Nissan X-trail Motor T30 84kw - za studena neakceleruje

Diskusia ohľadne vozidiel značky Nissan

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mimi3955
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 29.05.2014 16:27
Zdieľať na Facebook

Nissan X-trail Motor T30 84kw - za studena neakceleruje

Príspevok od používateľa mimi3955 »

Ahoj, ak vie niekto poradit. Motor sa po nastartovani tazko rozbehne ale ide. Za studena na volnobehu drzi, pri akceleracii padaju otacky a dymi, otacky pri akceleracii nevystupia nad 2000. To sa deje az kym sa nezahreje, Potom ide do otacok, ma vykon a da sa jazdit. Sem tam pri akceleracii na krizovatke ako keby nesiel do otacok, potom vyskocia otacky a da sa rozbehnut.Na volnobehu sem tam kratkodobo padnu otacky ale nezdochne. Za tepla a v otackach ide normalne.

Motor isiel bez problemov, kym sa nezlomila hriadel, teraz je po repase - menena hlava, nove rozvody, pred rokom sa menili SCV.

Skusane boli cidla teploty, vaha ale nic sa nezmenilo. Diagnostika neukazuje ziadne chyby. Kym sa to cele opravilo tak bolo odpojene napajanie cca 1-2 mesiace. Pripajam aj video, ked motor naskoci za studena a ide na volnobehu, ku konci videa je vidno co robi motor, ked sa macka pedal. Vdaka vopred za kazdu radu.

Youtube : http://youtu.be/0_JVKvooABs
sjaro
Príspevky: 223
Dátum registrácie: 11.09.2011 11:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sjaro »

Toto auto s tymto motorom nema variabilne turbo a ta zavada nema s turbom nič spoločne.
sjaro
Príspevky: 223
Dátum registrácie: 11.09.2011 11:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sjaro »

obtokovy ventil ma a otvara ho tlak,takže aj keby tam hadička nebola tak by išlo naplno.
Turbo skratka nerieši jeho zavadu.Motor musi ist normalne aj bez turba akurat bude bez vykonu.
Na inom fore položil rovnaku otazku tam som mu odpisal.
Ma problem s rozvodmi,ventilmi alebo tryskami.Zaleži na tom ako a z akych dielov to opravili,pod označenim YD22 su štyri druhy motorov s rozdielnymi vnutornostami
mimi3955
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 29.05.2014 16:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mimi3955 »

Zdravim, zalozil som takyto ticket aj v Nissan fore v CZ, viac hlav, skusenosti,....Preveroval som tie otazky od sjara so servisakom, ktory mi to robil, nakolko s tym stravil kopu casu hladanim v com by to mohlo byt (od vymeny cidiel, precistenia paliv. sustavy,...). Takze Ano bola zlomena jedna vacka. Nahonove koleso na podtlakovku je povodne nakolko nove (co bolo k novym rozvodom) nemalo vystup na nejake cidlo, takze zostalo povodne.Vacka bola s orig drazkou - kupili sme druhu hlavu a dali urobit generalku - prebrus ventilov a ten co robil generalku nastavil aj ventily. Do sania vraj nefuka, ze by to bolo aj pocut, ze to kontroloval vsetko, ked hladal v com by to mohlo byt.....Napadlo nas ci este to moze byt v riadiacej jednotke, ked auto bolo dlho odpojene od napajania, ze skusit prepalit SW. Inak diag ked sa robila v Nissane, ze v com by to bohlo byt tak neukazala ziadnu zavadu. Aj v Nissane vraveli ze motor inak ide normalne...
Napísať odpoveď

Návrat na "Nissan fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných