovat.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Dep,aj mňa zaujima LPG v Outback-u ,
mohol by si sa o tom rozpisať niekoľkými vetami,alebo sem šupnuť nejaký link na inú diskusiu ?
Ďakujem
Laco. :300f:
tomo777
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 21.09.2012 22:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomo777 »

Diky za diskusiu. Audi a BMW je fajn návrh len je to malé auto s malým kufrom. Ak by sme išli na výlet aj so známymi ťažko sa tam napraceme preto pozerám po ,,univerzálnom'' aute. Testovaciu jazdu som skúsil a prekvapila ma štvorkolka ktorá zvládne veľa, podvozok je odhlučnený a Perfektne kopíruje terén. Stále je to o zhodnocovani.
Mateusz737
Príspevky: 714
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

vybral si si velmi dobre nić lepšie ma nenapada v danej tiede mozno Volvo V60 Cross Country?
lubos zimovcak
Príspevky: 3425
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Za tie peniaze radšej klasiku, Nissan Xtrail, 2.0 dci.
Posledná ,ako tak poctivá mechanika. A po rokoch sa dá ešte slušne predať.
Rolfos
Príspevky: 550
Dátum registrácie: 27.11.2006 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Rolfos »

mastik29 napísal:Asi krapec mimo, lebo nepoznam podrobnosti toho napadu s tym Subaru, ale ak by som sukromne kupoval daco v spominanej cene a mal by som to v plane dlhsie si to nechat, benzin, nafta by isli bokom a isiel by som do elektriky.
Sorry, uplne mimo temy- ale aky je elektromobil s dobrou priechodnostou?

Lebo dobra priechodnost je zvycajne spojena s takymi vecami, ako je vyssi podvozok(=vyssi aerodynamicky odpor), agresivnejsie gumy(=vyssie jazdne odpory), nejaky zlozitejsi system pohonu(=vyssie jazdne odpory+vaha) a tie sa s elektromobilitou velmi nekamaratia...
Naposledy upravil/-a Rolfos v 19.09.2021 17:47, upravené celkom 1 krát.

Návrat na "Subaru fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný