Renault Espace

Diskusia ohľadne vozidiel značky Renault

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

petino3
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02.03.2013 07:11
Zdieľať na Facebook

Renault Espace

Príspevok od používateľa petino3 »

Ahojte chcel by som sa s Vami poradit potrebujem pomoc.

Kupil som Espace 2,2 110kW r.v.2003. Od sukromnej osoby 21.4. a po 4 dňoch mi odišlo turbo asi po 6 dňoch začala miznut voda a na 7 deň už aj olej. Cestou so servisu kde mi povedali, že turbo je pokazene, asi aj tesnenie pod hlavou a ešte ktovie čo može byt skryté v motore, a odporučili mi ho vratit majitelovi. Cestou začalo strašne dymit a hučať.... už som ho dal len odtiahnuť...

Auto suuurne potrebujem, lebo byvame v takej novej oblasti a tu busy ani vlaky nechodia.. Mame malu dcerku a manželka čaka čoskoro dvojičky. Potrebujem velke auto.. Neviem ako to riešiť.

Toho čo mi auto predal som o všetkom informoval a on nič, že za všetko si možeme sami a že on nam peniaze nevrati a ani neopravi... Policia povedala, že oni to neriešia... Že nemame moc šancu usipiet... Ešte sa chcem poradit s právnikom, že čo on nato...

1, Neviem či auto dať opravit na vlasne naklady či sa to opati ( nové turbo, a opravit to tesnenie pod hlavou)
2, či dať nový celý motor aj turbo
3, či auto rozpredať a kúpit nieco ine ( ale čo?? pozeral som je len par aut ktore maju v druhom rade tri sedačky a su 7 miestne. Ale kazde sa mi bud dizajnovo vobec nepaci, alebo je pridrahe.... Este peugeot 307sw je dobrý ale technicky asi nic moc, aspon co pisu na forach....)

Čakat na sud a to ako to cele dopadne je strasne casovo narocne auto potrebujem co najskor...

Ale kým sud prebehne s autom by som asi nemal nic robit.....

Nemate niekto podobne skusenosti ? co mam robit???

Ďakujem za vsetky rady
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Jajajáááj teraz vieš kde sa s problémom obrátiť, pred kúpou si nevedel ?
Kúpil si problémové auto, s problémovým motorom ... Jediný dôvod prečo si ho kúpil bola cena vozidla.
Keby si sa aspon pred kúpou čo i len trošku zaujímal o to čo kupuješ tak by si Espace nikdy - opakujem nikdy nekúpil

Fiat Ulysse, P807, Citroen C8 s 2.0Hdi je 5x menšie zlo
petino3
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02.03.2013 07:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petino3 »

Praveže pozeral som si trochu espace ale nic zle som nenašil a teraz koneeec same katastrofi anto auto....
Hej aj kvoli kesom som ho kupil ale aj dizajnovo sa mi velmi lubilo, dobra výbava, pre rodinu velke....
ach jaaj
hamtech
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 05.04.2013 16:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hamtech »

Tá2,2 dcI je kopa nešťastia .Je to auto pre ludí , ktorí nemajú kde pchať peniaze. Ked si chcel espace mal si kúpiť bud benzín alebo 2,0dci !!! Nieje pravda , že všetky ešpajze su zlé !!!! Tam ti poradím len GO ! AK súd nevyhráš tak len GO ale zodpovednú . Následne interval výmeny z 30 tisíc upraviť na 10 tisíc alebo rok! Pravidelná výmena Pal. filtra a vedieť používať diesel.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Nuž prvý Espace IV bol len 1.9dci + 2.2dci + 3.0dci - paleta motorov ako z kaluže do blata a to doslova, 2.0dci bol o hodne neskôr a cenou je tiež inde ako prvé Espace tejto 4 generácie
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No teraz keď už to auto máš, tak Ti asi veľmi nepomôžu názory a rady že si kúpil problémové auto.
Pravdepodobne je Ti úplne zbytočné sa obracať na právnikov, právna situácia je taká že v popísanom stave ani na súde na 99 % neuspeješ s vrátením peňazí od predávajúceho, ani auta predávajúcemu.
Aj akákoľvek úhrada nákladov na opravu od neho by musela byť potvrdená jednoznačným odborným posúdením, že v čase predaja nepochybne vedel o tých chybách auta a Ti ich vedome zamlčal. To je obvykle veľmi problematické dokazovať predávajúcemu.
Jedine keby si po dobrom od neho skúsil pár bubákov dostať, ale keď sa zatne nič nedostaneš.

Čakajú Ťa starosti a finančná strata, ale zrejme si nepomôžeš.
Najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob by bolo pristaviť auto do servisu nech robia čo treba, ale určite aj najdrahší, možno cenou porovnateľný s kúpou iného auta.
Keď by si auto celé predal, tak ako je, bude to rýchla a bezproblémová cesta, ale dosť na tom finančne stratíš.
Keby si auto rozpredával, tak Ti to bude veľmi dlho trvať, bude ti to auto zaberať miesto, stratíš kopec času a aj tak všetko určite nepredáš. Finančná návratnosť je tiež veľmi otázna, veľmi pravdepodobne je to skôr značná strata.
A ak sa ho rozhodneš opravovať s Tvojou zainteresovanosťou, t.j. že budeš zháňať diely (zväčša použité), tak finančne to bude asi najvýhodnejšie, ale tiež môžu vzniknúť komplikácie. V takom prípade asi vychádza finančne výhodnejšie a aj rýchlejšie kúpiť niekde celý použitý motor, ale samozrejme je to trocha mačka vo vreci.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24919
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Tento názor zhruba zodpovedá môjmu,treba hľadať cestu von z blata.Logicky šetrnú v rámci možného.Asi najsprávnejšia cesta by bola dať to do dobrých rúk a riešiť to a len to čo kľaklo.Bez zbytočných výdajov z tápania v probléme,príp záujmu si trocha prizlepšiť.Táto cesta je ale zároveň aj tá najpomaľšia,hlavne ak bude záujem vyhľadávať a skresávať výdaje na nutné minimum.Ako píše wilz,asi rýchlejšie riešenie sa núka výmena agregátu,ale zase to má podmienku čestné jednanie opravára,a to bude asi jediná cesta ako zachrániť zachraniteľné.
petino3
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02.03.2013 07:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petino3 »

wilz
dakujem za nazor
to, že o chybe vedel a zamlčal mi ju mam dokaz
Pri kupe povedal, že turbo bolo nove mam nato 4 svedkov.
Do sms mi tiez napisal, že turbo bolo menene pred 4mesiacmi ze repasovane. Tiez že v original Renault servise. Ale v knižke nieje o tom žiadny zaznam posledny je z roku 2011. A určite by aj Renault potvrdil, že ho tam nemenili. Volal som tam a že sa to da zistit.... A tiez mi mechanik potvrdil a napisal spravu o stave, ze turbo je min. 3rocne...
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Osobne som toho názoru, že radšej podobrotky o menej ako nasilu o väčšiu sumu, lebo som bol viackrát svedkom, že potom to nešlo, lebo samozrejme aj protistrana má motiváciu, a to že nič neplatiť.
Pokiaľ do toho však chceš ísť, treba si naozaj dopredu overiť, či Tvoje argumenty a dôkazy sú naozaj nepriestrelné.
Lebo napr. viac ako 3-ročné turbo mohlo byť repasované a namontované do tvojho auta a repas nebol dobre urobený, takže odišlo. A on na súde povie, že pod novým turbom myslel novo namontované repasované.
Svedecké výpovede tiež nemajú až takú dôkaznú hodnotu ako jasne napísaná zmluva, alebo iný písomný doklad. To by si neveril, čo všetko sú ľudia na súde ochotní odprisahať, takže aj zúčastnení sudcovia už nie sú náchylní veriť všetkému čo kto kedy komu povie.
petino3
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02.03.2013 07:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petino3 »

