| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
carlinka2
Založený: 22 február 2012 Príspevky: 1 Nabehané: 2 min
|
Zaslal: St 22.02.2012 05:40 Predmet: PZP - spatne prihlasenie |
|
|
| prosim vas pomozte mi ,mam vozidlo ale nebolo nikdy prihlasene na povinnom zmluvnom poisteni ,prisiel mi papier ze mam zaplatit poistku ale aku ked nebolo nikdy poistene.da sa vybavit povinne zmluvne poistenie na rok dozadu?poradte mi prosiiiim |
|
| Návrat hore |
|
 |
elephant
Založený: 25 február 2009 Príspevky: 1118 Nabehané: 71 hod 40 min Bydlisko: ZH
|
Zaslal: St 22.02.2012 06:53 Predmet: |
|
|
Tomu nejak dost dobre nerozumiem ako ze nebolo nikdy poistene? Ked sa vozidlo prihlasuje do evidencie a pridelia sa mu TEC tak to bez PZP nie je predsa mozne. Takze minimalne raz muselo byt poistene inak by nemohlo mat TEC. _________________ Vase slzy nasa radost |
|
| Návrat hore |
|
 |
seven549 H.Ch.Anderseven
Založený: 03 február 2010 Príspevky: 1809 Nabehané: 61 hod 6 min
|
Zaslal: St 22.02.2012 07:11 Predmet: |
|
|
| a co by nie.pojistovna pojisti vsetko ked platis.ale na rok dozadu naco.ved sa nic nestalo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
elephant
|
Zaslal: St 22.02.2012 08:02 Predmet: |
|
|
Nic sa nestalo? Ani mne sa minuly rok nic nestalo tak zeby mi poistovna vratila peniaze za poistku?
Vozidlo musi poistit v poistovni v ktorej bolo poistene naposledy a samozrejme doplatit poistne spatne od posledneho poistenia. Plus dostane pokutu od Obvodneho uradu dopravy.
Otazne je ale kto je vlastne majitelom toho auta kedze nepoistene auto sa neda prepisat. Takze niekde muselo byt poistene urcite. _________________ Vase slzy nasa radost |
|
| Návrat hore |
|
 |
dr-yevan
Založený: 28 január 2008 Príspevky: 148 Nabehané: 1 hod 6 min
|
Zaslal: St 22.02.2012 08:55 Predmet: |
|
|
auto sa dá prepísať a nepoistiť,ak je toto tvoj prípad tak poisti čím skorej a ak bolo poistené a poistka sa zrušila,lebo si neplatil,tak poistíš už iba u tej istej poisťovni+doplatok za ten rok a myslím,že ešte tá pokuta.
Dúfam,že si nejazdil na tom aute bez poistky,to by bola riadna kravina voči nám ostatným účastníkom cestnej premávky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
elephant
|
Zaslal: St 22.02.2012 09:00 Predmet: |
|
|
Ako sa da auto prepisat bez uzavreteho PZP na noveho majitela? _________________ Vase slzy nasa radost |
|
| Návrat hore |
|
 |
oco13
Založený: 14 december 2008 Príspevky: 701 Nabehané: 58 hod 40 min Bydlisko: okr.nové zámky
|
Zaslal: St 22.02.2012 09:16 Predmet: |
|
|
cawte,dá sa to úplne jednoducho .Ráno pred prepisom uzavriem poistku cez internet,nevyplatím ju ale zmluvu si vytlačím.Keď auto prepíšem ,pošlem písomné odstúpenie od zmluvy.Pri zmluvách uzatváraných cez internet máš na to dva týždne.Sice neviem prečo by som to robil ,ale technicky sa to dá.Dokonca tá dočasná biela karta ,čo si vytlačím pri uzavretí zmluvy má platnosť mesiac.Čiže mesiac jazdím a preukazujem sa bez toho aby som mal pzp. :40bd:Ak by bol záujem ešte o nejaký ďalší podvod ,kludne sa pýtajte.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
peto166
Založený: 14 jún 2009 Príspevky: 222 Nabehané: 74 hod 22 min
|
Zaslal: St 22.02.2012 10:07 Predmet: |
|
|
| dr-yevan napísal: | Dúfam,že si nejazdil na tom aute bez poistky,to by bola riadna kravina voči nám ostatným účastníkom cestnej premávky  |
a to uz preco??? nech si jazdi.. nech domna aj kludne nabura.. nebude cvakat poistovna ale on, jak mne tak policajtom..
nebude chcet cvakat, nabehne exekutor zhabe mu vsetko co ma respektyve ked nic nema tak cokolvek co v buducnosti bude mat, pripadne zrazky zo mzdy.. skor ci neskor by sme tie prachy z neho vytiahli.. + uroky, penale z omeskania by som si narokoval.. takze by som piochodil este lepsie nez keby mi to hradila ( ) poistovna.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
cicmanec
Založený: 15 október 2008 Príspevky: 18005 Nabehané: 629 hod 17 min
|
Zaslal: St 22.02.2012 10:09 Predmet: _ |
|
|
No ten tvoj posledný smajl to vystihuje úplne presne, ten tvoj príspevok myslím... _________________ Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
|
|
| Návrat hore |
|
 |
VLADY
Založený: 11 september 2007 Príspevky: 984 Nabehané: 94 hod 11 min
|
Zaslal: Št 23.02.2012 08:06 Predmet: |
|
|
Ťažko dačo rozumné poradiť...z toho popisu problému nieje vôbec nič jasné....prečo alebo ako že nebolo poistené ako bolo kúpené ako nové alebo staršie ? alebo čo? od koho prišiel papier že ho treba poistiť....celé divné....
To je ako keby dakto na inštalatérskom fóre dal opis že netečie mi voda na záchode, a napokon sa príde po popísaní troch strán na to ,že s jedná o latrínu.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
SlickVic
Založený: 08 september 2009 Príspevky: 743 Nabehané: 12 hod 30 min
|
Zaslal: Št 23.02.2012 04:48 Predmet: |
|
|
| oco13 napísal: | cawte,dá sa to úplne jednoducho .Ráno pred prepisom uzavriem poistku cez internet,nevyplatím ju ale zmluvu si vytlačím.Keď auto prepíšem ,pošlem písomné odstúpenie od zmluvy.Pri zmluvách uzatváraných cez internet máš na to dva týždne.Sice neviem prečo by som to robil ,ale technicky sa to dá.Dokonca tá dočasná biela karta ,čo si vytlačím pri uzavretí zmluvy má platnosť mesiac.Čiže mesiac jazdím a preukazujem sa bez toho aby som mal pzp. :40bd:Ak by bol záujem ešte o nejaký ďalší podvod ,kludne sa pýtajte.  |
no akurat na inspektorate pri online zmluve, kde nie je tvoj podpis maju pytat aj doklad o zaplateni.
ak ale mas z internetu zmluvu standardnu, len zaslanu postou, tak to mas pravdu, odstupit od nej mozes podla zakona.
jazdit ale nepoistenym autom nie je dobry napad. raz sa ti to nevyplati a budu to este aj tvoje vnucence splacat. ak napriklad sposobis nehodu svojim autom, nejakeho kamiona, resp. retazovku v tunely niekde v rakusku a bude treba zaplatit dajme tomu 2 mil. eur a ty nebudes poisteny, potom bude neskoro plakat, ze si radsej mal zaplatit 100 euro za poistku. To uz by bolo asi bez smajlikov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
oco13
Založený: 14 december 2008 Príspevky: 701 Nabehané: 58 hod 40 min Bydlisko: okr.nové zámky
|
Zaslal: Št 23.02.2012 06:46 Predmet: |
|
|
| Milý Slick ak si si nevšimol vo svojom príspevku píšem "sice neviem prečo by som to robil".To znamená ,že ja mám všetky svoje autá poistené.Ja len uvažujem ako by sa to dalo.Všeobecne je vela možností ako porušiť zákon a nebyť potrestaný,no a ja hladám takéto diery.Napríklad teraz sa rieši objektívna zodpovednosť,tu na fore mi velmi neporadili ,tak som napochodoval na DI NZ a rovno som sa opýtal či môžem auto prepísať na dieťa.Odpoveď bola že ak má menej ako 15 rokov musí byť potvrdenie zo súdu ,že s tým súhlasí jeho zákonný zástupca.Nebudem samozrejme nič prepisovať ,ale pre niekoho to môže byť dobrý tip ako obísť objektívnu zodpovednosť.Pretože dieťaťu pokutu zaslať môžu ,ale platiť ju nebude.A odvolávanie sa na zákonného zástupcu ,ako hneď niektorí napíšu nepomôže,pretože ten zodpovedá len do určitej miery.Vidíme to keď cigáni posielajú kradnúť deti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SlickVic
Založený: 08 september 2009 Príspevky: 743 Nabehané: 12 hod 30 min
|
Zaslal: Št 23.02.2012 08:00 Predmet: |
|
|
| pri priestupku nezodpoveda za dieta jeho zakonny zastupca ? |
|