404 007
inzerátov
390 845
registrovaných
Pridať inzerát

Octavia II 1.9 tdi ´04 - Výmena spojky

   Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
radinno
Založený: 06 apríl 2010
Príspevky: 43
Nabehané: 5 hod 50 min
Predmet: Octavia II 1.9 tdi ´04 - Výmena spojky PríspevokZaslal: 04.12.2011 22:27   
zdravym,
mam dotaz ohladom vymeny spojky na octavke 2,
77kw ,BJB rocnik 9/2004
vie mi niekto poradiť aka je tam montovana spojka origo od vyroby (aka značka,typ) luk alebo ina.
chcem sa este spytať da sa do oktavky 1.9TDi dať spojka z 2.0TDi ???
alebo tie spojky su rovnake co sa tyka prenosu krutiaceho momentu kedže tie 2.0TDi maju 103kw

pri vimene zotrvacnika teda komplet celej sady(ldvojhmota,lamela,pritlačak) ta sada by mala byť už komplet vyvažena teda,dvojhmota a pritlačak...proste staru sadu zmontuju dole v servise a novu nahodia bez toho aby merali či ta vyvaženost sedi aj po namontovani ku kľukovke.
viem ako sa značil zotrvačnik na fabiach 1.4 benzin..ale ako to je s tou dvojhmotou neviem..čito je podobne,alebo tam proste stary zmontuju novy zložia namontuju a hotovo..
po vymene komplet sady,je potrebne nejako nastavovať spojku, alebo je to samo nastavovacie..
neviete mi poradiť nejake stranky s komplet sadamy na octaviu2 najlepšie spojky vhodne na 103kw motory lebo ten moj je načipovany.
Za rady vam ďakujem..
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (696)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 24227
Nabehané: 3 mes 8 dní 19 hod
Predmet: _ PríspevokZaslal: 04.12.2011 23:07   
- čo tam dávajú vo fabrike ti nikto nepovie, pokiaľ ale viem tak INA nerobí spojky (ale je to jeden koncern s LuK)

- pri spojke sú aj dôležitejšie veci ako krútiaci moment, na ktorý je stavaná, napr. priemer lamely a taniera

- nič netreba vyvažovať a nastavovať

- stránok s autodielmi je plná prdel
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!


Naposledy upravil cicmanec dňa 04.12.2011 23:44, celkom upravené 1 krát.
Citovať
ivka123
Nová tvár - Trabanto (9)
Založený: 15 máj 2009
Príspevky: 410
Nabehané: 11 hod 56 min
PríspevokZaslal: 04.12.2011 23:41   
chod do servisu a nechaj si to nacenit a nemiesaj sa druhym do remesla-lebo ti nevies o com pises
Citovať
erikfrog
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 06 november 2011
Príspevky: 495
Nabehané: 1 dní 15 hod 10 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 09:06   
To je presne ten problem ze najprv sa cipuje a potom sa rozmysla. Budes tam mat LUK alebo Sachs, Slovo lepsi medzi nimi neexistuje.
Existujue aj rad spojak prave na upravovane motory ale obavam sa ze ked by si videl cenu tak ta asi prejde chut. Dalsie riesenie je pouzit 4 dielny kit od VALEA. A dvojhmotu nahradit jednohmotou. Co ma samozrejme svoje vyhody aj nevyhody.
Citovať
kenessi
Založený: 05 október 2007
Príspevky: 3
Nabehané: 31 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 10:52   
cc-autodily.cz. priama náhrada dvojhmoty za jednohmotu od sachsu. cena je 487 € bez ložiska a más svätý pokoj. pekne sa im to predáva a doporučuje to dosť ludí z fóra. valeo by som neriešil.
Citovať
stripe
Založený: 13 október 2010
Príspevky: 128
Nabehané: 1 dní 8 hod 26 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 11:20   
Budeš tam mať SACHS alebo LUK, ale to ti nevedia povedať pred demontážou ani v autorizáku...
Keď dáš ale komplet novú sadu napr. LUK, tak nemáš čo riešiť, pasovať to bude. Mne akurát ide ľahšie spojkový pedal, keď som dal Luk, predtým tam bol Sachs, ale inak v pohode...
Citovať
radinno
Založený: 06 apríl 2010
Príspevky: 43
Nabehané: 5 hod 50 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 11:59   
ja sa nikomu nemiesam do remesla..keby som bol uplne ľavy že nemam šajn o spojke tak asi bysom nevedel ani otom že ta spojkova sada musi byť vyvažena!!!!
a jasne rolu hraje aj priemer lamely a jej hrubka a stav zotrvačniku a stav pritlačaku..že podľa toho sa urči či stači menit len lamelu alebo komplet sadu..ajked vymena komplet sady je najefektyvnejšia..
a ano bol som sa dnes pytat v servise..tak ked zoberiem odnich celu sadu tak ma to vinde na dakych 750€ jedna sa o LUK a este plus ktomu robota a tosom nebol v autorizovanom servise!!!!..najlespie natom je to že ked človek trochu pogugluje tak najde vpohode aj za 500 alebo 400 eur a je to to iste ta ista značka ten isty vyrobca..
mam skusenosti že som menil rozvody na svojej O2 v autorizaku a ked som sito dal na svoj VAG tak som zistil že ta vačka neni nastavena presne..a aj na spotrebe to je vidno..kedže je načipovany tak pred vymenou som mal 4,5l v pohode na trase do tailanska co je 980km siel som tych 140-150km/h a spotreba bola taka..po vymene som robil tu istu trasu tak isto naloženy a spotreba..4.9-5.1..teraž id sa hadaj tam boa...!!!takže remeslo
aj to forum tuna funguje koli tomu aby sa človek nenchal okašlať..nemam problem ist do servisu dať to vymeniť fajn..a ak ta spojka vydrži len 20 000km a klakne kedže je načipovany tak mito potom zozarukuju????bez problemov????oto ide ked niekto niečo garantuje tak nech to aj dodrži...viem že ked sito vymenim sam tak zaruku nemam žiadnu..ale aspon som ušetril..
ked niečo doebem sam tak aspon sa niečomu priučim a budem vedieč že sa to montuje inač..
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (852)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 10339
Nabehané: 1 mes 17 dní 22 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 05.12.2011 13:04   
Ak kdekolvek priznáš čipnutý motor,všade Ti záruku odmietnu,to je môj názor.Nikto nemá záujem na tenký lad ak je v hre niečo,čo nevie ovplyvniť.Určite by som Ti to napísal do zákazkového listu.Tiež to vidím na svojpomoc a už potom nech to dopadne ako dopadne.
Citovať
wlasomet
Založený: 30 máj 2010
Príspevky: 12
Nabehané: 4 dní 3 hod 55 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 19:42   
Mas moznost aj 1.9TDI 110KW
Citovať
mp3turbo
VIP člen - Veyron (326)
expert: TDI
Založený: 09 apríl 2006
Príspevky: 15965
Nabehané: 19 dní 0 hod 11 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 20:35   
nechcem kecat ale nema nahodou 110kW vacsi priemer ako ostatne varianty ?
Citovať
wlasomet
Založený: 30 máj 2010
Príspevky: 12
Nabehané: 4 dní 3 hod 55 min
PríspevokZaslal: 05.12.2011 20:47   
a pri 1.8t od 110kw az po 165kw sa meni to by potom neboli aj rozlicne prevodovky ?
Citovať
radinno
Založený: 06 apríl 2010
Príspevky: 43
Nabehané: 5 hod 50 min
PríspevokZaslal: 01.05.2012 08:06   
može mi niekto poradiť kto ma ETKU aky tam je priemer spojky,ide o motor 1.9TDI ,77kw, BJB
lebo v bol som sa sa pytat v dvoch servisoch a mali rozlicne odpovede.
Dakujem
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (696)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 24227
Nabehané: 3 mes 8 dní 19 hod
Predmet: _ PríspevokZaslal: 01.05.2012 09:22   

_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Škoda fórum