"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Poradím všetkým ohľadom áut Chrysler, Jeep a Dodge

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Chrysler fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
magic88

Založený: 05 október 2007
Nabehané: 51 min

PríspevokZaslal: Ut 22.12.2009 08:36    Predmet: Poradím všetkým ohľadom áut Chrysler, Jeep a Dodge Odpovedať s citátom

poradim vsetkym co sa tyka aut chrysler jeep a dodge.
vyboch.m@zoznam.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006
Nabehané: 204 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ut 22.12.2009 09:22    Predmet: Odpovedať s citátom

robis v tej firme?

pozval by som ta na kavicku i ked nic nepotrebujem :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Karamba

Založený: 02 apríl 2009
Nabehané: 14 min

PríspevokZaslal: St 23.12.2009 08:17    Predmet: Odpovedať s citátom

mp3turbo napísal:
robis v tej firme?

pozval by som ta na kavicku i ked nic nepotrebujem :)
+

Noo nieco asi potrebujes, len auta sa to asi netyka.....
Návrat hore

Založený: 01 január 1970

PríspevokZaslal: St 23.12.2009 07:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Ked vsetko vie tak mi porad na Dodge nitro 2,8 crd
1.ako zmerat hladinu oleja v prevodovke?
2,svieti mi kontrolka 4WD serv a diagnostika hlasi,že sa nemože spojit so slimakom pod volantom
Návrat hore
magic88

PríspevokZaslal: Ne 27.12.2009 04:51    Predmet: Odpovedať s citátom

dodge nitro mam aj ja zmerat ju nezmeras lebo tam nieje mierka my mame v servise na pevodovky mierku....musis zohriat prevodovku na 80stupnov ale ked kukas aka je teplota prevodovky musis mat DRIVE a potom dal len neutral alebo parking......to pod volantom sa vola clockspring.....snimac polohy volantu....a nemusi sa to tykat prevodovky ale na pristrojovke ti ukaze servis 4wd lebo to je body control chyba skus mi poslat chybovy kod ak ho mas....poradil by som ti.....a ano pracujem len stymito autami som diagnosticky technyk zameranie aj na automatiske prevodovky....
Návrat hore

PríspevokZaslal: Ne 27.12.2009 08:49    Predmet: Odpovedať s citátom

poviem ti to na rovinu.Na mojom dodge nitro mi zacalo vypisovat chyby 1.svietil check motora a neslo auto do vykonu
2.svietilo 4WD serv
3.svietilo ESP alebo nejaky protismykovi,
4.tazsie rano startovalo,
tak som to zaniesol do odborneho servisu do ziliny.Tam mi zistili ,ze 1.check- vysokotlake cerpadlo
2.4WD serv-nehlasi sa slimak pod volantom(treba ho vymenit a potom sa uvidi co dalej)
3. to iste ako 2
4.vsetky styri zhavice su zle,
a toto mi prste povedali bez toho aby sa spytali ci to maju opravit alebo aby mi dali nejaky rozpocet no proste nic. Zavolali pridte si po auto a hotovo.
Jedneho krasneho dna som si otvoril kapotu a zacal som dumat a nakoniec 1.bol odpojeny konektor z cerpadla,
2.vypalena poistka(ale najprv som rozobral volant dostal som sa ku tomu slimaku ale vstko bolo dobre,ved ked mam multiunkcny volant a tak isto aj airbag a z nicim nebol problem tak to predsa nemoze byt slimak...)
3.ta ista chyba ako pri 2
4.kabel ku zhavicom bol zly.
Takze som docela aj rad ,ze to v servise nerobili lebo by si tam napocitali nehorazne peniaze samozrejme by si povymyslali kopu inych chyb kopu veci by vymenili a spravili by to za 3 dny co ja za 2 hodky a zadarmo,teda ak nepocitam jednu poistku.Takze som sa len upevnil ,ze do ziliny asi netreba chodit.
Ale vyskitol sa mi jeden novy proble a ten znie ,ze sa mi zacala rosvecovat kontrolka tlaku oleja(olejnicka s kvapkou). Roby mi to asi tri dni ale nesvieti to stale ani nejake casove intervali proste raz svieti raz nie. Ked otvorim nalievacie hrdlo oleja za chodu motora tak vyhadzuje olej -takze maze a tlak oleja by mal byt dobry-tak asi to bude opet nejaky kontakt ,alebo zanesene cidlo ,alebo je zle. Nestretol si sa niekedy s tym,alebo nevies mi poradit?? dakujem
A odkial vlastne si? v ktorom meste pracujes?a ake mas nitro?
Návrat hore
magic88

PríspevokZaslal: Po 28.12.2009 04:07    Predmet: Odpovedať s citátom

no v ziline poznam mechanykov aspon som sa teda snimi stretol na skoleni.......ale ak nezistili toto tak potom riadny trepaci......slimak sa len tak nepokazi....stava sa to ked odpojis stlpik riadenia a zabudnes si zamknut volant zak ze sa ti pretoci a uz nevies v akej polohe bol......hmm tak s tlakom este nie...ak ti svieti raz za cas.....je to len zapamatana chyba....co znamena ze zblbol snimac alebo ze nameral to co nemal tym padom ti to tam vyhadzuje uz len ako chybu ktora tam bola.....skus odpojit baterku na 30 sekund a prestane to.....to je miesto mazania na diagnostike....neviem ci mas navigaciu ak ano nepotrebujes kod radia.....ja mam cierne nitro 2,8 crd SE sice ale som nad mieru spokojny...
Návrat hore

PríspevokZaslal: Po 28.12.2009 07:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem za radu.Skusim to stou baterkou a uvidim potom ti dam vediet.A navigaciu nemam ,ale ked radio bude vypnute a potom odpojim baterku tak by nemalo pitat kody. Ja mam SXT a tak isto som spokojny. A odkial teda si? A este jedna otazocka ked je auto dovezene z rakuska a vyrobene 28.10.2008 takze este by malo byt v zaruke na slovensku by mala tiez platit zaruka nie????? Lebo v ziline mi hrdinsky ten primaci technik oznamil ,ze zaruka plati jedine v rakusku,ale informoval som sa na toho technika u chalanov v martinskom mercedese a vraveli ,ze takeho de*** este nevideli.
Návrat hore
magic88

PríspevokZaslal: Po 28.12.2009 08:18    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja pracujem v motor-care zvolen diagnostyk ch,j,d,.....ta hlavna zaruka ktoru mas 2 roky ti plati na celom svete....potom sa da este doplatit a mat dalsie dva roky,ale ci by ti to platilo u nas sa ti budem musiet opytat.....lebo som sa este stymto nestretol.....
Návrat hore

PríspevokZaslal: St 30.12.2009 09:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ak by som ta teda mohol poprosit moje VIN je 1D8GUE8908W131071.
A chcem sa ta este opytat ako sa chovas ku 4X4 teraz v takomto pocasi? Mam na mysli kusok cesty je sneh potom je zasa sucho mozem neustale jazdit na zapnutej stvorkolke alebo ju stale vypinat? a kedy s nou mozem manipulovat aj za jazdy alebo len ked auto stoji.Lebo mal som sorento aj pathfinder a tam bolo vsetko ked auto stoji,
Dakujem ti zatial velmi pekne za radi.
Návrat hore
rudolfo63

Založený: 23 august 2009
Nabehané: 372 hod 37 min

PríspevokZaslal: St 30.12.2009 10:06    Predmet: Odpovedať s citátom

magic....,robite aj ine ameriky?Co tak chevrolet lumina 3.1 APV?Potreboval by som cely servis a do ZV to mam 30 km...
Návrat hore
apace

Založený: 29 marec 2009
Nabehané: 41 min

PríspevokZaslal: Št 31.12.2009 08:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Otázka dá sa jazdiť s pt cruiserom s motorom 2.0 pod 8 litrou? A je to pravda, čo píše TUV, že je na 3 mieste ako naj kazivejšie auto?
Návrat hore
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006
Nabehané: 204 hod 52 min

PríspevokZaslal: Št 31.12.2009 09:11    Predmet: Odpovedať s citátom

k tomu PT Cruiseru neviem, tipujem ze sa da - dialnica, 95km/h a nemoze to zrat osem. To auto na to nema ani hmotnost ani vykon ani objem ani nic ine.

k tomu TUV ti ale chcem nieco podstatne napisat:

1) vobec ale vobec nezohladnuje triedu auta a vsetko hadze do jedneho pytla len podla veku, bmw760iL hned vedla toyoty yaris.

2) vobec ale uplne vobec nezohladnuje pocet najazdenych kilometrov !!!! Kurnik ale hadam musi byt rozdiel medzi autom VW Sharan ktore za tri roky natiahne 300.000km len tak zahuci a z toho polovicu s dvojtonovym vozikom nalozenym nejakym autom na dovoz (kolkati odtialto z fora takto zacinali...) a navyse zima-leto-sneh-mokro furt v jednom kuse ci je plus 30 stupnov alebo minus dvadsat a medzi Porsche 996 ktore za tie tri iste roky najazdi 009810km a ide na prvu vymenu oleja a bolo cely cas v tepluckej garazi.

3) TUV zohladnuje kazdu drobnu poruchu ako zavážnú - garantujem ti ze keby slovenske STK fungovali tak ako TUV tak by 60% aut z nasich ciest bolo podpalenych, zosrotovanych a vyradenych z prevadzky. Velmi podrobne si precitaj co TUV vyhodnucuje ako poruchy !!!! A toto samozrejme suvisi s bodom cislo 2, najazdenymi kilometrami.

4) a uz vobec nic nehovori o tom kolko penazi je potrebne vynalozit na udrzbu aut na jednotlivych prieckach. Priklad : desatrocne auta, Renault Espace na pozicii 90, VW Sharan na pozicii 91, obidva rovnako najazdenych 400.000km co sa tiez neuvadza. Az na to ze Espace potreboval dve prevodovky, tri sady vstrekovacov, styri turba a dva motory a sedemtisickrat navstivit servis v ramci zarucnej aj mimozarucnej platenej aktivity na to aby sa tych desat rokov dozil a na TUV dokotulal.

Ze si vymyslam? Napriklad tohoto Espace som chcel kupit:

http://77.247.224.52/renault/img_3837.jpg
http://77.247.224.52/renault/img_3838.jpg

za rok a pol zivota [!!!!!] dvakrat vymenene turbo, 1x motor a druhykrat sa k tomu schylovalo. S tym ze vymena motora nebola uznana ako zaruka a pan si zaplatil 450.000 korun !!!! na aute co nove stalo milion osemsto (3.0d, solarna strecha, kopec dalsej priplatkovej vybavy). Ach ano, schylovalo sa nielen k turbu ale aj vysokotlakovemu cerpadlu za 120.000korun :) a aby bolo uznane v ramci zaruky, bol potrebny suhlas importera v danej krajine. Ten suhlas nebol udeleny - co myslis preco majitel predaval to POYEBANE auto?

cize nepozeraj na TUV ako na nejake UberStatistiky. Tak ako vsetkym cislam, aj tymto treba "rozumiet".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
apace

PríspevokZaslal: Št 31.12.2009 09:37    Predmet: Odpovedať s citátom

O renaultoch som počul, poznám jeden renault megan, chalan ho kúpil a tak hovoria, že dosť krát bol s ním v servise mal problémy s elektrikou. Ja velmi po dialnici nejazdím, Bývam od najbližšieho mesta 20km tam zviknem chodiť, a k rodičom oni bývajú 40 km. A sem tam, keď ma to chytí tak idem na dlhšie trasy, ale nie po dialnici. tO VIE O TOM MOTORE ČO JE V PT je to 2.0 liter s výkonom 141 koní, a chodím takou 80-90km rýchlostou, a keď som v aute sám vtedy zviknem vytáčat motor niekedy. Aj dnes otáčky vtedy chodia v rozmedzý 3000 až 5500. A to je len zriedka. A s PT chce chodit manželka, keď začne robiť a ona maximálne tak 90, ale jej tempo tak možno 70-80. Ale najprv si musí urobiť vodičák.
Návrat hore
apace

PríspevokZaslal: Št 31.12.2009 10:03    Predmet:

Našiel som údaje o aute PT cruiser. Motor má objem 1996, je to 2.0 16 v výkon 104 kw pri 5700 ot/min,točivý moment je 186 Nm pri 4400 ot/min, dlžka je 4288mm, š.1705, v. 1601, rázvor 2616. Batožinový priestor má objem 538/1820. Pneu 195/65 R15 až 205/55 R16 . Hmotnosť je 1350-1385, Rozchod kolies v predu 1481 v zadu 1478mm. Spotrebu píšu v meste 11,5, mimo mesta 7, kombinované 8,7litra.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Chrysler fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

Prejdi na: