| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
kapone88
Založený: 13 september 2009 Príspevky: 19
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:07 Predmet: ČO KÚPIŤ octavia 1.6i alebo brava 1.6i alebo focus 1.6i |
|
|
Chalani poradte čo z toho kúpiť, ktore je z nich najporuchovejsie, najlacnejsie na udrzbu, ....
Aké sú jazdné dojmy a pod.
R.v.2000 počet km 130 000
Diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
vladom
Založený: 03 január 2006 Príspevky: 118
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:29 Predmet: |
|
|
| A prec len do 130 000 km??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Muctos
Založený: 12 január 2007 Príspevky: 14
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:36 Predmet: |
|
|
Rozhodne si kup FORD FOCUS!!!
Focus vyhral odcenenie ako najmenej kazove auto v EU!!!
Aj na Zlatych pieskoch predali ojazdenych 42 Focusov a bola iba jedna reklamácia!!!
Ja osobne mam FORD FOCUS C-max a som nad mieru spokojný...
Mam aj Ford Fiestu a neni problem iba Olej, filtre a nic ine... teda zatial za rok 30.000,- uz ma 90.000,-Km Fiesta a bez problemov!!!
Focus ma 160.000,- a menil som iba predné Tlmiče aj to nebolo treba si myslim,ale behal po CZ... Octavia tam sa zblaznis pri tych opravach!!!
Kamarat menil prevodovku, stale ma problem s napravou na Oktafke ono to neni take kvalitne ako sa zda!
Chod do Fordu to je moj nazor...
www.fordclub.sk a pridaj sa do Clubu ak chces  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vladom
Založený: 03 január 2006 Príspevky: 118
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:39 Predmet: |
|
|
| Viac zalezi na tom v akom stave je to konkretne auto.Vyberaj podla toho co bude v lepsom stave.Nepozeraj na znacku,alebo nejake testy ale na stav!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
kapone88
Založený: 13 september 2009 Príspevky: 19
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:51 Predmet: |
|
|
Vies stav maju dost podobny....
ja len ci napr. nejake nemaju nieco co sa kazi nejak extra co by bolo dost nakladné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
martin cichy
Založený: 26 január 2010 Príspevky: 315
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:57 Predmet: |
|
|
desať ročné auto nižšej strednej triedy, ktoré pred desiatimi rokmi sa nekupovali ako rodinné autá, ale ako firemné autá a ty chceš od nich 130 tis km... to je 13 tis km na rok... to je raz za mesiac bratislava - humenné a späť a nič viac... myslíš si, že je to reálne?
mám na ruke teraz jednu udržiavanú corollu rv 99, motor 1.6 v plnej výbave s 200 tis km (mám aj corollu s 350 tis km, ale nie je na predaj  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ferinoo
Založený: 17 september 2008 Príspevky: 37
|
Zaslal: Po 08.02.2010 08:57 Predmet: |
|
|
| najviac sa kazia slovenské duté hlavy !!!!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
mp3turbo
Založený: 09 apríl 2006 Príspevky: 4319
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:08 Predmet: |
|
|
tie uz su pokazene dost....
ja osobne by som bral Oktavku. Neviem preco, opravi to kazdy, diely su lacne, mas kopec z druhej ruky v inzeratoch. Dobre to predas !!! (fiatu sa o styri roky nezbavis).
130k km na 10rocne auto je cista utopia, jedine ze by si mal ten konkretny kus ktory som mal ja. Kupovane od celozivotneho kamarata. Ja som ho predaval minuly rok, rocnik 2000, 90.000km. Realnych. Take auta su podla mna maximalne dve na Slovensku takze bud zavolas panovi Brodnanovi do Detvy ze ako mu funguje to moje auticko pripadne najdes to druhe
vyberaj si voz od sukromnej osoby, idealne starsieho cloveka zijuceho na dedine v nejakom malom okresnom meste.
to myslim uplne vazne a nie sarkasticky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzanah
Založený: 29 marec 2008 Príspevky: 53
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:11 Predmet: |
|
|
| kapone88 napísal: | Vies stav maju dost podobny....
ja len ci napr. nejake nemaju nieco co sa kazi nejak extra co by bolo dost nakladné. |
V prvom rade musíš vedieť čo od auta chceš lebo octavia a focus sú dosť odlišné autá,čo sa týka kufra 1 je octávia čo jazdných vlastností a motora focus no1.Podvozky sú u focusa velmi trvanlivé s fiatom nemám skúsenosti tak neviem ale ja by som určite bral focus.A na tých 1,6 benzín tam asi neurobíš žiadné velké investície pokial tie motory nie sú ko. |
|
| Návrat hore |
|
 |
4006
Založený: 13 august 2008 Príspevky: 120
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:11 Predmet: |
|
|
| S týchto troch 1,6 tiek je najmenej poruchový ford jednoznačne |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzanah
Založený: 29 marec 2008 Príspevky: 53
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:41 Predmet: |
|
|
130k km na 10rocne auto je cista utopia, jedine ze by si mal ten konkretny kus ktory som mal ja.
Absolutne s tebou nesúhlasím vo svojom okolí ti najdem minimálne 200 aut čo nenajazdia ročne viac ako 15 000km.Nie všetci sú podvodníci,nie všetci chodia na dovolenky 2x do roka strašne veľa ludí z môjho okolia chodí do práce na týždnovky a nemá čas sa prevážať na aute a autá využívaju viacej manželky do práce, rozvoz deti do školy a pod .Tak prestante tu trepať bludy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SlickVic
Založený: 08 september 2009 Príspevky: 340
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:48 Predmet: |
|
|
| ferinoo napísal: | | najviac sa kazia slovenské duté hlavy !!!!!! |
)))))))))))))))) pecka )))))))))))))))) |
|
| Návrat hore |
|
 |
petyy
Založený: 16 december 2009 Príspevky: 1868
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:56 Predmet: |
|
|
% | zuzanah napísal: | 130k km na 10rocne auto je cista utopia, jedine ze by si mal ten konkretny kus ktory som mal ja.
Absolutne s tebou nesúhlasím vo svojom okolí ti najdem minimálne 200 aut čo nenajazdia ročne viac ako 15 000km.Nie všetci sú podvodníci,nie všetci chodia na dovolenky 2x do roka strašne veľa ludí z môjho okolia chodí do práce na týždnovky a nemá čas sa prevážať na aute a autá využívaju viacej manželky do práce, rozvoz deti do školy a pod .Tak prestante tu trepať bludy. |
čo to trepeš? Autá, ktoré su u nás predávané za relatívne"dobré" ceny niesu od prvých majitelov na slovensku, ktorí nabehaju za týžden 20km do kostola a nazad! Sú to z 99% autá dovezené zo zahraničia, ktoré sa tam predávaju za zlomok ceny cien u nás a preto su to autá zaujímavé pre dovozcov. Lacné su bud preto, lebo su po buračkách, alebo maju kopec KM, lebo boli bud firemné alebo boli dennodenne používané a najlepšie roky maju za sebou.
Tak mi ukáž z tých tvojich 200 majitelov aut, čo tak málo jazdia, maju auto v super stave a zrazu sa rozhodnu to auto predať velmi výhodne pre kupca!!!???...
Ja bohužial(alebo je to dobre), poznám pár chalanov, čo sa uspešne živia predajom aut a vidím, čo je pre nich zaujímavé kupiť a upraviť podla potrieb záujemcov ako je autor tejto témy a aj na tom zarobiť a usmievať sa. Len ti garantujem,že nájsť auto s týmito km a rokmi je síe možné, ale je to strašne, ale strašne málo pravdepodobné. A to nehovorím o km na tacháči, hovorím o realnych km. |
|
| Návrat hore |
|
 |
martin cichy
Založený: 26 január 2010 Príspevky: 315
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:58 Predmet: |
|
|
| zuzanah napísal: | 130k km na 10rocne auto je cista utopia, jedine ze by si mal ten konkretny kus ktory som mal ja.
áno - môj otec najazdí cca 10 tis km za rok, ja najazdím okolo 50 - 60 tis km, záleží od roka, ale zober si ekonomickú situáciu 10 rokov dozadu... spamätávali sme sa z mečiarovej éry, keď v roku 1998 bol úrok na pôžičke cca 25 až 30 %, v roku 2000 okolo 17-20 % tie autá stáli okolo pol milióna korún, nezamestnantosť bola pomerne vysoká... kto kupoval octavie a focusy? - na akom aute sa vozil obyčajný robotník, úradník? bežný človek sa vozil na favorite, v lepšom prípade na na felicii, prípadne corse, obľúbenou jazdenkou bola croma, či tipo??? ak sa takéto auto bralo do firmy, tak nie pre sekretárku, aby šla na poštu odniesť doporučené listy, ale pre manažéra, obchodníka, ktorý lietal tisíce kilometrov - pred desiatimi rokmi bola octavia čo focus niečo ako dnes je pre manažérov passat. Pokiaľ si pamätám dobre analýzy predajov, tak okolo roku 2000 sa drvivá väčšina osobných áut nižšej strednej triedy predávala hlavne do firiem a nie do domácností. |
|
| Návrat hore |
|
 |
genco11
Založený: 27 apríl 2009 Príspevky: 174
|
Zaslal: Po 08.02.2010 09:59 Predmet: Re: ČO KÚPIŤ octavia 1.6i alebo brava 1.6i alebo focus 1.6i |
|
|
| kapone88 napísal: | Chalani poradte čo z toho kúpiť, ktore je z nich najporuchovejsie, najlacnejsie na udrzbu, ....
Aké sú jazdné dojmy a pod.
R.v.2000 počet km 130 000
Diky |
kup si auto, o ktorm ti povedia v servise, že je v dobrom tech.stave.a nerob si to srandu ohladom km... kde žiješ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|