"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Peugeot 1.4 HDI - zhasol motor za jazdy

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Peugeot fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
danculator

Založený: 21 november 2007
Nabehané: 18 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 03:19    Predmet: Peugeot 1.4 HDI - zhasol motor za jazdy Odpovedať s citátom

1,4hdi 2003 130000km ..Včera večer ,cestou z práce mi zasvietila kontrolka autodiagnostiky,chcel som dojst domov ale do malého kopca auto zhaslo. znova som naštartoval ale do kopca znova zhaslo.odtiahol som ho domov.dnes rano sice naštartovalo aj otačky pekne idú ale kontrolka stale svieti,tak nejazdím.tankujem na omv a davam aditivum,bojím sa či to nieje niečo vážne neviete čo ma čaká v servise alebo čo to sposobilo ??auto mam nie od nova ale je poctivo všetko menené,aj filtre lete,,dakujem za hoci čo
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lakinooo
moderátor fóra

Založený: 17 apríl 2008
Nabehané: 316 hod 59 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 04:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Diagnostika by mala hodne napovedať problému.
Návrat hore
m.kocik

Založený: 20 október 2007
Nabehané: 10 hod 11 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 04:38    Predmet: Odpovedať s citátom

no mohla ti aj zmrznut nafta za jazdy,bezna vec teras v zime,skus dat na noc do teplej garaze a dotankuj alpin dizel a uvidis ze co
Návrat hore
mhlavaty

Založený: 22 apríl 2005
Nabehané: 253 hod 56 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 05:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Mohlo dôjsť vzhladom na teploty ku kadečomu,dokonca to môže byť nie závažná vec.Ak už raz spôsobí indikáciu diagnostiky,tak bez výmazu pamäte to nezmizne,a pritom závada už nemusí byť aktuálna.Velký pozor na výstup diagnostiky u týchto strojov osadených BSI,dokážu indikovať úplné nezmyselné veci a potom keď sa chyba nájde,naraz zmizne šesť sedem rôznych "porúch".Už výpis poruchy je často zavádzajúci a nemožno ho brať doslova,preto pozor,neuponáhlať sa.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Yahoo Messenger
danculator

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 08:07    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem vám ,aspon ma nestrašite dákou velkou poruchou,dufam že to bude niečo malé ked to opravia dám vediet,ešte raz dík hlavne s tou kontrolkou,to by bolo super keby už len svietila do vymazania a nič viac
Návrat hore
scorpi4
moderátor fóra

Založený: 18 júl 2008
Nabehané: 265 hod 17 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 08:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Milan, na jednej fabii sa nam obcas tiez diagnostiga rozsvecuje v nepravidelnych intervaloch..nikdy nic VAG neukazal, len chudobnu zmes..

uz to neriesim, nedavno svietila tri dni v kuse, a zrazu svietit prestala..a takto sa to obcas opakuje ako som opisal..

ale je pravda, ze auto jazdi na LPG..cize dovod vidim v tom...plus zima...
Návrat hore
Sliedic

Založený: 18 máj 2004
Nabehané: 330 hod 54 min

PríspevokZaslal: So 04.02.2012 09:47    Predmet: Odpovedať s citátom

danculator - ja Ti určite neporadím, len by ma zaujímalo, či ten HDi motor má svoje využitie?
Alebo jazdí prevažne v meste a teda studený?

Lebo drvivá väčšina ľudí ktorých poznám a kúpila si buď nové, alebo ojazdené MALÉ auto s dieslom s ním jazdí v meste a veľmi výnimočne mimo neho, chcú "nízku" spotrebu, ale kým sa v zime diesel zohreje, to už budem 3x v cieli a jazdiť so studeným dieslovým motorom je ešte horšie na spotrebu, ako so zohriatym benzínovým.
Nechci byť človekom, ktorý je úspešný, ale buď človekom, ktorý za niečo stojí.
Návrat hore
danculator

PríspevokZaslal: Ne 05.02.2012 10:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Sliedic ahoj,no maš skoro pravdu teraz mesačne najazdim iba jednu mnadrž asi tých 1000 km cestou do práce 11 km a naopak,ale tiež chodím každy viekend 32+32 km za svokrou a doteraz na benzinoch to bolo dost drahé,no v lete tankujem častejšie som rybár a to nabeham aj raz tolko,,inač spotreba je velmi dobrá posledne tankovanie 4,98 a v lete dokonca 4,2 no ta som prerabal balkon u svokry a jazdil tam dva krat dene
Návrat hore
ivko1

Založený: 02 august 2006
Nabehané: 122 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ne 05.02.2012 10:41    Predmet: Odpovedať s citátom

danculator ale ked príde porucha a potom urobíš prepočet, tak možno zistíš, že by si radšej jazdil za 7l benzínu... Ver že ked sa to DOSERE tak 1000€ len tak vyletí do luftu... pri to tvojom májazde by to urobilo nejakých 30€ a verím tomu že tých 30€ mesačne naviac bolí menej ako 1000€ na šupu...
Návrat hore
bady692

Založený: 29 máj 2008
Nabehané: 3 hod 30 min

PríspevokZaslal: Ne 05.02.2012 06:30    Predmet: Odpovedať s citátom

scorpi4 napísal:
Milan, na jednej fabii sa nam obcas tiez diagnostiga rozsvecuje v nepravidelnych intervaloch..nikdy nic VAG neukazal, len chudobnu zmes..

uz to neriesim, nedavno svietila tri dni v kuse, a zrazu svietit prestala..a takto sa to obcas opakuje ako som opisal..

ale je pravda, ze auto jazdi na LPG..cize dovod vidim v tom...plus zima...

Mám kolegu čo ma tiež fabiu LPG a taky istý problém najprv si sušil hlavu lebo mu ta kontrolka tahala jedno oko.No šliel za jedným odborníkom u nás na LPG a on povedal že je to bežne a hlavne vo fabiach čo jazdia LPG.Tak to prestal riešiť a zčas od času zabehne do servisu vymazať pamäť závad.
Návrat hore
salamista

Založený: 18 jún 2008
Nabehané: 55 min

PríspevokZaslal: Ne 05.02.2012 07:47    Predmet: Odpovedať s citátom

nechcem ta strasit, ale ja som mal ten isty problem na sluzobnom p 206 1.4hdi a bolo to vstrekovacie cerpadlo.. za jazdy mi zhasol motor a ostala svietit kontrolka motora.. ked som znova nastartoval tak v pohode chytilo, ale ked som sa rozbehol tak mi zase zdochol.. vsimol som si ze mi vzdy zhasne motor tusim pri 2500 alebo 3000 otackach.. tak som sa snazil ist tak, aby som motor netocil az do tych otacok.. odviezol som to rovno do servisu a tam mi to rozobrali a zistili ze je to cerpadlo
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danculator

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 08:24    Predmet: tak a som v .... Odpovedať s citátom

ahojte,tak dnes som bol na tej diagnostike,,,kde okrem prechodných závad ktoré som si asi sposobil sám odpojením batérie ja jedna trvalá a tou je porucha regulátora tlaku paliva, mal by ukazovat tlak asi 275 niečoho ale ukazoval ,,občasne "hlavne po pridaní plynu a naslednom povoleni plynu dost nestabilné hodnoty a to smerom dole -5 až- 8,chvílku padol až na 259 niečoho,nejaké jednotky tlaku,,..tak a kontrolka sice nesvieti ale asi onedlho zas začne,neviem mechanik sa ponukol na pozretie toho snímača a povedal že aj ked nie vždy,ale niekedy sa dá pri určitom type dat snímač vyčistit´,tak uvidím ako dopadnem,auto ide dobre,aj cestou do servisu prekvapivo išlo dobre aj ked kontrolka svietila,tak uvidím čo ma čaká,no počkam na oblavu asi
Návrat hore
danculator

PríspevokZaslal: Po 13.02.2012 07:24    Predmet: Odpovedať s citátom

takže žiadne čistenie,dnes menený regulator za 103 eur a zajtra pojdem na diagnostiku ak budú mat čas na mna, potom vám napíšem či je to v pohode
Návrat hore
danculator

PríspevokZaslal: Po 05.03.2012 09:11    Predmet: Odpovedať s citátom

,tak regulátor menený ale na diagnostike chyba už není ale tlaky teda to kolisanie ,, sú stále rovnaké,asi som ho nemal menit ,,v mrazoch o rok sa to asi vráti a bude to sposobené iba tou teplotou paliva
Návrat hore
mhlavaty

Založený: 22 apríl 2005
Nabehané: 253 hod 56 min

PríspevokZaslal: Ut 06.03.2012 08:53    Predmet:

Ako sa teraz vlastne auto správa ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Yahoo Messenger
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Peugeot fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: