Passat variant 2,0 tdi 08 svieti kontrolka zhavenia+motor

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

joe7
Príspevky: 16
Dátum registrácie: 15.04.2012 16:53
Zdieľať na Facebook

Passat variant 2,0 tdi 08 svieti kontrolka zhavenia+motor

Príspevok od používateľa joe7 »

Dobry vecer. Minuly tyzden som siel s autom do mierneho kopca rozsvietila sa kontrolka zhavenia a stratil tah potom som nechal auto stat ked som opat nastartoval kontrolka zhasla auto nabralo tah ale opat do mierneho kopca sa rozsvietila a teraz aj kontrolka motora. Opat som motor vypol nasledne nastartoval zhavenie opat zmizlo ale kotrola motora mi nezhasla. Idem ho dat zajtra k mechanikovu aj na PC. Mal podobne niekto skusenosti. Passat variant 2008 2,0 81 KW CR. Chcem este napisat ze s autom jazdim prevazne len dlhe trasi.Dakujem
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Motor padá do núdzového režimu,tj RJ zasahuje pre jeho ochranu obmedzením výkonu.Dôvod môže byť úplná prkotina až pomerne velká vec preto pozor na unáhlané posudzovanie bez merania,preverovania a diagnostiky.Diagnostika v rámci chybových zápisov je takmer vždy iba akási smerovka,skutočne iba výnimočne poukáže na vadný diel.Preto pozor na čítačov chýb,sú ideálny vykrádači peňaženiek.V rámci jazdenia kým dôjde k náprave,treba mať stále na pamäti že tento stav vyvoláva zaťaženie.Teda treba jazdiť tak,aby zaťaženie nepresiahlo tú medzu kde ho do núdze hodí.Podradiť,menší prevodový stupeň,žiadne prudké stúpenie na plyn.Pokojne a plynule je jediný spôsob ako neriskovať že sa niečo stane v predbiehaní a pod.
sniip26
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 13.09.2012 20:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sniip26 »

Vaha vzduchu, cidlo tlaku turba, naklapania lopatiek turba ak ma. Na toto by som sa zameral. No treba ho napichnut na diag. Tam ukaze, kde je problem.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 27 neregistrovaných