Seat Leon - svetlo nad palubovkou

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Abdometer
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 11.06.2019 18:41
Zdieľať na Facebook

Seat Leon - svetlo nad palubovkou

Príspevok od používateľa Abdometer »

Zdravim potrebujem radu ohladom Seatu Leon 1m.
Mam komfortnu jednotku č. 1J0 959 799 AH ( 4 okna elektricke, zrkadla elektricke, DO , alarm , vsetko). Vo VCDS pise chybu : 00953- casovac vnutorneho osvetlenia, neidentifikovany stav spinaca.
Proste vnutorne osvetlenie si robi co chce raz ide super, raz vypadne ale vypadne cele aj kufor a svetla dveri, obcas potom ide normalne a zacne slabnut svetlo v kabine na intenzite a potom zas vypadne uplne.
Je mi jasne ze bud chyba v komfortke ale ja si myslim ze skor konektor bude chybny lebo som hybal s kablami pri modrom konektore ( T23) v komfortnej jednotke a na povel som to dokazal vypnut a ked som pritlacil kontakty tak to zacalo fungovat. Aj som tomu nasiel polohu ale to fungovalo tak 5 km. Dokonca raz sa to napravilo aj ked som dal pastou dal supu do podvolantoveho plastu. Tak teda ako sa to da napravit treba vymenit cely modry konektor do RJ komfortu ? A to sa ako presne meni ? A navyse vobec sa mi nechce kvoli tomu zhadzovat cela palubna doska ( ten konektor T23 do komfortky je dost kratky) aleze absolutne, nehovorim uz som tuto pracu robil ale neni nejaka finta na to aby nemusela ist palubovka dole a vymenil som tento prislusny modry konektor do komfortky? Pripadne ak niekto zazil takyto problem tak kde bol je to naozaj v tych kabloch do konektora alebo moze byt aj RJ komfortu samotna zla ( vymena komfortky je ovela jednoduhsia robota)
Za kazdu radu ohladom vyriesenia tejto chyby budem rad, nie je to zivotne ( pre jazdu ) extra dolezite ale vadi mi to ked po tme ani kufor nezasvieti.
Dakujem.
bjbbobek
Príspevky: 653
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Bydlisko: Gbely
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Leon - svetlo nad palubovkou

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Riesil som na svojom ale seat toledo 2005. Ta ista hlaška v komfortke .Rroblem bol v stropnom svetle ktore bolo vo vnútri rozpadnute a vypalene , výmenou vyriešené.
Diagnostika,elektronika,geometria,pneu servis,klimatizácie
miroslav114
Príspevky: 638
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Leon - svetlo nad palubovkou

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Pokiaľ máš problém priamo v konektore tak ho odpoj a pozri sa do neho na konkrétny kontakt a ak je roztiahnuty ten pin,tak ho ohni naspäť aby dobre dosadal , prípadne ak je ok tak tam vstrekni trochu kontakt spreju , mne to na všetkých kontaktoch čo blbli na megane2 pomohlo a netrebalo nič meniť
Abdometer
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 11.06.2019 18:41
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Leon - svetlo nad palubovkou

Príspevok od používateľa Abdometer »

bjbbobek napísal: 18.02.2022 09:14 Riesil som na svojom ale seat toledo 2005. Ta ista hlaška v komfortke .Rroblem bol v stropnom svetle ktore bolo vo vnútri rozpadnute a vypalene , výmenou vyriešené.
Neviem stropne svetlo som uz vymenil a nepomohlo
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných