Pokuta za preťaženie plachtovej dodávky v Slovinsku

Všetko čo súvisí s kamiónmi, ťahačmi a s prepravou

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Abies123
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 27.07.2010 11:40
Zdieľať na Facebook

Pokuta za preťaženie plachtovej dodávky v Slovinsku

Príspevok od používateľa Abies123 »

Všetkým dopravcom čo vozia expresky do SLO a IT - obíďte SLO, asi im začal mäknúť mozog a prilahlé oblasti - za preťaženie dodávky o 950 kg / papierovo mala viac o 550 kg-/ - 1.700 € - tisíc sedemsto Eur ! Ak neuhradíš odstavené auto a finito :3c90: Pekné Vianoce :40bd: Za 20 rokov najvyššia pokuta - takže asi radšej A :zg282:
Abies123
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 27.07.2010 11:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Abies123 »

Díky, pokazili poriadne a to sme mali podLá nich ešte v zlave - zaplatená v hotovosti / inak 3.400 / no nekúp to :40bd:
detailing
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 03.10.2012 09:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa detailing »

Tak toto by mali robit aj u nas.Kolko je buraciek len za to ze si nalozis viac ako unesies.Málo Vám dali,mali dat viac,ved ohrozujes aj druhých Ty chuj.
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

Toto váženie je riadne pokrytecké, lebo keď zastavia auto odvážia ho a zistia že je preťažené tak stačí aby zaplatil pokutu a môže ďalej pokračovať preťažený. To akože keď zaplatí už neničí cestu a neohrozuje ostatných?
Nemalo by to byť náhodou tak, že okrem toho, že zaplatí pokutu by mu nemali povoliť ďaľšiu jazdu kým nebude mať váhy v poriadku? Takto keď ho pustia ďalej preťaženého ak zaplatí tak je to len sprosté výpalníctvo a vôbec nejde o dodržovanie zákona alebo bezpečnosť.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ano,tu robia chybu a skôr neskôr si ju uvedomia.Takže auto sa odstaví a zamkne do vyriešenia peťaženia.Treba do toho búšiť,inak tento nelogický stav bude pretrvávať.Tam je to hlúpe výpaľníctvo,na SVK dáš obom na kávu a ide sa ďalej.A to všetko prečo ? No lebo SVK je právny štát !
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

zaujimave, ze somarinu ako snimac tlaku pneu dokaze EU presadit do kazdeho auta...
aku mam ako sofer sancu vediet, kolko mam realne nalozene ?
je v moznostiach techniky taketo cosi merat aspon v orientacnej triede presnosti - za par drobnych
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Kedže som pred 30 rokmi pár rokov odkrútil na kamione pred 30 rokmi,a to bola doba dubová,môžem pokojne povedať že ten kto dnes nevie akú váhu má hore,je blb.samozrejme že vie že je preťažený.Ak už sa raz za rok vyskytne preprava kde je váha neznáma,tak sa proste odvážiš aj v takom mini meste ako ja bývam aspoň na piatich miestach a zadarmo.Ak to nie je kamion ale krátke vozidlo,tak na desiatich.Inde je problém,slovák predpokladá že ak má vo vlastnom, štáte chliev a za peniaze kúpi kohokoľvek,skúša to aj vonku.Často to vychádza,ale hold nie vždy.Talian si dovolil odstaviť a zamknúť traktor aj z cisternou mlieka,a nezaujímalo ho ani minutu na koľko dní a čo z nákladom bude.Ten vodič po vyriešení tejto veci skončil kolosálnym zadĺžením na dlhé roky.Niekto sa poučí,niekto vyskúša
V čase keď vstúpil do platnosti šengen,som jazdil týždenne F. Nezabudnem ako sme sa zaoberali tou zmenou,žiadne také že..veď volajako bude.A to sa nič až tak desné nedialo
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Podľa príspevkov vidím že Ľuboš do tejto problematiky ako tak vidí,a ostatní čo tu múdrujete "vedel,nemal ísť,jeho chyba,nemusel,tak mu treba" viete o tom prd.Ja jazdím z nákladiakom dosť dlho a nalejme si čistého vína proste to tak je,dokonca máme "tichý"príkaz po SK jazdiť o 1-2 T.preťažený,ak nie odzrkadlí sa to na výplate a vyhrážaním že oni si kľudne zoženú vodiča čo to bude robiť bez odvrávania.Mám kamarátov čo jazdia z dodávkami na živnosť,ak vozí pre nejakú firmu a odmietol by furmanku pretože by by bol preťažený o 400-500 kg tak by mu samozrejme nejaký vedúci drzo oznámil že ak sa mu nepáči nemusí ísť oni majú na každý prst desať ľudí z dodávkou ktorý budú ochotný ísť,a možno ešte aj o 2 centy na km lacnejšie,takže to radšej riskne a je rád že mu dajú prácu aj nabudúce.
PROCHY603
Príspevky: 3785
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Bydlisko: BLAVA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

