Naburali ma v Rakusku

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

ssmogg
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 07.02.2017 01:56
Zdieľať na Facebook

Naburali ma v Rakusku

Príspevok od používateľa ssmogg »

Zdravim vospolok, stala sa mi nehoda v Rakusku, chlapik mi nedal prednost ked som vosiel zprava do krizovatky a zdemoloval mi lavy predny blatnik plus koleso je asi zlomene. Boli privolani aj policajti pred ktorymi sme spisali zaznam o nehode kde mi dali za pravdu ze som prichadzal zprava a on do mna vletel. Kedze je to moja prva nehoda a este k tomu sa stala v zahranici tak potrebujem zopar rad. Chlapik co nas odtahoval povedal ze som "zarobil" lebo moje auto ma hodnotu cca 1800€ takze si mam pytat cenu celeho auta a ze rakuska poistovna nema problem vyplatit co si vyziada moja poistovna :d :D Druha vec, odtah vysiel na 200€, toto si tiez mozem narokovat? Ked som po nehode volal do poistovne tak mi povedali ze moja PZP nepokryva odtah zo zahranicia ale kedze som nebol vinnikom tak snad to nema byt na moje naklady :zga27:

Ak ma niekto nejake rady, napady, sem s nimi. Diky
p6077
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 20.01.2015 16:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa p6077 »

Riešil som nehodu v PL z PZP poliaka, predpokladám že nehoda v Rakúsku bude mať rovnaký postup. Z tvojho PZP odťah nejde, ten sa prepláca z PZP vinníka. Na stránke skp.sk po zadaní poisťovne vinníka ti nájde zástupcu danej poisťovne u nás. Ak to bude poisťovňa ktorá je aj u nás tak sa to rieši s ňou, inak to preberá Avus. Dáš im záznam o nehode a vypíšeš čo treba + faktúru za odťah, spravia obhliadku auta, spôsob preplatenia buď na základe rozpočtu alebo faktúry, ak to teda nebude totálka a oni už všetko pošlú do rakúskej poisťovne a do takých 30 dní by si mal mať peniaze na účte. Mne to PL poisťovňa preplatila na cent, žiadna amortizácia a preplatili aj komplet odťah na SK.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

Vidim ze sa ruti (pravdepodobne rovno, zatial co slovak zataca) tak si ppr asi nebudem vynucovat, dotycny asi netusi ze ma dat prednost
ssmogg
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 07.02.2017 01:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ssmogg »

obaja sme isli rovno cez krizovatku, ja som sa pozrel doprava a on nie :3020:
vojtobart
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 02.05.2017 10:25
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vojtobart »

no my sme ešte v zahraničí nebúrali ale takým sedliackym rozumom si tiež myslím že by ti mali preplatiť aj ten odťah.veď keď si ty nebol na vine tak ani nemajú čo riešiť, nebudeš platiť za dôsledky niečoho čo si ty nespôsobil, by som sa nimi vyhádal nech ani neskúšajú takéto triky
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

ssmogg napísal:obaja sme isli rovno cez krizovatku, ja som sa pozrel doprava a on nie :3020:
No vidíš máš poučenie do budúcna, že ak idem do križovatky, tak sledujem všetko a všetkých. (teda tým netvrdím že stať sa to nemôže ale je to o predvídaní a zdravom rozume o ochrane seba samého) To platí aj ak idem na zelenú alebo ak som na hlavnej . Asi si mal v autoškole zlého učiteľa ak ti toto neprízvukoval. Aj na motorbicykli by si jazdil takto neopatrno? asi dlho nie!
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Okrem hneď prvej odpovede ste tu všetci ďalší múdri ako vysávač.
Čo sa staráte do neho či mal rozmýšľať aj za ostatných na ceste alebo nie.
Pýtal sa na konkrétnu vec, na tú mu neodpoviete, ale tak ako je na tomto fóre zvykom, jalovo mudrujete.
Na vykecávanie je facebok a podobné.

A ešte k pôvodnej otázke.
Samozrejme že tvoja PZP z princípu nie je na krytie tvojej škody, takže odťah tvojho auta je hradený z poistenia toho čo do teba narazil.
Ale to vybaví tvoja poisťovňa, ty im to len pripomeň, aby náhodou na to nezabudli.
Nepíšeš že o aké auto sa jedná, a teda či ti bude postačovať, keď to budú riešiť ako totálnu škodu, to sa ešte v poisťovni osobne popýtaj, aké máš možnosti, aby si bol na tom čo najmenej stratový.
Lebo všeobecne platí, že keď do mňa niekto narazí bez mojej viny, takmer vždy som na tom viac alebo menej stratový.
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ale nase pzp nemozes rovnat so zahranicnymi.budes davat u nas pzp min 300 euro za fobiu tak budu aj plnenia.a nie auta poprehlasovane na penzistov.6 rocna 530d a majitel dedo ktory uz ani nevie kedy slnko vychadza.a vozi sa na tom pravnuk.toto v zahranici nehrozi.vzdy to tak bolo ak do teba v nemecku rakusku svicarsku nasekal domaci dostal si este viac ako bola trhova cena neburaneho auta u nas.pretoze tam aj tie auta maju inu trhovu hodnotu a pojistovne chcu byt fer tak vyplatia slovacikovi dobre odskodne kludne by mohli poslat teraz dotycenmu 500 euro a povedat mas dost na slovenske pomery.a kludne by mohli ved auto ma sk spz.a trhova cena v rakusku 1800euro to bude min 15 rocne auto.na sk auto stare nad 11 rokov sa za kazdu buracku kde trba menit blatniky kapota narazniky automaticky povazuje za totalku.
viktoruis
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 03.05.2017 08:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viktoruis »

vsetko by mala hradit jeho poistovna ty nemas preco platit odtah. nasa poistovna vycisli skodu a posle rakuskej na preplatenie , takze zalezi co ti nasa uzna
scikoro
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 11.04.2017 20:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scikoro »

prosim ta neplat nic, oni sa ta budu snazit presvedcit ze to je rakusko a ty musis urobit tak ako ti hovoria ked nechces mat problemy ale pravdu mas ty, ked si nezavinil nehodu ty tak mas mat preplatene vsetko ci sa to stalo na slovensku, rakusku alebo v ulanbatare
si-to-8
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 01.07.2016 12:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa si-to-8 »

po valke je kazdy generalom no je jedno uz sa stalo a treba to riesit vsetko by to mala pokryt poistka a poistovna toho kto tu nehodu zapricinil ;)
mirootom
Príspevky: 39
Dátum registrácie: 04.05.2017 08:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mirootom »

ja som teda ešte v zahraničí nebúral, čo si musím teda zaklopať..ale tiež si myslím, že by si to nemal nechať len tak lebo máš nárok na to aby ti to preplatili podľa toho čo tu píšeš, tie okolnosti a všetko takže možno tomu budeš musieť obetovať trochu času a zatlačiť na nich ale myslím, že za tie peniaze to stojí
ssmogg
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 07.02.2017 01:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ssmogg »

Chlapi, všetko som odovzdal do toho Avusu ako mi bolo poradené, tam boli zlatí, všetko si sami prefotili a zobrali. Akurát ešte potrebujú odo mňa obhliadku auta keďže Avus poisťovňa nie je a iba sprostredkuje komunikáciu so zahraničnou poisťovňou. Moja skvelá Kooperativa od toho dáva ruky preč, vraj keď mi bola spôsobená škoda tak si mám všetko riešiť s tou druhou poisťovňou. Takže kto mi má teraz tú obhliadku urobiť? Poisťovňe údajne robia obhliadky zadarmo, tento týždeň Uniqa a budúci Wustenrot ale to treba k nim auto doviezť a tam ho obhliadnu. Lenže to auto je nepojazdné, kto mi to príde pozrieť?
boro643
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 20.06.2007 15:43
Zdieľať na Facebook

Nehoda v rakusku

Príspevok od používateľa boro643 »

Zdravím, podobná téma. Manželke nedala prednosť Rakúšanka na značke daj prednosť vjazde. Privolaný policajti neurčili nikoho za vinníka nehody, iba spisali výpoveď manželky a vypoved Rakúšanky. Jednoznačne pochybila Rakúšanka, manželkine auto ostalo na mieste a druhé auto zastavilo, odišla po malú do škôlky a hneď sa vrátila, čiže auto už nebolo na mieste nehody. Ak prišla tak sme zavolali políciu, ktorá spísali obe verzie. Kedy a ako sa dozviem kto je na vinne? Policajt, ktorý to spisoval viac-menej drží pri Rakúšanke
:3c90:
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

neboj, to bude jednoduchy pripad. Auta su nejako poskodene, tam bude velmi jednoduche rozriesit kto bol na hlavnej ceste a kto bol na pohlavnej.

Civilizovane krajiny su v tomto v pohode, to neni vychodny Ulanbatar. Tam neni mozne ziadneho sudcu, poistovaka atd presvedcit ze ked ja mam naburane prave dvere a rakusky sudruh predok, ze ja som jemu nedal prednost ked on bol na vedlajsej ceste. To sa proste nemoze stat.

Cize ano, neprijemnost, nervy, ale dokial ste vsetci zdravi tak... je dobre.
milujem elektricke auta, vsetky doradu. https://www.youtube.com/watch?v=JWX0A6nx2cM

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných