MPG caps! - Turbo a dalsi...radte prosim.

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
Kubov9
Príspevky: 106
Dátum registrácie: 17.07.2009 20:11
Zdieľať na Facebook

MPG caps! - Turbo a dalsi...radte prosim.

Príspevok od používateľa Kubov9 »

Tak rad by som sa opytal vsetkych uzivatelov ci mate skusenosti s tabletami do paliva MPG caps alebo ostatnymi pridavkami do palivovej zmesi a oleja od firmy FFI. Dostal som sa zadarmo k jednemu baleniu tychto kapsul a zacal som ich pouzivat (zatial prva v nadrzi). Poprosil by som ludi, ktori tomu rozumeju (MP3 turbo - ako priklad) aby mi podali odborny vyklad k tymto pripravkom, ci je vobec teoreticky mozne aby to splnilo ten ucel na co su vyrobene, popripade uvedte vase skusenosti s tymto tovarom. Pravdupovediac neocakavam od toho zazrak.
Zaujima ma to skor z pohladu biznisu (da sa zaregistrovat ako predajca ich produktov). Lenze nehodlam sa nachytat na nejaku somarinu ktora je v nadrzi asi tak ucinna ako acylpirin.
Len pre upresnenie, podla dodavatela by kapsule mali po niekolkych natankovaniach posobit nasledovne: -znizenie spotreby (7-14%)
-drobne zvysenie vykonu
-znizenie emisii (az 90%)
-znizenie hluku motora
Ale ako hovorim, beriem to s velkou rezervou!
Vdaka za postrehy.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




edit by moderator:

Obrázok


zaujimavych je vela veci... napriklad ze hlavna stranka danej firmy je rovno v slovencine. Spomina sa tam Madarsko a nasa krajina, da sa prepnut do daneho jazyka. Skoda ze ina stranka ktora je linkovana odtial neuvadza ziadneho distributora ani v Cechach ani na Slovensku ani v Madarsku - tak potom preco je vacsina pisana po cesky a slovensky ked tu nemaju distributora?

v neposlednej dobe je sranda aj to, ze hlavna stranka tejto americkej [!!!] firmy sa nachadza... na Slovensku !

konkretne bezi na serveroch firmy websupport ktory su znami webhostingom:


tracert www.ffiacademy.com

Tracing route to www.ffiacademy.com [195.210.29.4]
over a maximum of 30 hops:

1 172 ms 157 ms 156 ms 10.10.6.1
2 154 ms 153 ms 157 ms MOJA FIRMA S MOJIM INTERNETOM
3 154 ms 158 ms 160 ms LightStorm-gw.six.sk [192.108.148.50]
4 155 ms 155 ms 160 ms BART.core.ba.lightstorm.sk [92.240.224.133]
5 159 ms 153 ms 153 ms 134.225.240.92.in-addr.arpa.lightstorm.sk [92.24
0.225.134]
6 154 ms 153 ms 157 ms lsd.websupport.sk [195.210.29.4]

Trace complete.





je zaujimave ze americka firma ktora dodava zazracny celaskon pre NASA a americku armadu - tak to tvrdia multilevelmarketing predajci zazracneho produktu - ma svoju web stranku spravenu u megaslovenskeho low-cost poskytovatela :)

zeby podvod? ale kdezeeeee, urcite nie.

naucili sme sa, ze MLM potrebuje nejaky produkt ktory moze predavat. Znizenie spotreby sa dotyka kazdeho z nas a teda takato zazracna vec je lahko predajna... teda... tym menej vybavenym sedou korou mozgovou.
cierny99
Príspevky: 453
Dátum registrácie: 10.03.2008 17:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cierny99 »

Teraz mozes len dufat ze po rozpusteni ti ta tabletka nenarobi problemy. Druhu tam uz prosim ta nedavaj. Niektory vyrobcovia udavaju ze zacnu zaberat az po .. 3000km :d :D to preto aby mali zaruceny odbyt aspon na 6 alebo viac tabliet. Pokial si myslis ze ta tabletka nahradi 10% nadrze nafty je to tvoja vec, ale nenaplni. Ma to taky vyznam ako antikorozna ochrana nalepky "AUTOREKLAMA". :40bd:
anglictina
Príspevky: 533
Dátum registrácie: 30.03.2008 12:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa anglictina »

Ludia, ste divny s tymi tabletkami a inymi blbostami.
Ved len logicky rozmyslajte, nic viac....
anglictina
Príspevky: 533
Dátum registrácie: 30.03.2008 12:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa anglictina »

divni
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

v ziadnom pripade sa tomu nerozumiem ale precital som vela veci a dovolim si tvrdit toto:

ja by som to tiez bral s velkou rezervou a v ziadnom pripade do mojho auta ziadny "Horst Fuchs jak znate z TV" ani Chuck Norris nesmie. Ziadne tabletky. Neexistuje.



do oleja nic nepatri ani vo sne. Zarucene, bez diskusie. Nehovorim to ja, hovori to pan profesor Cerny z Vysoke Skoly Chemickotechnologicke v Prahe a dovolim si tvrdit ze ten pan vie o olejoch viac ako my vsetci tu dohromady umocnene na strasne vela:

http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare





Do paliva maximalne tak nejake SERIOZNE aditiva to znamena s nalepkou takej firmy ktoru si uz niekedy pocul (najznamensie aditiva robi v abecednom poradi castrol, ekolube (u nas neznama firma podobne ako cojaviem olejarska firma Statoil ; Statoila mame na starosti ohladom pocitacov a to je teda iny kolos na severe!), stp, vif.

Vitazom ceskeho testu aditiv bol VIF Super Diesel Aditiv. Ked chces nieco davat, zober si ten ale zase nemusis toho liat viac ako nafty.





tie tableky zahod do smetiaka. V tom lepsom pripade ti nic neposkodia. V tom horsom....


kontrolna otazka : naco chces nieco davat do oleja alebo paliva ked bez nicoho tie motory odtocia pol miliona kilometrov? Co chces dosiahnut tym ze tam budes sypat šumivý celaskon kombinovany s B-Komplexom?
Kubov9
Príspevky: 106
Dátum registrácie: 17.07.2009 20:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kubov9 »

No keby som mal nejaky supermoderny diesel alebo pretlakovany nacipovany benzinak tak by som vahal ci tam tie tabletky supnut (z hladiska moznosti upchania trysiek ...a vseobecne poskodenia casti motora). Vzhladom na to ze mam stary dobry spolahlivy drkotavy Td od fordu(a tie teda zvladnu kadejaku zmes paliva) bez modernych narusacov rozpoctu (common rail atd.) tak sa poskodenia auta ani v najmensom neobavam.
Turbo, aby som ti odpovedal na otazku... islo cisto o zvedavost... Musim sa priznat, ze na zaciatku som sa pre to nadchol az prilis (som mlady a v tychto veciach este zbrkly - hned som v tom videl zarobok :D ), to bolo mozno tym ako mi to bolo odprezentovane ale vyspal som sa na to a cim dalej tym viac to vidim ako zbytocnu investiciu... a skutocne to vyzera ako nejaky B-komplex sakra
hipisko
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
Bydlisko: Alzbetin Dvor
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hipisko »

heh tiez sa mi pritrafilo dostat zadarmo 6ks MPG CAPS. Moja prvotna reakcia na to bola uplne rovnaka, ako tvrdi vacsina na tomto fore. ALe nezvyknem si robit nazor iba na zaklade niekoho, kto to nikdy nevyskusal a ma na to zarucene spravny nazor. Preto som zacal hladat na nete. Asi najlepsi argument pre mna bol youtube, kde jednoducho zadas MPG CAPS a da ti niekolko videi, medzi nimi budu videa USA televiznych stanic, kde to skusali a namerali nizsiu spotrebu.
Tabletky maju fungovat podobne ako aditiva v benzine, tj maju zlepsit spalovanie, cize ak natankujes menej kvalitny natural95, tak ti nebude horiet este vo vysavacom trakte vo ventiloch a vyfukovom potrubi, ale malo by to kvazi vsetko zhoriet pri vybusnej dobe ci jak sa jej nadava.
To je teoria, ktoru hovoria.
Stretol som sa s kladmi, ktore boli na forach deklarovane tymi, ktori to odskusali.
Potom som sa stretol s neutralnymi nazormi, kedy MPG CAPS nepriniesli ziadny prinos, ale ani negativum.
Vela nazorov je negativnych, ale nestretol som ani jeden nazor, ktory by to naozaj vyskusal a pokazilo by mu to motor, ci urobilo hocico negativne.
Preto je moj nazor na MPG CAPS zatial pozitivny. To je moja teoria.
Vzhladom na to, ze som pred nedavnom kupil nove auto, tak nemalo zmysel pre mna pouzit tabletky do nadrze, kedze je v zabehu, spotreba nebola stala a nemal by som ako zhruba odmerat rozdiely v chovani auta, zvuku motora, spotrebe.
Je to obycajny motor 1,6 8v, 64kW (dacia sandero) , bez novodobych vymozenosti, takze si myslim, ze nemam co riskovat. Spotreba sa mi uz ustalila, takze pockam este jednu nadrz a potom tam hodim tie tabletky. Kazdu nadrz si zapisujem do excelu, takze vysledky v rozdiele spotreby a aj subjektivny pocit potom hodin na forum. Na zaklade mojej praktickej skusenosti si urobim pevnejsi nazor.
P.S. spotreba sa mi ustalila uz zhruba na 5,5l 25%mesto, zvysok okresky, natankoval som teraz shell power racing a ziadny rozdiel nevidim( zato moja penazenka ano), rovnako ani moj PP, spotrebu mam po 350km 5,6l.
hipisko
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
Bydlisko: Alzbetin Dvor
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hipisko »

ozaj, napis svoju skusenost, ci pocujes nejaky pravidlenejsi chod motora, ci citis lepsi vykon, ci sa ti znizila spotreba?
hipisko
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
Bydlisko: Alzbetin Dvor
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hipisko »

pre ostatnych: pls napiste mi konkretne priklady, kde MPG CAPS urobili zle motoru, budem vdacny, kedze mi (a nielen mne) mozno zmenite nazor na to, aby som to vhodil do auta
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

hipisko takto:

1) amerika nepouziva natural benzin s oktanovym cislom 95. TOTO JE NAJDOLEZITEJSIE CO SI MUSIS ZAPAMATAT LEBO OD TOHO SA TO VSETKO ODVIJA. Rozmyslaj aky je rozdiel medzi benzinom u nas a u nich! Rozmyslaj co je to oktanove cislo, co sa stane ked u nich namiesto 89tky nasypes do nadrze napriklad 95ku keby taku mali. Co sa stane ked u nas na Shellke natankujes ten 100oktanovy cirkus namiesto klasickeho 95koveho?

2) amerika pouziva trosicku ine motory ako mame my tu, objem, vykon, tocivy moment. Amerika jazdi na trosicku inych otackach ako my. U nas je 3500rpm uplne bezych, u nich je 1500rpm uplne beznych. U nas stvorvalec a vzdychame tu nad sestvalcami ze to musi mat strasnu spotrebu, oni maju sestvalec ako absolutny zaklad a osemvalce uplne bezne co u nas pomaly ani nevidis. Chapes rozdiel v tych motoroch? Ze to je trosicku ina technika a prevadzkove parametre?

3) amerika pouziva trosicku ine prevodovky ako mame my tu a tie prevodovky podstatnym sposobom ovplyvnuju jazdecky styl aj spotrebu

4) amerika ma proste vsetko uplne ine ako my tu

5) americke objektivne testy televizneho kanalu WGKHK su asi tak objektivne ako ked ja budem riesit atomove elektrarne

6) mas sandero v zaruke, nechci ju preboha vyskusat. Mas novy motor, hladky bez turba, ktory musi odkrutit tretinu miliona kilometrov ked tam bude trochu vody a trochu oleja.

7) nezabudni ze terajsiu spotrebu si riesil v letnom obdobi ktore je priaznive tymto veciam.

8) nezabudni ze tabletkovu spotrebu budes riesit v chladnejsom jesennom pripadne az zimnom obdobi co znamena velky rozdiel

9) nezabudni ze nikdy nebudes jazdit tvoje auto tak ako doteraz, tymi istymi cestami, zapchami, dopravnou situaciou, nohou na plyne a podobne.

atd, atd.

Ja by som tie tvoje tabletky vyhodil do smeti a ani nahodou o nich nerozmyslal. Mas nove auto, nechapem co chces pŕzniť. Zbytocne, uplne zbytocne. Keby si mal vydychanu staru masinu co dymi a zerie olej a neviemco, tak vtedy to skus bud zafixovat alebo dorazit touto srandou ale takto pri novom aute... nepochopim.

nechapem preco mu chces pomahat tabletkami.

Nezabudni sa zamysliet nad tym, kolko oktanovy benzin maju v amerike. To je tajomstvo uspechu. Pokial sa nemylim, cele motormanagementy a priprava paliva v motore sa prisposobuju americkemu trhu a to ma velmi jasny dovod!
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 22.09.2009 00:29, upravené celkom 1 krát.
hipisko
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
Bydlisko: Alzbetin Dvor
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hipisko »

turbo, US pouziva iny system ratania oktanoveho cisla, ich 89 = nasej 95.
ostatok si precitam az zajtra uz umieram unavou, sladke sny si prajem...
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

aj ked chemia nebola moja silna stranka (to skor chemikarka), kukam rychlo wikipediu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating


[vysvetlenie skratiek v tom clanku] RON MON AKI
"regular" gasoline in US and Canada 91–92 82–83 87
"SuperPlus" in Germany and Great Britain 98 89–90 93–94


nemozem si pomoct ale furt ma ta posrata europa lepsie paliva. Takto nejako to mam zakonzervovane vo svojej makovici a tiez idem chrapat. Podla toho co vidim sa v ziadnom pripade ich 89tka nerovna nasej 95ke.

Navyse, obrazok stojanu na pumpe je jasny : oktany od 87 do 91. Aj ked to preratas tvojim koeficientom (ktory podla mna v reali neexistuje, je to o tom ci sa posudzuje to palivo podla RON alebo MON ukazovatela - tam je objektivny rozdiel, to mas pravdu ale nie je to tak ako si ty povedal ze "prirataj 4 az 5 a mas to co mame my v Europe"... takze aj tak by to bolo 91 az 96 oktanov a my bezne ficime na 98cke. Ale hovorim, nie je to tak ze ich 89tka je nasa 95ka.

Nase motory, nase oleje a nase paliva su daleko viac kvalitne ako ich. Oni menia olej kazdych par tisic kilometrov, my menime v tom lepsom pripade po 15.000km. Oni maju palivo s mensimi oktanmi a na tom zatial trvam (som o tom presvedceny) ako my. Oni maju vysokoobjemove motory ktore pracuju na trochu inych otackach ako my. Oni nepoznaju 4valcovy motor 1.5dci ktory vytlaci 80kW vykonu ; na taky vykon potrebuju pomaly trojliter nebyt BMW a Mercedesu. To su europske automobilky, pripominam... :)



vyser sa na zazracnu pilulku. Co si myslis ze niekto objavi to co vyrobcovia automobilov, konstrukteri motorov, petrochemicke a olejarske firmy s rozpoctami mnohych miliard dolarov nie su schopne? Ked bude mat tabletka supermpg na sebe napisane British Petroleum Vitamin, vtedy sa pozriem na web BP.com a budem hladat o nej informacie. Dovtedy je to hola pitchovina a velmi dobre ti radim, zahod to svinstvo do smeti a viac o tom ani neuvazuj.


Preco existuje zazracna tabletka MPG od Chucka Norrisa a nie od Castrolu, British Petroleum, Mobil1 a podobnych "firmiciek" ktore maju s motormi, palivami a olejmi pomaly 150rocne skusenosti?

PRECO ???

Preto lebo ti spotreba klesne o dva litre a budes produkovat o 90% menej skodlivin? Tomu snad nemozes verit ani zo srandy. Automobilky investuju stovky miliard dolarov aby znizili spotrebu svojich motorov o pol litra. A emisie o par percent. A zrazu... zazracna tabletka.

WOW.

Mam hnede v gatoch z toho "vitaminu". Ak je dobry na zuby, dam si dve.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

Hej turbo citaj viac ten svoj zdroj... alebo pouzi google ked nevies po americky
V US sa tankuje 89 AKI co zodpoveda 94 RON alebo 87 AKI (91 v europe) na ktoru funguju starsie nizkokompresne motory. Pritom v US sa bezne pridava 10% etanolu do benzinu.

Mimochodom, chevron 93 kvalitou je porovnatelny so 100 oktanovym shelom. Jedine v nafte je amerika 20 rokov pozadu za europou.


Anti-Knock Index (AKI)

In most countries, including all of those of Europe, and Australia, the "headline" octane rating shown on the pump is the RON - but in the United States, Canada, and some other countries,[which?] the headline number is the average of the RON and the MON, called the Anti-Knock Index (AKI). It may also sometimes be called the Road Octane Number (RdON), Pump Octane Number (PON), or (R+M)/2.

Because of the 8 to 10 point difference noted above, the octane rating shown in the United States is 4 to 5 points lower than the rating shown elsewhere in the world for the same fuel. See the table in the following section for a comparison.
alpiners2
Príspevky: 577
Dátum registrácie: 02.10.2006 22:19
Bydlisko: Rimavská Sobota
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa alpiners2 »

tie tabletky sú chujovina. neviem ako si to vôbec môžeš dať do nádrže. v tom lepšom prípade ti to nenarobí škodu, v tom horšom......

zníženie spotreby? moderné autá s rj idú presne podľa nastavených máp v rj kde máš zadefinované všetko od množstva vstrekovaného paliva v závislosti od otáčok, teploty vzduchu atď... môžeš tam nasypať za vrece tabletiek a spotreba ti nezíde, jednoducho ecu nepustí. no a nechcem vedieť ako sa to správa k takým veciam ako palivové hadičky, filter, vstrekovače, palivová pumpa. :4012:

a emisie? uvidíš ako ti zareaguje kat a lambda na tie tabletky.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

sbfko ja som to cital. A ty si cital tu tabulku pod tym?

[vysvetlenie skratiek v tom clanku] RON MON AKI
"regular" gasoline in US and Canada 91–92 82–83 87
"SuperPlus" in Germany and Great Britain 98 89–90 93–94


superplus in Germany je 98cka benzin. To jednoznacne podporuje aj RON oktanove cislo. Cize benzin SuperPlus "98 oktanov na ktore sme my v Europe zvyknuti" ma 98 RON oktanov, 89-90 MON oktanov a AKI priemer 93-94. Americke paliva si pozries o riadok vyssie.


Teda sumar: RON bezneho paliva v US je 91-92 ; RON bezneho paliva v Europe je 98. Ktore je lepsie?

MON bezneho paliva v US je 82-83, MON bezneho paliva v Europe je 89-90. Ktore je lepsie?

AKI bezneho paliva v US je 87, bezneho paliva v Europe 93-94. Ktore je lepsie?



hovoris dobre to co hovoris, ale chapes ze porovnat dve ROVNAKE veliciny je jednoduche, ze?

este raz na zaklade tej tabulky tvrdim ze americania maju MENEJOKTANOVY benzin ako mame my - ci uz sa bavime o RON, MON, AKI, FAKI, KAKI, alebo hocicom inom. Zaroven ale zdoraznujem ze som tam nebol a ziadne podrobnejsie realne informacie nemam. Proste mam taky dojem ze henti fesaci maju menejoktanove palivo ako my a ten dojem mi tato informacia jednoznacne potvrdzuje. Porovnam si rovnake veliciny (RON, MON, AKI, ABC, XYZ) paliva v Europe a v Statoch a tie nase s prehladom vyhravaju vsade o pat-sest cisel.

A to ze v US ukazuju na pumpe mensie cislo MON a nie RON a ze sa oni vyhovaraju na vsetko mozne, to je nepodstatne. Oni musia mat vsetko inak.


Ja ti tvrdim ze "nase europske oktany" su v amerike 91-92 - to co my mame 98. Ze existuju "ine" oktany je sice velmi poucne a tiez som sa to dozvedel iba vcera ked som pozeral tento udaj, ale je to nepodstatne. Tie ine oktany MON su pre europu 90, pre ameriku 83.

podla mna diskusia nemozna. Ako to vidis ty? Ved tie cisla mas napisane v tabulke, treba porovnavat dva udaje v rovnakom stlpci a o com sa chceme bavit...

NA KAZDOM FRONTE CI UZ RON ALEBO MON ALEBO ICH PRIEMER AKI MAME PRIBLIZNE O SEST OKTANOV (CI UZ TAKYCH ALEHO HENTAKYCH) VIAC AKO MA AMERIKA.



Jadro tvojho prispevku "In most countries, including all of those of Europe, and Australia, the "headline" octane rating shown on the pump is the RON - but in the United States, Canada, and some other countries,[which?] the headline number is the average of the RON and the MON, called the Anti-Knock Index (AKI)" je pravdive.

Znamena to ze ked prides na pumpu v europe tak mas vycapene 98oktanovy benzin a mysli sa tym to vacsie cislo, teda RON. V Amerike mas vycapene 83 oktanov a mysli sa tym MON oktanove cislo. No a? Ten europsky je 98RON, 90MON benzin, ten americky 91RON, 83MON. To je cele co tou vetou chcel basnik povedat.

Cize ten rozdiel NIE JE 98 oktanov v europe a 83 oktanov v amerike - ten rozdiel je 98 oktanov v europe a 91 oktanov v amerike [pretoze tych 83 oktanov je to horsie cislo, MON].

Presne ako som tvrdil na zaciatku.



uz sa nad tym nevzrusujem, to len na vysvetlenie :)



a teraz idem dalej : dovolim si tvrdit ze nejake aditiva do paliva v Statoch funguju tak ze tomu palivu zvysuju oktanove cislo. Najjednoduchsia, najsprostejsia vec co mozes urobit. Nedajboze su tam este aj nejake cistiace zlozky, napriklad chlor alebo nieco na baze chloru. Cize natankujes 91oktanovy benzin (91RON, 83MON), drbnes aditiva, mas z neho v reali 93 oktanovy benzin (93RON, 85MON). Presne to iste ako ked v europe namiesto 95ky natankujes 98cku. Akurat... ze to nie je to iste pretoze ten nas benzin je original taky a ten americky co si "namiesas" je bohvieaky. Pretoze oktanove cislo je len jedna z miliardy veci co je na benzine dolezite.



[img]http://77.247.224.52/tabletky.jpg[/img]
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 07.11.2009 13:20, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 58 neregistrovaných