MIL indikator na emisnej kontrole

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
marco98
Príspevky: 224
Dátum registrácie: 19.02.2015 14:25
Zdieľať na Facebook

MIL indikator na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa marco98 »

Ahojte, chcem sa opytat, mam odstavenu (predoslym majitelom) kontrolku chceck engine. Ked auto ide na emisnu nastartovane nikomu to nevadilo. Auto preslo bez problemu. Kamarat mal to stastie a pri kupe si to tiez nepostrazil(kontrolka samozrejme odstavena) a kvoli tomu nepresiel. Vo vyhlaske je napisane ze musi byt funkcny, ako sa to teda kontroluje? Na protokole mam kolonku MIL:vyhovuje aj napriek tomu ze nie je funkcna ta.kontrolka. Dakujem za vase postrehy.
Pilotek
Príspevky: 869
Dátum registrácie: 05.06.2008 12:09
Zdieľať na Facebook

Re: MIL indikator na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa Pilotek »

Od určitého ročníka auta (iný pre diesel a iný pre benzín) sa auto pripája pri EK cez OBDII diagnostický konektor - odtiaľ si testovací prístroj číta teplotu motora, otáčky... a predpokladám, že aj DTC chyby zapísané v pamäti závad RJ motora, a/alebo tzv. 'Readiness code' (sústava bitov informujúcich o stave emisných systémov auta v logike OK/chyba). Čiže ani nemusí svietiť kontrolka elektroniky motora (oranžová silueta motora, tzv. MIL) a auto neprejde, ak má v pamäti závad zapísanú nejakú vážnejšiu chybu (to by zaujímalo aj mňa, kto toto posudzuje a či tomu môže rozumieť do hĺbky pri celom sortimente výrobcov áut resp. motor manažmentov). Nie všetky DTC aktivujú MIL kontrolku (napr. nejaké menej vážne nemusia).
pidizvi
Príspevky: 3407
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Re: MIL indikator na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa pidizvi »

kazda je vazna, ked svieti kontrolka. Aj kazda v pamati je vazna, tam o nicom nerozhoduje. Bud nemas v pamati aktivnu chybu ziadnu alebo tam mas hocijaku a auto je nesposobile.

Ale on sa pytal, ci kontroluju funkcnost kontrolky. No mali by, cize mal by preblikat otocenim kluca a ked nezasvieti, tak moze byt problem. Podla mna to nekontroluju, lebo sa spoliehaju, ze by to odhalila diagnostika. Tak isto ako nemeraju brzdovku, ostrekovace, stierace, trubu... zalezi od technika.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Guczmann a 86 neregistrovaných