Podla toho čo nam povedal mechanik tak repas vyzera ako nove turbo... No a toto čo tam je je určite stare... to tvrdi mechanik....
Chcel som to riešiť normalne ale s nim sa nedalo, stale že to my sme pokazili a mi si zato možeme. Ani ten bločik že bolo menene turbo nam neni schopný dat stale sa vyhovara, že to menil majitel pred nim a že mu nezdviha mobil...
Ak by mal blok tak nam ho mohol dat a my by sme to dali na reklamaciu a hotovo je po probleme. ale ocividne totalne klame alebo radcej sa bude tahat po sudoch ako keby nam dal blok.....
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Tak to je jeho prirodzená reakcia, možno sa dopustil tej základnej chyby predávajúceho, keď v záujme čo najlepšieho dojmu chválil svoje predávané auto.
Predávajúci ho musí vo svojom záujme haniť a ešte to aj napísať do zmluvy.
V takomto prípade zabudni na emócie, daj si na jednu stranu tvoje predpokladané náklady, doprostred dôkazy a na opačnú stranu čo môžeš získať.
A ak to nebude výrazný zisk, tak sa na to vybodni, lebo advokát ťa zoderie z kože či vyhráš alebo prehráš a očakávaná (ale nie istá) výhra niekoľkých desiatok, prípadne aj zo dvoch-troch stoviek eur nestojí za to množstvo starostí a stratu času, naviac s neistým výsledkom.
Myslím že sa skôr sústreď na to čo s tým autom, lebo sú aj horšie veci čo sa môžu človeku prihodiť.
Keď nejde o zdravie, nejde o nič.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24919
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Urobí všetko aby sa vyhol plateniu,a jeho hranice kam až ísť je určite ďalej ako každého slušného človeka.
Turbo posudzovať podľa toho že vyzerá tak a onak je trocha nebezpečné,pokojne mohol mať menený komlet stred,tj jeho funkčná časť menená za novú a kryty komôr môžu vyzerať ako vyzerajú.Iná vec je že hodnovernosť je velmi biedna a je sto dôvodov predpokladať podfuk ako hrom.Problém je to dokázať, to je o sile argumentov podchytených papierom
Advokáta by som tiež zvažoval,on nemá čo stratiť a poľahky zmení zlé na velmi zlé.Jedine že by zastupoval v prípade prehratého sporu zadarmo,a to nehrozí
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

petino3 žiaden bloček ti nepomôže, tebo turbo sa dá zničiť kludne za rok a nie za tri, aj keby to boli len dva roky s reklamáciou turba by si asi nikde nepochodil. Stačí nesprávny olej, prepísknutá výmena, nakladanie za studena a je po nom.

Do inej témy len nedávno som písal že 1.9dci bol problémový motor, kde u nového auta do 100000km bolo kludne tretie turbo, 2.2dci na tom nebol ovela lepšie.
petino3
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02.03.2013 07:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petino3 »

Chcem sa ešte opýtať dalo by sa turbo uplne odpojiť a jazdiť bez neho ?
Alebo kupit HDI motor?
Alebo namontovať tam nový nejký lepši motor inej značky?
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

To s odpojením turba nie je moc dobrý nápad, aj keď technicky by sa to zrealizovať dalo, problém by ale bol jazdiť s takým autom, určite by bolo lenivé a malo vyššiu spotrebu.
No a tie ďalšie dve spomínané alternatívy, to už je úplný nezmysel.

Kúpil si auto, ako sa ukázalo, tak to nebol najšťastnejší počin, ale keď ho dáš opraviť (viď prvý príspevok p.Hlavatého) tak budeš určite minimálne nejakú dobu spokojne jazdiť.
Konečne nie iba na Renaulte Espace sa sem-tam niečo pokazí.

Alebo, keď s tým nie si vnútorne uzrozumený, predaj ho a kúp niečo iné.
Ale aj na tom inom môže niečo odísť. Ako tu poniektorí s obľubou píšu, keď si si kúpil opicu, musíš mať aj na banány.
Napísať odpoveď

Návrat na "Renault fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní