Mercedes W163 270cdi voda

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Witore
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 06.11.2008 17:21
Zdieľať na Facebook

Mercedes W163 270cdi voda

Príspevok od používateľa Witore »

Chcel by som sa opýtať niekoho kto ma realne skúsenosti s týmto autom alebo aspon motorom.
Mam taký problém, v jeden krásny deň, mi odišiel remeň za jazdy (nic moc zazitok), nasledne sa menila vodna pumpa a ine malickosti.
Po oprave si v servise vsimli ze v nádrzke do ktorej sa dolieva chladiaca kvapalina v pravidelnych intervaloch s pravej strany od hadice objavuje take bublanie na sekundu a zase nic a cca kazdych 5 sekund pri kludnom motore, ked sa vytoci tak to robi v rychlejsich intervaloch, a povrch kvapaliny je taky biely spenený povlak...nevieme ci to robila aj predtym alebo az po oprave, ale nevedia co to môze byt preliezli cely motor ci niekde netaha vzduch alebo podobne ale vsetko je v poriadku.

To bublanie nicomu nevadi motor ide ako hodinky bez problemov, neprehrieva sa nekolise teplota ale je to zvlastne tak preto sa pytam. Samozrejme ze dalo by sa to cele rozobrat a zistit ale najprv sa chcem spyta tu ci aby som nemusel zbytocne secko rozoberat. Uz dokonca bola aj dilema ci to nieje tesnenie pod hlavou alebo hlava a uz mi cinkalo 1000euro pred ocami ale nastastie na testoch nic neukazalo a ani pri poriadnej nakladacke motor nema ani biely ani sivý dym dokonca v servise povedali ze dlho nevideli tento motor so 190 000 v takomto dobrom stave.
Dakujem za kazdu reakciu.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

jedna silna myslienka:,,preliezli cely motor ci niekde netaha vzduch alebo podobne ale vsetko je v poriadku,, Druha silna myslienka:,,dokonca v servise povedali ze dlho nevideli tento motor so 190 000 v takomto dobrom stave.,,
Witore
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 06.11.2008 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Witore »

patko1 napísal:jedna silna myslienka:,,preliezli cely motor ci niekde netaha vzduch alebo podobne ale vsetko je v poriadku,, Druha silna myslienka:,,dokonca v servise povedali ze dlho nevideli tento motor so 190 000 v takomto dobrom stave.,,
Mozno pišem laicky ale aspon viem citat...ty asi nie, prosil som niekoho zo skusenostami s touto vecou a nie kecy ohladom mojho vyjadrovania. Niesom automechanik ani extremne technicky typ takze to ako sa vyjadrujem je snad moja vec, k tomu co potrebujem som sa vyjadril jasne.
Witore
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 06.11.2008 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Witore »

asi ako v medziludskych vztahoch, jeden z 5tich je trosku seriozny :D
sphil
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 17.12.2010 07:05
Zdieľať na Facebook

W163

Príspevok od používateľa sphil »

Mám W163 270CDI,všetko frčalo v poriadku,žiadne prehrievanie ani nič podobne až jedneho dna som prišiel na parkovisko nechal vrčat motor a stal som pred autom a zrazu pod autom sa začala robit mlaka.Začalo mi vytláčať chl.kvap. s nadobky cez prepad.Otvoril som opatrne nadobku nech odtlakuje nadobku znovu zatvoril a jemne bublinkovalo tak ako tebe.Normalne som odišiel samozrejem žiadne prehrievaie mi nesignalizovalo.Jazdil som dalej ale nedalo mi to tak som rozhadzal motor a zistil,že je vypraskana celá hlava(pomedzi kanaliky).Pri 270CDi motorch je to uplne normalna vec.NECHCEM TA STRASIT.
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes W163 270cdi voda

Príspevok od používateľa elephant »

Witore napísal:Mam taký problém, v jeden krásny deň, mi odišiel remeň za jazdy (nic moc zazitok), nasledne sa menila vodna pumpa a ine malickosti.
Hned na zaciatku si preskocil jednu dolezitu kapitolu tvojho pribehu ktora by mohla napomoct objasnit tvoju zahadnu zavadu.

V jeden krásny deň, mi odišiel remeň za jazdy ... a dalej co? ... Ako si prisiel na to ze ti odisiel remen? Zacalo sa to hriat alebo to prestalo dobijat alebo sa zacalo parit spod kapoty? A ked si to zistil tak si spravil co? Zastavil si hned alebo si este na tom isiel? A potom co dolial si vodu alebo si pockal kym to vychladne? A do toho servisu si sa dostal ako po vlastnych alebo ta dotiahli? Kolko km si na tom este jazdil bez remena? Ako velmi si to prehrial?

A na akych testoch nic neukazalo? Dali ste snad zrengenovat alebo otlakovat hlavu? Tie male bublinky su pravdepodobne priznakom prasknutej hlavy. Motor pojde uplne normalne nebude sa ani prehrievat aj hladina chladiacej kvapaliny bude v norme nebude ani dymit. Ale casom sa to bude zhorsovat. Teraz su to len male bublinky. Zacne ti tlakovan nadrzku bude ti vytlacat kvapalinu system s ti bude zavzdusnovat a zacne sa to aj prehrievat. A nakoniec sa na tom nebude dat vobec jazdit.

Mal som presne to iste aj ked na inom motore. Zacalo to malymi bublinkami v rohu nadrzka kde je ta tenka hadicka od motora a kvapalina bola jemne spenena navrchu. Auto slo normalne neprehrievalo sa voda nemyzla nedymilo. Ale pri dlhsej jazde natlakovalo nadrzku a zrazu vyplulo cez pretlakovy ventil aj liter vody. Ked som zastal otvoril nadrzku a odtlakoval to a dolial vodu zas to slo nejaku dobu normalne. Ale zacalo to robit cim dalej viac a aj bublinky boli cim dalej vacsie a uz sa na tom nedalo ani jazdit. Bola to prasknuta hlava. Vymenila sa hlava a bolo to v poriadku uz ziadne bublinky.

Takze ak sa ti za jazdy roztrhol remen a ty si to prehrial alebo si nebodaj do horuceho motora dolial studenu vodu alebo si na tom nebodaj este aj isiel tak si si odfajcil hlavu. Je to len mala prasklinka na hlave ale tak sa bude casom zvacsovat. Ale neviem co su to za mechanici ked toto nevedia podla tych bubliniek odhalit?
Witore
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 06.11.2008 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Witore »

Dakujem za rady :) tak teda asi nic ine neostava len dat hlavu dole a zistit :( dufam ze ak to bude hlava a vymeni sa ze to uz bude posledna vec...

Cviro123 konecne clvoek ktory ma pochopil a nema pripomienky.

Nie na testoch naozaj nic neukazalo, a ako som spominal bolo mi povedane ze pri prasknutej hlave by mala ist biela farba dymu z vyfuku alebo nieco podobne a vyfuk bol uplne v poriadku, preto tu hlavu nechceli hned rozoberat.
Ten mechanik sa uz cez 20 rokov venuje svojmu remeslu a najmä mercedesom, sam ma tento motor na svojom tak asi vie o com hovori.

Remen sa mi odtrhol na ceste z Košic do Popradu. Neviem ako dlho som siel bez neho ale zastal som hned ako mi prestalo ist radio a vypisalo mi na obrazovke problem s bateriou, a mal som pocit ze posilovač riadenia zacina vypovedavat sluzbu, až vtedy som si vsimol ze voda sa zacina dotykat cerveneho pola( urcite teraz niekto napise ze som polodebil lebo som si to nevsimol...ako casto vy pozerate na teplotu vody za jazdy???). Kedze ja som nevedel v com je problem ale vedel som ze s tym urcite uz nikam nedojdem tak auto bolo odtiahnute domov do servisu.
Andrej7269
Príspevky: 2230
Dátum registrácie: 15.05.2008 13:56
Bydlisko: Rovinka/Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Andrej7269 »

znamy ML270CDI podobne priznaky a ze ved jazdi v pohode. Jeho servisak (chvalabohu normalny chalan) mu povedal ze moze poskodit podstatne viac toho ak mu to nenecha pozret. tak mu to pozrel a znamy zacvakal servis. Jazdil na aute dalej asi 2 dni a isiel za servisakom. Reku tak isto jazdilo to auto aj predtym. No a on mu na to ukazal hlavu ktoru menil a ta vyzerala ako ked mas cervotoca v dreve. Aj si ju ten znamy nechal a neviem ci ju nema dokonca v domu vystavenu niekde :)
Mercedes Benz W245 BlueEfficiency (03/2009) Benzin bez Turba :)
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

Witore napísal:Cviro123 konecne clvoek ktory ma pochopil a nema pripomienky.
Ale to neber tak ze mam blbe pripomienky alebo ze ta chcem dodrbavat alebo ze nebodaj niekoho podcenujem. Len pre urcenie zavady je ovela jednoduchsie vediet vsetky podrobnosti ktore k tomu viedli. A nikdy by som si nedovolil hodnotit nejakeho mechanika ktoreho nepoznam ja tiez vela veci neviem a dam si poradit. Len ma zarazilo to ze ked som ja mal tento problem a prisiel som za svojim velmi dobrym mechanikom popisal som mu priznaky a videl tie bublinky tak na 99% zhodnotil ze to je prasknuta hlava a mal 100% pravdu. Ja som napriklad na to prisiel tak ze to za jazdy prestalo kurit lebo tie bublinky zavzdusnili radiator kurenia a nic sa neprehrialo a motor siel normalne a nedymil. Ak som sa ta dotkol mojimi otazkami tak sorry.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24978
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Prečítané pochopené a preto musím upozorniť ....pri dileme,hlava,tesnenie,prasklina atd.......robí sa skúška na obsah Co v chladiacom obežive.Čiže ak sa dostane zo spalovania (odkial od inakadial že áno) jediná bublinka vzduchu,nájdem ju,teda indikátor.A idem na stotisícpercentnú istotu že áno,alebo že nie.To za 10eurovú skúšku snáď stojí.Horšie je že v polovici servisov budú pozerať ako tela na nové vráta že čo od nich chceš.Ale to už je na inú tému z názvom "úroveň slovenského autoopravárenstva"
Witore
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 06.11.2008 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Witore »

A ty ako vieš cviro? :D

Vsetkym dakujem za konstruktivnu debatu :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných