motoristicke relacie, co vam vadi a co chyba

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

motoristicke relacie, co vam vadi a co chyba

Príspevok od používateľa mp3turbo »

fesandy a fesaci, zaujimalo by ma co vam najviac chyba, co vam vadí a nedajboze co sa vam paci na nasich motoristickych relaciach a vlastne aj to, ktore pozerate...

skusim opisat moj stav:

slovenske motoristicke relacie su podla mna dost nahowno. Ale fakt ze dost. Su to prerozpravane marketingove materialy automobiliek a nahovorene propagacne materialy a cenniky. Mna vobec nezaujima aby mi redaktori precitali zoznam motorov a ich silu v kW a parametre zrychlenia. Chyba mi akakolvek seriozna uroven nasich relacii. Testy ktore chlapci robia? Nedajte sa vysmiat. Az na jednu alebo dve vynimky totalna katastrofa, semtam sa prejdu s nejakym autom po okresnej ceste, semtam zoberu nejaky offroad na blatistu cesticku v lesiku. Strasne. To iste inak plati aj o casopisoch, nech sa na mna niekto nehneva ale na dvadsiatich stranach mat popisanych 17 modelov rozlicnych aut a este k tomu aj reklamy je trochu silna kava na mna.

A najhorsie na tom je ze aj vsetky nase veleuspesne casopisy su taketo. To uz malo davno zaniknut podla mna... sa cudujem ze im to ti ludia = zakaznici = vy žerete. Ja by som teda nezral ani nahodou. Minule som ti toť kupil jeden 160 stranovy plátok za 1.60eura lebo som na obalke nasiel vymenovany TEST auta ktore ma zaujima. Obrovske bolo moje zdesenie, nieze sklamanie, ked som nasiel prislusny test na strane 76 a to konkretne v troch stlpcoch zo styroch (nehovoriac o tom ze nie plnych troch stlpcoch, len takych polovicatych). Skoro ma yeblo o zem. Vyhodene peniaze.

takze ma zaujima, co by ste chceli vidiet v automoto relaciach v telke. Co by vas zaujimalo. Co vam chyba... popustite uzdu fantazii ale nevypisujte mi tu ze hole baby. Take prispevky budem vymazavat, setrite moj aj vas cas.
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

boa lubo..ale tie baby predsa k autam patria... :d :D

mne osobne chyba vacsi priestor pre firmy zaoberajuce sa individualnymi upravami...napriklad offroadove upravy...
biker610i
maskot fóra
Príspevky: 3536
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Bydlisko: plechovy hotel
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa biker610i »

No v automotoristickych relaciach sa predvadzaju vacsinou iba nove auta. A ja by som rad uvital keby sa v tych relaciach casopisoch a podobne predvazali aj 10,15 alebo aj 20 - rocne auta a ukazovali vyhody,nevyhody jazdne vlastnosti atd tychto aut. Lebo nie kazdy si moze dovolit nove auto a aj auto za 500 € je predsa len auto :zg282:
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
DutchDixon
Príspevky: 622
Dátum registrácie: 24.01.2008 22:57
Bydlisko: Nitran
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa DutchDixon »

Minule som pozeral na discovery motoristicku relaciu a to bolo uplne o inom. S fordom cuga tam behli do takeho terenu ze najprv odtrhli vyfuk a potom chceli prejst v terene jamu s vodou - neuspesne. Auto skoncilo na odtahovke :d :D Takze privital by som keby tu v testoch mohli autu aj trochu ublizit ale sme tak maly trh ze tu si to na zaklade testov kupi podstatne menej ludi ako v GB takze im to automobilka zrejme nedovoli.
Druha vec co ma zaujala bol porovnavaci test starych luxusnych aut co kupili za par libier /nejaky mercedes, jaguar atd/
Taketo relacie by som pozeral aj u nas. Tie nase casopisy a relacie su uplne nuda.
LOCHNESS
moderátor fóra
Príspevky: 3816
Dátum registrácie: 01.12.2007 20:52
Bydlisko: ZA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa LOCHNESS »

pre mp3turbo

na slovensku nie su motoristicke relacie a ani tlač :-)

všetky relacie a aj tlač ktora sa tyka automobilizmu
su len a len REKLAMA !!!
andy.gee
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: 10.06.2009 21:06
Zdieľať na Facebook

autosalon

Príspevok od používateľa andy.gee »

ja uz dlhu dobu pozeram relaciu na ceskej televizii prima

vola sa to autosalon, chodi to v sobotu rano a podla mojho nazoru je to na vybornej urovni

vadi mi tam len to, ze casto testuju auta s takou cenovkou, ktore si kupi par stastlivcov na svete .. resp. pomer drahych aut je vacsi ako pomer tych bezne predavanych

ak by ste niekto nemali primu tak je na nete archiv:

http://www.autosalontv.cz/

-> mp3turbo -> tebe by sa to mohlo pacit :d :D oni tie auta vacsinou dost zmykaju a neboja sa ich aj poriadne prehnat terenom (a obcas aj nieco poskodia :rouler: )
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

Veelmi pekna tema:

takže poďme pekne poporiadku:

motoristická relácia na JOJ-ke:
neskutočná slabota... polovica testu auta o designe. Ja kur.a vidím, jak to auto vyzerá, preto odmietam počuvať tie kecy typu. postupne sa zvažujúca strecha elegantne dotvára neviem čo....
to, že tam hovoria čísla.. možno to niekomu vadí, ja mám čísla rád a pri každom aute by som rád vedel aspoň základné štyri čísla: spotreba, maximálka, zrýchlenie a maximálny výkon (u dieselov možno aj krutiaci moment a pri akých otáčkach..)
samotná relácia je krátka a tie dva nízkonákladové prdítka, čo tam najčastejšie testujú no katastrofa. zvyšok relácie je o otvorení nejakého nového showroomu a kecy typu: chceme zaujať predovšetkým kvalitnými službami. a vidíme aká je realita...

motoristická relácia na STV:
tak som prekvapený, že úroveň relácie je oveľa vyššia ako u komerčnej televízie. lepšie sú najmä samotné testy. Jacz, či jak sa vola ten chlap sa s tým nese.rie. Hocikedy tomu stúpi na krk, pekne kickdowny, občas nejaký ten drift, skrátka dynamická jazda. Reálne zhodnotí auto, najmä jazdné vlastnosti a praktickosť interieru. na slovenské pomery veľmi slušná relácia

motoristická relácia na Prime:
keď som pred rokom ešte byval v Ivanke pri dunaji, pozeral som na Prime tu ich relaciu.. No hrôza. Tí dvaja dedovia, či koľko ich tam vlastne je... Výsmech. Podľa nich je každé auto najlepšie. no určite...

časopisy som niekedy kupoval pravidelne, teraz už nie, takže neviem objektívne posúdiť,ale včase internetu ... nevidím v tom zmysel.

www.autoweb.cz
Neberte to ako reklamu. Neviem, či tam chodí niekto z vás, ale ja tam chodím asi 2 roky a aj nato, že nemajú nejaký brutálny rozpočet vedia urobiť kus dobrej roboty. Autá hodnotia objektívne. Ich zaujímajú najmä jazdné vlstnosti a najviac autá "pro řidiče", takže ich obľúbené autá sú s najlepšími jazdnými vlastnosťami v danom segmente, teda od Mazdy 2, či fordu Fiesta, Mondeo,cez trojkový bavorák, až po Porsche 911.
Taktiež vysoko hodnotím ich humor, a raz za čas tam dajú článok od nejakého tuzingového úpravcu, ktorý svojou aktivitou ničí exkluzívne vozy, ako napr. nedávno tuzená Panamera. to ako im tam vedia naložiť je krása.
Najlepšie su samozrejme videotesty, ale čítam aj robriky ako autoporadna a iné...

Top Gear

najsledovanejšia celosvetovo vysielaná show o autách. Majú poriadny rozpočet, veľký trh... to všetko sa prejavuje na kvalite relácie. Je to viac show ako objektívne hodnotenie, ale je to šupa.Tí traja borci (Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond) excelujú. Všetky časti mam v PC samozrejme :) Taktiež aj Fifth Gear je celkom dobrý..

Neviem, či som nezabudol ešte niečo
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

suhlasim s Lochnessom.
Tie relácie su skôr reklama. Neviem, či im automobilka zapožičia voz na testovanie, keby zakaždým nejaký ich model zadupali do zeme, pretože je to nevydarený bull.shit. tak sa musia krotiť a možno aj preto tá relácia vyzerá ako vyzerá.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

andy, ten Autosalon na Prime je to isté čo ostatné len v zelenom a ešte k tomu s otrasnými moderátormi - dôchodcom, ktorý vie o autách prd, afektovaným tučným ryšavcom, slizoňom testujúcim luxusné auta a tak... To už radšej Auto-moto styl na ČT1...
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

....asi sa budem musiet zamestnat v nejakom platku a zacat tie testovane tragace morit a trapit tak, az by olej vypluli....nacarbal by som potom test s holou pravdou na 2-3 strany aj s veskerou kritikou...... :41c2:
hehe, mno.......ze co robim zase na pracaku???? :40bd: :40bd: :40bd:

Ach, to Slovensko malicke, chudobne a bezvyznamne....
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
audis
Príspevky: 1002
Dátum registrácie: 08.06.2009 20:43
Bydlisko: Slovensko
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa audis »

ked som bol v UK, dlhe roky som nevynechal ani jednu cast z Top Gear ktoru sleduje 150 milionov ludi na celom svete, potom funguje estse Fifth Gear, tiez okej. a v tychto relaciach je vsetko to co nam chyba, zeny, super testy kde stupaju autu na krk a v kazdej casti su 10, 20, 30 rocne auta, nove aj tie ktore este len budu nove. u nas to nikdy nebude, nikdy sa nedostaneme k testovaniu veyronu, panamery, LP640 a Golf 2 asi nieje zaujimavy pre slovakov ktory kupuju dacie ktore do UK ani nedovazaju lebo je to shit.
takze moj nazor je ze pre nasu hlupu slovensko madarsku mentalitu sa k dobrej motoristickej relacii nedostaneme, nemame na to love :angry:
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

audis napísal:ked som bol v UK, dlhe roky som nevynechal ani jednu cast z Top Gear ktoru sleduje 150 milionov ludi na celom svete, potom funguje estse Fifth Gear, tiez okej. a v tychto relaciach je vsetko to co nam chyba, zeny, super testy kde stupaju autu na krk a v kazdej casti su 10, 20, 30 rocne auta, nove aj tie ktore este len budu nove. u nas to nikdy nebude, nikdy sa nedostaneme k testovaniu veyronu, panamery, LP640 a Golf 2 asi nieje zaujimavy pre slovakov ktory kupuju dacie ktore do UK ani nedovazaju lebo je to shit.
takze moj nazor je ze pre nasu hlupu slovensko madarsku mentalitu sa k dobrej motoristickej relacii nedostaneme, nemame na to love :angry:
tak tak. len si dovolim poopraviť, že top gear sleduje tušim 300-350 mil.
oni tam fakt nudzu o dobre auta nemaju. veď len samotny Clarkson ma ročny plat tušim 2mil. libier.
peterka85
Príspevky: 334
Dátum registrácie: 19.05.2009 13:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterka85 »

mne sa celkom paci ako testuju auta na sme.sk alebo na ct1. automotostyl ci ako sa to vola
inac suhlasim ze vsetko ostatne je zaplatena reklama a najlepsie je ked zacnu vychvalovat auto lebo ma usb alebo aux vstup - co je skoro tak dolezita cast auta ako motor
Roman3333
Príspevky: 54
Dátum registrácie: 04.01.2010 13:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Roman3333 »

Tiež si pozriem v sobotu na prime autosalon,na našich staniciach myslím že nič nie je.Na TA3 niečo dávaju v noci,ale to sa len prejde v aute a povie aká to je značka. Čo by som chcel vidieť?Popri predvádzní áut by mohli začať od začiatku.Venovali by sa v jednej časti len jednej značke alebo autu a pozrieť si výrobu,kde testujú,tuning atď.a nakoniec holé baby :d :D
fester777
Príspevky: 1799
Dátum registrácie: 19.06.2009 20:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fester777 »

na slovensku nic schopneho neni, pokial neratam tie relacie tipu predstavujeme nove auto, na ktorom skoro vsetko vychvalime.

Jedine co mne pride na urovni a co by som nazval motoristickou relaciu ako sa patri je autosalon na prime. Tam sa dozviem vsetko o aute, a nerobi tam autorom sprdnut hocijake auto ak ma nejaku chybu . Avsak aj tam mi trosku chyba cast v ktorej by sa venovali ojazdenym autam a ich spolahlivosti, pripadne ake su po odjazdeni urciteho poctu km a este jedna vec , ze tam testuju pre 99,9 percenta ludi nedosiahnutelne auta, ved si povedzme narovinu, ked tam testuje niekto auto, ktore stoji 1,5-2 mega pripadne viac tak toto auto si kupi jedine nejaky vysoko postaveny clovek, ktory takuto relaciu v zivote nevidel.

Na Slovensku je to naprd ale pozeram na jojke relaciu ale to len zo zvyku, ze bezi v nedelu ale ze by mi volaco dala to urcite nemozem povedat
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: lubos zimovcak a 69 neregistrovaných