Seat Ibiza 6L - zatekanie+ kontrolka airbagov

Diskusia ohľadne vozidiel značky Seat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

dekarbon
Príspevky: 318
Dátum registrácie: 26.02.2013 09:08
Zdieľať na Facebook

Seat Ibiza 6L - zatekanie+ kontrolka airbagov

Príspevok od používateľa dekarbon »

Zdravim.Mam taký problém.Vlastním auto Seat Ibiza 6L 1.4 16V BBY ročník 2004.Včera som deň po vytepovaní a vyčistení celeho interieru si našielô komplet mokré zadné seadčky aj operadlá zadných sedadiel.strop premočený nebol ten bol suchý ale bol mokrý bezpečnostný pás na komplet,sedáky som hneď vyhodil nech to ebnzačne hniť..Neviem nikdy sa mi toto nestalo.Auto bolo sice niekolkokrát burane na zadnu časť a opravené ale toto nebolo nikdy.Len jak boli teraz tie dažde tak jak keby ste to ponorili do vody..neviem čo stým,keď zatvaram piate dvere aj jemne tak trieskaju jak keby padali poamly samospádom že ich plynové vzpery vobec nedržia,niekedy to pribuchne normálne ale stačí menšia sila pri zatváraní a už to trieska jak šibnuté..podla mňa sa poškodilo tesnenie a odtial prenikla voda do priestoru kde je mechanizmus bezpečnostneho pásu a stade na sedačky čo myslíte mohlo by to byť nejako takto?
Naposledy upravil/-a dekarbon v 02.09.2015 15:22, upravené celkom 1 krát.
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Mne zatekalo tiež pred rokmi do Mazdy Xedos6. Mával som počas silnejších dažďov úplne mokré sedáky na zadných sedadlách. Tieklo mi to cez poškodené tesnenie kufra.
Inak kámo to ti asi spoza monitoru nikto nezistí kade ti to tečie.
Ak to chceš zistiť naisto tak jediná rada je: Nechať sa s nejakou baterkou zatvoriť do kufra a poprosiť niekoho nech ti s hadicou, alebo s wapkou strieka na kufor a ty vo vnutri možno uvidíš kade to tečie..
Cumo
Príspevky: 128
Dátum registrácie: 05.09.2007 18:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Cumo »

Zober hadicu daj ju niekomu do ruk nech strieka na auto vsade tam kde je nejaka spojitost s moznym zatekanim ty sadni do auta a sleduj kade sa bude tlacit voda.
salomen30
Príspevky: 337
Dátum registrácie: 28.11.2013 17:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa salomen30 »

Najlepšie je odstrojiť to až na plech a potom sledovať kade tečie.
dekarbon
Príspevky: 318
Dátum registrácie: 26.02.2013 09:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dekarbon »

No takže nedoliehaju dobre piate dvere a tesnenie je zničené piatych dveerí takže v podstate sa stalo to že su už opotrebované plynove vzpery čím ten kufor pri zatváraní trieska jak blazon tym sa stlacilo moc tesnenie ktoré má už 11 rokov a zateka to krasne,plus ono by bolo dobre najst nejakeho klampiara ktio by ten kufor vyklepal tak ako sa patria by vsetko dosadalo ako má lebo co som dal dole tesnenie tak všetko je pokrtcene ako papier ten plech ta robota je odflakmnuta,omg šaik to treba si k tomu sadnut a klepkat ten plech centimeter po centimetri az to bude ok to akoze nikto tu na svk nevei robti auta poriadne a tak ako sa ma? to len obarzne povedane 5 ludom servisakom zalezi na zakaznikovom aute do prdele?? kks neskutocne sak ja kebyze si to viem pororbit tak to tak poctivo pororbim ez by to bolo annerozoznanie od originalu ale nee dnesne servisy m,usia len zhrabnut prachy a bye bye časť výnimkam:( smutné a zas nemám nidke istotu že keď to dám do autorizáku sparviť že tam nerobia nejakí mantáci totálny čo nikdy nevideli autio lebo čo som an seat fore čítal o seat servisoch tak mozno 3 recenzie zo 100 boli pozitivne ako hruza toto
dekarbon
Príspevky: 318
Dátum registrácie: 26.02.2013 09:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dekarbon »

Prosím vás chcel by som ešte vedieť jednu informáciu či su airbagy nefunkčné ak svieti kontrolka airbagov zajtra idem na diagnostiku ale aj tak by sa mi zišlo to do buducna vedieť lebo keď vychádzam z toho že keď mi zasvietila kontrolka serva a vypadlo servo že absolutne bolo nefunkčné tak či to tak isto nieje aj pri airbagoch ďakujem
Napísať odpoveď

Návrat na "Seat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných