308 839
inzerátov
Pridať inzerát

Oprava Elektrohydraulickej nákladnej vyzúvačky

Obsah fóra Auto Fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
andy888

Založený: 10 september 2008
Nabehané: 2 hod 41 min

Predmet: Oprava Elektrohydraulickej nákladnej vyzúvačky PríspevokZaslal: 24.07.2012 08:17   
Zdravím páni, vedel by mi niekto pomôcť, alebo aspon poradiť niekoho kto sa rozumie do hydrauliky? Mam na servise nákladnú vyzúvačku a prestalo mi odklápať jedno rameno, elektronické časti sme skontrolovali a sú v poriadku, ale do hadíc ktoré idú na piest vôbec nejde tlak oleja.
Ak by Vás niekto šikovný napadol tak vopred ďakujem.
(okolie TT,PN,NM)
Citovať
qwertzuiop
2 : 1

Založený: 02 jún 2009
Nabehané: 1 dní 22 hod 51 min

PríspevokZaslal: 24.07.2012 18:11   
ak cerpadlo dobre tlaci a ostatne veci funguju tak bude zrada asi v elektormagnetickom ventile na dane rameno. Vychadzam zo vseobecnych skusenosti ako funguju hydraulicke veci nie konkretne z vyzuvacky
Citovať
wilz
45 : 14

Založený: 04 január 2008
Nabehané: 6 dní 14 hod 24 min

PríspevokZaslal: 25.07.2012 07:39   
Nie je mi celkom jasné ako ste kontrolovali elektronické časti.
Akože na pohľad im nič nie je ?
Ale ako napísal qwertzuiop, keď nejde tlak iba do jednej z viacerých vetví, je dôvodný predpoklad že bude problém v príslušnom elektromagnetickom ventile.
Pre istotu by som ešte zmeral na cievke toho ventilu, či je na jej vývodoch napätie v čase zopnutia a tiež či cez ňu tečie el.prúd.
Podľa toho budete vedieť, či je chyba v elektrickej alebo mechanickej časti ventilu.
Citovať
andy888

Založený: 10 september 2008
Nabehané: 2 hod 41 min

PríspevokZaslal: 25.07.2012 08:22   
Elektronicke casti sme kontrolovali presne tak ako pises, zmerali sme elektromagnetiicky ventil ktory ovlada dané rameno a vyzerá byt v poriadku, lebo ho zopína a aj cerpadlo v tom momente olej tlačí, ale vôbec sa nedostava do hydraulickeho valca...mozno sa niekam do ventilu dostala nečistota a neprepusta olej, lebo hydraulika hučí ale tlak oleja nie je..vsetky ostatne veci funguju spravne tak ako maju.
Citovať
wilz
45 : 14

Založený: 04 január 2008
Nabehané: 6 dní 14 hod 24 min

PríspevokZaslal: 25.07.2012 08:28   
Tak potom už len ten ventil vybrať a ho pozrieť, tiež hadice a trubky čo idú z neho až do valca, alebo jednoducho vymeniť za nový.
Odpovedať Nová téma

Prejdi na:  
Obsah fóra Auto Fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia