"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Skoda Octavia I - hladex I a II

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Škoda fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
SlickVic

Založený: 08 september 2009
Nabehané: 12 hod 30 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 06:21    Predmet: Skoda Octavia I - hladex I a II Odpovedať s citátom

Zdravim Páni,

mam na Vas otazku na ktoru som nedokazal najst odpoved.

Do Octavie I generacie 4x4 sa daval haldex I. generacie, ktory pri cuvani nepripina zadnu napravu.

Docital som sa vsak, ze od roku 2002 uz montovali haldex II. generacie, ktory uz zadok pripajal aj pri cuvani.

Avsak Octavia model 2002 sa zacala montovat od 05/2001 a teda som trosku v pomykove ci autor clanku myslel modelovy rok alebo kalendarny rok, nakolko sa nevyjadril konkretne.

Vo wikipedii som nasiel, ze haldex II. generacie sa vseobecne zacal montovat v roku 2002, ale je otazne ci je to kalnedarny rok, alebo dajme tomu modelovy rok 2002, ktory v automobilovej brandzi nemusi nutne zacinat datumom 1.1.

A teda moja otazka znie, ci sa haldex II. generacie dostal do celeho modeloveho roku 2002 vozidla Octavia I, alebo az od kalendarneho roku 2002, teda az po 1.1.2002 ?

Dakujem za odpovede podlozene vedomostou o zaciatku montovania haldexu II. generacie do Ocatvie I.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
halaspeter

Založený: 10 september 2007
Nabehané: 1 hod 35 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 08:32    Predmet: Odpovedať s citátom

A to mas od kial ze nezapina zadok pri spiatocke?Ja mam octavku I r.v.2000 a zadok mi ide aj na spiatocke.Co viem tak to nejde na VW synchro.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
wilz

Založený: 04 január 2008
Nabehané: 79 hod 5 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 08:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Obecne sa pri zmenách technického vyhotovenia myslí vždy modelový rok.
Obvykle ten nenabieha skôr ako od cca novembra predchádzajúceho roka.
Takže ak sa v prípade haldex spojky tak udialo už v máji 2001, tak zrejme sa jednalo o overovanie nového technického riešenia, ktoré potom priebežne bolo do modelového roku 2002 už oficialne zapracované.
Návrat hore
cicmanec

Založený: 15 október 2008
Nabehané: 629 hod 17 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 08:45    Predmet: Odpovedať s citátom

wilz napísal:
modelový rok. Obvykle ten nenabieha skôr ako od cca novembra predchádzajúceho roka.

U škodovky nový modelový rok zvyčajne nabieha po letnej celozávodnej dovolenke, MR 2002 dokonca už v máji!

SlickVic

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:00    Predmet: Odpovedať s citátom

wilz napísal:
Obecne sa pri zmenách technického vyhotovenia myslí vždy modelový rok.
Obvykle ten nenabieha skôr ako od cca novembra predchádzajúceho roka.
Takže ak sa v prípade haldex spojky tak udialo už v máji 2001, tak zrejme sa jednalo o overovanie nového technického riešenia, ktoré potom priebežne bolo do modelového roku 2002 už oficialne zapracované.

modelovy rok nabieha rozne v roznych automobilkach, konkretne teda s novembrom to nema nic spolocne.

v maji sa zacali montovat Octavie modelovy rok 2002, ci sa vtedy zacal montovat aj haldex, alebo sa ten zacal montovat az v roku 2002, teda po 1.1.2002 prave chcem zistit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
SlickVic

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:02    Predmet: Odpovedať s citátom

halaspeter napísal:
A to mas od kial ze nezapina zadok pri spiatocke?Ja mam octavku I r.v.2000 a zadok mi ide aj na spiatocke.Co viem tak to nejde na VW synchro.

to mas odvsadekial, je toho plny internet.

Cuval si dajme tomu na lade hore kopcom, alebo si sa vyhrabaval zo snehu alebo blata na spiatocku a tahali ti aj zadne kolesa? Tym myslim, nie tocili sa, lebo to je hadam jasne ze sa kolesa tocia vsetky dozadu, ale ze boli aj zapojene do trakcie.
Návrat hore
krupo

Založený: 15 február 2009
Nabehané: 30 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Tiež mám octáviu 4x4, rok 2001, zadná náprava zaberá aj na spiatočku.
Návrat hore
SlickVic

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:16    Predmet: Odpovedať s citátom

ste si isti obaja ?

http://www.autorubik.sk/kupuje.....a-octavia/

citacia: V prípade Haldexu I. generácie sa treba pripraviť aj na fakt, že tento pohon nefunguje pri cúvaní, čo je nepríjemné hlavne pri zapadnutom vozidle.

http://auto.pravda.sk/jazdene-.....uci-tovar/

citacia: ...prvá generácia medzinápravovej spojky Haldex vyžaduje pravidelný servis (pozor aj na to, že pohon 4×4 Octavie I pri cúvaní nefunguje).
Návrat hore
krupo

Založený: 15 február 2009
Nabehané: 30 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Som si 100% istý.
Návrat hore
SlickVic

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 10:03    Predmet: Odpovedať s citátom

aj si to, prosim ta, overoval nejakym sposobom ? resp. zazil nejaku konkretnnu situaciu, kedy to bolo zretelne ? dakujem.
Návrat hore
halaspeter

Založený: 10 september 2007
Nabehané: 1 hod 35 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 10:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ako pise Krupo.Som si 100% isty,keby si byval tam kde ja,tiez by si to zistil uz po prvej zime.Je mozne ze do pvych kusov octaviek davali system synchro a ten pracuje na uplne inom principe,ale ak sa jedna o haldex tak je mu to jedno ci ides do predu alebo do zadu,ten zaberie vzdy,teda pokial ti neodide cerpadlo na haldexe...
Návrat hore
SlickVic

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 10:17    Predmet: Odpovedať s citátom

tak nakopat do pjerdoli takychto novinarov potom. nasiel som to v kopec clankoch.

dakujem pekne za odpovede Páni.

ps: neboj nic, byvam v BB, dost intenzivne lyzujeme, takze sa skrabeme autom kade tade. Mam 4x4(nie octaviu) a je to parada tuto zimu :) sa tesim, ze sa to v konecnom dosledku oplati vlacit na podvozku cely rok :)
Návrat hore
Martinkx125

Nabehané: 57 hod 59 min

PríspevokZaslal: Ne 05.02.2012 06:57    Predmet:

Tiež som si čítal dávnejšie ten článok a kamarát kúpil octaviu 4x4 tuším nejaká 2000-ka rok. Bol som s ním a som mu hovoril, že tá 4x4 nefunguje na spiatočku tak sme išli vyskúšať dal na snehu spiatočku plný plyn a hrabal aj zadok. Tak som ostal tiež taký prekvapený, že vypisujú riadne ho***.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Škoda fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: