Spoľahlivosť TSI v súčasnosti

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
patove
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 19.01.2011 00:28
Zdieľať na Facebook

Spoľahlivosť TSI v súčasnosti

Príspevok od používateľa patove »

Nazdar chlapi, nemáte info ako je to s TSí-čkami v súčasnosti? Vychytali sa už tie "detské mušiská" alebo ešte stále spoľahlivosť kráča bokom?

Zatiaľ čo škodovka ponúka pri svojich modeloch aj klasický 1.4 16V, naopak v cenníku VW (konkrétne Golf) som tento motor už nenašiel. Preto ma zaujíma ako je to teraz s TSI, keďže to je jediná benzínová varianta pri VW.

Napriek problémom, ktoré súviseli s nástupom tohto motora na scénu sa pýtam: "Je to v súčasnosti rozumná voľba?"

Ďakujem vám za reakcie.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Reťaze vylepšili... Prečo ale robiť testera, navyše so značkou, ktorá rada mení majiteľa?
patove
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 19.01.2011 00:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patove »

Koncernové autá sa mne osobne veľmi páčia, zvlášť Golf. Len s tými motormi to nie je žiadna sláva...

Pred časom som čítal aj zopár scenárov s výmenou turba po "niekoľkých" kilometroch, čo rozhodne popularite nepridá. Chcel som teda vedieť aká je situácia teraz, keď je tento motor na scéne už dlhšiu dobu.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Na scéne je dlhšiu dobu a konečne s ním začali niečo robiť... Nahojno ti je pekné auto keď sa na ňom nemôžeš voziť lebo je v servise alebo ti ho ukradli?
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Prečo VW prestal vyrábať a montovať do svojich vozidiel motor 1.8T ?
jergusd
Príspevky: 959
Dátum registrácie: 30.06.2012 18:16
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusd »

ja si osobne myslím že takisto nestojí byť pokusným králikom .. som zaťažený na diesel autá odjakživa, FSI je pre mňa( fakt strašné individum ) VW Golf je síce veľmi pekné auto ale určite radšej s 1.9 TDi motorom :) a keď už benzínové tak 1.8T tie neboli také chudorľavé cintlavky :3906:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Pretože dnes taký výkon vytlačia z menšieho objemu a HLAVNE s menšími emisiami a spotrebou. Papierovou...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je tam priama úmera,čím viac o systéme vieš,tým ďalej od neho utečieš. Ruku na srdce,koľko ľudí má aspoň základné informácie o tomto motore,o čom to celé je ?! niet možnosti sem zavesiť tak obsažný materiál a bez doprovodného vysvetlovania by zmysel beztak nemalo.Ak sa niekto pohráva z myšlienkou,že sa bude systém cizelovať,tak ma napadá jedno jediné.Jedno ku.r.vítko nahradí iné.A iba rôznych čidiel a vykonávačov je určite cez 40 ks,už som to raz sem dával.Mnoho zdvojených resp dvojstupnových záležitostí,vecí s regulovaným výkonom podla zaťaženia,ešte aj tlak oleja je inak než sme zvyknutý.Dva okruhy chladenia (nevyznajú sa ani v tom jednom) z dvoma termostatmi atd.Ak beriem do úvahy úbohosť autoopravárenstva sa boriť s problémami vecí ktoré sú tu desaťročie (a ešte nepoznajú ani základy),tak čo s týmito ozaj zložitými vecami.Asi si necvknú,to treba otvorene upozorniť už teraz.Niet ani kde,ani od koho by sa nová generácia čosi podobné naučila.Mladý chcú zarobiť,majú trikrát v paži,či niekomu peńaženka krváca alebo nie.A to ešte ide ďalšia pohroma do tohoto systému,odpájanie valcov. Takže úprimne,nikdy v živote.To môže kúpiť iba človek žijúci v bláhovej nevedomosti a pomníkový optimista.
A tak ma dodatočne napadá že ešte tam treba strčiť niejaký Haldex,a cúvací basmeg,a parkovaciu blbosť,hlúposti že sa nezmestia na ponukový list. No a potom to nekúp
romet
Príspevky: 152
Dátum registrácie: 04.05.2008 19:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa romet »

mhlavaty pravda v každom slove :3906:

nie som opravár,som elektrikár, motory ma len trošku zaujímajú. Preštudoval som si service training manuál na 1.8 TSI. Má cca 50 strán.
Nie je to kozmická technológia kto vie dobre ako funguje motor tak pochopí aj keď niektoré state som musel čítať viackrát na pochopenie.

Avšak ak má bežný mechanik (ktorý ma väčšinou učnovku a niektorým dodnes robí problém porozumieť ako funguje MPI) toto všetko absorbovať pochopiť a správne analyzovať ktorý z akčných členom má čo na čo vplyv a prísť na vyriešenie problému.

Neverím.

A to je len jeden typ motora od jednej automobilky. Však aktuálne škodovka len do octavie dáva 9 motorizácií. A toto má bežný mechanik zvládať. A bolo by fajn keby bol macher aj do elektriky, osciloskop je už bežnou výbavou mechanika, však.

Mladá generácia už nezačína zo starou škodovečkou ktorú si svojpomocne zgenerálkovala a sa na nej naučila základy. Dneska už aj bezdomovci majú feldy (prisámbohu som to videl na vlastne oči).
Až tá staršia generácia mechanikov vymrie (pôjde do dôchodku alebo proste nebude zvládať ten "pokrok" ) za 10-15 rokov budeme tu mať pravý západ lebo autá budú tak dostupné že proste Ti nebude mať kto opraviť auto alebo bude a nezaplatíš toho človeka aby Ti opravil auto lebo to bude neefektívne finančne.

A čo je najhoršie, že takto do srač...k to ide skoro vo všetkých oblastiach, napr. zdravotnictvo, poľnohosp. a pod.

Už sa teším na tú dobu. A aj som zvedavý ako dlho požije moje TSI.

Na záver: treba si kupiť TSI však o chvílu už nič iné nebude ani dať.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

No, aby človek naozaj nechcel mať problémy s autom, radšej namiesto TSI a modelov, do ktorých sa dával, by som volil staršiu generáciu áut, ktoré sa ešte vyrábali nato, aby bezproblémovo slúžili.

Ako napr. Toyota Corolla, Carina, Camry, Honda Accord, Civic, Nissan Almera, Sunny, Primera, Mitsubishi, Mazdičky, BMW, Mercedesy, ešte staré poctivé.

Určite som na niektoré zabudol... Prvé tri som vlastnil, ani sa neviem rozhodnúť, ktoré bolo lepšie. Skrátka všetky som mal rád a vydržali veľmi veľa.

Tieto staršie vozidlá, prevažne vyrábané v 80-tych a 90-tych rokoch majú 2 chyby. 1) Sú už staré, bezpečnostne "nevyhovujúce", 2) Už sa nevyrábajú.

Keby sa však rozhodli urobiť špeciálnu limitovanú edíciu trebárs Carinky, kúpim ju ako novú. Ale musela by byť PRESNE rovnaká, ako originál, nie ako to robili v Mexiku s Golfom II., ktorý mal interiér moderného auta... To akosi k sebe nepasuje.
romet
Príspevky: 152
Dátum registrácie: 04.05.2008 19:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa romet »

Aj keď je to OT nedá mi sa nepodeliť.
A to neberte, že chcem propagovať, ale krásny príklad, že aj tí čo robia reklamy už hlúpnu. A my s nimi, lebo im to žerieme.

http://www.zvraceny.cz/video/54249-scenar-reklamy/

Ten pokec nad videom je veľmi výstižný, len nutné kliknuť na odkaz [více]
ivka123
Príspevky: 399
Dátum registrácie: 15.05.2009 23:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivka123 »

super,v mojom preklade znamena SIMPLY CLEVER-JEDINE ZADARMO
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Moj nazor na produkty (lepsie by mi pasovalo slovo exkrementy :-\) koncernu dvojveckovych su pomerne zname, rovnako ako to, ze uz dlhsiu dobu preferujem bencinovy zaprah pred tym ropnym.....Napriek tomu, ze tsi je benzin, tak prave preto ze je to tsi od koncernu by som sa od toho pratal ako s prepacenim od obsrateho psa.....Dufam ze som to napisal zrozumitelne :d :D

Asi by bolo nosenim dreva do lesa, vysvetlovat preco. Experti nado mnou to objasnili vycerpavajuco, hoci este stale by bolo o com pisat...

Cely problem sklzavania k tymto haraburdam sa takmer vzdy zacina "paci sa mi". Chlapkovi tvary a cingrlatka, zenskej samozrejme barva. Ako inac....

Bola by iste na mieste otazka, co sa komu moze pacit na tak zufalo opozeranych karoch, ktore ma kazdy sused, susedov sused a dokonca aj sused susedovho suseda spolu s jeho svagrom a ani jeden z nich by si nevedel predstavit vozit si svoje pozadie na inej znacke ako koncernovej, a to ani v najdivsom sne plneho indianov....

Tato otazka je vsak uz tak zbytocna ako slepe crevo. Pretoze laska je mocna carodejka-ked ju milujes, tak nie je co riesit.

Zbytocne potom argumentovat, ze namiesto vzdychania nad tym, ze koncern ma benziny uz takmer vyhradne tsi, by bolo sa jednoducho sa poobzerat po mrakoch inych znaciek, ktore dokopy ponukaju cele suhvezdia benzinovych modelov s neporovnatelne spolahlivejsou, resp. jednoduchsou technikou....

Zbytocne, pretoze zijem na Slovensku, kde je koncern modla nesmrtelna aj s "dostupnymi suciastkami" ako prednedavnom tu na fore argumentoval jeden obcan v suvislosti s jeho zamerom zaobstarat si prassat kombi....Ano, dostupne suciastky su potrebne, ked s tym treba furth do servisu, to je logicke :40bd:

Presne ako dvaja chujji teraz vedla mna v restike....furt len samu oktaviu a prassata maju v hube, podchvilou jeden sedlavejsi z dvojice kamsi vola a vypytuje sa (asi znamych) ci nema tieto haraburdy na predaj..........No musim koncit, nejak ma napina :203: :203:
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
duro8
Príspevky: 632
Dátum registrácie: 26.02.2007 15:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa duro8 »

Keď chceš spoľahlivý turbo motor tak jedine 1,4 T-Jet....
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

co sa komu moze pacit na tak zufalo opozeranych karoch, ktore ma kazdy sused, susedov sused a dokonca aj sused susedovho suseda spolu s jeho svagrom
veď toto
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 44 neregistrovaných