Mercedes w210 - alternator/elektrika

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Furious10
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 29.12.2008 00:50
Zdieľať na Facebook

Mercedes w210 - alternator/elektrika

Príspevok od používateľa Furious10 »

Prosim o objasnenie problemu. z alternatora islo 14V +- asi po mesiaci mi pocitac zacal blikat change batery. dal som ju nabit, skusil som inu novu baterku a vzdy to skoncilo tym ze baterku vystavilo na 6V az cele auto zhaslo. po premerani bolo na alternatore to co je na baterke.. pri zosliapnuti plynu male vyskocenie voltaze ale neskor postupne ubudanie. vymenil sa alternator a to iste. kde mozem hladat chybu? vopred dakujem
Furious10
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 29.12.2008 00:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Furious10 »

bol druhy. 100% funkcny. v podstate tam bol koli vyluceniu vady povodneho alternatora. ale nezistilo sa tym nic. nasiel som odpalenu poistku cislo 15 v motorovom priestore. popis bol automaticka prevodovka, riadiaca jednotka, nastavovanie sklonu svetiel. mohlo to mat nejaky suvis? nemoze byt nejake relatko odpalene? regler? alebo nieco podobne?
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Neviem či dostaneš rozumnú radu,pretože........ je 14,0 voltáž na altíku málo.Správanie alternátora má svoju typickú charakteristiku.Starý kozáci a nemusia byť práve elektrikári to vedia a tak Ti odporúčam rovno ísť za dobrým fachmanom,vyhneš sa možno zbytočným a hlúpym výdajom zo zlého posúdenia závady.Samozrejme treba ísť do hĺbky a overiť aj správanie el.siete,výšku jalového odberu pri státi atd.Sú to triviálne veci a napriek tomu kopec mechanikov robí kolosálne chyby a uchylujú sa k výmenám.To nie vždy vedie k dobrému výsledku.To čo Ti zistí odborník jedným napichnutím osciloskopu na tom bude desiatka šuflikantov onanovať do zbláznenia,meniť veci,trepať nezmysli.
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

a tu mozem s mhlavatym naprosto suhlasit...vlastna skusenost na mojom w210, ktoru potom riesil milan..lebo ostatni na to nevedeli prist..ani u mna..
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných