Predvolanie - mozne odobratie vodicaku

Ako poskytnúť prvú pomoc,ako postupovať pri autonehode, pomoc v zahraničí, hasiace prístroje, hasiči, záchranári, sanitiaci, skutočné príbehy...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

halifaxs4
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 25.12.2010 14:05
Zdieľať na Facebook

Predvolanie - mozne odobratie vodicaku

Príspevok od používateľa halifaxs4 »

Ahojte. Napisem Vam co sa mi stalo a neviem si rady co s tym.
15.1.2015 mi otec volal ze nevie vystupit z auta, ze ma asi infarkt. On bol v Komarne ja doma asi 20km od Komarna. Hned som sadol do auta ze idem mu pomoct lebo nevedel som kde sa presne nachadza nerozumel som mu velmi dobre. Pred Komarnom ma zastavili policajti, namerali mi v obci 74km/h a zistili ze mam neplatne dovozne znacky.Nemal som nic ine pri ruke len to auto co som nedavno doviezol,nerozmyslal som len som isiel. Zistili to ked ma zastavili ze tie znacky su neplatne a tak ma nepustili dalej, hovoril som im ze proste otcovi je zle idem mu pomoct aspon sa dostat do nemocnice. Zobrali mi neplatne znacky a potom na vlastnu zodpovednost ma pustili dalej, ze poslu vec na presetrenie. Teraz som dostal papier na predvolanie, a ze mi musia zobrat vodicak na 6mesiacov. Mozu mi naozaj zobrat za toto vodicak? Kym som dorazil po natahovackak uz do nemocnice, otca uz nakladali do vrtulniku, viezli ho na uregentny kardiologicky zakrok do Nitri, stastie ze sa sam horoko tazko vedel dotackat do nemocnice.Plicajt mi tvrdi ze papier z nemocnice nemoze akceptovat lebo som nezachranoval zivot...Tak neviem ale ja som siel kvoli tomu aby som ho zachranil...poardnte prosim co mam spravit ci sa mam obratit na pravnika alebo co?! Dakujem! S pozdravom B.M.
poznamka: uznavam ze som to mohol riesit tak ze niekoho poprosim aby ma odviezol, ale nik nebol na blizku a cas ma suril :/
myotis
Príspevky: 921
Dátum registrácie: 27.11.2013 17:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myotis »

namerali mi v obci 74km/h
90 eur
Zobrali mi neplatne znacky a potom na vlastnu zodpovednost ma pustili dalej, ze poslu vec na presetrenie. Teraz som dostal papier na predvolanie, a ze mi musia zobrat vodicak na 6mesiacov. Mozu mi naozaj zobrat za toto vodicak
Ano, jazda bez znaciek je zavazny priestupok, 300 eur pokuta, a bez vodicaku az na dva roky.

Spravit v podstate nemozes nic, policajti maju pravdu a pravnik ti nepomoze.

Maximalne by som napisal cestne prehlasenie ze si teda isiel za chorym otcom, cestne prehlasenie od otca, pripojil papier z nemocnice.
Moc ti to nepomoze, zrejme zostanes bez papierov, ale snazil by som as nech ten trest je co najmensi.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Na záchranu života sa tu už roky používajú sanitky a nie autá bez platného EČ (aj tak by som rád videl ako zachraňuješ život človeku s infarktom, vlastnému otcovi zvlášť). Pozri si v zákone aká je za to sadzba a neoháňaj sa právnikmi!
halifaxs4
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 25.12.2010 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa halifaxs4 »

dik za info...skusim napisat co si mi poradil myotis...
cicmanec sa po...b! ty by si co spravil keby ti otec zavola a nevie ti ani riadne vysvetlit kde je? lebo je tak zle na tom...ostal by si doma a obvolaval by si zachranku?záchrana je aj to ked ho dopravim do nemocice nie?!
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Skľudni hormón, hej?! Nevedel si kde je, to ti ale nebránilo sa hnať na civilnom aute bez platných EČ za ním a potom si ho samozrejme rovnako chcel ešte viezť do nemocnice. Fakt pomoc keď ti to trvalo toľko, že už tam bol vrtuľník... :::
halifaxs4
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 25.12.2010 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa halifaxs4 »

vies preco to tolko trvalo lebo policajti ma natahovali viac ako pol hodinku,len preto/mimochodom otec sedel vo vlastnom aute,mohol som ho odviest na tom dalej,je len velke stastie ze sa premohol natolko ze sa vedel dogulat do nemocnice/ ...a potom ma pustili bez znaciek dalej,ze sa nebudu pozerat...!!! prosil som ich ze tam necham aj auto ze potom to mozme riesit ale ze nech mi pomozu najst otca,vies co na to povedali,ze oni nemozu opustit svoje miesto urcenia...toto ma byt pomahat a chranit? viem ze som urobil chybu, ale neprevazal som sa na aute len tak,ale mal som vazny dovod...
carbi
Príspevky: 173
Dátum registrácie: 28.02.2010 09:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa carbi »

cicmanec ty si fakt neskutocny nedorobenec, na teba nemam uz ani pomenovanie ked vidim ako tu reagujes tak si viem predstavit ako sa spravas na cestach za volantom. je mi jedno ako na mna zareagujes lebo si obycajny chuj.
halifaxs drzim palce tvojmu otcovi
pidizvi
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

nevidim dovod, aby ti museli zobrat vodicak. Urcite ti ho zobrat nemusia. Len tam zajdes, nezabudni priniest tie papiere z nemocnice, aby si mal svoj pribeh podlozeny (uvedom si, ze policajti a aj uradnici na dopravnom musia keci o rodiacich manzelkach a infarktoch pocuvat denne aspon 10krat). A nasledne zoberu do uvahy, ze tvoj priestupok nebol zavazny a budete sa dotahovat o pokute.
Este mozu prihliadnut na to, ze tvoje auto (neviem, predpokladam) len nemalo v poriadku papiere, ale nebol to vrak, ktory by na prvy pohlad ohrozoval inych ucastnikov, napr. silno burany voz, doma pozvarane vozidlo.

S odstupom casu prides na to, ze si to riesil zle. Si zdravotnik s vybavou, ze by si mu vedel skutocne pomoct, aj ked by si dorazil do 15 minut? Logickejsie by bolo ho ukludnit cez telefon, ziskat polohu a zavolat mu zachranku.
halifaxs4
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 25.12.2010 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa halifaxs4 »

Dakujem za rady aj za povzbudzujuce slova! Papiere mam uz pripravene este dolozim tie cestne vyhlasenie od otca a odomna...Auto nebolo stare uz je aj predane, bolo to cc-ko, o dva dni uz boli hotove aj papiere..cakal som na ok.urad dopravy aby vydal velky technicak.Tolko asi k auto,takze uz malo aj ko,emisnu aj stk..ale samozrejme to ma neospravedlnuje lebo nemalo platne spz.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

V takej situáciu človek nerozmysla a koná niekedy zbrklo sám som to zazil a drzim ti palce možno na priestupkovom konani pána obmakcis ... cicmanec ty tu nemas jediný rozumný príspevok tebe by mali sa na toto fórum zakazat sa aj divat nieto tu písať tie tvoje totálne capiny
horeli
Príspevky: 174
Dátum registrácie: 14.02.2007 06:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa horeli »

Halifax s4 skus priniest na políciu potvrdenie od lekara že Tvoj otec mal tento zdravotný problém v tom čase,toto potvrdenie si prines zo sebou,úprimnne olutuj priestupok a povedz ze si spanikaril,hlavne sa nedohaduj s pokorou v tomto pripade dosiahneš viac než si teraz myslíš,ak možem zdôrazniť skutočne doslova si syp popol na hlavu,ved hádam nemajú srdce z kamena a nemozno hned každého posudzovat amblok ako piráta.
Pravnika zabezpec az ked nepochodíš,ale ako si to opísal asi Ťa vyriešia len pokutov.
halifaxs4
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 25.12.2010 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa halifaxs4 »

lutujem fakt ze som nehladal ine riesenie ale ponahlal som sa, bal som sa ze uz nikdy neuvidim svojho otca ziveho :/ v stredu sa uvidi a ked sa nepodari tak neviem co bude...este raz dakujem vsetkym co ste mi skusili napisat uzitocne nepady :)
detvapatrik
Príspevky: 155
Dátum registrácie: 16.05.2014 19:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa detvapatrik »

halifaxs4 napísal:...a potom ma pustili bez znaciek dalej,ze sa nebudu pozerat...!!!
No ja by som im dal toto vyzrat. Oko za oko
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

Si myslím, že takto by reagovalo 90% ľudí , no a policajti vieš oni zase musia riešiť priestupok. Ten vodičák ti asi nevrátia, ale po troch mesiacoch môžeš požiadať o vrátenie a ak si v minulosti nemal nejaké vačšie priestupky určite ho po troch mať budeš.
Ridick030
Príspevky: 167
Dátum registrácie: 15.11.2012 10:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ridick030 »

Daj to do telky,tam z toho urobia takú drámu že aj Kaliňákovi slzička vypadne.

Návrat na "Prvá pomoc => Volajte 112"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní