PORSCHE CAYANNE S

Diskusia ohľadne vozidiel značky Porsche

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

decker
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 04.07.2006 02:44
Zdieľať na Facebook

PORSCHE CAYANNE S

Príspevok od používateľa decker »

Zdravim,

chcel by som sa spytat ci vychadzaju nahradne diely na Cayanne viac ako napriklad na BMW X5, VW TOUAREG... napriklad brzdove kotuce, platnicky, ramena, tlmice ale aj diely co sa nachadzaju okolo motora.. Ako to cenovo vychadza.. Roky cca 2004-2006 (porsche, bmw, vw)

dik za odpovede...[/b]
jano400
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 05.09.2007 00:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jano400 »

Cav, mam Cayenne Turbo S 2006 ale ceny nd sa nedaju porovnat s BMW,VW. Su hodne vysoke a hlavne u nas. Komplet brzdy (P a Z kotuce a platnicky 2000e). Jedine co ale odchadza pokial nekupis nejaku vydojenu kravu,su inducky (cca 30e/kus a je ich 8),sem tam klapky na klime (vyskusaj ci fuka vzduch zo vsetkych fukarov po jednom a aj vzadu lebo oprava stoji cez 2000e-musi ist von palubovka). Rameno predne cca 330e. Diely su lacnejsie ked ich kupis v rakusku (asi 20-30%). Niektore veci su zhodne VW Touareg. Tiez vzduch vankuse niesu najlacnejsie ale mali by vydrzat cca 150-200tkm. Ale motor by mal vydrzat, aj ked som uz videl zopar Cayennenou co male podpalene ventily (dokonca aj nove este v zaruke).Doporucujem to dat pozret do Porsche a overit servisnu historiu,lebo inak mozes zahucat strasne. Ale co si cakal nekupujes fabiu ale PORSCHE. Za pat eur nato nekupis nic.
ccccars
Príspevky: 100
Dátum registrácie: 06.10.2006 15:43
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ccccars »

Dalsi s typkov ktory idu frajerovat ze idu kupovat Porsche. Prosim ta je mi az trapne napisat ze ako cenovo vychadzaju diely.Prosim ta ved je to Porsche. Nebudu stat ako na Skodovku. Jedna servisna prehliadka na Cayenne cca 3000EUR len pre zaujimavost. To je tak trapne sa pytat ako keby si sile kupovat uplne novy Cayenne a prdajcu sa opytas a prosim vas kolko to ma spotrebu. Bonton cloveka nedovoluje sa pri takych autach take veci pytat.Ak mas na Porsche resp. Cayenne tak sa nepytas asi ake drahe su diely. Proste ak mas na take auto neserie ta kolko stoji vymena brzdnych dosticiek asi.
Rolfos
Príspevky: 550
Dátum registrácie: 27.11.2006 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Rolfos »

Ja ked som riesil diely na Porsche(nie Cayenne), tak to islo vzdy tadeto

http://www.pelicanparts.com/catalog/sho ... atalog.htm

Vychadzalo to vyrazne lacnejsie, takze sa to oplatio objednat z USA.

EDIT

teraz som to kukal a zase na cayenne tam toho az tak vela nemaju
ivka123
Príspevky: 399
Dátum registrácie: 15.05.2009 23:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivka123 »

Poznam ludi,co su vazne v baliku a to auto predali kvoli drahemu servisu.Nie kazdy aj ked je v plnke je ochotny platit za drahy servis,radcej preda auto.Ale ked veris ze sa da vozit aj bez servisu tak do toho,keby som bol ja slobodny,tak to kupim ved kundolap ne?
Rolfos
Príspevky: 550
Dátum registrácie: 27.11.2006 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Rolfos »

Moj sused je celkom znamy advokat s milionovymi prijmami a kvoli vysokej spotrebe predal Cayenne Turbo a kupil si Audi A6 3.0 TDI.

Cayenne S sa dneska da zohnat uz aj okolo pol mega, takze si to moze dovolit kde-kto. Takze tiez uplne nechapem, co chcel Stevo povedat.
peter466
Príspevky: 28
Dátum registrácie: 19.08.2009 18:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peter466 »

spraaaaaaaaaaaaaaaavne,mas pravdu,moje slova :2f93:
peter466
Príspevky: 28
Dátum registrácie: 19.08.2009 18:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peter466 »

stvo chcel povedat,ze ma pravdu,ak mas take auto,netrapia Ta naklady na opravu
saurus
Príspevky: 284
Dátum registrácie: 23.07.2008 15:24
Bydlisko: SA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa saurus »

