Mazda 323F - auto zdochlo za jazdy

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mazda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

natalian
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 03.05.2015 21:37
Zdieľať na Facebook

Mazda 323F - auto zdochlo za jazdy

Príspevok od používateľa natalian »

Zdravim,

mam Mazdu 323F BJ, rok 2000, 1,3 benzin, 54kW. Isiel som do obchodu, vratim sa za 15 minut, prejdem 200m, podradim z trojky do dvojky, pridam na dvojke a zacalo dusit motor (ako ked clovek dava malo plynu a pusta spojku) a nakoniec zdochlo. Startujem, toci dlho, nic. Na treti pokus chytilo, ale len tak tak, musel som mu pridat plyn, aby zase nezdochlo. Otacky drzi na volnobehu v pohode (aj po pridani sa vratia a pekne drzia), tak sa idem rozbehnut a stale ho dusilo (aj na spiatocke). Najspodnejsie otacky pri rozbiehani su v pohode, dusi ho len ked sa zdvihnu. Odstavujem auto, odchadzam.
Vratim sa o 2 dni, auto chytilo po dlhsom startovani a islo skoro normalne. Jednotka v pohode, dvojku na spodnych otackach dusi, ked sa zdvihnu otacky, tak vsetko v poriadku, ostatne rychlosti su OK. Vytocil som trojku dost vysoko a bez problemov.
Benzin som tankoval na Shellke pred tyzdnom do 80% nadrze, z tych 80% som uz vyjazdil 30% bez problemu.

Zaujimavosti:
- odkedy zdochlo prvykrat, tak nepocut natahovat cerpadlo benzin na 2. polohe klucika
- od zaciatku sa zanasala vaha vzduchu, tak auto pri rozbiehani skakalo...vykon pri zosliapnuti pedalu isiel kostrbato...po vycisteni vahy vzduchu, problemy vzdy zmizli...prisli sme na tu vahu vzduchu tak, ze mi ju mechanik odpojil a auto islo ako malo, tak ju vycistil, pripojil a vsetko bolo OK...teraz som vyskusal tu vahu vzduchu odpojit, ci to nie je zase ona, ale po odpojeni sa neda na aute jazdit, nema takmer ziadny vykon a ani na jednotke sa nerozbehne, pritom kedysi bez nej islo auto normalne

S autom sa da teraz jazdit, jedine dvojka je taka skakava, ale bojim sa, ze ma niekde necha.

Vie niekto poradit?

Dakujem
maykoo
Príspevky: 107
Dátum registrácie: 02.03.2011 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa maykoo »

Pomenoval si dve najpravdepodobnejšie veci ktoré to môžu spôsobovať: čerpadlo, váha vzduchu....povenuj sa váhe vzduchu a jej kamaratom klapke a ac pumpe.
Nerozumiem vete že sa ti špini váha vzduchu, jazdiš bez filtra alebo ročne 100 000km?
natalian
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 03.05.2015 21:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa natalian »

No vaha vzduchu bola na zaciatku zanesena, lebo mi ju vystriekal nejakym sprejom a skakanie pri rozbiehani zmizlo. Potom sa mi zdalo, ze sa to vracia, tak som ju dal zase vycistit. Dakujem za odpoved, dam to preverit.
Napísať odpoveď

Návrat na "Mazda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných