Porsche Cayman - skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Porsche

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

klaudiax
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 05.03.2012 18:18
Zdieľať na Facebook

Porsche Cayman - skúsenosti

Príspevok od používateľa klaudiax »

ahoj
Potrebujem poradit chcem si kupit Porsche Cayman 2,7 (2009) ma niekto "osobne" skusenosti tymto typom ? poruchovost,prehliadky a podobne(o spotrebe sa prosim nebavme :3035: )..
chcem ho pouzivat na bezne kazdodenne vozenie [/i][/b]
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

A toto je dôvod prečo ak to nie je úplne nevyhnutné ani nevystrčím čumák na cestu. Lebo to je na každodenné bežné jazdenie,prípadne sa prebehne do práce aj niejaká krehulinka z vrkočom a telefonom vrasteným do ucha.
Sorry,ušli mi nervy.Nevieš kam od dobroty,kúp si hoci TGV ale čo riešiš ?! Majitel Porsche alebo Konigseggu by sa nemal pýtať na poruchovosť prémiovej značky.Nechceš poruchy ? Kúp si na bežné jadnenie do práce P 306 z 1,4i motorom.Buď peniaze máš,alebo nemáš.Na každý deň si kúp to,čo je na každý deň.
Asi sa už zblaznel národ slovenský,včera rieši jeden osemnásť ročný študent výšky Cayena,dnes ďalší rieši cestu do práce spolahlivým autom.
klaudiax
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 05.03.2012 18:18
Zdieľať na Facebook

hmm..

Príspevok od používateľa klaudiax »

treba citat pozornejsie ... CAYMAN nie je CAYENNE..vrkoce nenosim..v aute nepouzivam mobil (uz len z zasady) ano pytam sa na poruchovost co je na tom zle...a zarabam si sama..nepotrebujem na to otecka/priatela/sponzora aby som si auto vyplatila.. tolko k tvojmu komentaru..
jofozo
Príspevky: 178
Dátum registrácie: 22.11.2007 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jofozo »

No poruchovost bude tazko stanovit lebo tych auticok zas tak moc nie je a ked sa servisuju tak asi len v porsche. Skor by som sa popytal priamo u dilera porsche co stoji zakladny servis ako vymena oleja, brzdy, vymena ziaroviek atd. V pripade poruchy bude problem zohnat nieco lacnejsie z druhovyroby ak vobec nejaka sa robi. Takze diely len original.

Inac vozenie nic moc, tvrde ako hovado, citit kazdy kamienok na ceste a prakticky nemozne jazdit v zime ak je snech pokial nie si dobry sofer.

Dalsia vec je ze skus si najst zimne pneumatiky na toto auto. :)

Pekna imidzovka ale na denne vozenie to bude len trapenie auta a vodica tiez.
Tot moj nazor.
Lubos01
Príspevky: 700
Dátum registrácie: 25.02.2010 23:47
Bydlisko: Trnava / Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Lubos01 »

Osobne tak trocha suhlasim s prispevkom MHLAVATeho :)

Sorry, ale podobnych tem tu boli mraky, novy uzivatel bez prispevkov, a uz sa pytal na rady aku ma poruchovost porsche :D

Majitel, ktorý má na to, aby si kúpil porshce, nenavštevuje takéto stránky aby zistval poruchovosť. Zároveň velmi silno pochybujem, ze vôbec na toto forum chodí, nejaký majitel Porsche CAYMAN, a aj keby sem chodil, tak hocijaká recenzia toho auta na webe, ti dá asi viac informácií, než táto diskusia ...

Ak chceš porsche, a zarobila si si nanho vlastným úsilím, tak ti gratulujem, ale tým pádom budeš isto mať aj dosť penazí na to, chodiť s ním do servisu, kde mu rozumejú ... Auto sa kazý ako každé iné, neni to ani vrak, a neni to ani toyota ...

Takze znova, ziadne relvantné údaje sa tu nedozvieš, ak si chcela auto vôbec naozaj kúpiť. Nakoľko vo väčšine prípadov vo mne prevláda pocit, že niekto sem potrebuje capnúť tému, ako si chce ist kupit poriadne drahe auto, aby sa asi okolo neho spravil rozruch a zaujem, a aby sme mu vsetci zavideli :D :D :D

Neni na mne, aby som posudzoval tento prípad, no rozhodne sa nesprávaš ako bežný kupujúci Porsche Cayman ...
pidizvi
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

klaudia, taketo auto sa nekupuje na kazdodenne vozenie, ani na to nie je urcene. Preco? Lebo je to tvrde, nepohodlne, ma to vysoku spotrebu a je to skoda nicit posuvanim sa v kolone alebo na kratkych trasach po meste.
Po par mesiacoch by ta to prestalo bavit. Alebo po zime.
Kup si to ako obcasne vikendove auto a denne jazdi na nejakej hajtre.
Dodex
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 02.08.2008 16:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dodex »

Chválit sa-to je také Slovenské:)))) :40bd:
Naposledy upravil/-a Dodex v 19.10.2012 11:17, upravené celkom 1 krát.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

uplne idealne obdobie na zakupenie porsatka pred zimou. Par tyzdnou sa z neho budes tesit , vsetkym kamoskam sa poukazujes, vsetkych nabijakov povozis a ked pride prvy mraz tak to niekde vyzvrtas o zvodidla a celu zimu budes mat z toho vrasky. Ako uz napisali kolegovia. Auto je to kvalitne, extra kazit by sa to nemalo ale nikdy nevies pretoze pokazit sa moze vsetko. Hlavne ked si pojdes kupovat nekupuj podla farby a sarmatneho predavajuceho ale si zober nejakeho manika co ti to auto prezrie aby to nebola polepenina po buracke lebo uz som zazil aj pripady ked predavajuci kupujucu presvedcil ze ta kontrolka airbagov ma za jazdy svietit lebo to znamena ze su airbagy v poriadku. Ako prvy krok pred zbieranim info sa chod na tom aute aspon previezt [ak si sa uz nahodou neviezla] ci z toho osialu nahodou nevytriezvies
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Brácho si kupoval auto na každý deň. Sadol do caymanu, vystúpil a kúpil A5. To porsche je male, nepohdlné, ale porsche. Typická vec, z ktorej má človek chvíľu radosť a potom mu začnú vadiť veci, ktoré na začiatku nevnímal
klaudiax
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 05.03.2012 18:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa klaudiax »

ach jaj... pytala som sa na poruchovost preto lebo viem ze nech je to auto akej kolvek kategorie su chyby .. preto som udavala rocnik aj obsah...cakala som prispevky typu :priklad .. pozri na svetla,pri kupe lebo v tom rocniku sa kazili nebolo to vychytane..alebo podobne upozornenie...
nechcem tu riesit hospodarsku situaciu chcela som radu..
osobne si nemyslim ze Cayman 2,7 je az taky silny luxus je to len boxter z strechou .. luxus su 911 a cayenne ale na to ani nepozeram :))
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

cayenne je luxus ale cayman nie? A ze vraj babam na velkosti nezalezi :40bd:
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

OK, hľadáš rok 2009, tomu autu nemá čo byť, ak budeš hľadať za priemernú cenu. Nie je to diesel s DPFkom za 4000, dvoma turbami po 2000 a šiestimi vstrekovačmi po 500€. Maximálne sa tam vymenia rozvody a to je všetko. Podľa môjho názoru je to auto, ktoré vzhľadom na svoju cenu povedzme 50 000, keď sa bavíme o novom a primerane vybavenom, nemá žiadnu závratnú údržbu. Obyčajná KIA môže vo finále vyjsť drahšie. Navyše si celkom dobre drží cenu, aj keď o rýchlosti predaja tu nemôže byť reči. Akurát, že stojí za ho.., resp. je to len hračka.
diag
Príspevky: 350
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa diag »

z hladiska poruchovosti by malo byt porsche o nieco trvacnejsie (pozor. nie CAYENE, pri nom sa uz tiez trosku vysetrilo na materialoch), urcite sa bude kazit menej ako peugeot, citroen, skoda. celkove su na tieto male porsatka celkom dobre odozvy na trhu, alebo min. boli v minulosti. na druhej strane, pravidelnou jazdou po meste to auto znicis o cosi skor, mozno vydrzi menej ako stara felicia, ktora bola na nase cesty priam rodena, takze v tomto pripade ziadna vyhra.

este taka moja otazka - preco nekupis kabriolet? ja ak si uz kupujem maly sportiak vyuzitelny iba na zabavu, tak berem bez strechy, celkom fajn v lete. a v zime s tym ajtak jazdit nebudes.

ps - poznam chlapov ktori po mestach jazdia TT-cka , M3 a M5-ky , S3-ky, obycajni pracujuci ludia a poviem ti, ze kazdy po case dokupil dalsie, lebo ho to prestalo bavit po vyprchani radosti z noveho auta.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Klaudia, veď Ti už chlapci poradili najlepšie, ako mohli.

Na čo sa pozerať pri kúpe auta? Takých článkov na nete nájdeš mnoho a pri Porsche sa oplatí naozaj pozrieť všetko, pretože nevieš, aké individuum jazdilo na tom aute, špeciálne na Slovensku. Neviem, z ktorého mesta si, ale ak BA, tak sa s predávaným Poršátkom prevez pekne do autorizovaného servisu na kompletnú prehliadku auta a podľa toho sa rozhodni, necháš im tam nejakú stovečku, ale radšej "vyhodiť" 100 eur, ako 30 tisíc za vrak, no nie?

Ešte napíš, za akú sumu by si chcela približne kúpiť?
klaudiax
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 05.03.2012 18:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa klaudiax »

sliedic ... mam vyhliadnute nieco .. a cena do 30-35tis ...

Návrat na "Porsche fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný