"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Peugeot 307 1,6 r.v 2001 benzín

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Peugeot fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mikysupra

Založený: 16 máj 2010
Nabehané: 52 min

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 10:29    Predmet: Peugeot 307 1,6 r.v 2001 benzín Odpovedať s citátom

Nazdar. Stala sa mi nevšedná vec. Poobede som diaľkovým autokľúčom šiel odomknúť auto- no nič nereagovalo.(Ani zamknúť-ani odomknúť) .Vložil som kľúč do dverí ,odomkli sa len dvere na šoférovej strane. Otočil som kľúčom do polohy 1 -zapli sa stierače vpredu aj v zadu.(1x) Poloha 2 - začal svietiť aerbag spolujazdca OFF . Auto nenaštartovalo. Opakoval som štartovanie od začiatku. Stierače už ostali na mieste,no aerbag spolujazdca ostal svietiť (OFF) a k tomu ostal svietiť aj aerbag-klasika.Auto nenaštartovalo. Opakovane so skusil vypnutim kľúča a zapnutím kľúča štartovať asi 4X. Na piaty pokus sa to podarilo.. Večer a na druhý deň to isté. Diagnostika neukázala žiadnu chybu. Povedali mi ,že problém bude v Imobiliizéri alebo v kľúči. Mám dva Kĺúče -obidva reaguju rovnako. Keď som prišiel
z Diagnostiky -išiel som zavrieť dvere kľúčom bez dialkového- zamkli mi všetky dvere.Skúsil som diaľkove otvaranie-zatvaranie - zazrakom fungovalo. V servise mi povedali,že central a to problemove štartovanie su dve rozdielne veci!! No mne ten problem vznikol prave pri tom,ze nesiel zrazu central a zaroven startovanie. Neviete čo by mohlo mať súvislosť medzi centrálom a štartovaním(s problemovými Aerbegami ) .Ďakujem za skúsenosti a rady
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
scorpi4
moderátor fóra

Založený: 18 júl 2008
Nabehané: 265 hod 17 min

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 10:35    Predmet: Odpovedať s citátom

predpokladam, ze mas dialkove priamo od vyroby..

cize spolocne to ma jednu vec..riadiacu jednotku..

kazdopadne by som skusil najprv baterku v kluci, aj ked tam by som na to velmi neveril...skor si myslim, ze to zblblo a na dovod mozno nikdy neprides..problem bude, ked sa to zacne opakovat...v tom pripade bude problem vacsi, a bude treba auto sledovat dlhodobejsie..toto nie su zvacsa velke veci(ak nie je odpalena RJ), ale drobnosti, niekedy viacero pokope, a tazko sa hladaju..

sleduj, a uvidis co to povie pocas doby napriklad jedneho tyzdna..

P.S. ozaj, co znamena slovo "Aerbegami"?
Návrat hore
cicmanec

Založený: 15 október 2008
Nabehané: 629 hod 17 min

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 10:40    Predmet: _ Odpovedať s citátom

Zblblo. Len je otázka či preto, že je to pežot alebo kvôli vonkajšiemu vplyvu (rôzne vysielače a rušišky v okolí)...
mikysupra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:02    Predmet: Odpovedať s citátom

jj-stalo sa mi to prvykrat-teda rusicky v okoli -ee- Kluc mam od vyroby -jeden na dialkove druhy obycajny. Spravanie rovnake. Doteraz som nevedel ,ze mam imobilizer- vraj ho mam -ako to zistit?
Návrat hore
scorpi4
moderátor fóra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:05    Predmet: Odpovedať s citátom

IMMO je sucastou kluca vacsiny aut vyrabanych od polovice 90-tych rokov...nevidim dovod, preco by ho nemal aj Tvoj zabozrut..

proste ma IMMO...ostatne som uz popisal aj ja, aj cico...
Návrat hore
cicmanec

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:08    Predmet: _ Odpovedať s citátom

Že máš imobilizér (a stavím sa o čo chceš, že ho máš) zistíš tak, že si dáš v kľúčovej službe vyrobiť nový kľúč a skúsiš ním naštartovať...
mikysupra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:16    Predmet: Odpovedať s citátom

aha. Tak ked ho mam,myslite ,ze to moze robit problem.
Preco naraz nesiel central,odomkli sa len jedni dvere na soferovej strane a neslo nastartovat s popisanymi problemami. Ked som odchadzal zo servisu po vselijakych skuskach diagnostiky auto nastartovalo ako predtym,doma som zamkol auto a zamklo bsetka dvere, naraz fungovalo aj dialkov odomknutie a aj zamknutie som z toho jelen. Poslali ma o Peugeota nech si dam vyrobit novy kluc . Ale ja si myslim ,ze suvislost musi mat central a problemove startovanie (aj ked mi povedali ,ze su to dve rozdielne veci) Zaujimave je ,ze ked ide jedno -nie je problem s druhym
Návrat hore
scorpi4
moderátor fóra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:18    Predmet: Odpovedať s citátom

scorpi4 napísal:
predpokladam, ze mas dialkove priamo od vyroby..

cize spolocne to ma jednu vec..riadiacu jednotku..

citas vobec co Ti piseme?
Návrat hore
mikysupra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:26    Predmet: Odpovedať s citátom

jj-len som sa rozpisal
Návrat hore
mikysupra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:37    Predmet: Odpovedať s citátom

scorpi4 napísal:

P.S. ozaj, co znamena slovo "Aerbegami"?
Airbagami
Návrat hore
cicmanec

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:41    Predmet: _ Odpovedať s citátom

Kvôli poslednej vete to bolo potrebné celé odcitovať?
mikysupra

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:45    Predmet: Odpovedať s citátom

nie ,ale ja mam rad jasno -aj ked vidim ,ze vy mate v tom jasnejsie ako ja- Proste ja a auto je ako moja babka a plazma
Návrat hore
redfavo

Založený: 16 august 2008
Nabehané: 1 hod 3 min

PríspevokZaslal: Št 23.02.2012 06:21    Predmet: Odpovedať s citátom

mne sa kedysi takto správalo clio..niekedy šlo odomknuť niekedy nie..potom ked som sa dostal do auta bud chytilo alebo nie...niekedy na 10-15krát až...

skus si všimnuť či ti na palubovke neblika rýchlo červená dioda...ak ano immobilizer neraguje...ja som vtedy zabehol do klučovej služby a chalan mi tam vymenil takú malu čiernu kocku..predpokladam že nejaký infra vysielač..vyšiel vonku sadol do auta...spároval kluč s autom...zobral 50eur a odvtedy s autom žiadny problém...
Návrat hore
lakinooo
moderátor fóra

Založený: 17 apríl 2008
Nabehané: 316 hod 59 min

PríspevokZaslal: Št 23.02.2012 06:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte že Renault a Peugeot majú rovnaký systém, že.
Návrat hore
VLADY

Založený: 11 september 2007
Nabehané: 94 hod 11 min

PríspevokZaslal: Št 23.02.2012 08:42    Predmet:

Skúsil by som odpojiť baterku v aute na 5-10 min ak to znova spraví....to je taká základná vec. A imoblizér máš v klúči na 100%, ten chip je tvarovo taký hranolček asi 20x3x5 mm. býva strčený na boku v tom plastovom výlisku kľúča, ako je vnútro z plošákom dialkového ovládania. Aj v tom druhom klúči čo nemá DO je strčený tak isto na boku ale tam chyba nebude. To len pre info.A immo aj DO zabezpečuje zrejme BSI jednotka. takže problém bude asi v nej. Mal som tiež problém s tým ale mne nešlo len DO.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Peugeot fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: