Mercedes C - problém so zvukom H-K

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

romanmucka
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 17.01.2007 17:19
Zdieľať na Facebook

Mercedes C - problém so zvukom H-K

Príspevok od používateľa romanmucka »

MERCEDES C 220 cdi r.v. 2006 PORADTE PROSIM VELKE AUDIO-NAVI RAZ HRA HLASNO POTOM TICHO potom zas pukoce ale nahlas.....alebo vypadne zvok ale radio ide.......kdo ma nejaku skusenost ohlaste sa dik.... je tam hudba herman kardon
riecan
Príspevky: 188
Dátum registrácie: 27.10.2009 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa riecan »

tak znova,po 10-tom prečítaní si myslím,že problém bude v nejakom kontakte v rádiu.
marek4
Príspevky: 744
Dátum registrácie: 15.07.2008 22:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek4 »

Z hlavnej jednotky nejde ziadne metalicke vedenie ku ziadnemu z reproduktorov pokial je system vybaveny HK zosilnovacom.

Zosilnovac je zapjeny prostrednictvom optickeho MOST ringu (opticky okruh kablov, ktory musi byt uzatvoreny ako prstenec) v ktorom su zaradene vsetky sucasti multimedii ktore si si priplatil (CD menic, telefon, TV modul, HK zosilnovac, pripadne u starsich verzii aj separatna jednotka navigacie).

Vsetky zariadenia sa pripajaju v presnom poradi na prstenec MOST-u...

V tvojom pripade by som prekontroloval zapojenie tohoto MOST-u nakolko spominane pukanie sa objavuje v pripade ze su zle spojene opticke kable. Jedine comu nechapem je ze ti to vobec ide pretoze pokial sa vyskytne chyba na okruhu MOST system sa vypne a ostane funkcna len hlavna jednotka, v tvojom pripade kedze mas HK by ti islo len radio bez zvuku nakolko zvuk z hlavnej jednotky dostanes jedine cez optiku a HK zosilnovac a ten by sa odpojil kedze nastala chyba takze zvuk by si nemal. Pokial by si nemal HK tak radio by islo (teda vsetko co robi hlavna jednotka)

Samozrejme mozes mat aj poskodeny HK zosilnovac, v niektorych modeloch je dost nestastne umiestneny aj ked o poruchach som nepocul (napriklat ML, GL ho ma pod podlahou vodica)

Najjednoduhsie je podla mna zajst do servisu MB kde ti audiosystem zdiagnostikuju a presne urcia kde na okruhu mostu je chyba a to bud vo vedeni alebo v jednotke, pretoze takto sa natrapis a mozno nic nezistis.

Ale ako hovorim chyba bude bud v HK zosilnovaci alebo na MOST ringu, pricom sa priklanam k tomu MOST ringu co je oprava mozno bez akejkolvek investicie ale bez diagnostiky budes musiet rozhadzat pol auta, pretoze kable su spajane nielen pri jednotkach ale mozu byt nadpajane aj spojkami na trase.

Este k tomu hladaniu, kable optickeho okruhu MOST su tvrde oranzove asi 2mm hrube, v konektoroch oznacene sipkami ktore znacia smer toku optiky cize dat v okruhu a vzdy su tenkou izolackou zviazane v pare pretoze idu do kazdej jednotky ako vstup a vystup. V mieste kontaktu a spojov musia doliehat zrezanymi celami vlakna takmer k sebe, nesmie tam byt takmer ziadna medzera. To by mohlo sposobovat tvoj problem na prenose optiky.

Dufam ze som vycerpavajuco pomohol, cau.
romanmucka
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 17.01.2007 17:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa romanmucka »

Dakujem vam pekne za info..........a hlavne ta druha odpoved .........ty isto pracujes v NASA dik
camry
Príspevky: 604
Dátum registrácie: 27.04.2007 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camry »

Nebol som si len istý, že či aj Harman Kardon ešte funguje na optických kábloch. Lebo takéto príznaky som mal aj ja, ale bola to hudba BOSE. Ale mne prestala hrať naraz vzhľadom na to, že mi zhorel CD menič v dutine batožinového priestoru, ktorý bol pomerne dlho ponorený vo vode. A skutočne ak sa pokazí jeden člen celého toho zväzku tak celé audio prestáva hrať ako píše marek4.
marek4
Príspevky: 744
Dátum registrácie: 15.07.2008 22:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek4 »

V NASA nie :40bd:

Ale tento system poznam nakolko som sa s tym dost zabaval a dost o tom studoval...

V dnesnej dobe si mozno clovek polozi otazku ako mohol niekto vymysliet nieco tak zlozite, tazkopadne a uzivatelsky tazko rozsiritelne ale v tej dobe to mozno fakt inak neslo.

Zase ten system je docela spolahlivy pokial do toho nezacne clovek neodborne vrtat a robit zasahy.
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných