KOMPLETNÉ INFO O AKCII NA www.CARATTUNINGPARTY.sk
320 366
inzerátov
Pridať inzerát
44412
Registrovať
Prihlásiť
Prihlásenie
Prihlásiť automaticky
Zabudnutý prístup ?
Úvod
Najnovšie
NOVÉ AUTO
Predajcovia + služby
Mapa cien
Fórum
/
Chat
Testy
Na stiahnutie
Blog
Kontakt
Hľadajte iba nové autá!
Vypočítajte si najvýhodnejšie PZP pre vaše vozidlo!
Určenie skutočného roku výroby vozidla !
Autobazar.EU na Facebooku!
FAQ
Hľadať
Zoznam užívateľov
Nastavenia
Súkromné správy
Netankovať v žiari n/hronom, alebo aj inde, máte skusenosti?
Obsah fóra Auto Fórum
Oleje, mazivá, palivá, aditíva
Odpovedať
Nová téma
1
2
3
>
Autor
Správa
petyy
65
:
21
Založený:
16 december 2009
Nabehané:
2 dní 10 hod 0 min
Predmet:
Netankovať v žiari n/hronom, alebo aj inde, máte skusenosti?
Zaslal:
06.06.2012 10:26
http://www.topky.sk/cl/1000071.....zazil-sok-
SS
Citovať
Bonny 407
13
:
4
Založený:
25 marec 2010
Nabehané:
18 dní 2 hod 26 min
Zaslal:
06.06.2012 12:28
Benzínka dostala pokutu 500 eur.
To má byť čo? Za takéto niečo treba aspoň 50 000€. Problém s nekvalitnou naftou bol očividne dlhodobejšieho charakteru, takže jednoznačne zodpovedná benzínka. Mňa ako zákazníka nezaujíma, či pochybila benzínka alebo jej dodávateľ, to nech si rieši prevádzka pumpy aj súdnou cestou, ale majú si to zodpovedne ošetriť tak, aby sa nič podobné nestalo.
Le Baroon
21
:
21
Založený:
03 jún 2009
Nabehané:
1 dní 23 hod 53 min
Zaslal:
06.06.2012 15:37
no, sme na sLOWensku, takze toto ma nijak extra neprekvapkava. prave preto preferujem auta s benzinovym motorom. neeezeby u nas bol nejak extra cisty benzin, ale predsa len riziko je podstatne nizsie.
SS
Citovať
audis
38
:
26
Založený:
08 jún 2009
Nabehané:
3 dní 15 hod 6 min
Zaslal:
06.06.2012 17:03
Ja si myslim, ze ten co tu pokutu dostal sa uz roky tak dobre nezasmial. Len na bagetach a kave ma 2000€ mesacne
SS
Citovať
seven549
58
:
263
Ľudový rozprávač
Založený:
03 február 2010
Nabehané:
8 dní 14 hod 13 min
Zaslal:
06.06.2012 19:05
to je nic taka pokuta.a zase sa podplacalo. pisu,ze Rozhodnutie však ešte nenadobudlo právoplatnosť
naco cakaju? do tej doby by mali zavriet taku benzinku.potom zavriet majitela,zmrazit ucty,za podvod a obohacovanie.a to ci ta nafta co mu doniesli bola zla alebo nie tak to nech si potom riesi z basy on sam.zase aj ludia by mali byt taky ked toto citaju,nech nejazdia tam tankovat naftu + benzin aby zkrachoval.
SS
Citovať
cicmanec
524
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 28 dní 9 hod
Predmet:
_
Zaslal:
06.06.2012 19:38
citácia:
pisu,ze Rozhodnutie však ešte nenadobudlo právoplatnosť naco cakaju?
Že by na možnosť odvolania?
Citovať
seven549
58
:
263
Ľudový rozprávač
Založený:
03 február 2010
Nabehané:
8 dní 14 hod 13 min
Zaslal:
06.06.2012 19:45
ved to ze sa bude odvolavat donekonecna.
SS
Citovať
mastik29
19
:
11
Založený:
07 apríl 2010
Nabehané:
3 dní 19 hod 39 min
Zaslal:
06.06.2012 22:38
Dalsi vysmech pre obcana platiaceho dane od statnej organizacie...
Kontrolu tam urobili minuly rok, udelili pokutu ZA PRIESTUPOK a este stale to jejich rozhodnutie neni pravoplatne!
Patrime medzi europske krajiny, kde su najvyssie ceny pohonnych hmot, ale taktiez aj najnekvalitnejsie. Stat ma moznost kontroly a sankcii, no seru na to. Za rok urobia niekolko odberov, kontrol... Mali by to prihrat org. SOZA, ona je "hyperaktivna", aspon by to prihralo nejake eura do stat. pokladnice.
Skuste si poklikat, pozriet vysku sankcii a tiez koli comu (su tam len pravoplatne rozhodnutia):
http://aktualne.centrum.cz/fin.....oi-benzin/
Mozno budete prekvapeny z tych pokut, ktore bezne dosahuju 10 000 eur ale aj viac (najvacsia udelena je snad 40 000 eur).
Ano, dokonca nasi susedia disponuju aj mobilnym labakom, ved sa necudujem, z tych pokut si ho mohli dopriat, opodstatnene....
Slovensko? Hmm, ako zvycajne, nikomu sa nechce spoza stola vyliezt do "terenu". Nakopat ich do r.t. a hnat svinskym krokom.
Ved sa nic nedeje, vsetci vieme, ze mame nekvalitny benzin, naftu. Hlavne, ze na nadrzi usetrime 1 l, ked budeme tankovat premiove paliva...
SS
Citovať
elephant
79
:
10
Založený:
25 február 2009
Nabehané:
6 dní 21 hod 48 min
Zaslal:
06.06.2012 23:25
Zase tie krcmove reci ... bla bla bla ... zase tie overene fakty ... bla bla bla ... a zase tie zarucene famy ... bla bla bla
Odkedy cerpacky vyrabaju pohonne hmoty a od kedy si ich cerpacky distribuuju a od kedy je najomca cerpacky zodpovedny za technologiu uskladnenia a tankovania. Alebo snad vy ako pumpar by ste nejak mohli ovplyvnit co vam dovezie cisterna z rafinerky? Hadam ak je nekvalitne palivo tak v prvom rade za to moze vyrobca toho paliva. Alebo si snad myslite ze pumpar alebo prenajimatel cepracky nejak ovplyvni to ze ma nafta nizsi bod vzplanutia ako predpisuje norma? A nie je to nahodou tak ze vacsina paliva na vsetkych cerpackach bez rozdieli znacky na slovensku pochadza zo Slovnaftu? A bachorky o tom ako pumpari po nociach prilievaju do nadrzi vodu a ine nezmysli vy tomu fakt verite? Ak hej tak potom ste este v zivote nevideli ako taka cerpacka funguje (nehovorim teraz o nejakych drzstevnych cerpackach ale o normalnych znackovych). Uz ste s tymi recami fakt trochu trapni.
A co sa tyka toho pana podnikatela z Prestavlk ktory si kupil stvorocneho stoceneho X.traila a po dvoch rokoch mu odislo cerpadlo a trysky tak zrejme place na nespravnom hrobe. Urcite tankoval len na prave tej jedinej cerpacke kde zistila kontrola odchylku od normy aj to v bode splanutia paliva a nie v znecisteni paliva casticami ako to potvrdila skusobna zo vzorky jeho paliva v nadrzi. Nieco tu zrejme nesedi. A urcite si nidky nelial do nadrze naftu z bandasiek ktoru kupil lacno pod rukov od nejakeho traktorisku alebo lesaka vsak? Aj presne vie co tam styri roky lieval predchadzajuci majitel a urcite cistil palivovu nadrz a robil pravidelnu udrzbu a menil fitre. 100% sa nestalo zeby omylom nenatankoval do toho benzin co sa potom po par rokoch prejavilo na tryskach a cerpadle? A netusil som ze by Nissan otvoril autorizovany servis v Lovcici Trubine kde mu auto servisuju.
Ved uz hadam kazdy vie ake problemy su z modernymi common railami ze aj keby tie motori jazdili na cistu laboratornu naftu tej najvyzsej kvality tak sa budu srat ved aj tu su o tom popisane tony prispevkov. Je to dan za honbu sa za co najnizsou spotrebou a za pseudoekologickym terorizmom v podobe emisii na ukor zivotnosti a spolahlivosti.
Ale vam je hned vsetko jasne vsak? Podla nejakeho bulvaru ktory to zas nafukol bez akychkolvek prevereni ked si spojili dve uplne odlisne veci.
Svet a ludia sa fakt vobec nezmenili od dob inkvizicie a upalovania carodejnic. Staci ukazat prstom a povedat je to bosorka a dav bude skandovat upalit upalit upalit. Mate vy vobec este vlastny rozum alebo za kazdu cenu potrebujete triedneho nepriatela na ktoreho sa da zvalit aj to ze vam americky chrobat zozral zemiaky?
Citovať
mastik29
19
:
11
Založený:
07 apríl 2010
Nabehané:
3 dní 19 hod 39 min
Zaslal:
06.06.2012 23:35
Pumpa, predajca je zodpovedny za to, co predava. Ja platim jemu a je mi uplne jedno akym sposobom si zabezpeci kvalitu predavaneho paliva, pozadovanu normami!
Osobne mam skusenost s nekvalitnou naftou!
Platim dane, uctovnictvo vedia s.r.o-cka a pritom som zodpovedny ja sam, osobne.
Ak si pumpa nedokaze zabezpacit kvalitu, tak nech plati pokuty.Lenze u nas sa toho nemusia bat....
elephant: Ty mas cerpaciu stanicu?
Ze sa tu tak zastavas cerpaciek (nie prvykrat!).
Ano, u nas je malo dokazov na nekvalitne paliva, nakolko sa nevykonavaju kontroly.
Ale aspon ta mapka CR, co som sem dal je dokazom nekvality predavanych paliv, cela CR je bodkovana... U nas by to nebolo o nic lepsie.
A ako som pisal, je mi uplne jedno akym sposobom si cerpacka zabezpaci kvalitu, hoci aj, nech si dava z kazdeho zavozu robit testy!
SS
Citovať
elephant
79
:
10
Založený:
25 február 2009
Nabehané:
6 dní 21 hod 48 min
Zaslal:
06.06.2012 23:55
Tak si skus obcas pozriet pokladnicny blocek co je na nom napisane. Peniaze za pohonne hmoty nejdu prenajimatelovi cerpacky ale na ucet majitela cerpacej stanice co je v drvivej vacsine rafinerka alebo ina nadnarodna spolocnost. Nasledne az potom je prenajimatelovi prevedana provizia z pohonnych latok.
Napriklad tu mam pred sebou blocek z cerpacky Slovnaft a je tam cierne na bielom napisane citujem:
Pohonne latky su predavane v mene a na ucet
Slovnaft a.s. Vlcie Hrdlo 1 Bratislava
alebo
Paliva su predavane menom a na ucet
Shell Slovakia s.r.o. Einsteinova 23 Bratislava
Nadrze, stojany, cisterny prevadzkuje a je za ne zodpovedny majitel/rafineria a prenajimatel/pumpar do nich nemoze nijako zasahovat ani s nimi nic nema.
Citovať
elephant
79
:
10
Založený:
25 február 2009
Nabehané:
6 dní 21 hod 48 min
Zaslal:
07.06.2012 00:06
mastik29 nie nemam cerpacku a ani sa ich nezastavam ale nemam rad tieto ciernobiele hodnotenia. Kazda minca ma totiz dve strany a nic nie je cierne alebo biele. A to ze novinari chcu za kazdu cenu senzaciu a krv bez toho aby si overili zakladne fakty a pisu polopravdy a prekrucaju pravdu tak ako sa im hodi sa mi tiez z duse protivi.
Ved uz len to protirecenie si ze vo vzorke z nadrze skusobna potvrdila ze sa tam nachadza viac znecistujucich casti a ze colnici v odobratej vzorke z cerpacky zistili nizsi bod vzplanutia ale nie znecistujuce castice hovori za vsetko.
Citovať
mastik29
19
:
11
Založený:
07 apríl 2010
Nabehané:
3 dní 19 hod 39 min
Zaslal:
07.06.2012 00:08
Netrep hluposti.
Podla teba, ked natankujem naftu v Cadci (okres Zilina,pumpa OMW , dam si urobit jej test (napr. koli poruche vozidla sposobene zavadnym palivom) a ten bude mat nalez s nevyhovujucim zaverom, tak to mam riesit s Bratislavskym Slovnaftom???
Nie, budem to riesit na mieste kde som natankoval, v Cadci a potom mi uz je jedno kam to pojde.
Klasika pre Slovensko, prehadzovanie si problemu, len aby vinnika bolo co najtazsie oznacit?
SS
Citovať
elephant
79
:
10
Založený:
25 február 2009
Nabehané:
6 dní 21 hod 48 min
Zaslal:
07.06.2012 00:22
Keby si mal zavadu sposobenu palivom z konkretnej cerpacky tak zrejme by si nebol sam kto by mal v ten den rovnaku poruchu sposobenu palivom. Kazda cerpacka ma protokol z kazdej zavazky paliva kde je uvedene vsetko o dovezenom palive z rafinerie. Takze ak bolo palivo nekvalitne zistia to velmi rychlo lebo z kazdej zavazky je urobeny rozbor skor ako opusti rafineriu. Takze vinnik sa zisti velmi rychlo. To ze tebe sa za dva roky pokazi auto asi tazko dokazes ze to bola chyba konkretnej cerpacky.
Citovať
mastik29
19
:
11
Založený:
07 apríl 2010
Nabehané:
3 dní 19 hod 39 min
Zaslal:
07.06.2012 00:57
Ano, robene testy dokazuju "kalitu" predavaneho paliva.
Neviem co tu sa snazis nahovorit, ale to palivo musi splnat nejake normy a zial mnohokrat tomu tak nieje!
Myslim, ze rozvazas palivo, takze ti nad slnko musi byt jasne, ze to co sa vyrobi, otestuje v rafinerke, nemusi byt to iste, co clovek natankuje zo stojana. A fakty hovoria za vsetko, paliva predavane z vydajnych stojanov casto nesplnaju normy.
Je mi ukradnute, kde dojde k chybe, no podstatne je nekvalitne palivo.
Schvalne si skus pozriet ten odkaz, na tie kontroly paliv v CR, je tam aj konkretne popisane o aku zavadu paliva ja jednalo a potom nam tu napis akym sposobom co ktore sa mohlo stat, ked tak srdcevrucne tu trvas na tom, ze mame kvalitu, ze si len vymyslame nezmysly. Akoze bod vzplanutia nafty 20°C je uplne nieco normalne, bezpecne, vysoky podiel mastnych kyselin, nizky cetanovy index, ??? Atd... Preco by sa spotrebitel nemal moznost branit?
A k tym porucham co si tu opisal... Kde som pisal, ze k poruche musi dojst hned? Dochadza predovsetkym k znizovaniu zivotnosti urcitych dielov, systemov.
Kto predava palivo konecnemu spotrebitelovy to nerobi pre dobrocinne ucely, ma z toho zisk (ktori mu platime v cene toho paliva), tak by malo byt predovsetkym v jeho zaujma, aby to splnalo normy, inak by mu mali hrozit vysoke pokuty a nie smiesnych 500 eur.
Paliva nesplnaju normy, mozeme snivat o nejakych premiovych vlastnostiach, alebo aspon aby tie hodnoty boli lepsie, nez na hrane noriem.
SS
Citovať
Odpovedať
Nová téma
1
2
3
>
Všetky príspevky
1 deň
1 týždeň
2 týždne
1 mesiac
3 mesiace
6 mesiacov
1 rok
Najskôr najstaršie
Najskôr najnovšie
Prejdi na:
Zvoľte fórum
Pravidlá prispievania
----------------
Pravidlá prispievania
Návody a manuály na používanie tohto fóra
FAQ
Diskusné Fórum
----------------
Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
-- Alfa Romeo fórum
-- Audi fórum
-- BMW fórum
-- Chevrolet + Daewoo fórum
-- Chrysler fórum
-- Citroen fórum
-- Dacia fórum
-- Dodge fórum
-- Fiat fórum
-- Ford fórum
-- Honda fórum
-- Hyundai fórum
-- Jaguar fórum
-- Jeep Fórum
-- KIA fórum
-- Lada fórum
-- Lancia fórum
-- Mazda fórum
-- Mercedes-Benz fórum
-- Mitsubishi fórum
-- Nissan fórum
-- Opel fórum
-- Peugeot fórum
-- Porsche fórum
-- Renault fórum
-- Rover fórum
-- Saab fórum
-- Seat fórum
-- Smart fórum
-- Subaru fórum
-- Suzuki fórum
-- Škoda fórum
-- Toyota fórum
-- Volkswagen fórum
-- Volvo fórum
AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia
MOTOCYKLE - všeobecná diskusia
Dovoz vozidiel
Tuning vozidiel
LPG, CNG - Hybrid
Oleje, mazivá, palivá, aditíva
Pneumatiky - disky
Polícia Fórum
Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy...
Práca Auto-moto
Bežné poruchy dieselových áut
Bežné poruchy benzínových aut
Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie
Autožiarovky
Pre ženy
Poistenie
Prvá pomoc => Volajte 112
Témy týkajúce sa Autobazar.EU
Darujem
SuperDrive fórum
Na pobavenie ;-)