Stromy pri cestach....

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rudolfo63
Príspevky: 9947
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Stromy pri cestach....

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

Uvazuje sa o ich likvidaciii hlavne v nebezpecnych usekoch,kde stromy su priamou prekazkou pri nehodách a ktore zabijaju.Stromy boli prvotne vysadene kvôli inému ucelu,nemali nic spolocne s ochranou prirody,dnes su skor nebezpecnou zbranou.Nemohloto kroku pristupit uz pred rokmi?
rudolfo63
Príspevky: 9947
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

seeeeeevas cvirik...,aj zijes? :2f93:
efendy69
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 09.10.2011 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa efendy69 »

Tiež nechápem že sa ešte nevyrúbali tie stromy pri ceste.

Vláda sa pokúša znižovať počet smrteľných nehôd zvyšovaním pokút väčším množstvom hliadok, ... , a význam to nemá žiadny.

Ale že by vyrúbali tie stromy pri ceste, čím by sa výrazne znížil počet smrteľných nehôd, to nie.

Viď nehoda sestričky, ktorá "pravdepodobne" dostala mikrospánok po nočnej službe a narazila priamo do stromu.
Keby tam ten strom nieje, akurát by skončila na rovnom poli, s minimálnymi zraneniami.
http://www.tvnoviny.sk/domace/1752816_t ... icka-katka

Prípadne nehoda 2 žien a ich malých detí - http://www.topky.sk/cl/10/1374937/FOTO- ... lade-zeny-
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

"lidi je na svete jako sracwk"
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ja skorej vidím problém v tom že VP dostane ozaj každý bez rozdielu.... či na to má alebo nemá predpoklady či už psychické alebo akékoľvek iné....a potom to tak na cestách aj vypadá... A že niekto zachrápe za volantom???? myslím že zas prirodzený výber.Ak chrápeš tak nešoféruj.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Dobre, že Rudo túto tému založil, lebo som ju mal v pláne aj ja. Včera na Markíze dávali reportáž s nadpisom "nebezpečné stromy". Ak by to nebolo na smiech, bolo by to na pľač. Pokiaľ viem, strom nie je nebezpečný nikdy, resp. jedine v takom prípade, kedy padne na človeka/posádku v aute vplyvom nepriaznivých poveternostných podmienok, alebo vplyvom vyschnutia.

Taký idiotský nadpis dať do hlavných správ, to by som sa musel pod zem od hanby prepadnúť. Na 99,9% sú vždy nebezpeční šoféri, ktorí vôkol tých stromov jazdia neprimeranou rýchlosťou. Ako tá chúďa Katka, ktorá podľa príbuzných bola dobrou šoférkou a jazdila opatrne, z nevysvetliteľných príčin vpálila do jediného stromu široko-ďaleko - vynieslo ju zo zákruty. Je mi jej ľúto, aj pozostalých, ale dalo sa tomu zabrániť - ubrať plyn a zákrutu prejsť o 30km/h pomalšie.

Žiaľ, takýchto tragických nehôd nikdy neubudne.
tomket11
Príspevky: 558
Dátum registrácie: 18.09.2012 17:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomket11 »

Nestotožňujem sa s názorom výrubu... každý by si mal uvedomiť či nato ,,má alebo nemá´´. No je pravdou, že stromy pôsobia na autá obrazne povedané ako magnety. Už strašne veľa krát sa stalo, že 1 strom na celej ceste a 90% prípadov otočili auto okolo neho.

Ešte pre tých ,,starších´´ šoférov. Pamätáte si na cestu medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom? Vraj to bol jeden strom vedľa druhého a denne tam bolo niekoľko havárií. Odkedy tam vyrúbali všetky stromy pri ceste tak je tam možno 1, 2 za mesiac a aj to kvôli tým, ktorý nato ,,nemajú´´. :3035:
dotynka
Príspevky: 1222
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dotynka »

A čo takto do "nebezpečných" úsekov osadiť zvodidlá? :41c2:
(aha, na to nemáme €, keď nemáme ani na vyrúbanie tých "nebezpečných" stromov) :::
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

pokial dobre viem, vysadba stromov - aleji pri ceste je historicky prezitok, alebo skor dedicstvo z cias rokov 20. a 19. storocia, kedze dnesne cesty kopiruju starucke cesty, kde sadili stromy kvoli cestujucej aristokracii, ale aj beznych ludi, aby im nebolo horuco pri palave zo slnka :)

Mne tie stromy pri ceste nevadia vobec, nevidim dovod ich vyrubu. Ludia sa zabijaju na cestach svojim pricinenim, nie stromy zabijaju ludi. "Co by bolo keby" mozme teoretizovat do nekonecna.

Ako znizovat umrtia na cestach ? Skor by som navrhol oplotenie (kvoli migrujucej zvery), prip. zvodidla a nie vyrub stromov.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
makrela
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Táto planéta už nestojí za nič. Všade kopec stromov, trávy, rastlinstva, a povážte aj zvery sa tu vyskytujú. Som zvädavý kedy sa vlády konečne rozhýbu a zariadia to k čomu boli zvolení. Aby bola konečne zem celá vybetónovaná, a tieto plochy boli prepojené širokými(to je výzva pre capt.ŠTB súdr. Širokého) asfaltovými magistrálami po ktorých by sa veselo preháňali naše milované autíčka . Ľudia by sa presunuli pod zem.
Vŕšky , kopce, hory a veľhory treba zarovnať so zemou. Boli prípady ,že lietadlo narazilo do hory.Takým prípadom treba zabrániť!!
Zvery treba vykántriť! Tu pes pokúsal človeka ,tam ho zasa žralok zožral, slon podupal,lev hlavu odtrhol, komáre štípu ,kliešte sajú, parazity parazitujú a žalúzie žalúziujú.
Nedá sa tu žiť , a už vôbec nie na Slovensku , kde ach jaj taká krivda, stromy ešte aj pri cestách rastú.
Dám za to krk , že to Maďari!!!!
Áno iste to tam kedysi Maďari nasadili , aby sa Slováci pozabíjali.
Ten vznešený , múdry , jedinečný , skvelý ,úžasný národ -Slováci ,takto biedne majú vyhynúť.
Preto vyzývam - nedajte sa Slováci, režte, rúbte Slovač každý strom ,veď ako by to vyzeralo aby sme sa museli prispôsobovať akýmsi stromom , a nemohli ako takí de-menti po cestách preháňať.
K tomu vyzývam , a sám idem pílku motorovú značky Stihl štartovať.

MŇA nedostanú!!!
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Makrela, pekne si zhrnul našu zlú situáciu :-)
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

Makrela, súhlas, palec hore !
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

to v TV som pozeral aj ja. Najviac ma zaujala hlaska ze nieto peniaze na vyrub tych stromov. Samozrejme ze nieto ked tender vyhra zase bratranec jeho zadavatela a ten si zapyta za vypilenie jedneho stromu 300eur a z toho da len par eur nejakemu ozratemu pilcikovi co sa bude motat viac po ceste a budu musiet davat nanho pozor soferi aby ho nesundali a z ostatneho sa pekne nabali a este aj drevko fajne preda. Keby na urade prace spravili nejaky pilcicky kurz a kupili par Stihliek a dali robotu aspon par ludom ked uz su taki neschopni a ludia sa tam chodia len hlasit ale robotu nikto odtial nedostane.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

nie nie. Ty si to len zle pochopil. Ja som chcel poukazat na to ze to vyhra firma ktora bude najdrahsia a ta si nato vezme najlacnejsich robosov casto aj takych co pilku v ruke nedrzali. Ja som nechcel nikoho urazit pretoze pilcikov poznam dost a viem o aku robotu ide. A to ze riadny pilcici by to vyrubali raz dva vieme vsetci, len zial u nas to budu robit cim dlhsie a cim drahsie pretoze sme na SK. A to s uradom prace si kus tiez nepochopil lebo ja som narazal na to ze ked nariekaju ze nieto na to peniaze ze by to bolo drahe tak nech na to vyuziju nezamestnanych ktorym daju aspon nejaku robotu a nieco sa aj naucia. Ani netusime kolko pilcikov je medzi nezamestnanymi a verim tomu ze oni by tu robotu robill za tretinovu cenu ako nejaka narychlo zalozena firma co vznikne o nejaky tyzden a bude sa volat ,,ficovyrez s.r.o,,
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

neboj sa navody sa v tejto republike uz davno nedavaju. Ta firma co to bude robit je uz dopreu davno zvolena , uz si medli ruky ake stroje najdrahsie a mechanizmy si ide nakupit ,,ved stat to zacvaka a nakoniec sa nejaky politik aj chvalit bude tym ze kolko ludskych zivotov zachranil,,
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 64 neregistrovaných