lubos zimovcak napísal:Lakinooo: dopravca a vodič je niečo úplne iné....,ale keď štát buchne dopravcovi pokutu 2-3.000 eur,vodičovi 200-650,kľudne ho môže položiť.

Ale v prírode som NIKDY!! nevidel, aby ovady zozrali svoju kravicku, vždy ju nechajú žiť.
Na Svk je strach jazdiť, doslova sa poluje na nakladiaky.

Ja,ako objednávateľ dopravy,tiež tlacim na prepravcu, aby mi tam sibol O 1-2 tony navyše. A tiež argumentujem,že keď nezoberie on,zoberie iný....,prečo?
Lebo takto isto ZAKAZNIK tlači na mňa....

Ale to nechcem, kvôli zničeniu ciest, ale kvôli nákladom, lebo je sakra rozdiel,či sa odvezie x materiálu za x peňazí...., alebo za drahšie.

Nie každý môže robiť s 20% marzou, vo výrobe ide o prežitie.

Vodič je dojna krava ,psychotesty, zdravotne prehliadky, karta vodiča.... Všetko slúži iba na ZDIERANIE pracujúceho plebsu.

A keď Ti dá orgán pokutu, že si O 10 min.robil dlhšie, pričom Ty na tú pokutu budeš robiť 2 dni...., zabil by si toho kretena v zelenom.

Našťastie sa nezivim ako kamionista, ale na Svk je to neskutočne stresujuce zamestnanie.

Keď človek vybehne von,za hranice, tak si niekedyypripada ako v tej rozprávke O zemi kráľa Miroslava.... :-) / pyšná princezná /

Tiež sa nadychat slobody,vonku, za hranicami.

:40bd: :d :D :28b7: :2f93:

Zas ten ZAPAD az tak neospevuj nie je az tak ruzovy. :41c2: :41c2:

Velmi radi davaju policajti pokuty v A,D,IT, za blbosti jak tu na SK. :41c2: :41c2:
pedro727
Príspevky: 1119
Dátum registrácie: 22.03.2009 13:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pedro727 »

skôr by som to nazval také slovenské hobby ,či nenažranosť?
ísť vždy tak trochu nad limit.
andyrs
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 18.03.2009 20:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andyrs »

detailing napísal:Tak toto by mali robit aj u nas.Kolko je buraciek len za to ze si nalozis viac ako unesies.Málo Vám dali,mali dat viac,ved ohrozujes aj druhých Ty ch***.
Trepeš sprostosti, o téme nemáš ani šajn.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Luboš,to čo píšeš je ľudsky pochopiteľné.To však neznamená že správne.Že je SVK chliev po každej stránke je vidieť v celom systéme.Áno,poľuje sa.Treba sa pozrieť na opačnú stranu mince.Prečo.Pokutuje sa.Treba sa pýtať prečo a či to má dostatočný dopad.
Určite môže pokuta v takej výške aj položiť.Ale ani tie astronomické asi nie sú dosť vysoké a poučné.Sediac v aute na semafore čakajúc na zelenú do ľava,som si nemohol nevšimnúť že dve tretiny aut ktoré ma oproti míňajú majú vodiča s telefonom pri uchu.Baby to samé.Skoro výnimka ak to tak nebolo.Na akú treba zdvihnúť pokutu aby to prestalo ? Polícia doslova poľuje na opilcov,ale počet stále rastie.Dá sa vôbec bez palice s týmto národom rozprávať ? Ak sú niektoré opatrenia neuveriteľne tvrdé,tak prečo ich treba ešte pritvrdzovať ? Nie náhodou preto,lebo zakázané sa tu akosi berie ako príkaz na porušovanie ?!
Tu je nedodržiavanie úplne všetkého proste tak bežné,že to už asi inak ako drasticky nepôjde.Hold,nejde po dobrotky,bude to musieť inak
RAMIR
Príspevky: 68
Dátum registrácie: 09.01.2010 16:06
Bydlisko: LM
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa RAMIR »

Preťažil si o 950 kg,a teraz plačeš? Berieš robotu 7,5 tonkám,to je v poriadku? Výšku pokuty nekomentujem,je dosť vysoká,ale zamysli sa nad sebou. :3c90:
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Na jednej strane sa frfle že je tu bordel a na druhej sa nadáva na pokuty....ako sa dá dosiahnuť poriadok a dodržovanie nariadení ako nie pokutami? Že budú šoférov zastavovať a upozorňovať?
Ja ak nemám v robote predpisové OOP a príde mi na to bezpečák, tak tiež vyfásnem pokutu.
Aj za posraté nepredpisové topánky aj za hocičo čo mám mať a nemám. A je mu šumnafuk že som celý deň robil elektronickú robotu, a mohla by mi na nohu padnúť akurát tak 50g špulka s cínom alebo pinzeta alebo šroubovák. Mám sa tu potom sťažovať že sviňa je on a nie ja a že behal som v teniskách a mám mať predpisovú obuv s ocelovou špicou? To isté len troška o inom.
Takže vážení nehnevajte sa na mňa ale ak neviete že ste nad limit tak predsa nejazdite . Ak máte u zamestnávatela zlé podmienky tak štrajkujte, alebo chodte robiť niečo iné niekde inde. Predávať banány na Miletičku aj tam treba mať váhu v poriadku aj tam chodia kontroly.
A stav je tu preto taký aký je , lebo si necháme a držíme hubu a krok! A je jedno či to je šofér alebo človek za pásom alebo predavačka alebo hocikto. A ak sú pokuty v smiešnej výške oproti tomu čo stratím ak budem dodržovať pravidlá tak sa mi predsa vždy oplatí risknúť pokutu ako dodržovať predpisy. Ak by bola pokuta smiešnych 100-200E tak to bude každí jeden na to srať z vysoka , lebo skrátka taká je mentalita ľudí.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

mhlavaty napísal:Luboš,to čo píšeš je ľudsky pochopiteľné.To však neznamená že správne.Že je SVK chliev po každej stránke je vidieť v celom systéme.Áno,poľuje sa.Treba sa pozrieť na opačnú stranu mince.Prečo.Pokutuje sa.Treba sa pýtať prečo a či to má dostatočný dopad.
Určite môže pokuta v takej výške aj položiť.Ale ani tie astronomické asi nie sú dosť vysoké a poučné.Sediac v aute na semafore čakajúc na zelenú do ľava,som si nemohol nevšimnúť že dve tretiny aut ktoré ma oproti míňajú majú vodiča s telefonom pri uchu.Baby to samé.Skoro výnimka ak to tak nebolo.Na akú treba zdvihnúť pokutu aby to prestalo ? Polícia doslova poľuje na opilcov,ale počet stále rastie.Dá sa vôbec bez palice s týmto národom rozprávať ? Ak sú niektoré opatrenia neuveriteľne tvrdé,tak prečo ich treba ešte pritvrdzovať ? Nie náhodou preto,lebo zakázané sa tu akosi berie ako príkaz na porušovanie ?!
Tu je nedodržiavanie úplne všetkého proste tak bežné,že to už asi inak ako drasticky nepôjde.Hold,nejde po dobrotky,bude to musieť inak
Stačilo odcitovať kúsok no pod toto sa podpisujem.

Návrat na "TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní