Odstupenie od kupno/predajnej zmluvy ojazdeneho auta

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

maxxim74
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 27.04.2015 10:26
Zdieľať na Facebook

Odstupenie od kupno/predajnej zmluvy ojazdeneho auta

Príspevok od používateľa maxxim74 »

Dobry den, dna 20.3.2015 som kupil sprostredkovane cez autobazar v Trusalovej pobocka Presov VW Touran, DSG, r.v.2007 (pri predaji bol r.v. uvedeny 2008). Auto financujem cez QuatroCar. Cena bola 8500 eur, zaplatil som 2550 akontaciu a zvysok splacam.Podla stavu odometra pri kupe malo auto najazdenych 175500 km. Bol som si vedomy, ze nekupujem nove auto no vzhladom na casovu tiesen, (jeden den mi trvali vybavovacky ohladom kupy auta a na druhy den som cestoval do zahranicia)som podcenil resp. zanedbal kontrolu auta cez VIN. Asi po dvoch tyzdnoch som dal auto preverit v autorizovanom servise a skutocny stav odometra ma zaskocil. 251300 km bol posledny servisny zaznam z 10.11.2014, takze za ten cas sa na aute zrejme este jazdilo.Predavajuci uvadza, ze auto bolo dovezene z Nemecka no servisna knizka je Danska a servisne prehliadky boli robene (aspon podla peciatok) v 5 servisoch rozptylenych po celom Dansku. Po prvom telefonickom kontakte s predavajucim mi navrhol kompenzaciu resp. znizenie ceny, s tym ze sa poradi s pravnikom. Pri nasledujucom telefonate na mna vyrukoval s tym, ze on ma kupno-predajnu zmluvu a v nej je uvedeny stav odometra ako som ho kupil ja. Ze ak chcem mozem to dat na sud, ze on ma penazi dost a ze sa neboji, ze sud prehra.(hovory mam nahrate)Mam mu poslat cislo uctu, ze mi posle 100 eur ako kompenzaciu.Mam obavy auto pouzivat lebo ani na aute ani v servisnej knizke nie su zaznamy kedy boli menene rozvody, olej v motore ani znacku oleja a ani olej v DSG prevodovke. Kupil som auto za nemale peniaze a je nutna dalsia investicia, ktora nebude mala.Chcem odstupit od kupnej zmluvy no nechcem pritom presudit cely majetok.Zo zdruzenia SOVA mi prisla odpoved, ze mam poziadat autorizovaneho predajcu o podrobny vypis servisnej historie vozidla, potom poslat odstupenie od zmluvy predajcovi spolu z tymto vypisom, no u autorizovaneho predajcu mi taketo udaje na papieri neposkytnu.Asi aj vlastnou nedbalostou som sa dostal do zacarovaneho kruhu nevymozitelnosti prava v tomto skorumpovanom state, kde su v prave len podvodnici a ti co im naletia si maju len davat pozor na to aby nikomu nenaleteli. A ked sa tak stane tak sa nic nedeje. PROSIM VAS PORADTE MIAKO MAM POSUPOVAT DALEJ ALEBO CI TO MAM VZDAT.
jozeph
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 26.02.2013 09:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozeph »

Môj názor -vzdať
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Ak dáva 100€ ber a viac to nerieš, lebo inak nedostaneš možno nič a kopec času stráviš na súdoch a ešte prerobíš na súdných trovoch

Že to je stočenka je viac ako isté a ver že to bolo stočené ešte pred tým ako sa to doviezlo

Ak si myslíš že sa niekomu oplatí doviesť zachovalé auto s malým nájazdom z vonku, prirátať si náklady na cestu a prihlásenie a ešte na tom zarobiť tak si na omyle.
Dovezie sa väčšinou auto s vysokým nájazdom = 300tkm a viac, sfalšuje sa serviska a tu sa to potom predáva ako zachovalé auto


Ak sa budeš obzerať po koncernoch vždy to bude rovnaký scenár, nečakaj že iné auto nie je stočené, stáča sa všetko. U koncernu si akurát priplatíš naviyše, lebo museli stočiť viac km (ironicky), koncern je vždy predražený vzhladom na to kolko má reálne natočené

Čo sa týka servisu , na ten sa držať nikdy nemôžeš na 100%, treba si urobiť sám a riadiť sa tým
Naposledy upravil/-a ivko1 v 27.04.2015 11:43, upravené celkom 1 krát.
jazzo
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 08.03.2005 03:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jazzo »

To co opisujes je krutá realita obchodu s ojazdenými autami a nie len na slovensku. Tu je to asi dost rozsireny tento sport stacania km. Ale aby som nezostal pri reciach. Ak je tvoje vozidlo funkcne a nejavi poruchovost, urob zakladne ukony, ako je kompletna prehliadka vozidla v servise, samozrejme za tvojej pritomnosti a vymena dolezitych casti pre spokojny chod motora hlavne rozvodov. To ze ma vozidlo viac km ako pri kupe este neznamena ze je poruchove. Samozrejme od predajcu (nazvem ho slusne "predajca")... ziadaj kompenzaciu, potom ale musis ratat s tym, ze uz nic nespravis. Súdit sa v nasej vlasti je zdlhave a neprinasa uzitok -tazke dokazovanie ze km stocil prave predajca. Este raz ak je chyba len v pocte km, neries to. Mam podobnu skusenost aj ked v mojom pripade to bola podstatne nizsia suma za vozidlo a predpokladal som najazd vyssich km ako boli deklarovane, ale auticko jazdi.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Len nežiadaj nič viac a ber to čo dáva, iný by ti nedal ani to a ked budeš tlačiť viac na pilu tak nebude ani tých 100€ - tomu ver

Sa pozri do ponuky, je úplne bežné ža 3-4 ročné autá majú 200tkm a to tvoje je 2007
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

presne tak. Ber 100e kym ponuka, lepsie ako nic. Rozvody by si nevedel v akom stave su keby malo aj 150 aj 300 aj 450000km. Na tvojom mieste som praveze rad ze nemas stiahnute zas az tak vela km. To ze ta vsetko ponahlalo je bol tvoj problem, mal si sa zobudit skor alebo to riesit inak a nie den pred odchodom kupovat auto. Predavajuci pravdepodobne tie km nestacal [ak len sprostredkuval predaj] takze bud rad ze ti kyva 100kou pred nosom
lanken
Príspevky: 1404
Dátum registrácie: 14.08.2006 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lanken »

ja som kupil 13 rpčný passat s 217tis km , vypadá jak cukrík a ide jak pilka....ťuk..ťuk...ťuk :40bd:
ty nešpekuluj a jazdi...špekulovať si mal vtedy jak si kupoval a ne teraz po funuse
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

nikdy v zivote ten sud nevyhra. Kazdy to zmetie zo stola. Za prve v zmluve ma pravdepodobne napisane stav tachometra a nie pocet najazdenych km. A za druhe ako dokaze podla teba predajcovi ze tie km stocil on? A ty mu radis ze ma zobrat 200eur? Neznamena to tak nahodou ze tym by suhlasil s vyrovnanim a vzdava sa dalsieho naroku? Ci predajca mu da aj 200eur aj mu povie ze daj ma aj na sud este? :40bd:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

co myslis ako je ta zmluva formulovana? Kazdy bazar ma zmluvy TIP TOP postavene pre seba. Ja sa do jeho kozi vzit nechcem ani nepotrebujem. Premyslat bolo treba pred kupou a nie rano sa zobudit ze zajtra idem do zahranicia, hop pome kupit prvy verkel z bazaru a sup sup cez Quatro ved potom uz dako vycuvam z toho. Z toho nevycuva nijako a nepomoze mu ani 100 pravnikov. Ved zijeme na Slovensku ak si si nevsimol.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

lubos zimovcak napísal:
patko1 napísal:nikdy v zivote ten sud nevyhra. Kazdy to zmetie zo stola. Za prve v zmluve ma pravdepodobne napisane stav tachometra a nie pocet najazdenych km. A za druhe ako dokaze podla teba predajcovi ze tie km stocil on? A ty mu radis ze ma zobrat 200eur? Neznamena to tak nahodou ze tym by suhlasil s vyrovnanim a vzdava sa dalsieho naroku? Ci predajca mu da aj 200eur aj mu povie ze daj ma aj na sud este? :40bd:
Nie, je to obchod, 200 eur je iba zľava z ceny../ mimochodom, za starú vraždu dať toľko peňazí....a ešte na úver.., no, každý máme nejaké trápenie v živote :40bd:, samozrejme, záleží ako je formulovaná zmluva, ale: ak je uvedený stav km, tak súd môže vyhlásiť, že bol uvedený do omylu, lebo logicky predpokladá, že je to aj REALNY stav najazdených KM.

ked nie, tak potom nech súd navrhne ZRUSIT odometer, načo je potom vlastne ?! to, že my otrlejší automaticky predpokladáme, že nájsť auto s poctivými km je pomaly ako panna v 8.ročníku ZS, to nič nemení na veci, že bol uvedený do omylu.
Lenze dokazat kto ho vedome uviedol do omylu je takmer nemozne
axer
Príspevky: 90
Dátum registrácie: 28.03.2008 20:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa axer »

Skutocne uzasne rady,ze nech Ti vrati 200e,zaneses ich pravnikovi,povozis sa rok-dva a vratis mu to,hmm,tak to je uz sila ked niekto takto rozmysla,necudujem sa ako sa ludia k sebe spravaju.
A k otazke zadavatela len tolko,ze kupil si auto ktore si kupit chcel,zrejme Ti noz na krk predavajuci nedaval,preverit historiu si mohol pred kupou a nie teraz,a pokial som dobre pochopil tak autu nic nie je,nema ziadnu poruchu ktora bola zatajena a ides tu riesit neake smiesne kilometre pri starom ojazdenom aute.Kilometre na budikoch su take,ake si trh a ludia ako Ty ziadaju.Radsej kupit zhonenu vrazdu so smiesnym cislom na budiku,ako slusne auto v dobrom stave ktore ma 300-400tis a kludne este tolko vydrzi,to je mentalita tohto naroda.Nechcem sa nikoho dotknut,ale kupu si treba zvazit vopred,nie plakat nad svojou hlupostou.
Aegis1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 16.06.2008 22:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Aegis1 »

Mozes sa sudit, ale predajcovi nikdy nedokazes, ze tie km stocil on. Moj nazor vykaslat sa na to, spravit poriadny servis rozvody, vsetky filtre, olej a hlavne ten v DSG a vozit sa dalej s tym, ze podobnu chybu uz v zivote nespravis.
Su to len peniaze.
vlastimil213
Príspevky: 350
Dátum registrácie: 30.11.2013 22:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vlastimil213 »

Presne ako píše patko1 ber stovku a nechaj to tak a sud nevyhras na 99.7% ;)
Aegis1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 16.06.2008 22:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Aegis1 »

Lubos ty si to cele nepochopil alebo si taky idealista? Auto dovezene z Nemecka so servisnou knihou s prehliadkami po celom Dansku. Myslis, ze je problem zohnat akukolvek servisnu knizku? A uz vidim slovenskeho bazarnika, ktory nahana pociernejsieho nemeckeho bazarnika, ze od neho kupil stocenku. :40bd:
Stale nechapes?
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

lubos zimovcak napísal: P.S. znakom VYSPELEJ spoločnsti je dôvera, dôvera, ešte raz: dôvera.
Tu ťa poopravím, u nás chýba ludom hlavne triezvy rozum, sami sa hrnú do áut, kde hrozí riziko podvodu takmer v 95% prípadov
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: eldorado2105 a 72 neregistrovaných