Pred 5 rokmi som sa priamo podielal na vyrobe tohoto zaujimaveho auta - hlavne na doladovani naraznikov a zadnych svetiel... Z vyse 70 % sa montuje na Slovensku (komplet karoseria, interier) a podvozok s motorom si "napichnu" nemci tusim v Lipsku a daju nalepku Made in Germany :-) . Montuje sa v bratislavskom zavode v Devinskej Novej vsi na rovnakej linke spolu s Touaregom a Audi Q7, pricom zopar dielov bolo zhodnych s Touaregom (s Audi uz neviem, nakolko sa vtedy este nerobilo). Ktore diely su zhodne by ti vedel poradit aj niekto priamo zo zavodu, kto pracuje na oddeleni kvality (metrolog, konstrukter v Catii, programator meracich systemov) - na tychto poziciach mas pristup k pocitacovym modelom kompletnych vozidiel a vidis ktore diely su zhodne.
Na rozdiel od Touaregu som na nom nemal moznost jazdit (kedze sa dokoncovali v DE), ale urcite ti viem povedat ze TV tuner ma kvalitny prijem (na poobednych sme v nich pozeravali majstrovstva sveta v ladovom hokeji, ma to 2 baterie) :-\ ale kvoli tomu si to asi nechces kupit :)
Obecne podla toho co pisu relni majitelia na webe je servis neskutocne drahy a za vacsinu dielov platis nehorazne sumy (oplati sa vraj servisovat v Rakusku, u nas je to predrazene ako skoro vsetko) - pri tomto type auta s tym samozrejme treba ratat, ze servis a cena dielov nebudu v cenovej hladine fabie. Urcite vychadza servis podstatne drahsie ako ked si dnes napr.mladi chalani dovezu zvonku starsiu generaciu bmw 7 v plnke v cene ojazdenej fabie a potom sem vypisuju, ze kto im urobi servis za par eur lebo v servise im zahlasili sumu rovnajucu sa ich trojmesacnej vyplate lol
Na taketo ojazdene auto musi byt clovek uz poriadny "frajer", myslim ze mesacny prijem 2000-3000 eur na to nevystaci...
saurus
Príspevky: 284
Dátum registrácie: 23.07.2008 15:24
Bydlisko: SA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa saurus »

ale ved ide o to, ze si mozeme aspon trochu pokecat o autach z inej galaxie (teda moja kategoria - bezny smrtelnik), vymenit si poznatky a nieco nove sa pritom aj naucit :rouler:
imro2t
Príspevky: 492
Dátum registrácie: 02.03.2008 01:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa imro2t »

ale no tááák, chalani, aj my obyčajní garážmajstri sa na tom chceme priživiť a práveže takýto typ zákazníkov je najlepší. Origo servis je drahý jak sviňa, pokiaľ sa nedodrbe elektrika v motorovom priestore, tak bežnú údržbu v pohode spravíme. Predstavte si aj mechaniku všakovakých spínačov na kadejaké hlúposti (el. ovládanie okien, zrkadiel...), lebo v každom aute je princíp ten istý - bu´d to šťavu dáva, alebo nie. Ak dáva, ide sa ďalej po prúde. Aj porsche je len auto a postihujú ho bežné choroby áut ako sú havárky, odtrhnuté či zhnité výfukové potrubia, vybité silentbloky, čapy atď,... Nevidím rozdiel pri výmene brzdových kotúčov medzi porsche a renaultom, aj tak tam tam treba krútiť šrouby a matky aj tak. A že to porsche bude mať väčší priemer kotúča ma netrápi.

Chalan sa pýtal na ceny dielov. Je normálne, že sa niekto na to opýta. Ja keď budem veľký, kúpim si trojliter od subaru, zatiaľ nemám na to, aby som ho prevádzkoval, /kúpiť je jedna vec, prevádzkovať druhá vec), ale uspokojuje ma aj dvojliter. Tiež som čítal fóra o trojlitri a zistil som, že zatiaľ na to nemám. Žiadna hanba. Skáčem do výšky, do ktorej môžem. Aj on teraz zisťuje, že či môže. Vidí niekto na tom niečo zlé?

Mimochodom, chcel ceny porovnávať s X5, takže zjavne sa na škodovke nevozí.
t.dzuricky
Príspevky: 125
Dátum registrácie: 17.06.2007 12:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa t.dzuricky »

každi kto uvažuje nad kupou premioveho vozidla,ho hned musite sprdnuť a neviem čo,tak nabuduce mu pekne odpovedzte a ked to neviete prehltnuť,nevyjadrujte sa...ludska závisť je zlá vlastnosť
t.dzuricky
Príspevky: 125
Dátum registrácie: 17.06.2007 12:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa t.dzuricky »

t.dzuricky napísal:každi kto uvažuje nad kupou premioveho vozidla,ho hned musite sprdnuť a neviem čo,tak nabuduce mu pekne odpovedzte a ked to neviete prehltnuť,nevyjadrujte sa...ludska závisť je zlá vlastnosť
poukazujem na steva123,ostatni mate kvalitne prispevky :300f:
ccccars
Príspevky: 100
Dátum registrácie: 06.10.2006 15:43
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ccccars »

Pocuj T.dzuricky...druhy chlapik ktory sa do toho rozumie. Ak by si nahodou chcel vediet moj sen auta je tiez Porsche Cayenne Turbo neskutocne sa mi to auto paci a raz si ho aj chcem kupit. Nevravim teraz ak to bude aktualne. Viem presne kolko stoji novy Cayenne vsetky kategorie a motorizacie ale taktiez viem asi cca po kolko sa pohybuju diely. A predsa uz len samotna znacka PORSCHE hovori vela. Tak ako sa moze pytat chlapik ci diely su cenovo podobne s X5 alebo Touaregom. Ak by boli tak potom Cayenne S alebo Turbo nestoji 100.000EUR a vyssie ale kupis ho aj za 70.000EUR v plnej vybave ako nejaku X5 alebo Touareg. Logicky ked sa zamyslis tak X5,ML,XC90,Q7 atd atd je v nejakej cenovej kategorri zhruba cenovo rovnakej. Ale predsa Porsche je uplne ina kategoria. Ja osobne ak yb som siel kupovat take auto tak jedine nove, lebo ako tu jeden spominal chlapci podovazaju 6-7rocne bmw 7 su nehorazny frajery ale ak to treba udrziavat potom na to nemaju. Nie je problem kupit par rocnu bmw 7,audi A8, ci uz spominany Cayenne. VSetko stoji okolo pol miliona ak je to jazdene a nema to samozrejme rok a 20.000km. Ale tie co majitelia zjazdily a popripade dolizingovali tak stoji. Ale problem je to servisovat a udrziavat. Takze ja ak yb som siel kupovat Cayenne urcite neriesim a nepytam sa veci na aurobazar.eu. Chcel by som vidiet ozaj cloveka podnikatela ktory ma na take auto a chce si ho kupit ale pred tym riesi veci udrzby a dielov na tomto fore. Ako som uýzž spominal ak mas na to neriesis to.Samnozrejme nemostaci na to plat 3000eur na mesiac.To si uz kupuju ludia ktory fakt na to maju. A musim suhlasit tiez s prispevkom ze Cayenne sa vyraba na Slovensku v Bratislave ale finalna uprava sa robi v nemecku aby tam bolo Made in Germany lebo neveim si predstavit zeby American kupil Cayenne a pisalo by tam Made in Slovakia. To by potom nikto na zapde nekupil.Len preto sa dokoncuje v Nemecku. Takze to zhrniem este raz.Ak sa chlapik pyta na diely tak moj nazor nie ej to zaidny kupec ale nejaky male decko alebo nejaky typek co sa chce anonymne vytiahnut.Nikomu nic nezavidim nech si kazdy kupi to co chce a co sa mu paci. Ja osobne som sa tiez vozil uz na kadejakych luxusnych autach a nednim s nich uz bol aj Porsche Cayenne Turbo s techart upravou. Len si myslim ze cl.ovek ktory to ide kupovat ta na to ma prachy a neriesi servis diely a pod. A zase ako tu niekto spominal ze super top podnikatel ci advokat mal a kupil radsej A6 3,0TDI lebo nestihalk servisovat ci tankovbat ci take nieco. Tak potom to az taky lovaty asi nebol. Zase nevravim ano je draha udrzba tohto auta ale zase nie je to raketoplan ze s clovek nedoplati ani keby mal miliony na konte tak uz zase neprehanajte tak. Ako som uz spominal servisna prehliadka cca 3000EUR. na jednu plnu nadrz urobis max 400km co je 100L benzinu a toi nehovorim ze ho budes katovat. A pod priemernu spotrebu 20L sa nedostanes ani mimo mesta. A to su len take bezne kazdodenne naklady. Tak si to skus zratat a poovnaj s X5,Touaregom Q7 alebo pod. A Zistis ze Porsche ta bude stat mesacne o nejakych 2000EUR viac. Tak este raz aby zase niekto nekritizoval mna.Nikoho nezhadzujem nekritizujem ale proste take veci pri takom aute sa neriesia.Viem si spocitat kolko zarabam a co stoji takatoi hracka.Dohovoril som.Stastne a Vesele :)
mirecek6662
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 24.07.2007 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mirecek6662 »

Vám pánom mudrlantom, naco prispievate k teme ku ktorej viete hovno, preco tu rozoberate to co nemate, ze ci bude mat na to alebo nie, on sa pytal tak bud mu odpovedzte alebo sa na to radsej vyserte. Sam dotycny po informaciach od vlastnikov alebo exvlastnikov snad sam uvazi ci si moze alebo nemoze dovolit. Aj ludia ktory su vo vate riesia veci ako su spotreba a servis!!!!! predpokladam ze ty najvacsi mudrlanti chodia na pumpe tankovat za 10eur do nadrze a tu si liecia ego, naco niekto zaklada taku alebo onaku temu, ci ma na to alebo nie. Stastne a vesele prajem vsetkym inteligentnym prispievacom tohoto fora.

Návrat na "Porsche fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných