Mitshubishi Colt CJO 1600 66kW

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mitsubishi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

bbystrica
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 28.09.2014 20:18
Zdieľať na Facebook

Mitshubishi Colt CJO 1600 66kW

Príspevok od používateľa bbystrica »

Zdravim Vas pani.

Som tu novy a tak by som poprosil o radu. Chcel by som kupit Colt CJO 1.6/ 90PS rv 1996. Ale...udajne /nebol som vyskusat, baterka KO/ po pridani plynu motor zdochyna, straca tah / berte to s rezervou, to je info od MAJITELKY

Takze: ECU menena, videl som, take iste cislo ako povodna, ale ci je dobra aj tato to netusia ani srnky.

Moja otazka znie, co tam moze byt??? Je mi jasne, ze od PC sa auta neopravuju, ale ...ci to moze byt cievky, zapalovaci modul, alebo kludne aj ECU. Neviem, zabudol som sa opytat, ci su tam menene sviecky, rozvod je uz zrely na vymenu. Moze tam byt este nieco ine vadne ako hore spominane komponenty??? Vdaka za kazdu radu.
VOJTO55
Príspevky: 1906
Dátum registrácie: 12.12.2009 20:01
Bydlisko: Revúca
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOJTO55 »

...Rada č:1...Choď tam s mechanikom a akumulátorom...
...Rada č:2...Predpokladám,že to "auto" už dlhšie stálo,takže sa ešte prejaví kopec vecí na výmenu=NEKUPUJ !!!
...Nájdi si radšej napr:peknú Felíciu-sú tiež lacné a ceny náhr.dielov neporovnateľné...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Cesta do pekla kupovať auto ktoré sa skladá zo samých "možno" a "len"
/plne dávam za pravdu VOJTO-vi,auto v podobnom stave si môže dovoliť kúpiť mechanik,ale to urobí iba pre výnimočnosť nejakého stroja,čohosi výnimočného čo za to stojí.Tu je iba jediná alternatíva,prestať o tom aute vôbec uvažovať.Je to rovnica z desiatkou neznámych a na čo obzvlášť upozorním...už sa do neho babrali,a to je vôbec to najhoršie čo sa dá kúpiť.Samotné auto z poruchou ale nedotnuté by žiadnou extra hrozbou nebolo.Ak niekto začne opravu výmenou RJ tak je zle a je v probléme stratený ako sivý somár v hmle,akurát spôsobil že auto čo išlo zle,už nejde vôbec.To je také typické,takto sa vyrába auto ktorému podla majiteľa nič nie je,.."len" akási prkotina.Pokojne to auto nechaj tam nech si ho pôvodný majitel užije lebo jeho hodnota je menej ako cena šrotu
bbystrica
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 28.09.2014 20:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbystrica »

Pani, auto chodilo v poriadku, bola menená len ECU!!! Nič iné menené nebolo. Áno auto stálo/ stojí mesiac, takže baterka je tam... čo som sa dočítal na Mitsubishi fóre, tak je dosť možné, že je vadná zapalovacia cievka /sú tam dve/ zapalovací modul, ale môže byť vadná aj škrtiaca klapka ...ďaka za radu/ neradu, mám záujem stále to kúpiť, dôvody tu na nete rozoberať nebudem. Keď sa to spojazdní, napíšem sem, čo bolo vadné, koľko sa do toho investovalo. Ešte raz vďaka.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Treba veriť že vieš čo robíš.Za 40 rokov profesného života som síce vymenil pár RJ ale preto lebo boli rozbité pri havárii
Táto kombinácia slov ...stráca ťah..je tu stotisíc ráz a to na autách ktoré sa báječne diagnostikujú a tá je na trhu od 20 e.- a informácie o nich sú pomaly aj medzi grafitmi na vlakoch.A ešte sú nočná mora,tak sa iba opýtam ako budeš diagnostikovať mrtvý stroj ? Majiteľka môže byť nesmierne sympatická,ale nenechaj si to ani darovať zadarmo,ušetríš
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Prečo bola ECU vlastne menená? Lebo skúšali? lebo pred výmenou tomu tiež niečo bolo a niekto poradil....lebo....Je to mačka vo vreci...Neviem čo Ťa na tom aute tak zaujalo...dizajn snáď nie? že to má silnejší motor?
bbystrica
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 28.09.2014 20:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbystrica »

Auto bolo u automechanika, ktorý sa tomu zjavne ... išiel na to pokus/ omyl. Ešte raz, bola menená len ECU!!! Nič iné /zatiaľ/ Výmena cievky, alebo modulu zapalovania nie je tragedia cenová :-) a nakoniec, môže to byť údajne, aj škrtiaca klapka. Diely, ktoré som hore menoval platiť nebudem, budem ich mať na odskúšanie, či po výmene sa motor preberie aj vo vyšších otáčkach.
bbystrica
Príspevky: 81
Dátum registrácie: 28.09.2014 20:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbystrica »

Cviro....auto dnes budem mať u mňa na dvore, potom sa pustím do toho. Netvrdím, že je to, alebo to na 100% vadné, zlé, len nahlas :-) uvažujem, píšem, čo som sa dočítal. Nemal som Colt, a nechcem sa robiť za majstra sveta, preto som sem dal tento príspevok. Inak, ani tá menená ECU nie je new, a čo som čítal nie len na CZ fóre, tak ani táto nemusí byť OK, odchadzajú tak na starobu :-) kondiky. Čisto teoreticky, môže to byť aj spomínaná klapka, filter palivový bol/údajne menený pred 10.ooo km, to sú len kusé info čo mám. Kľudne to môže byť prkotina za 10 €, ale aj prkotina za 200 € :-)
ROBOPASTUSZEK
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ROBOPASTUSZEK »

Ach coltik, ja jeden mám sú to fantastické auta felda sa na to nechytá absolútne, držím palce aby si to za malé peniaze vyriešil.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

bbystrica napísal:Cviro....auto dnes budem mať u mňa na dvore, potom sa pustím do toho. Netvrdím, že je to, alebo to na 100% vadné, zlé, len nahlas :-) uvažujem, píšem, čo som sa dočítal. Nemal som Colt, a nechcem sa robiť za majstra sveta, preto som sem dal tento príspevok. Inak, ani tá menená ECU nie je new, a čo som čítal nie len na CZ fóre, tak ani táto nemusí byť OK, odchadzajú tak na starobu :-) kondiky. Čisto teoreticky, môže to byť aj spomínaná klapka, filter palivový bol/údajne menený pred 10.ooo km, to sú len kusé info čo mám. Kľudne to môže byť prkotina za 10 €, ale aj prkotina za 200 € :-)
VŠETKO sa DÁ opraviť len sú k tomu potrebné :

A: vedomosti /diagnostika/

B: schopnosti /improvizácia,ktorá vyváži nepresnosti diagnostiky/

C : čas

D : realné očakávania

ak niečo sa oživuje z mrtveho do použitia schopného stavu tak potom je blud a nerealny sen očakávať,že všetko bude fungovať na 99,998 %
musí sa uspokojiť s fungovaním na 85 %
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Najviac sú potrebné tri veci 1.peniaze 2.peníze 3.peneži (':40bd:')
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

neviem co ho tu vsetci odhovarate...
neviem ako sa da porovnat Colt a Felda...
neviem co sa pytas, ked to chces, nie je co riesit - vid reklama na Cofolu.
na starej Celice (1989) bol zly kabel medzi rozdelovacom a induckou = oprava zadarmo. Auto nemalo vykon - takmer sa s nim nedalo pohnut pricom islo bez problemov do otacok na volnobeh.
Cokolvek budes potrebovat, za par eur poriesim, napis SS.
moze to byt inducka - neviem aku Colt presne ma - nechce sa mi hladat v katalogoch :-)
ondrejgti
Príspevky: 423
Dátum registrácie: 02.02.2007 18:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ondrejgti »

cviro123 napísal:Ked je zla zapalovacia cievka tak nedava iskru, vynechava valec - nefunguje. Je problem s tym, ze by vypadaval z chodu valec? Cievka bud ide alebo nejde s preberanim v otackach nema nic.
Su tam aj nejake meratelne parametre, preto vadne zapalovanie moze pri niektorych rezimoch fungovat ok, pri inych sposobit problemy. Teaz som cital o tom, ako vadna cievka dokonca poskodzovala sviecku... bez osciloskopu sa na to nedalo prist, len vzdy po XXXkm nastali problemy, ktore vyriesila vymena 1 sviecky.
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

k ecu

Príspevok od používateľa hjundai »

Ja som sa tiež dopracoval na Punte 1.2 16V k výmene ecu a v tom servise kde ich opravujú ich mali požehnane takže to až taká výnimka nebude - myslím chyba v 10 ročnej elektrosúčiastke - na kôpke tam boli ale hlavne Opel a Fiat RJ.... ja by som naopak ušetril ak by som šiel cestou opačnou - Od ECU.... lebo mám nové sviečky, káble, cievku - ale bola už prasknutá, pomerané čidlá, vyčistená klapka...
- to len poznámka k tomu že RJ nezvyknú byť problém - zvyknú....

http://www.groupelectric.sk/mobilny-ser ... -RJ-Motora
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

autokomplet napísal: neviem ako sa da porovnat Colt a Felda...
:-)
Jednoducho - je to rovnaká stará popolnica , ktorá mala dvesto majitelov od starých poctivých dôchodcov až po vnúčika ktorý ju zdedil a učil sa na nej driftovať pred 16 ročnými šťandami. Tieto autá sa podobajú ako vajce vajcu , Feldy , Puntá , Fiesty, Clia, Hondy Civic, Je ich mrte a všetky skôr alebo neskôr skončia v šrote.

Skutočne bol by som nazaj rád keby ma niekto uviedol do obrazu, čo také podstatné do môjho života prinesie auto A , čo mi auto B nemôže priniesť???
Jeden rozdiel som si všimol s Twingom zaparkujem v BA lahšie ako zo 7 BMW. to je asi tak všetko . :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť

Návrat na "Mitsubishi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní