Prosim o radu...Hrozi mi žaloba za "Podvod" kvôli
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
badboy8605
Založený: 02 október 2007 Príspevky: 26 Nabehané: 4 hod 49 min
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 12:42 Predmet: Prosim o radu...Hrozi mi žaloba za "Podvod" kvôli |
|
|
Prosim o radu...Hrozi mi žaloba za "Podvod" kvôli predanemu autu do ČR...
Podrobnosti:
Predal som do čr Bmw M3 ktore som vlastnil cca 6mesiacov na aute som nič nerobil iba ho predal dalej tak ako som ho kupil aj stymi informaciami čo som mal o nom,Len nastala taka vec,že i ked kupujuci odchadzal zo slovenska oboznameny zo stavom aj s dalšimi investiciami(servisny interval,aj stym,že motor nejde tak ako by mal isť vzhladom na "upravy"ktore tam boli "spravene")...No pri tom ako si odstranoval zavady na aute ktore vedel odomna sa zistilo,že tam chybaju niektore veci ktore som mu pisal,že tam su a aj doložil fakturami a ani vykon nebol taky ako som mu povedal...
Kupujuci si o aute pred kupou u upravcu zistoval či naozaj boli prevedene tieti zasahy do motora kde mu to bolo aj potvrdene rozsah uprav a aj vykon auta ktory som mu povedal,vlastne sa potvrdilo všetko čo som aj spomenul...No nasledne pri riešeni zavady a komunikacii s upravcom zmenil niekolko krat verziu čo sa tam vlastne robilo no stale nevyvratil to čo som tvrdil ja...
Teraz sa mi vyhraža/informuje,že to da na sud aj napriek tomu,že si je vedomy,že som ho neoklamal ani nič podobne...Tvrdi,že ma jasne dôkazi(maily odomnaa),že tam neni to čo som mu predal aj napriek tomu,že som to doložil fakturami a aj napriek tomu,že ma volaky posudok,že ten motor od doby upravy/opravy nebol rozoberany čiže som to nemohol ja ani predchadzajuci majitel ktory si to daval upravovať vymeniť či inak poškodiť...
Momentalne požaduje kompenzaciu za vzniknute naklady kde započital aj veci o ktorich vedel,že ich treba robiť a problem je v tom,že ja mu ich nemam s čoho dať kedže som momentalne v takej situacii,že nerobim a som na invalidnom dôchodku...
Ospravedlnujem sa za pravopis a nesuvysle vysvetlenie ale už som taky nervozny,že nad ničim inim nerozmyšlam...
Za všetky rady vopred dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
scorpi4 moderátor fóra
Založený: 18 júl 2008 Príspevky: 6543 Nabehané: 265 hod 17 min Bydlisko: TT, PN, TN
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 12:55 Predmet: |
|
|
velmi jednoducha vec...
vsetko zalezi od zmluvy, ktoru mate medzi sebou uzavretu..ak mas v zmluve zakotvene, ze si predaval auto s upravami, a on nasledne zistil, ze tie upravy tam neboli urobene, tak mas problem..svoju nevinu preukazes fakturami, ktore mali potvrdit upravy ako take..to vsak nijako nepotvrdzuje, ze Ty si mu auto predal s realnymi upravami..cize realne zaloba z jeho strany opodstatnena bude...
skor by som si dal pracu s tym, aby Ti ten co fakturoval upravy aj nasledne tieto prace potvrdil..
potom to bude uz len a len na znaleckom posudku, ktory da vypracovat sud..ten potom urci, ci upravy boli, alebo neboli urobene, a na zaklade toho sud vyda rozsudok..
v odvolani mozes napadnut vyrokovu cast v suvislosti so znaleckym posudkom, a dolozit ju fakturami, a svojim posudkom, vypracovanym znalcom..to iste moze urobit protistrana..
a teraz realne..
nemyslim, ze kvoli starej hrci niekto vyplazol za znalecky posudok desiatky tisic korun..bol som pri niektorych znaleckych posudkoch, a viem ako boli uctovane zadavatelovi posudku, preto som presvedceny o tom, ze Ta taha za nos, a chce auto vratit, lebo nieco posral...
ak si predaval auto jazdene, a mas to v zmluve jasne napisane, vsetky nasledne zasahy do tohoto auta su na triko kupujuceho...
je to len nafuknuta bublina..najdi si sikovneho pravnika, alebo niekoho, kto sa vyzna, a pripadnu zalobu zmeties zo stola skor, ako bude podana..pripadne, ak bude podana, mozes sa ku nej vyjadrit aj sudu, ktory Ta vyzve k vyjadreniu sa k predmetnej veci..
tymto by som to povazoval za vybavene a uzavrete.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:14 Predmet: |
|
|
...zmluva je klasicka dostupna na internete podla obchodneho zakonnika myslim ale rozhodne tam niesu vpisane upravy ani veci čo tam mali biť urobene a bohužial niesu...On to všetko stavia na e-mailoch čo sme si medzi sebou vymienali ohladom auta kde všetky veci mu ten upravca aj potvrdil no pri merani vykonu a rozobrati motoru to zistene nebolo...Ten posudok mal vypracovať "technik"z bmw no,že ma len neoficialnu verziu a ked bude chcieť oficialnu trebars pre sud bude musieť za nu zaplatiť(nerobil ju žiadny sudny znalec!!!)...Oni si len zavolali toho chlapika aby ten motor otvoril a pozrel sa či su tam naozaj ostre vačky(hlavne o tie sa jedna!!!)...
Naposledy upravil badboy8605 dňa Ut 13.12.2011 01:20, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
Založený: 17 október 2005 Príspevky: 3126 Nabehané: 140 hod 33 min
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:18 Predmet: |
|
|
pozri ak riešil závady, ktoré si mu popísal, t.j. menil nejaké veci, presúval, upravoval.
T.j. ťažko teraz bude hovoriť, že to tam nebolo, čo keď to on vybral a vyhodil !!!! Jednoducho už do toho auta šupal, tak nemôžeš zodpovedať za prípadné neodborné zaobchádzanie s autom, čo malo za následok jeho poškodenia.
Ty môžeš tvrdiť, že to tam bolo a hotovo. A musí ti dokázať opak. Súdny znalec zrejme zistí tak akurát zásahy do auta v čase, keď ho mal on.
Ja by som sa toho vôbec nebál. Jednoducho ho ignoruj a neodpovedaj na mail-y ani nič. Popísal si závady, vedel, že kupuje črepa. Tak nech sa stará, čo si vedel si povedal a keďže nie si mechanik, tak nevieš čo tam bolo iné zlé, čiže nič si nezatajil !! _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:20 Predmet: |
|
|
Povedali ti, že tam sú a ty si to neriešil, jednoducho si to tak bral, t.j. nerozoberal si motor a nevedel si o tom, mal si faktúru a hotovo. Skrátka oklamali Teba, t.j. mal by sa riešiť asi ten, ktorý to neurobil a mal urobiť, čiže mimo Teba  _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
scorpi4 moderátor fóra
Založený: 18 júl 2008 Príspevky: 6543 Nabehané: 265 hod 17 min Bydlisko: TT, PN, TN
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:22 Predmet: |
|
|
tak ale ked sa jedna o ostre vacky, tak ich proste ziadaj od svojho "upravcu"..
a ak ich nedoda, tak sa dohodni s tym, co chce podat zalobu na Teba, a podajte spolocnu na neho..ak mu ide len o to, mat "ostry motor".
alebo nech teda vrati peniaze co si za to vyfaktroval..faktura je doklad..obstoji pred sudom..mailova komunikacia je uz trosku horsia vec..
technik od bmw je opravneny na posudenie, ci su vacky ostre, alebo nie?tak to ma odvahu..navyse, tym ze to potvrdil, jednoznacne zasiahol do veci, ktore su po predaji auta nezlucitelne s reklamaciou..
toto vsetko mal riesit pred kupou, nie po nej...
proste bud sa s nim dohodni, alebo mu napis, ze nech sa sudi...Ty svoje pochybenie odmietas...ak pochybil niekto iny, je to jeho problem, ktory Ty vies vydokladovat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:31 Predmet: |
|
|
| ...tak črep to nebol ale takuto vec som nemohol ani tušiť každopadne auto ked si pozerali zistili,že ten motor nejde tak ako by na rozsah tich uprav mal isť a s vedomim,že donho budu musieť niečo aj investovať ho zobrali kde ja som bol rad,že ho kupuju ludia čo vedia si ho odladiť a aj servisovať s tym som to považoval za vybavenu vec a nie,že mi o dva tyždne zavolaju,že tam boli taky a taky "odbornici" pozerať to a tvrdia,že to nebolo robene pri tom napr blok s celymi vnutornosťami bol sto percent meneny lebo ten stary roztrhlo akurat tam chybaju ostre vačky a vykon ktory tam mal udajne biť ale ja som to auto nemal nikdy odbrzdene ani rozobrate niekolko krat som mu opakoval,že všetky tieto informacie mam od byvaleho majitela a on nasledne od človeka čo to upravoval a to aj v den jeho kupy kde bol pritomny aj otec kupujuceho...No a teraz žiada kompenzaciu za to,že to zistil čo malo za nasledok toho ako ten motor išiel vo vyške škody "cca2500e" čo neni malo a teraz neviem či mu ich mam nakresliť alebo ako sa ktomu postaviť lebo ja tomu nechapem vždy ked som si kupil nejake stare auto tak všetky naklady išli na moje triko a ked už som kupil "mačku vo vreci" to bola moja chyba...(nedavna skusenosť z inim autom) |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:38 Predmet: |
|
|
| ...tie upravy robili byvalemu majitelovi cca pred 2 rokmi no väčšinou vždy bolo servisovane unho až na posledny servisny interval ten sa robil u nas na slovensku(upravca je z čr)...O upravcovi je zname,že je to podvodnik čo kamarat(byvali majitel) v tej dobe netušil a doteraz mal ich plnu dôveru a ten upravca tvrdi,že on ich tam dal no proste tie vačky tam ževraj niesu a tvrdi,že to ich musel vybrtať byvali majitel(predo mnou čo si ho tam daval aj upravovať) tiež mu tvrdil,že auto tam nebolo od vtedy ako sa upravilo pri tom faktury z datummi hovoria niečo ine(tvrdil to novemu majitelovi)... |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:45 Predmet: |
|
|
| ...ja už fakt neviem necitim sa tak a ani si toho niesom vedomy,že by som niekoho podviedol či inak zavadzal proste auto som predal tak ako som kupil...opravy ktore tam bolo treba riešiť som im povedal kde som spomenul vymenu oleja,sviečok a samozrejme ten chod motora na ktory prišli samozrejme aj oni...Momentalne prestavili cely motor dokupili druhe vstreky,vymenili par spotrebnich veci(sviečky,lambdy),dokupili vahu vzduchu-ževraj(lebo motor bol zavodne nastaveny a vaha vzduchu tam nebola),nastavili už motor na iny vykon z druhim programom sko tam bol pôvodne pri predaji...No a za toto všetko chcu odo mna peniaze teda taku kompenzaciu aby boli spokojny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:48 Predmet: |
|
|
v zmluve máš napísaný výkon auta po úpravách ?? Pochybujem väčšinou sa dáva opisovať z techničáku, takže by som to neriešil
Si laik a predával si auto takto, jednoducho ak sú taký odborníci, tak museli vidieť, že to nejde na tie úpravy ako by malo.
Tak ako ich mohol vymontovať prechádzajúci majiteľ, alebo ty, tak isto to mohol vymontovať terajší majiteľ u známeho v garáži a až potom ísť do BMW. _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG
Naposledy upravil Kujon78 dňa Ut 13.12.2011 01:49, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
diag
Založený: 04 november 2008 Príspevky: 292 Nabehané: 6 hod 9 min
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:49 Predmet: |
|
|
| znalecky posudok sa robi tak, ze opravneny znalec zabavi vec a na expertize sa vsetko pekne opeciatkuje. mas od neho potvrdene emailom ,ze to rozoberali a skumali v servise. odkial mozes vediet, ze tam ta vacka nebola a nevybrali ju. to je tvrdenie proti tvrdeniu. bolo to rozobrate a tym to konci, uz s tym nic nemozu ani na expertize. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kpone
Založený: 27 máj 2008 Príspevky: 124 Nabehané: 14 min
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:49 Predmet: |
|
|
Neda sa mi nezareagovat.
Kupujuci bol oboznameny zo stavom mot. vozidla, bol toho vedomy, ze kupuje nadupanu karu so slabym vykonom! Neviem co teraz riesi?! Cena bola urcite prisposobena stavu vozidla! To ze tam neboli ostre vacky koho to zaujima?? Vy ste to urcite nemohol vediet, ked ste namal motor rozobraty, tvrdil ste to podla tej faktury...., nie ste Vy na vine!
Nechapem toho kupujuceho, ani Vas.... polozim jednoduchu otazku! Co on kupoval?? Auto alebo ostru vacku??  |
|
| Návrat hore |
|
 |
scorpi4 moderátor fóra
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:50 Predmet: |
|
|
este raz, predaval si auto, kde si do zmluvy zakotvil, ze auto ma taky a taky vykon?
asi nie..
predaval si auto so zarukou, ze vsetko je v poriadku a auto slape ako hodinky?
asi nie..
mimochodom, obchodny zakonnik sa predaja netyka, si sukromna osoba, na to je Obciansky spravny zakonnik..neposstatne...
podstatne je to, ze auto si predaval s nejakymi poruchami, ktore ako si uviedol, si kupujucemu oznamil, a pevne verim, ze su nejako v zmluve podchytene...
ak aj nie su, je velmi tazke preukazat, ze si to "poskodenie" sposobil Ty...
proste ich posli do kelu...v ziadnom pripade nemas vinu na tom, ze kupili auto, ktore nevyhovuje ich podmienkam..mali si veci overovat pred kupou, nie po nej, najma ak kupovali auto s problemom...
vsjo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:52 Predmet: |
|
|
| ...to je pravda no on si je vedomy toho,že nas oklamal ten upravca s aj ten "technik z bmw" potvrdil,že ten motor nebol dlho rozoberany čiže v tomto mna ani predchadzajuceho majitela nemôže obviniť stoho,že by sme ich vymontovali a to neni škodovka,že sa to da spraviť niekde pred domom tu sa jedna o celo dennu robotu v špecializovanom servise a to auto v podobnom servise bolo len u upravcu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
badboy8605
|
Zaslal: Ut 13.12.2011 01:58 Predmet: |
|
|
...zmluva bola jednoducha par stran paragrafov bla bla proste dostupna zmluva na nete kde sa napisali zakladne info o aute,cena a podpisalo sa to...
Nikde som mu nenapisal,že je auto zo zarukou či niečo podobne stale som mu prizvukoval,že je to stare auto a hl M3-ka ktoru nikto nešetri a dostava pernamentne sodu čiže za tie 2 roky aj ked to nahodou bolo spravene sa to mohlo opotrebovať...
Poruchy som bohužial nikde do zmluvy nenapisal cele jednani bolo seriozne oni sa na niečo spytali ja som odpovedal čo som nevedel zavolal som byvalemu majitelovi a nasledne aj im odpoved...
Oni si tie veci aj overovali telefonicky u upravcu a ten im ich aj potvrdil a ja som im ich doložil fakturami... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|