Predaj a zmena vlastnika docasne odhlaseneho auta

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
viliam-brava
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 21.03.2015 14:31
Zdieľať na Facebook

Predaj a zmena vlastnika docasne odhlaseneho auta

Príspevok od používateľa viliam-brava »

Dobry den, potreboval by som radu v tejto veci. Mal som doma starsie nepojazdne auto, ktoremu koncila STK a EK. Preto som ho DOCASNE odhlasil z evidencie, doklady od auta a evidencne cisla mi boli zabavene a vydany doklad o odhlaseni z evidencie. Nasledne som na poistovni ukoncil PZP. Onedlho sa auto predalo, v nepojazdnom stave, zmluvu mam. Ked som na policii chcel vykonat zmenu majitela, bolo mi povedane za auto musim najprv prihlasit. Cize som znova uzatvoril PZP a chystam sa na policiu. Nasledny postup teda bude: vykonam prihlasenie do evidencie, (bez platnej stk a ek), vykonam prepis na noveho majitela a nic viac ? Nie je mi jasne ci dostanem doklady od auta, a co mam dalej s nimi robit? Ist za novym majitelom alebo ako ?
Povodne som predpokladal ze zmenu majitela uskutocnim aj bez znovuprihlasenia auta, a auto zostane nadalej ako docasne vyradene s tym, ze je novom majitelovi kedy si auto prihlasi atd
PS: vydany doklad o odhlaseni z evidencie si zial nedopatrenim vzal novy majitel. Bude este vobec potrebny? Mozno by som vedel ziskat kopiu od poistovne kde som ukoncoval PZP.
marek11111
Príspevky: 1892
Dátum registrácie: 05.01.2010 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek11111 »

Najprv treba ísť na OÚ a požiadať o predčasné zaradenie do evidencie. Až tak na DI, kde vrátia TP aj značky. Hneď aj odhlásiš na nového majiteľa, STK a EK k prepisu netreba.
Nový majiteľ musí urobiť ohliadku a prepísať na seba. No dočasne ho nevyradí jedine že spraví STK a EK alebo zaplatí dobrovoľne 332€ pokutu lol
viliam-brava
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 21.03.2015 14:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viliam-brava »

Myslim, ze po novom sa uz vsetko robi na Dopravnom Inspektorate, lebo ani pri docasnom odhlaseni som nebol na OÚ. Tak ratam, ze zaradenie do evidencie znova absolvujem len tam.
Takze znova docasne vyradit sa neda bez vykonania obhliadky. Aha. A co v pripade, ak by novy majitel nahlasil totalnu skodu,(napr. ze dajme tomu opravil auto a na svojom pozemku s nim vrazil do stromu, pri prvej jazde?) Stacilo by mu potom doniest potvrdenie z Autovrakoviska o ekologickej likvidacii a takto vyradit auto natrvalo? Nakolko som realista a urcite je uz z auta len kopa suciastok, cize obhliadka tazko pripada v uvahu, a nechcem aby mi doma vyzvanal , ze ma problemy kvoli mojmu prepisu nanho atd. Hoci som ho upozornil, ze ide len o docasne vyradene auto.
juro1111
Príspevky: 289
Dátum registrácie: 17.03.2012 18:00
Bydlisko: sturovo
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juro1111 »

poculi ste uz o niekom komu by dosla pokuta za neplatnu stk +emisnu?myslim tych 332euro
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných