Nezabúdajte na malých a bezmocných v aute !

Ako poskytnúť prvú pomoc,ako postupovať pri autonehode, pomoc v zahraničí, hasiace prístroje, hasiči, záchranári, sanitiaci, skutočné príbehy...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rudolfo63
Príspevky: 9941
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

cital som to asi pred hodinou,bohuzial,nechcem si to ani v duchu predstavit...

poprosim niektoreho z moderatora,aby prispevok presunul do 112.tky....skor sa tam hodi...
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

strasneeeee...... to a neda ani predstavit !!!! Co je to za rodicov ????? Pri takejto hroze snad ani trest nema zmysel.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Jakože v zhone sa dá zabudnúť kadečo, ale decko v aute a 8h???
ale neviem podrobnosti takže ťažko súdiť.

Aj keď minule mi kamarát spomínal že prišiel do roboty odparkoval auto a 4-5r. dcéra sedela v zadu v sedačke že ju zabudol po ceste do roboty v škôlke vyložiť, takže či aj toto nebude dačo podobné ....
Zhon a stres v posledných rokoch sú sviňa ....Takže bez podrobného preskúmania okolností by som ozaj nikoho neodsudzoval len tak ľahko že skrátka tragédia to je a stať sa mohlo nie z dôvodu že krkavčí rodičia.
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

havo, pletieš somariny.
To že bol starší môže znamenať len to že ľahšie zabudol, ako keď mal 25.
Myslím že pre otca toho dievčatka je najväčší trest to, čo sa stalo, do konca života už nebude mať pokojný spánok.
A to ešte nehovoríme o mame toho dievčatka.
last
Príspevky: 32
Dátum registrácie: 25.11.2012 15:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa last »

Ludia,alebo clovek ktory toto sposobil,i nezasluzi mat ani deti,ani vnucence,nedoprial by som mu ani psa!!.Osobne by som ta zavrel niekde na parkovisku do auta,na prave poludnie a bez vycitiek by som sledoval,ako sa behom minuty spotis do nitky...........................a nechal ta tam dovtedy kym sa neudusis vlastnym potom.Ak by to dotycny prezil......utopil by som ho v tej najspinavsej zupe.Ako rodic osobne taketo spravy znasam tazko ,to ieta muselo prezit nskutocne muky kym zatvorilo oci nadobro.
jackboy
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 18.09.2008 20:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jackboy »

magora nezmenis ale mozes mat aj ty oci otvorene a sledovat co sa deje okolo teba miesto prezuvania v stade...
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Zas inteligentné a hodnotné príspevky , sa uvedomte poniektorí ! A že prd viete o okolnostiach, čo ako prečo sa to stalo, a novinári spravia tiež skoro vždy senzáciu a povedia len to čo im pasuje. Mám osobnú skúsenosť!
Sám mám 47rokov a 5ročnú dcéru a teda tiež nedokážem celkom pochopiť konanie a príčinu toho čo s astalo. Ale myslím si, že nie vždy je to o nezodpovednosťi rodiča ak sa dačo stane.Väčšina nešťastí je vždy blbá zhoda náhod a skrátka takéto veci s astať môžu. Tak jak iné nehody na cestách alebo celkovo počas života či už pracovné úrazy a pod.
A že niečo takéto sa môže stať aj normálnej rodine, a že nemusí sa jednať vždy len o nejaké socky ktorým je decko len na príťaž. Je to tragédia čo sa stalo ale priať niekomu niečo, len zato že zabudol ak to je hlavne neúmyselné je trocha silná káva pre mňa osobne. Ak to boli normálny rodičia tak budú týmto poznačený na celý zbytok života až tak, že myslím že je aj zbytočné aby si len týždeň odsedeli v base. Tomu verte, ale to nepochopí nikto, kto nič také nezažil.
A celkom úplne stačí ak to je blízka rodina alebo dobrí známi, a nemusí sa ani jednať priamo (chvalabohu) o osobnú skúsenosť.
A čudovať sa že čo ti je za hovedo že si na dcéru za celý deň nespomenul...to je tak.....A čo ak si pri zaparkovaní a opustení auta vôbec neuvedomoval že ju má v aute. Skrátka bežne ju nikam nevozil a naraz sa stala v rodine zmena plánu a mal ju v aute bez toho že by nad tým rozmýšlal, lebo skrátka plná hlava pracovných povinností a pod.
Ešte raz sa treba zamyslieť ak niekoho odsúdim a porozmýšlať sám nad sebou, koľko krát sa niečo podobné nestalo samému sebe len vďaka nenormálnemu šťastiu alebo zhodou náhod. A že sa mohlo stať lebo skrátka sme len ľudia občas sa stane každému a kto tvrdí že nie, tak je buď tak dokonalý alebo pokrytecký že si to neprizná!
ludomilo
Príspevky: 158
Dátum registrácie: 19.09.2012 15:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludomilo »

chlapi
nechce sa mi dohladavat, ale
videl som link na jednu studiu, kde sa zabudnutymi deckami v aute zaoberali
a vyslo z nej:
-stava sa to aj mladym aj starym
-aj chudobine aj bohacom
-prosto v nejakm percente sa to stava uplne kazdej kategorii ludi
VSETCi mali ale jednu spolocnu vec
uplne vsetci PREDTYM ako sa to stalo prave im
boli PRESVEDCENi - ze prave IM sa to NEMOZE stat
takze asi tak.....
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Vôbec by som v tomto prípade netvrdil, že rodičia boli nezodpovední. Je to veľmi smutná zhoda náhod. Napr. mali zaužívané, že do škôlky malú stále vozila mama, ale tentoraz musel otecko a ten na to jednoducho po ceste zabudol, lebo sa zaoberal inými vecami. Ako vidím z fotiek, mal ju vzadu za sebou a ak celý čas spala, ľahko na ňu zabudol. Keď zatváral dvere na aute, mohol ho čakať kolega-zamestnanec pred autom, teda vystúpil a už sa neobzrel za seba a ďaľších milión možných okolností. Taktiež tieto neznesiteľné teploty, ktoré sú v týchto dňoch, majú tiež na tom svoj podieľ zodpovednosti.

Už len to, že sa obaja rodičia psychicky zrútili, je najväčším dôkazom toho, že to boli zodpovední a milujúci rodičia.

Neviem, či si spomínate na ten prípad v TV, ktorý spomenuli na náväznosť tohto, kedy v USA nechali DVAJA rodičia dieťa v aute a išli si nakupovať. Po určitom čase si dieťa všimla okoloidúca a sama iniciatívne sa snažila rozbiť sklo na aute, ostatných 30 ľudí, medzi nimi aj 150kg obor, len nečinne stáli a pozerali sa. Myslím, že ho zachránili, ale rodičia sa ako prvé spýtali - zaplatí mi poisťovňa to sklo? Tí dvaja "rodičia" by boli ideálni na nedobrovoľné darovanie orgánov. Zdvihol sa mi žalúdok, keď som to videl.
mikroskop
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 05.05.2010 23:43
Zdieľať na Facebook

Otazne je ci to dieta chodilo pravidelne do jasiel?

Príspevok od používateľa mikroskop »

Lebo aj z jasiel alebo zo skolky by mali volat preco dieta neprislo,u nas volaju ak dieta bez nahlasenia nepride do skolky.Mozno sa dalo tragedii zabranit.Malo by to byt povinne v kazdej skolke,skole alebo jasiel.Neviem si to ani predstavit,keby sa
to stalo mojim detom.
ommko
Príspevky: 41
Dátum registrácie: 16.10.2008 12:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ommko »

zaujimava je este jedna vec a to, ze v zime o takychto pripadoch necitame. Pritom v -15 a menej to moze byt rovnako nebezpecne ako pri +35.
dreamwalker
Príspevky: 35
Dátum registrácie: 25.12.2009 07:14
Zdieľať na Facebook

detektor pohybu?

Príspevok od používateľa dreamwalker »

cital som tu hroznu spravu uz vcera, myslienkami som bol hned pri svojej 2r dcerke, ale az dnes uvazujem nad tym, ze ci ten passat nemal alarm s detektorom pohybu?
Keby mal, tak by predsa piskal/hukal stale, ked by sa dieta pohlo a neverim ze to dieta zomrelo v spanku na horucost, urcite sa muselo hadzat a ten alamr by snad majitel pocul a pribehol, alebo niekto z okoloiducich by si to mozno vsimol.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

presne to som si hovoril aj ja. Sialeny pripad, neodsudzujem toho chlapika pretoze ako tisic z vas napisalo, mohlo tam byt milion dovodov preco sa cela tato hroza musela stat.

Ja tiez napriklad dieta do skoly ani skolky nevozim. Ked raz za polroka, tak to som hadam vela povedal. Ani nevyberam. Proste mame tak zorganizovany zivot ze ja kvoli peniazom (ach pardon dnes sa to vola kvoli praci) proste ani rano ani poobede, len velmi vynimocne.


Ci Pasatt mal alebo nemal cidla pohybu a podobnych veci je zbytocne analyzovat. Dieta mohlo spat, nehybalo sa, od obrovskej horucavy proste stratilo vedomie a hybat sa nemohlo. Hroza.

Keby sa toto stalo mne, na mieste sa zastrelim. Ze tym nic nevyriesim a este tisic veci skomplikujem je mi jasne.


Preco uz dofrasa niekto do tych posratych aut nezabuduje detektor alkoholu v dychu vodica ? Tym by sa odstranilo daleko viac nehod ako asistentami rozbehu do kopca, zjazdu z kopca a udrzania v jazdnom prude (tento je uzitocny, i ked ja osobne na taketo blbosti nie som). Preco uz raz dofrasa jedna odvazna automobilka nespravi ten detektor alkoholu ? Ahaaaa, jasne, kazdy proste VIE, ze by kvantum ludi jeho premudrele auticka nekupilo, lebo by si nemohlo sadnut za volant pod parou. To by bol aky pruser, aby nam utekali peniazky ku konkurencii ze ? Naco by sme sa my trapili !!!


A dalsia dolezita otazka : preco niekto nespravi do tych aut sprosty alarm ktory sa spusti ked vystupujem z vozu von (zamknem ho, proste si vymyslite okolnosti) a su obsadene zadne sedacky ?! Proste alarm proti zabudnutiu dietata ? Jasne ze to ma tisic komplikacii doriti ale...

A najdolezitejsia otazka : V KTOREJ ZASRANEJ RITI BOLI VSETCI LUDIA, KED SA TENTO NESKUTOCNE HROZNY PRIPAD STAL V NITRE, DORITI NIE VOLAKDE NA SAMOTE NA LAZOCH ???? BOHATSTVO TO SME UZ TAKI DRBNUTI VSETCI DORADU, ZE DIETA KTORE JE ZAMKNUTE V AUTE NA HROZNOM SLNKU SI NIKTO, NIKTO, NIKTO, VOBEC NIKTO NEVSIMNE CELY POSRATY DEN ?!?!?!

Ja viem ze sa to jednoduchsie napise ako stane, ja viem ze si kazdy jeden chodec proste nevsimne kazde jedno auto, isteze - ale preboha !!! To fakt musel niekto telefonovat az 14:45 na policiu od rana bieleho ?!?! Keby som isiel ja okolo takehoto vozu, rozmlatim ho bez jedinej polsekundy zavahania a necakal 10 minut nez dojdu policajti/zachranka/hasici, to je absolutne bez najmensej debaty.

Najdolezitejsia otazka este raz : V KTOREJ ZASRANEJ RITI BOLI VSETCI LUDIA, KED SA TENTO NESKUTOCNE HROZNY PRIPAD STAL V NITRE, DORITI NIE VOLAKDE NA SAMOTE NA LAZOCH ???? BOHATSTVO TO SME UZ TAKI DRBNUTI VSETCI DORADU, ZE DIETA KTORE JE ZAMKNUTE V AUTE NA HROZNOM SLNKU SI NIKTO, NIKTO, NIKTO, VOBEC NIKTO NEVSIMNE CELY POSRATY DEN ?!?!?!
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

tazko je odpovedat aj na otazky preco si to nik nevsimol, tazko aj to ze preco sa nespustil alarm ak tam bol, je tam vela okolnosti a odpovedi preto preto preto. Mozme len dufat ze ozaj to dievcatko spinkalo zamdlelo a tak opustilo tento skazeny svet. Kazdopadne co myslis kolko percent ludi by dalo prednost kupit auto s alarmom proti kradezi a kolko percent radsej s alarmom proti tomu aby sa auto nedalo zamknut ak je niekto v nom alebo pohybovymi senzormi? Skratka sme tvory ktore si myslia ze nam sa to nemoze stat a ze taky alarm by bol zbytocny. Ale jednu vec mas pravdu, takisto by som si strelil gulku do hlavy aj ked by som tym sposobil este viac bolesti , s tym sa skratka zit neda. A ked som cital o tom dievcatku ze pluzgiere malo po celom tele to je vec ktora sa neda ani len predstavit nie to este zazit. V tejto sku.venej dobe nam zivot vela potesenia nedopraje tak sa skusme venovat aspon tym nasim ratolestiam a nezabudat na ne. Ved oni su jedine co po nas ostane aj ked doba v ktorej budu zit nema ruzove vyhliadky. PS: na nete pisu na toho chlapa rozne veci ze bol stary, deti mal s kadekym ani sam nevedel s kym, ze bol bohaty, ze videl len peniaze. Ludia nebudte ozaj hlupy, kazdy sme nejaky nik nie je uplne bez viny , ale toto co sa stalo si nezasluzi nik nech je to uz hocikto. Mozno tí co odpaluju na sebe bomby a zabijaju nevynnych ale aj oni inou formou a nie aby koli nim opustali svet nevinne deti.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

dnes zial dalsi pripad vo Svajciarsku ale tento krat sa ozaj neda pisat o zdravom rozume kedze matka vedome nechala spat dievcatko v aute a s dalsimi tromi isla na vylet http://www.cas.sk/clanok/324466/dalsia- ... mrelo.html

Návrat na "Prvá pomoc => Volajte 112"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných