"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

motorizácia 2,0 TDI 103 kw 2008

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Volkswagen fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
stefandano

Založený: 07 október 2008
Nabehané: 1 hod 31 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 04:03    Predmet: motorizácia 2,0 TDI 103 kw 2008 Odpovedať s citátom

Je pravda, že horeuvedené koncernové motory vyrobené ešte pred nástupom CR boli už menej problémové ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ivko1

Založený: 02 august 2006
Nabehané: 122 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 04:22    Predmet: Odpovedať s citátom

údajne áno, ale je len na tebe či to chceš vyskúšať na vlastnej koži, alebo zvolíš takú alternatívu, kde takýto problém ani nebol....
Návrat hore
mhlavaty

Založený: 22 apríl 2005
Nabehané: 253 hod 56 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 04:45    Predmet: Odpovedať s citátom

S týmto by som sa neutešoval,ale čo ak sa Tebe podarí výnimočný kus
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Yahoo Messenger
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006
Nabehané: 204 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 05:19    Predmet: Odpovedať s citátom

ako ja tie motory nemam rad, priamo az nenavidim, musim objektivne uznat ze kvalita sa samozrejme v priebehu vyroby trosicku zvysovala. Je predsa nemozne aby si automobilka chovala na hrudi takeho jedovateho hada od roku 2003 [!!!] az do roku 2008 [podla toho pri akej znacke sa bavime o nastupe CR az 2009, kolega kupoval Superb 2009 a NEMA CRko, mohol si len doplatit tusim 2.000eur a na to sa vysral]...

teda nie je mozne aby taky nepodarok nechala automobilka bez prislusnej zmeny. Problemy ale su vo viacerych rovinach:

- nic sa nezmenilo na PPD vstrekovacoch
- 125kW verziu nebrat, ma turbo natlakovane na SIALENYCH 1.6baru (porovnanie : Porsche 911 GT3 ma 2.0baru]
- nic sa nezmenilo na ukotveni vstrekovacov v hlave, teda direkt bez podloziek atd.

Posledna vec je sposobena technologickou konstrukciou - tato nenormalna automobilka nasadila obstaroznu PD technologiu proti 5cyklovym commonrailom a proste v kulture chodu sutazit nemoze. Tak vymysleli zlepsovak ktorym si totalne dodrbali meno a spolahlivost - vstrekovace direkt do hlavy, bez podloziek. Ze tie vstreky trieskaju pod obrovskym tlakom mnohokrat za sekundu asi nikomu nevadilo... takze si vytrieskaju do hlavy chodnicek ktory tam nema byt.

Kvalita ako taka sa zmenila napriklad na strane olejovych separatorov ktore lubili praskat, atd, atd, nemam k dispozicii presne zmeny od vyrobcu. Veci ktore sa dali odstranit proste sa odstranit snazili, pre nich samozrejme tiez nie je bohovska sranda a LACNOTA riesit tie reklamacie. Avsak su tam niektore systemove veci ktore proste nevyriesis - mozes tunovat polsku fiatku ako chces, avsak autiak na stavbu domu porovnatelny s tatrou 815 z nej proste nikdy nebude aj ked za nu zapriahnes dva obrovske privesne voziky a zabezpecis aby ich dokazala potiahnut...

chapes, hej ? Z mojho Chrysleru Voyager asi nikdy nebude sportove BMW M3 a zase BMW M3 asi nikdy neodvezie v relativnom komforte sedem ludi plus osem kufrov na letisko na jedenkrat.

Jedina sanca pri tychto novsich rocnikoch teda spociva v tom, ze nemaju najazdene tolko ako 2005, 2006ky. Zatialco 2006kove auta maju uz bezne cez 200.000km, tieto novsie 2008cky by mali mat rovnako statisticky len priblizne 120.000km a to je samozrejme obrovsky rozdiel PRI PRODUKTE KTORY MA SYSTEMOVO "ZADELANO NA PRUSER".

posledna vec je ze sorry na neodpovedanie sukromnych sprav... mam toho tolko ze neviem kde mi hlava stoji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ivko1

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 06:00    Predmet: Odpovedať s citátom

... všade sa hlási že nový Renaulťácky 2.0DCi už netrpí na nič čím trpel jeho predchodca, a dnes len tak som zo zvedavosti nakukol na Renault fore do sekcie pre Koleos a čo tam človek nevidí , tri zadreté 2.0DCi , ktoré nie sú v podstate ani zabehnuté, a takú istú mienku mám aj o tom 2.0TDI, skrátka "údajne zlepšenie" , tej poruchovosti je určite menej , ale to možno preto , lebo ludia ktorý si vedia otvoriť Google to jednoducho prestali kupovať a dokedy bola možnosť brali 1.9TDI
Návrat hore
mp3turbo

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 06:28    Predmet: Odpovedať s citátom

ano, rozhodne na to vplyva aj tento faktor. Aj ked sa opytas servisakov ze ktory motor na koncerne, ci 1.9tdi alebo 2.0tdi, tak ti jednoznacne vedia povedat...

a to renoltacke forum idem kuknut zo srandy, kamarat mal kupit Kolesa ci ako sa to vola a nakoniec dopadol s Kaškajom 1.5d ci 1.6d ci co to tam je... tiez velka vyhra :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Groopi

Založený: 19 september 2011
Nabehané: 104 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 06:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem, ale v servise kde som makal sme mali 1krát Passat 2.0 TDi no behal behal a raz tak prídem si tam a hlava už dole reku fajn teda... Vyčistená a posielali ju nekam. A celkovo na tieto motory počujem viacej negatív než pozitív... Motory z masla...
mjz

Založený: 06 september 2007
Nabehané: 8 hod 47 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 07:22    Predmet: Odpovedať s citátom

kazdy trochu znalejsi ide do 1.9 ,,,,,2.0 je predrazena a casovana bomba - sopa a viac menej sa jej ludia zbavuju,, co na to prisli , alebo zbadali sumu v dielni ,,alebo co ich caka,,
Návrat hore
ivko1

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 07:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu je to - spolahlivosť nového 2.0DCi... http://forum.renaultclub.cz/vi.....mp;t=52384
Návrat hore
Groopi

Založený: 19 september 2011
Nabehané: 104 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 08:09    Predmet: Odpovedať s citátom

ivko1 napísal:
Tu je to - spolahlivosť nového 2.0DCi... http://forum.renaultclub.cz/vi.....mp;t=52384

No pekné počítanie, to ako vidím sa už ani neoplatí kupovať nové auto pretože sa človek bude báť čo sa kde pokazí... Len tam je zmienené že motor sa zadrel majiteľovi ktorý extra motor nešetril no druhý majiteľ zatiaľ spokojne jazdí... No uvidíme...
Lubos01

Založený: 25 február 2010
Nabehané: 10 hod 22 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 08:45    Predmet: Odpovedať s citátom

2.0 TDI vraj v Passatoch boli najproblemovejsie z r.v. 2005 - 2006 .. .

Pred tyzdnom sa u nas predal passat 2.0 TDI 103 KW s r.v. 02/2008 ... Mal najazdenych poctivych nieco malo cez 180 tis. KM ..

S motorom ako takym, nebol najmensi problem, vlastne cele auto malo okrem bezneho servisu meneny akurat nejaky snimac v autorizaku, ktory stal 80 Eur aj s pracou (vyhadzovalo to nejaku poruchu na palubaku) ... Ale to bola naozaj jedina jedna zavada za cely cas co to auto malo ...

Auto kupil servisny technik z autorizaku VW :) Ten co ho aj servisoval, a vedel presne, o co sa jedna, a urcite to nebolo na kseft, nakolko sme ho predalo vobec nie pod cenu ... Takze pre mna, ked si ho kupi takyto clovek, asi vie, ale tak som ticho ...

Problem sme s nim nemali, avsak nemozem zarucit ze sa dozije 300 tis. Km bez problemov ...
Návrat hore
mp3turbo

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 10:41    Predmet: Odpovedať s citátom

>> 2.0 TDI vraj v Passatoch boli najproblemovejsie z r.v. 2005 - 2006 .. .

a tie z rokov 2003 a 2004 boli hotove neviniatka, ze?

Navyse, pamatam si tvoju temu o dvoch 2.0tdi passatoch, jeden isiel prec (hovoris tomuto servisnemu technikovi, tak to moze byt podla mna hodne zly pardon ODVAZNY technik ale to som nepovedal nahlas)... a to druhe co si mal? Menene turbo, odfajceny vstrekovac, mozno je tam uz druhy motor to nevies atd, atd...

nie, rozhodne 2.0tdi statisticky prehrava na celej ciare. Moze za to presne ta vec ktoru som popisal - SNAHA KONSTRUKTEROV O STISENIE MOTORA PRI TECHNOLOGII PD KTORA PROSTE NEMA SANCU PROTI CR. A samozrejme oni si takyto prikaz nevymysleli sami takze pomenujeme aj realneho vinnika - neochotu automobilky kupovat od externych dodavatelov CR riesenia a hlavou proti muru presadzovanie svojich ZASTARALYCH.

IDE LEN A LEN O PRACHY, VAZENI ZAKAZNICI. CHCELI SME NA VAS NASADIT PRETAKTOVANU STARU TECHNOLOGIU KTORA UZ BOLA ZA HRANICOU SVOJICH LIMITOV... A NEVYSLO NAM TO NA CELEJ CIARE.

Toto bola najvacsia chyba v historii tohoto koncernu. Ani 2.5tdi nebola taka prieserova ako toto tu... 2.5tdi doplacala len na longlife servisy a neznalost/nepripravenost servisov riesit veci ktore riesit treba (odvetravanie klukovky, vymena olejov v automate)... ale 2.0tdi je SYSTEMOVA katastrofa.

Najhorsia je na tomto motore jeho PREDIKTIVNOST teda predpovedatelnost...

No, dost bolo z mojej strany...

vlastne nie - k Renoltu este dalsiu temu ktora je schovana:
http://forum.renaultclub.cz/vi.....mp;t=42765
"Po 3 000 tisících prasknul motor, tak ho měnili, pak zase tekl olej, loupe se kožené čalounění"

predpokladam ze na Kolese ci Koleose este nikto nema 3000 tisicov (co su presne tri MILIONY kilometrov) takze ratam ze je to naozaj tri TISIC kilometrov. To je sila.

Zabaval som sa na poslednom prispevku v linkovanej teme: "Vyzerá to tak že renault má problém s motormi. Ja mám koleos cca 2 roky a najazdené 35000km. Pred týždňom mi odišiel motor (prasknutý blok) Neviem z čoho tie motory robia a čí také isté kvalitné dávajú aj do Nissanou.. Myslím si že to už nie je smola ale nekvalita."

ale neeeeee, Renolt a NEKVALITA ? Nemozne. To sa nikdy nemoze stat.
Návrat hore
hipisko

Založený: 17 máj 2009
Nabehané: 60 hod 22 min

PríspevokZaslal: Ne 09.10.2011 11:19    Predmet: Odpovedať s citátom

mp3turbo, na margo tych turb a tlakov, ved 1,9dci tlaci 1,6baru a nova 1,6dci 1,8. A takto to bude u vsetkych motorov, co myslis, kolko tlaci turbo u hyundai 1,6crdi 96kW ?
inac ten 2,0dci nema problem v lagunach a tam beha tusim od roku 2006. Daj si na googli 2,0dci zadrety motor a najde len 2 stranky, keby to bolo masove, tak by naslo viac stranok(ako u hdi, tdi atd).
Návrat hore
mp3turbo

PríspevokZaslal: Po 10.10.2011 12:23    Predmet: Odpovedať s citátom

no ved prave to sa cudujem ako blazon, ved uz pred Kolesom to mali v inych modeloch a tam som nejako nezaregistroval priesery.

A k tym tlakom na malych diesloch - to snad ani nemyslia vazne... 1.8baru tlaci 1.6ka? To je parada... odkial mas tu info, z diagnostiky alebo z nejakeho clanku ?

Pytam sa lebo sa citim extremne nedoceneny s mojim maximalnym tlakom 1.05 pricom to je len v specifickej konstelacii otacok - to moje turbo robi 0.95 a len v jednom jedinom pripade ma 1.05 baru v rozmedzi 100 otacok. Vzdy som starej hovoril ze aj s malym baranidlom sa daju robit velke triesky a neverila mi :) a pritom to turbo je 2x take velke plochou ako je turbo z 1.9tdi WV ktore tlacia 1.2baru a 1.3baru.

Ze ktore z nich ma vacsiu zivotnost asi moc nepodiskutujeme... nehovoriac o tom ze na mojom vehykli je vynutena vymena oleja maximalne 20.000km a pri tychto krpatych dieslikoch sa vyrobcovia predhanaju kto pozna vacsie cislo ako 30.000 :)

ach jaj konstruktersky svet, kam to spejes... daj mi zdroje na tie tlaky prosim.
Návrat hore
sovo

Založený: 10 marec 2008
Nabehané: 1 hod 12 min

PríspevokZaslal: Po 10.10.2011 09:47    Predmet:

Viete čo ma na týchto témach najviac zaujma? Prečo sa tento motor vždy sere iba v pasatoch! Tento motor sa predsa montoval do mnohých typov áut a aj značiek,ale prečo sa najviac sere iba v pasatoch fakt neviem.Nebude to aj tým že vačšinou maju najviac najazdené pasaty dovezene z DE ktoré maju stočené so 400tis km na krásnych 120tis?
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Volkswagen fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 1 z 4

Prejdi na: