Nové AVEO r.v.2012

Diskusia ohľadne vozidiel značiek Chevrolet a Daewoo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Nové AVEO r.v.2012

Príspevok od používateľa nesztor »

Má už niekto reálne skúsenosti s novým aveom? Spotreba,spracovanie a pod....
Zaujíma ma hlavne benzín 1.2 16V 86k...či to nie je veľmi slabé a reálna spotreba, lebo podľa výrobcu to nie je zlé. Skúšal som ho,ale neviem to na pár metroch posúdiť.
Ďakujem za info.
wizzard111
Príspevky: 10
Dátum registrácie: 12.06.2009 22:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wizzard111 »

http://chevroletclub.cz/ ..najdes tam ludi ktori maju nove/stare modely a zistis tam vsetko potrebne
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Aveo fórum je dobrá vec, hlavne ako zdroj zábavy. Myslím, že len nenapraviteľný fanúšik Daewa si kúpi Aveo aj po prečítaní príspevkov na fóre.
Keď som čítal vety ako "už mám na ňom 1000km a zatiaľ iba jedna závada, píska spojka. Vraj to ale robia všetky a iba za tepla, takže to neriešim a zatiaľ maximálna spokojnosť", skoro som umrel... :41c2:
raven85
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa raven85 »

Jeden pacient,ktorý tam písal, ani za boha nechcel pochopiť, že prečo musí platiť za spotrebák (filtre, olej) pri servisnej prehliadke, keď má auto 2 roky záruku... :40bd:
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

...len ma zaujala cena vs. výbava a to nové Aveo dopadlo s 5 hviezdičkami na Crash testoch. Vraj ten nový motor má vylepšenia. Na tú triedu a v tej cene je /4 dverové/ aj dosť priestranné aj vzadu. Je to len môj názor a pocit, lebo som /v uvedenej triede a cene/ skúšal aj nové Clio a Megane. Ani nie veľmi drahé a s veľkým kufrom,pohodlné, s pekným interiérom a exteriérom je naozaj nová C4 a aj s môjou výškou 188cm nebol problém ani vzadu. Cenovo je to ale trochu inde,aj keď nejaké zľavy sa vybojovať dajú. Prekvapila ma Škoda,lebo ak chcete akú takú normálnu výbavu, tak v tej cene už kúpite VW Polo a dokonca aj Golf. Kia a Hyundai tiež nie sú lacné.Pýtam sa, lebo som mal vždy diesel od 81 kw vyššie a neviem to porovnať-všetko sa mi zdá slabé-malé,ale doba sa mení a tie kone vôbec nevyužívam...diky sa info, to fórum pozriem, lebo z tých áut som sa tak "normálne" cítil v AVEO a C4 /veľkosť,cena,výbava.../.
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

Čítam to fórum, ale nič zlého som tam nenašiel. Väčšinou sa tam píše o starých modeloch,ale nové Aveo je už z inej dielne /GM/,iný motor a pod.
Hyundai1
Príspevky: 719
Dátum registrácie: 27.04.2007 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Hyundai1 »

To staršie Aveo 1,4 sedan ma môj sused . No ale na vyhodnotenie spoľahlivosti je to ťažké, ma ešte len do 120 000-km . No doteraz nemal žiaden problém .
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

Ahojte!

Som čerstvým majiteľom nového typu vozidla CHEVROLET AVEO - sedan,
benzín 68 kW-1.2 /eco motor GM/. Auto mám asi týždeň a najazdených cca. 500 km, tak extra jazdnú a motorovú recenziu napísať neviem, skôr som sa toto rozhodol napísať pre tých, ktorí o lúpe nového auta uvažujú,lebo aj mne chýbal taký "normálny" názor, lebo na nete auto testujú väčšinou len novinári.

Pri kúpe bola pre mňa rozhodujúca bezpečnosť /výsledky crash testov/,cena a potom som riešil výbavu, komfort a motorizáciu. Cenový limit bol 8000-9000 EUR. Cenníkovú cenu neriešte, lebo čo predajňa, to iná cena, rôzné akcie a pod.
V tejto cene si viete kúpiť vozidlo A,alebo B triedy. Na základe ceny som mohol uvažovať nad vozidlami: Renault Clio, Thália,Hyundai i20 limitovaná /akciová/ edícia za 8300.-EUR. Škodovku si kúpiť neviete, lebo ak chcete aspoň klimatizáciu a motor TSI,tak vám vo VW predajni ponúknu v tej cene /nad 10.000.-EUR už nové POLO a ak pritlačíte a obehnete všetky predajne v SR, tak nájdete aj GOLF...možno predvádzacie, ale nájdete-treba hľadať!/. Ohľad som bral aj na svoju výšku 188 cm a v aute som sa musel vedieť ako tak usadiť. Clio išlo ihneď zo zoznamu von, lebo som si nevedel predstaviť dlhšiu jazdu /ani 200km/ v tomto aute. Pokiaľ by som nezvolil výbavu, kde je výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča,tak nie. Tháliu som vyhodil hneď, ako som v predajni otvoril dvere, lebo ten smrad v novom aute....to nie. Dácii som sa bál, lebo kamarátovi sa na novom aute zlomila náprava a na diaľnici spravil pár premetov...našťastie sa mu nič vážne nestalo,ale doteraz sa pracuje na znaleckom posudku a pod /už 2 roky/. Už, už som chcel kúpiť i20-lebo bola výborna cena za limitovanú edíciu a auto je zvnútra väčšie ako by ste si mysleli. Výškovo nastaviteľné sedadlo ani nie je treba, skôr pre menšie postavy, ak si sedadlo chcete dať vyššie. Na aute ma odrádzalo nekvalitné spracovanie. Napr. gumové tesnenie okolo dverí sa odlepovalo. Opierky hlavy boli aktívne asi iba tým, že pri ohybe sa celá tyč, ktorá je zasunutá do operadla hýbala,až sa dal vidieť vnútorný tapacír /pozrel som viac áut a všetko to isté/. Crash test a 5 ročná záruka bez obmedzenia km bola ale lákavá. V šedej,alebo čiernej farne to vyzerá dobre a prekvapivo je to auto priestranné. Má síce slabšiu výbavu, ale možno chýba len ESP. Je to ale naozaj tak, že za málo peňazí, veľa muziky, lebo cena je super a dokonca vám niekde dajú aj AL disky a zimné pneu. Naozaj...90%, ale vždy by ma štvalo to, že to auto som kúpil len kvôli tomu, že je dobrá cena a dlho by trvalo, pokiaľ by som si ho oblúbil. Pokiaľ nemáte cez 50 rokov,auto sa k vám nebude nejako hodiť, nech ste akokoľvek anti-auto typ a auto chcete len na prevoz z bodu A do B.

Chevrolet sa mi dizajnovo veľmi páčil, ale cena......nijako som sa nezmestil do predajnej ceny, až raz sa jeden predajca zľutoval a našli sme spoločnú sumu a výbavu, do ktorej som sa nebál ísť. Nemohol som byť dnes frajer a zajtra by mi leasingovka auto vzala. radosť z nového auta vyprchá rýchlo, ale splátka nie,tak len z rozumom!

Chevrolet Aveo-sedan, výbava LT-už som mal kľúče! Interiér a exteriér je super-ak zvolíte aj bielu farbu,auto nestarí na dynamike a verte, že na pumpe sa majiteľ BMW za tým autom obzrie. Aj mňa sa spýtal jeden vodič, ktorý vystúpil z Lexusu za vyše 50.000.-EUR, že koľko také auto stojí a či si môže sadnúť....
Jazdné vlastnosti nebudem popisovať, lebo auto má málo km a nie som pretekár. Ako sedí, alebo nesedí, aký je podvozok, výkon, neviem, ani ma to nezaujíma, lebo jazdím predpisovo a v aute mám syna, tak či pri prejazde zákrutou šmykom bude nedotáčavé, alebo áno, ma ani nezaujíma. Skôr sa zameriam na praktičnosť.
Plasty vo vnútri sú dosť háklivé. Vidieť každý odtlačok. Ak vonku prší, otvoríte dvere a nastúpite,tak opršané plasty po uschnutí zanechajú fľaky. Chýba mi ochrana ľavej nohy,lebo ak ju nemáte na spojke a chcete si ju oprieť o to vyvýšené miesto pre ľavú nohu-vľavo od spojky, tak tam nie je žiadna gumová výsteľka,ale tapacír. Ten bude od topánky špinavý a rokmi zničený. Vyriešil som to ďalšou gumovou výstelkou, ktorú som dal pod gumový koberček....ten mimochodom uteká smerom k pedálom /originál/. Až príliš premyslená výbava od výrobcu: tempomat v základnej výbave, ale ak chcete výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, musíte ísť o triedu vyššie,ale dostanete aj klimatizáciu. Ak ale chcete el. nastaviteľné a vyhrievané zrkadlá, tak o ďalšiu výbavu vyššie!!! Inak zrkadlá sú super veľké a nebudete potrebovať kúpit na pumpe dodatkové zrkadielko na mŕtvy uhol...len ak chcete.
Auto je ale veľmi priestranné. Pri mojej výške si v poho sadnem aj za seba. Ani vzadu si nebúcham hlavu o strechu /v Cruze áno/,aj keď je auto oblúkovite krojené. Interiér auta v noci krásne svieti,ale až príliš. V zrkadle som videl, ako mám osvietenú tvár:) Ako keď máte sviečku pred sebou. Nevadí...komfort 100% a máte pocit, že sedíte v aute o pár tried vyššie. Pozor na zadný kufor, ktorý síce má cez 500L,ale staromódne ukotvenie dverí, ktoré oblúkovite zasahuje do batožinového priestoru, vám môže zničiť náklad-ak si ale zvyknete a premiestníte náklad,je to ok. Škoda,že ak chcete vymeniť žiarovku v zadnom svetle, tak musíte použiť krížový šroubovák a celé svetlo vymontovať,alebo demontovať z vnútra tapacír.
Motor zatiaľ nevytáčam a radím pri 2300-2500 otáčkach a ťažko je mi ho súdiť,lebo som mal vždy TDI od 81kW vyšie. Spotrebu som mal mimo mesta /sám/ 5,5 a v meste 7,5 L. Neskôr aj s manželkou, dieťaťom a naloženým kufrom /po 200km/,mimo mesta 5,3 a v meste 6,5. Spotreba sa má vraj ustáliť po 2000-5000 km na 4,5 mimo mesta, ale jazdím plynulo 50-90. Spotreba bola pri zapnutej klimatizácii a s tempomatom! Pred kopcom som ale pridával manuálne. V odbornej recenzii som čítal o gumovom radení, ale ja taký pocit nemám,ale treba si dávať pozor na zaradenie spiatočky! Občas to zaškrípe a niekedy musíte stlačiť spojku aj 2-3 x....možno sa to rozbehá:)

Exteriér:10 bodov
Interiér: dizajn 10 bodov, materiály 9 bodov /kvôli fľakom-traba často čistiť/
Komfort vodiča a osádky: 10 bodov
Spracovanie: 10 bodov
Bezpečnosť: 10 bodov
Výbava: 9 bodov len kvôli chýbajúcemu el.nastaveniu zrkadiel /len v drahšej a vyššej výbave/.

Mínus: chýbajúca plnohodnotná rezerva /dá sa kúpiť/. "Blbé" uchytenie kufrových dverí.

Záver: V pomere cena,bezpečnosť a výbava auta: Chevrolet AVEO: 100 bodov!
Samozrejme treba "vykšeftovať" cenu, lebo cenníková je okolo 10.600.-EUR!
Ja som auto kúpil za cenu, aký som mal limit a v metalíze. Inak by som kúpil Hyundai i20.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ako vidím, ešte z teba nevyprchala eufória z nového auta pretože podľa tých vecí, čo si popísal, som rátal body tak 5 z 10...
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

...ale vyprchala,ale je to tak ako som napísal. To nie je moje prvé nové auto,takže beriem veci s nadhľadom. Za tú cenu je to super auto. Je to môj názor!
Marekskk
Príspevky: 3145
Dátum registrácie: 27.08.2010 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Marekskk »

Som zvedavy či toto budeš tvrdiť aj po roku.. :-)
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

Asi to isté, lebo mám záruku a ja to auto nevychvalujem do nebies,len beriem ohľad na cenu...resp. v tejto cene je to super auto. Ide len o to, lebo dnes si vieš kúpiť auto aj za 50.000,ale stať sa môže hoci čo a o mesiac ti ho majú vziať? Pozeral som odobraté z leasingu.....bolo aj také, že mesačná splátka 3000.-EUR :3020: Áno, eufória vyprchá, dlh ti zostane, tak preto rozumná cena, dobré auto,záruka....
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Teraz som si pozeral Aveo na ofic. web stránke. Aveo sedan už od 8.690euro A MÁ AJ TEMPOMAT ? :42f8: Tak to ma veľmi príjemne prekvapilo :-)
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

aaaaale nevyprchala, si z toho auta napichany ako poaknovany pubertak pred prvym zasunutim :)


inak tempomat... to vam poviem ze vyrobcovia si uctuju neskutocne palety za kraviny. Columbus radio priplatok 2000eur do superbu, za nieco co barsaky cinan predava za 200e na ulici (ano v trochu inej kvalite, ta sa ale prejavi na cenovke zhruba tak 30 eurami).

No chcem povedat co... o tempomatoch. Tempomat cely je len posrata funkcia v programe [motorovej] riadiacej jednotky. Sialene dlho je tu s nami doba "elektronickych plynovych pedalov" o ktorej sa vacsina ludu dozvedela az ked toyota "s nimi mala problemy" - iba v Amerike, nikde inde, ale to teraz neriesme ze kto je sprosty a kto chce byt vychcany aby vysudil strasne prachy za psychologicku ujmu.

Elektronicky plynovy pedal funguje ako? Viacmenej ako premenlivy odpor. Na zaklade stlacenia a jeho intenzity sa reguluje udaj ktory sa prenasa do riadiacej jednotky motora a ta jednoducho povedane "vidi" ako velmi je stlaceny pedal. No a teraz tempomat... ked idem rychlostou X na prevode Y a mam stlaceny plynovy pedal na Z% a aktivujem funkciu tempomatu, jednoducha vec ktora je potrebna spravit je "drzat akoze rovnaku uroven stlacenia pedalu = posielat rovnake data dalej do motormanagementu", samozrejme v pripade poklesu rychlosti (stupanie do kopca) treba "pritlacit viac" aby sa snazila udrzat nastavena rychlost.

Cely tempomat je teda len posrata funkcia software. A ze ten software maju zabudovany VSETKY AUTA AJ S TEMPOMATOM AJ BEZ ROVNAKY, to uz hadam tusite. Cize na funkciu tempomatu chyba vlastne len "nejake tlacitko ktore ho zaktivuje". Nie je ziadny iny rozdiel. Samozrejme plastova "páčka na tempomat" alebo gombik na volante, vsetko z plastu, vo vyrobnej cenovke jedno euro.

No a za toto zaplatit tak vela penazi... dorabal som tempomaty na Sharany takze na rozdiel od 99.9% z vas ktori toto citate uplne presne viem co to obnasa.

Prenesene povedane, byt napichany z toho ze akekolvek auto ma v akejkolvek cenovke "tempomat" je proste cista kravina asi tak, ako byt nadseny z toho ze cez den je svetlo a v noci tma.

Ja len aby sa vedelo... ked budete nabuduce priplacat 300eur za tempomat :)
nesztor
Príspevky: 293
Dátum registrácie: 03.08.2005 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nesztor »

...áno, tempomat je už v základnej výbave,ale ak chceš el.nastaviteľné a vyhrievané zrkadlá, tak si musíš priplatiť,ale dostaneš aj AL disky :3035: Majú to premyslené,ale tie zrkadlá sú také veľké,že ak si aj sedačku posúvame /manželka a ja/,tak zrkadlá sú ok aj pre mňa aj ju...

Na tempomat si človek rýchlo zvykne a je to super najmä na diaľnici. Často cestujem do Viedne a je to veľká pomoc. Napr.do Venta som si to dal domontovať za 80.-EUR. 50.-EUR stál ten systém s ovládačom a 30.-EUR nastavenie RJ.

Skôr mi vadí /Volvo/ adaptívny tempomat, ktorý udržuje vzdialenosť od vozidla pred vami. Idete 110km/h a vzdialenosť od pred vami idúceho vozidla je napr. 70 m /D1/....pradchádza vás iné auto a zaradí sa pred vás.....vtedy hlavne nepite kávu :40bd:

Návrat na "Chevrolet + Daewoo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných