Skúsenosti s Kooperativou pri totálke

témy týkajuce sa všetkého a ničoho mimo diskusie o autách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Leon1610
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 22.08.2010 08:41
Zdieľať na Facebook

Skúsenosti s Kooperativou pri totálke

Príspevok od používateľa Leon1610 »

Páni , chcel by som zistit či ma niekto tiež takú skúsenost ze po havarií ostal poškodení a z PZP vynníka mu uznali " tatálku " , tak že kolko vám vyplatili za vaše havarované vozidlo ktoré bolo uznané na totálku .

Moj prípad má zatial likvidátor a uznal škodu ako totálku ale sumu ešte nemám vyčiíslenú . tak preto sa chcem spýtat že kolko tak asi mozem čakat ?? kolko ste dostali vy pri totálke ?? mozte uviest priklad prosím ? aby som predbezne aspon vedel ako to chodí . Zatial mi povedali ze moje havarované auto potom pojde na dražbu . tomu tiež neako nerozumiem .

Inak jedná sa o Fiat stilo 2003 - kolko by ste predpokladali ze mi vyplatia asi ?
duro8
Príspevky: 632
Dátum registrácie: 26.02.2007 15:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa duro8 »

Vyplatia Ti podla toho aka zostala zostatkova hodnota auta resp. čo je ešte ok na aute a čo si sám aj napokon budeš musiet predat..... Čiže ak maš rozbyty cely predok vratane zničeneho motora tak vypočítajú aku hodnotu realnu ma tvoje auto na trhu ojazdenych aut, ma cca. 4000,-eur a ostatna čast auta ktora nie je rozbyta si maš predat.....takže daju Ti cca. do 2000,-eur a vrak si rozpredaš.....tam budeš mat dalšie peniaze....
dakilla
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 11.04.2008 17:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dakilla »

tych 2000 by mohlo aj sediet. Mne pri totalke zohnala kupca poistovna a od ceny, ktoru vypocital ich likvidator sa odratala presne tato suma. Nebolo to ale v kooperative. Kedze som so sumou nesuhlasil, tak som si to dal ohodnotit nezavislym sudnym znalcom. Poistovna sa chvilu vykrucala, ale ked som im napisal, ze ak nezaplatia, tak sa budem s nimi sudit, tak zaplatili presne to, co som chcel. Preplatili mi este aj znalecky posudok, ktory som dal spravit (pravdaze som to od nich pozadoval). Nenechaj sa odrbat, poistovne rataju s tym, ze vacina ludi na to nema nervy, aby sa s nimi natahovali.
Ak je to z PZP vynnika, tak ty nemas s poistovnou ziadny zmluvny vztah a ani si nepospisal ziadne zmluvne podmienky, na ktore by sa mohli vyhovarat.
Mne pri Mazde 3 verzia GTA, 2.0 benzin v plnej vybave, 2005, 100 000km vypocitali zostatkovu hodnotu asi 6400 Euro - 2100 za odpredaj vraku. Takze mi vyplatili 4300. Odhad, co som dal spravit ja bol o 2000 vyssi.
milanb
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 17.06.2005 00:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milanb »

nazdar, no ja mam skusenost z roku 2010 - totalka po celnom naraze... Najviac ma zarazilo ked som zistil akym sposobom sa vypocitava trhova cena "vraku" ... za mernu hodotu bolo vybrane auto ktore malo zhodny nazov s mojim a nachadzalo sa na export na www.mobile.de ... ja sa trochu orinetujem aj v dovoze aut a to co zrovnavali s mojim bola uplna haluz. Mal som auto kupene ako nove v SR, prvy majitel, servisovane, vyrobena vo vybave na zakazku a zrovnali ho s uplnym "hnojom" ktory bol asi 2 v poradi vo vybere podla "zrovnatelnej vybavy" ato nehovorim ze realne mal o 50000 km viac najazdenych km a vybava ... no tak to ozaj en cast z toho co som mal ja a navyse to "auto" s ktorym zrovanavali moje bolo tak v stave ako humno a navyse nezaratali do ceny dovoz z nemecka teda dob nafta po vlastnej osi resp. dovoz na odtahovke a prihlasovanie v SR !!!!!!!!!!!!!!!! Na moju otazku ze to akoze ci myslia vazne ... mi povedali ze ved taketo su ceny zronatelnych aut a bol som vybaveny.... takze asi tak . Nakoniec ked som im povedal ze ci im nahodou ne...e ze kde su naklady na dovoz a prihlasenie a kde je zaruka ze to auto je skutocne take ake je na fotke mi pridali par eur a nechali vrak a ten sa mi podarilo celkom dobre predat a dostal som sa na hodnotu o cca 500 eur nizsiu (plnenie positovne + predaj vraku) ako bola realna hodnota auta...takze som sa na to vykaslal ale su to hajzli neskutocni ...ide mi o to popisat ti ako sa pocita trhova cena vraku ...bolo mi z toho na zvracanie z hajzlov hnusnych ... noooo a pravda je jedna maju siroke moznosti hybat z o sumou na poistne plnenie takze chod do nich lebo ak si neotvoris hubu tak to daju par chechtakov a budes z toho na nervy... drzim ti palce
lubomt
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Bydlisko: Martin
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomt »

nemas az taku pravdu. kamarat je likvidator z Koopky, ma tu aj nick. Porovnavaju rovnake, t.j.ten isty rok, vybavu ,km... Zvysok davaju na nejaky plateny portal, kde maju zaplatene vykupcovia pristup a kto da za vrak najvysiu sumu, tolko odpocitavaju pouzitelne zvysky z ceny vozidla. Ak majitel suhlasi, tolko mu daju od kupujuceho plus zvysok alebo daju mu len ten rozdiel a ostane mu vrak...
Neviem kto ti to vypocitaval, ale moze byt, ze ked si auto poistoval, poistil ti to nejaky puk len ako model v zaklade a nie v takej vybave, co mas ty.Ked auto nemalo napr.v prvovybave elektrony a nemas ich dopoistene, tak ti ich samozrejme nemusia zaplatit.
hnr
Príspevky: 765
Dátum registrácie: 14.02.2009 03:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hnr »

Poistovna si vymysli nejaku trhovu hodnotu auta pred poškodenim od tej ti odrataju hodnotu zvyškov a rozdiel ti vyplatia. Pre teba je podstatne aku určia trhovu cenu ako už niekto spomenul.
Na určenie hodnoty zvyškov použivaju to čo nazval dražbou. Tvoje auto je nafotene a ponuknute na predaj cez internet. Aspon to už je objektivne, lebo nemôže ti poistovna tvrdit, že hodnota zvyškov je 2000 Eu a nevieš to predat ani za 500 Eu. To je dalši bod kde môžeš nahanat likvidatora lebo mam skusenosti, že niekedy im trva aj dva mesiace kym daju auto do ponuky.A po ukončeni ponuk dalši mesiac kym ta oboznamia. Kooperativa je špecialista na natahovanie času asi kvôli urokom v banke.

Vo všeobecnosti skusenosti s kooperativou :
Likvidatorovi sa nedovolaš, je naškoleni , na obede, dovolenke, chori neprideš na to kedy vlastne robi. Ten čo fotil auto nieje likvidator.
Stracaju papiere, všetko nos do pistovne dvojmo a daj si potvrdzovat prevzatie.
Over si na tej ich linke či maju nahlašku toho kto do teba narazil.To tiež radi stracaju. Ak nie ber škodcu ešte raz do poistovne a nech to ešte raz nahlasi (ked už drbol do teba tak tolko môže zrobit ) a zas potvrdit prevzatie.
Aj ked likvidator nikdy nebol v praci jedneho dna ti pribudnu peniaze na učte od poistovne a budu čakat, že s tym budeš spokojny prinajhoršom zanadavaš. Väčšina ludi ked už ma nejake peniaze doma tak sa s vysledkom zmieri a s tym rataju.Pri velkych rozdieloch sa oplati vyhražat sudom.Maju nejake prehrate spory tak to väčšinou zabera.

Napriek tomu, že ich nemam rad nemal by si byt škodny viac ako 500 Eu voči cene nepoškodeneho auta keby si sa rozhodol, že ho chceš teraz predat. To znamena peniaze od poistovne + ti pošlu kontakt na toho kto je ochotny kupit tvoj vrak. Ak si mysliš, že ho vieš predat za viac alebo vyhodnejšie rozpredat, alebo opravit za tie peniaze čo ti poslali tak si nechaš auto.
Prajem pevne nervy a ak si čital pozorne maš tu par rad ako to s nimi urychlit.

Ak sa ti to stalo len teraz niekedy pošli mi SS s opisom auta pripadne fotkou a v akom meste stoji a ak ho neprehliadnem dam ti vediet kedy pride do ponuky.
TomDiTutti
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 08.03.2011 09:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa TomDiTutti »

Ja len dodam, vydrbany system ABACUS...
Naposledy upravil/-a TomDiTutti v 06.05.2011 09:31, upravené celkom 1 krát.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

všetci tu spomínate odpredaj vraku na nahradné diely.ale ak chcem auto ako totalku odhlásiť z eč tak ho musím odovzdať na recykláciu nie? a podla zákona auto odovzdávané musí obsahovať 90% súčiastok pôvodného.
tak ako mám predať vrak a auto odhlásiť? vysvetlí mi to niekto???? pozn.bez švindlovania čiste v medziach zákona. lol lol lol lol lol
hnr
Príspevky: 765
Dátum registrácie: 14.02.2009 03:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hnr »

Nikto tu nepisal, že ma odpredavat vrak bez SPZ.
V zakone nikde nie je, že auto na recyklaciu ma obsahovat 90 %, na odovzdanie stači skelet s VIN čislom. Tak to je už som to 3x tak spravil zbytočne o tom dalej pisat.
autolaik
Príspevky: 4910
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

http://www.sizp.sk/doc/cinnost/odpady/p ... ozidla.htm

hnr bodaj by si mal pravdu ale realita je ina....su zberne dvory co im staci len skelet ale ja v mojom okoli o takom charita-dvore neviem. Nesuhlasim s tym ale nic na tom nezmenim a ako pises skoda o tom hovorit.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

o dva príspevky nado mnou je citácia toho zákona ,a z pohladu kupujúceho načo mi je vrak s tabulkami ked ho nejdem spojazdňovať ale chcem len diely na moje auto ,čo má tabulky to musí mať aj pzp aj keby to nemalo motor a kolesá.podla mňa niečo ako predaj vraku je podla našich zákonov vlastne protizákonná vec.Možno je ten pohlad pritiahnutý za vlasy ale mohol by sa k tomu vyjadriť nejaký právnik prosím???? lol lol lol lol lol
autolaik
Príspevky: 4910
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

tu nie pravnika ale samotneho Šalamúna by bolo treba
hnr
Príspevky: 765
Dátum registrácie: 14.02.2009 03:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hnr »

oco13 napísal:o dva príspevky nado mnou je citácia toho zákona ,a z pohladu kupujúceho načo mi je vrak s tabulkami ked ho nejdem spojazdňovať ale chcem len diely na moje auto ,čo má tabulky to musí mať aj pzp aj keby to nemalo motor a kolesá.podla mňa niečo ako predaj vraku je podla našich zákonov vlastne protizákonná vec.Možno je ten pohlad pritiahnutý za vlasy ale mohol by sa k tomu vyjadriť nejaký právnik prosím???? lol lol lol lol lol
Na čo potrebuješ pravnika, uplne stači zdravy rozum. Nie všetko čo je totalka a vrak pre poistovnu je totalka aj v reale ale ked robiš z haluškami tažko ti to vysvetlovat.
Oprava poslednej totalky čo som kupil ma stala 800 Eu, poistovna mala rozpočet s orginal dielov na 4500 Eu.Hodnota auta 4800 Eu a je to hned totalna škoda.

Ta citacia zakona ma prekvapila, ale mam pocit, že v 2008 bol novelizovany.
autolaik
Príspevky: 4910
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

miesas jablka s hruskami...ja ako laik naburam autom,poistovna mi odrata pocet upotrebitelnych casti a ja ich nemozem teoreticky predat vid zakon...

S opravou takeho auta mas ale pravdu,tiez som mal nehodu kde na espere bola totalna skoda,vyplatene som mal okolo 24 000 Sk rozpoctom -lave svetlo,smerovka,mierne ohnuty blatnik,maska a s polskymi nahradami som sa zmestil do 7000 Sk.

Su ale buracky kde je oprava nemozna ale pocet upotr.suciastok je velky a tam nastava problem...
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Otázka nebola na totálku, ktorá nie je totálka, ale na totálku, ktorá je totálka...

Návrat na "Shoutbox - o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: zolilavus a 55 neregistrovaných