poškodenie čelného skla odleteným kamienkom

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

michalsis
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 21.10.2009 20:15
Zdieľať na Facebook

poškodenie čelného skla odleteným kamienkom

Príspevok od používateľa michalsis »

Zdravím všetkých priaznivcov tejto stránky :300f: Chcem sa opýtať na jednu vec. Dnes ako som sa vracal domov z Popradu do Prešova som si pri tuneli Branisko za sebou všimol Octaviu combi s rebríkom na streche. Všímam si dianie za sebou takže som si všimol aj to, že tá istá Octavia držala za mnou krok aj ďalej až do Prešova. Nezdalo sa mi to až také čudné, no až keď som odbočil ku Kauflandu a ona ma stále nasledovala, tak mi bolo jasné, že sa niečo deje. Zaparkoval som, z Octavie vystúpil chlapík a prihovoril sa mi tým, že mu kamienok ktorý mi odletel z pod kolesa rozbil čelné okno. Počul som o takýchto prípadoch, tak som mu poskytol všetky potrebné údaje na to, aby to mohol vybaviť s mojou poisťovňou. Chcem sa len opýtať, či sa takáto situácia považuje za škodovú udalosť ako napríklad v prípade že by sme do seba narazili a vinníkom by som bol ja, pretože som mu nedal prednosť? V tomto prípade som teda označený za vinníka ja, aj napriek tomu, že za to v podstate nemôžem? Môže sa to odzrkadliť na výške ceny PZP v budúcnosti? vďaka za odpovede
Naposledy upravil/-a michalsis v 27.11.2010 21:26, upravené celkom 1 krát.
fester777
Príspevky: 1799
Dátum registrácie: 19.06.2009 20:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fester777 »

mozno si sa stal len obetnym barankom , mozno si vsimol ze ma puknute okno od kamena a vyhliadol si ta po ceste , tak sa to robi , inak by na teba zrejme blikal alebo trubil pripadne sa dal vedla teba a ukazal aby si zastavil. Keby som ja zistil ze ma niekto sleduje tak plny plyn a ides :d :D
mjato
Príspevky: 979
Dátum registrácie: 17.11.2008 17:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjato »

rozbite sklo sa neposudzuje ako skodova udalost ,ktora ovplivni vysku tvojho poistneho,mozes mu to odmietnut nahlasit.
Tango030
Príspevky: 33
Dátum registrácie: 04.11.2009 18:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Tango030 »

Určite to bolo z tvojej strany neúmyselné (tak sa to posudzuje) takže sa nemusiš báť o to že prídeš o neaký ten bonusík z poistky.
katar
Príspevky: 162
Dátum registrácie: 08.10.2008 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa katar »

neviem,koľko je vytenelované Branisko od PO, ale vymyslel ťa.
Ak to dostal, od teba, tak ťa mal okamžite predbehnuť, a mali ste zastaviť, a vyriešiť to tam, a nie bohvie ako dlho sa vláčil za tebou k nejakému Kaufelandu, dosť nezvyklé miesto na udalosť na ceste.
Asi to už niekde skúšal a nevyšlo mu to, tak vyrobil teba.
Dobre si si mal všimnúť, ako to má " od teba (Kamienka) rozbité, a či náhodou nemá rozdrbané aj svetlo, atd.A dufam, že ste vo formuláry, o udalosti, označili miesto približného poškodenie, lebo ak nie, náhodou si tam dá aj dva svetlá aj so smerovkamy.
Pre istotu, si priprav 6 týždňovú vypovednú lehotu v poisťovni.Ak náhodou.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

katar napísal:Pre istotu, si priprav 6 týždňovú vypovednú lehotu v poisťovni.Ak náhodou.
???
michalsis
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 21.10.2009 20:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa michalsis »

ďakujem za odpovede :) K tomu vytipovaniu, nemyslím si, žeby takto rozmýšľal, pretože tvrdil, že sa to stalo niekde pred tunelom, to je ináč aj miesto, kde som ho prvýkrát zazrel v späťáku a kedže v tuneli je zákaz predchádzania, nemohol tak spraviť a za tunelom je diaľnica, tam by ma nikde nezastavil! Bol ešte s jedným pánom a pôsobili normálne, seriózne. Sám som mu povedal, že ma mal zastaviť, ale on mi povedal, že nevedel čo má v tej situácii robiť a nemá právo ma len tak zastavovať, čo je aj pravda. Takže ma nasledovali až ku koncu mojej cesty. Možno to znie čudne, ale mne to čudné nepríde. Neviem či by som mu zastavil takto počas jazdy, asi ťažko... A čo sa týka poškodenia iných vecí, tak nič iné nebolo na aute poškodené, vyzeralo veľmi dobre, zánovne, bolo vidieť, že sa oň chlapík stará. A dokonca vraj pred dvoma mesiacmi už predné sklo menil. Jednoducho náhoda je sviňa.
VOJTO55
Príspevky: 1906
Dátum registrácie: 12.12.2009 20:01
Bydlisko: Revúca
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOJTO55 »

...Tvoju zákonnú poistku to nijako neovplyvní!!!Aj keby si spôsobil nehodu,tak jedna poistná udalosť sa"odpúšťa"...aspoň tak mi to povedali v Kooperatíve...
9olo2
Príspevky: 71
Dátum registrácie: 11.01.2010 19:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 9olo2 »

poistovak bude zistovat ci je prasklina starsia alebo cerstva a len tak mu to nepreplatia ale tebe to moze byt jedno
petyy
Príspevky: 3134
Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petyy »

Tvoju výšku poistky by to nemalo ovplyvniť. A to či si ťa vyhliadol alebo sa to stalo naozaj sa len môžeme dohadovať. Mne takto niekto na trojprudovke z BA do TT rozbil okno a predomnou bolo množstvo aut, tak som nevedol od koho to bolo. Ale prečo by som mal škodovať? Okno na moje auto stálo 10 000sk. Tak som dobehol golfa predomnou, tipol som si, že by to mohol byť on(ale aj nemusel..), zablikal som mu, prebehol ho a na výjezde som mu ukázal aby zastal. Bol totalne vystrašený, ale potom sme sa dohodli, išiel to nahlásiť a kupodivu v pohode mi to poisťovna preplatila.
Nemyslím si, že je to poistný podvod, ten odletený kamienok tam naozaj bol, len som si nebol istý, či od tohoto auta alebo od dalších dvoch možných, ktoré to mohli v tej chvíli byť.
patotn
Príspevky: 414
Dátum registrácie: 26.12.2008 21:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patotn »

inak podla mna je toto pekna buzeracia od poistovni
aby sme niekoho obiehali,pripadne museli obmedzit
a niekedy i ohrozit aby zastal a to uz nepisuc o tom,
ze mozme natrafit na psychopata s ktorym budu
problemy pripadne nam prestreli brucho
keby to tu bolo normalne stacilo by zajst do poistovne
a tam vypisat papier a ona by nerobila problem
michalsis
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 21.10.2009 20:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa michalsis »

Tak bol som dnes v poisťovni a vysvetlili mi ako to chodí a ako to teda je. Mám PZP uzavreté v poisťovni, kde majú akciu s názvom odmeňujeme zodpovedných vodičov, t.j. že vám po roku bezškodovej prevádzky automobilu vrátia nejaké to percento z už vami zaplatenej poistky. Toto sa mňa už netýka, pretože podľa nich som zavinil prevádzkou svojho motorového vozidla škodovú udalosť a tým pádom nemám bezškodový priebeh. Tak isto zvyknú verným klientom po roku bez škodovej udalosti znížiť cenu PZP o niekoľko percent, vraj až do 50%. Mne síce nezvýšia cenu PZP, ale ani neznížia... Toľko k politike danej poisťovne... či už aj iné poisťovne robia to isté alebo niečo podobné, neviem, ale každopádne ma to mrzí, pretože za to v podstate nemôžem, nemôžem za to, že s pod môjho kolesa odletel kamienok, ktorý poškodil čelné sklo auta idúceho za mnou... Prečo by som teda mal za to v úvodzovkách pykať tým, že prídem o možnosť zníženia ceny PZP?! a v databáze poisťovne budem uvedený ako vinník nehody?! A opýtal som sa na rovinu, či som teda považovaný z hľadiska ich sloganu za nezodpovedného vodiča a bolo mi odpovedané kladne... Chápem, že ak by mala poisťovňa vyplácať každému ten bonus, tak by asi krachla, ale prečo som považovaný za vinníka škodovej udalosti aj napriek tomu, že za to nemôžem, nerozumiem... Je predsa len rozdiel ísť nezodpovedne, nedať niekomu prednosť, neprispôsobiť rýchlosť stavu vozovky, resp. prekročiť max. povolenú rýchlosť a na základe toho do niekoho vraziť a spôsobiť mu tým škodu. Ja som síce šiel podľa predpisov, nikoho som neohrozil, ale aj napriek tomu som zo strany poisťovne rovnakým vinníkom škodovej udalosti ako ten, kto jazdí nezodpovedne... Oni to nazývajú síce poistnou udalosťou, ale to je v konečnom dôsledku úplne jedno...
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Reklamné triky poisťovní... Ale neviem prečo ťa trápi cena - keď si vypovedal zmluvu v termíne tak VŠADE dostaneš lepšiu cenu bez ohľadu na to koľko PU si spôsobil.
Pieto
Príspevky: 123
Dátum registrácie: 13.01.2010 16:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Pieto »

a ružovych kuklacov na tebe neposlali nahodou? :40bd: V poistovni su velmi radi ked robia nove zmluvy, ale ked maju niekomu nieco platit, to je problem a velky ....
makrela
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

No ale hádam ani nemecké zákony nepostihujú výmenu rozbitého skla. Tak si ho daj vymeniť a budeš kludne spať.Keď už si tam do polky februára.

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných