Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano
SKODA OCTAVIA SDI
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Škoda fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
kameni

Založený: 05 marec 2008

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 08:51    Predmet: SKODA OCTAVIA SDI Odpovedať s citátom

Co hovorite na toto vozidlo. A nemam zaujem o reci je to lenivé a tak. mam na mysli celkový pohlad na toto auto... dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JS-3

Založený: 18 máj 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 10:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Mal som Golfa IV s týmto motorom najazdil som 90000 km.Okolo 120000 som mal poruchu na mechanizme spojky. Nešla vytlačiť.Bol poškodený pomocný spojkový valec a paka mechanizmu v prevodovke.Oprava stala 100 €.Žiadna iná porucha do 150000 km. Už ma nového majiteľa.Spotreba mi vychádzala ako na TDI 90ps . Máš akurát o starosť menej ohľadom turba.Dynamika bola horšia len pri rozjazde. Ak chceš ten motor tak ho ber lepšia voľba ako 1.4 16 v.
Návrat hore
martin cichy

Založený: 26 január 2010

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 10:32    Predmet: Odpovedať s citátom

spoľahlivé vozenie pre človeka, ktorý vie, na čo ten motor je určený
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 10:40    Predmet: Odpovedať s citátom

presne tak, ja by som do toho tiez isiel. Lenivy motor to je ale jazdit to jazdi.

do mesta v pohode, na dialnice a drifty neprilis vhodne.
Návrat hore
petyy

Založený: 16 december 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 11:54    Predmet: Odpovedať s citátom

spotreba ako na tdi, len výkon o poznanie slabší. spolahlivosť rovnaká ako u tdi. a že odpadnu starosti s turbom? ak sa k autu normálne správaš, nebudeš mať starosti s turbom ani u tdi. Ja by som určite volil radšej tdi, vyššia učinnosť motora pri rovnakom objeme, poistke, opotrebení, spotrebe, spolahlivosti. aler je to na tebe. sem tam na sdi blbnu prevodovky, iné zvláštne muchy nemá. tie prevodovky sa daju kupiť jazdené lacno.do 500€ sa to dá zvládnuť aj s prevodovkou a prácou-výmenou.
Návrat hore
mareno13

Založený: 01 máj 2006

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 01:57    Predmet: Odpovedať s citátom

vlastnil som octaviu 1,9Sdi ,mala klimu a bez problemou som pred dvomi rokmi na nej obehal dovolenku v Bulharsku-Primorsko,3 x Chorvatsko-Pirovac,mala najazdenych ,ked som ju predaval 230 000km, a jazdi bez problemou doteras,kupil ju odo mna kamarat a ma na nej cca 300 000km.a ani nerozmysla ze ,by ju pred
al,nie jeto auto na pretekanie,ale bolo to super auto.
Návrat hore
palo86

Založený: 27 máj 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 02:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja mam octaviu sdi.Zatial som spokojny.spotrebu mam teraz cez zimu 6l,ale beham prevazne po meste asi 70 percent a to je este take kopcovite mesto bo som neni na SK.Keby chodim podla predpisov,t.j. 90,50, tak urcite by bolo spotreba okolo 5l.Ten tah turba tam chyba,ale da sa na to zvyknut.Podobny motor bez turba maju aj vectry 2.0DI 16V,ale nejazdil som na takej este,ale myslim si ze aj to by nebola zla volba.Ma totiz 60kw oproti 50kw u octavie.
Návrat hore
nikok.

Založený: 09 február 2010

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 03:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Neexistuje jednoduchší a spoľahlivejší motor dieselový motor od VW.
Priamy vstrek, hliníková hlava, ..... trošku absencia Nm pri rozjazde ale keďd to rozg´ˇlaš, tak to ide ..... Auto pre bežcov na dlhé trate, pri pravidelnom servise a starostlivosti 500.000km a viac bez GO. Avšak v dnešnej dobe už nie je problém s turbami ako niekedy a repas so zárukou stojí v špecializovanom servise pár €, nové sa už tiež dá zohnať za rozumné peniažky ... Mám 81kW, najazdených 230.000km, motoricky všetko pôvodné a GO je ďaleko v nedohľadne!!! Zlaté rotačné čerpadlá!!! PD by som nebral, ten nekultivovaný prejav sa nedá porovnať so "šepotom květin" rotačiek. Viem o čom hovorím - 9rokov VW/Audi servis.
Návrat hore
Epicure

Založený: 03 november 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 04:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Akýkolvek nafťák má velmi daleko od šepotu kvetín, ale dobre..

EDIT: Možno tak nejaký V8 a vyššie, ale aj tak je to odvážne tvrdenie
Návrat hore
hino333

Založený: 21 december 2008

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 04:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam SDIcko uz 6 rokov a teraz mam na nej prvy problem s cukanim motora ,ale inac iba bezny servis, spolahlive auticko a urcite vydrzi viac ako TDi , lebo tento motor sa opotrebuvava skor. Ja som na nej prejazdil celu europu ma uz 165 000 a je v pohode .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
petyy

Založený: 16 december 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 04:48    Predmet: Odpovedať s citátom

hino333 napísal:
Ja mam SDIcko uz 6 rokov a teraz mam na nej prvy problem s cukanim motora ,ale inac iba bezny servis, spolahlive auticko a urcite vydrzi viac ako TDi , lebo tento motor sa opotrebuvava skor. Ja som na nej prejazdil celu europu ma uz 165 000 a je v pohode .

tdi sa vobec neopotrebuje skor. ten motor jazdí efektívnejšie a napriek tomu, že má turbo, vydrží minimálne tolko isto ak nie viac ako SDI!!! Jediný rozdiel, čo ťa može postihnuť je závada turba, ale ani to nie ak sa o auto staráš. Na nete su rozny chlapci s octavkami na roznych klubových stránkach, čo maju s TDI 600-700 tis.km!!! Ano, aj sdi može tolko vydžať, ale vobec nieje pravda to, že by sa tdi skor opotrebovalo. TDI stačí v otáčkach držať kratšie ako sdi, má rýchlejší rozbeh atd. sdi by si musel jazdiť totálne kludne a max 90km/h aby sa menej opotrebuval, lebio jazdí ovela menej efektívne ako tdi. pri rovnakej spotrebe má o 1/3 menší výkon, o 1/3 dlhšie potrebuje čas na rozbeh atd-...
Návrat hore
autokomplet

Založený: 16 august 2006

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 05:27    Predmet: Odpovedať s citátom

ked to vytacas, tak to uz aj trochu ide
spolahlivost maximalna mozna od VW
zivotnost odhadujem na melon pri rozumnom zaobchadzani a servise na dlhe trate.
bez turba je zivot krajsi
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PROCHY603

Založený: 11 február 2008

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 06:33    Predmet: Odpovedať s citátom

hino333 napísal:

VYVEDIEM TA Z OMYLU ZE TDI MA MENSIU VYDRZ

LINK: http://www.skodaoctavia.cz/zaj.....dmanka.htm

Precitaj si preco odisiel ten motor
Návrat hore
kapoja

Založený: 26 marec 2007

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 07:17    Predmet: Odpovedať s citátom

JS-3 napísal:
Mal som Golfa IV s týmto motorom najazdil som 90000 km.Okolo 120000 som mal poruchu na mechanizme spojky. Nešla vytlačiť.Bol poškodený pomocný spojkový valec a paka mechanizmu v prevodovke.Oprava stala 100 €.Žiadna iná porucha do 150000 km. Už ma nového majiteľa.Spotreba mi vychádzala ako na TDI 90ps . Máš akurát o starosť menej ohľadom turba.Dynamika bola horšia len pri rozjazde. Ak chceš ten motor tak ho ber lepšia voľba ako 1.4 16 v.

1.4 16v určite lepšia ako to sdi, mal som oktáviu 1.4 16v od nova 2002 najazdil som na nej bez problémov 160000km, a kedˇsom pár krát sadol do sdi octavky no bieda. Nejaky liter na 100/km menšia spotreba pri dlhších trasách ale pri studených štartoch a krátkych trásách rozdiel v spotrebe žiadny !!! a tie ropáky sa strašne trasú.
Návrat hore
kimi1. 8

Založený: 06 december 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 07:38    Predmet: Odpovedať s citátom

palo86 napísal:
Aj ja mam octaviu sdi.Zatial som spokojny.spotrebu mam teraz cez zimu 6l,ale beham prevazne po meste asi 70 percent a to je este take kopcovite mesto bo som neni na SK.Keby chodim podla predpisov,t.j. 90,50, tak urcite by bolo spotreba okolo 5l.Ten tah turba tam chyba,ale da sa na to zvyknut.Podobny motor bez turba maju aj vectry 2.0DI 16V,ale nejazdil som na takej este,ale myslim si ze aj to by nebola zla volba.Ma totiz 60kw oproti 50kw u octavie.

2.0Di od Opla mala turbo-tento motor je tzw. soft turbo
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Škoda fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: